• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Geçtik canım yaa çok şükür 37 günlüğüz ama 20. Güne kadar biraz zorlandım şimdi şükür gaz sorunumuz olmadığı için belki de. Uyku saatlerimiz belli gece de max 2 kere kalkıyor emmeye o da gözü kapalı tekrar yatağına yatiriyorum inşallah senin de hemen düzene oturur
Masallah süphanallah cnm, allah bozmasn. İnş benmkı de hemen o duzene gecer

Teşekkür ederim canım. Bir dahaki sefere ben de öyle deneyim. Aspiratörle sürekli çekmek zarar verir gibime geliyor.

Deniz süpersiniz. :KK66:
Biz de eşimle sinemaya gitme planları yapıyoruz. Tabii ki şimdilik sadece hayal.
:KK70::KK70::KK70:

Amin inşallah. Bütün masum bebekler hep iyi insanlarla karşılaşsın, hep mutlu olsunlar.
Ben yan yatış yastığı almadım. Uyurken arkasına destek yapıp yan yatırıyorum. Yan yatış yastığı alsam mı?

Öneriler için çok teşekkürler. Bana nst ye gittiğimde emzirme eğitimi verdiler. Senin dediğin şekilde söylediler. Fakat bir memeyi tam olarak emip emmediğini nasıl anlıyoruz? :KK43:
Bana hastanede 15 dakika biri 15 dakika diğeri demişlerdi. Yani sadece süre ile mi anlaşılıyor?

Emziren anneler facebookta bir grup mu?
O sızlama olayı bende de var. Ne sebebini ne de çözümünü biliyorum. :KK43:
canim facede gurup. canim canim bazen bitince kendi birakiyor azcik dertse de iyice porsuyor yumusacik oluveriyor:)ben süre tutmuyorum emerken.

Gecen gun zeytinyagli kulak pamuguyla uyardik yapti ertesi gunde o sekilde yaptirdik ama emziren annelerde 10gune kadar normal oldugunu bu sekilde alistirmamak gerektigini okudum o yuzden mudahale etmeden bekliycem sadece karnina masaj yaptim bugun.bol bol alttan gaz cikartiyor ha yapti diyorum aciyorum bakiyorum yok
canim cislu bez sayisi yumurta agirliginda 5 6 ise ve bebekhuzurlu ise onemli degil 10 güne kadar normalmis

Selam kızlar nasılsınız
Biz bugün 30 gunluguz..
Gece uykularimiz dışında şükür herşey çok iyi. Pazartesi günü kontrol ve aşı var.
Sütüm yok derdine düşmeyin kızlar emzirdikçe sütünüz çoğalır.
Tomrisin notlarını okumanizi tavsiye ederim.
Bebeklerde emme refleksi olduğu için hep aranırlar bu bi açlık belirtisi değildir. Haftada 200 gram alıyorsa bez sayısı yeterliyse emdikten 2 saat sonra açlık ağlamasıyla uyaniyorsa sütünüz yetiyordur. Mama her zaman son seçenek olmalı.
Gaz konusunda sıcak su torbası tavsiyesi var ama daha ben denemedim
Deneyen var mı?
tomrisin emzirme notlarini herkes okumalı

Kimyon döküyorum yemeklerıne cnm, rezene de içiyorum ama yıne de ara ara gazi oluyo, o kıvrandıkca ben mahvoluyorum Acaba cani cok mu yaniyordur die düşünmeden edemiyorum :KK43:
Canim gaz sancisi biraz can yakar ama
normal işte bebeklerde.sen elinden geleni yapiyorsun sonuçta demekki gazli bir bebek bbadiş.Gececek insallah bu günler biraz sabir lazim.

Evet gülom aynen oyle oldu, acisiyla tatlisiyla 9-10 ayı bitirdik :)
Allahım saglik sıkıntilarini göstermesin
Amin canim amin

biz iyiyiz gülaycım da senin bu halsizlik normalmiymiş canım ya ne badireler atlattın bundan sonra sağlıkla geçsin günleriniz
İki kere ameliyat olunca normal dedi doktor .bu arada eve gectik bundan sonra yanliziz.
pınarcım hala kaka yapmadımı bebeğin ben dün gece zeytinyağını sürdüm kızın poposuna işe yaradı tavsiye ederim
Bir çay kaşığı zeytinyağıda içirilebilir bebeğe

Ben göğsü sağıyorum sızlama olmuyor sağıyor musunuz siz
Hayır sağmıyorum. Doğumun 3.gününde küvezdeyken süt sağmamı istediler, 2 saat aralıklarla sağıyordum. Biraz gecikince göğüslerim şişiyor ve ağrı yapıyordu. Şimdi güzel güzel emiyor. Şişlik ve ağrı yok. Daha farklı bir sızlama var. :(

Benimki ishaldi. Yeşil ve köpüklüydü. Sümük gibi. Bol emzirince atlattı çok şükür. Şimdi sarı turuncu gibi rengi. Zaten bizim gibi katı yapamazlar. :KK66:
Düzelmişti şimdi yine ishal oldu :(

Büyük oğlumda hemşire 20 dk biri 20 dk biri demişti. Öyle yaptim ama meğer bizimkinin çenesi o kadar güçlü olmadığı için tam bitirmiyomus. Önceki sulu kısmı emiyomus sadece. Onu da şöyle anladım. Büyük çişini yaparken köpük köpük yapıyodu. Bildiğin sabun köpüğü nasılsa öyle. Ayrıca çok çabuk yapıyodu. Hemen emer emmez. Ve çok acıkıyodu. Gazı yoktu ama yarım saat olmadan ya da yarım saatte uyanıp kıtlıktan çıkmış gibi emiyodu. Sağlık ocağında ki hemşiremizi aradım köpürerek yapıyo diye. O söyledi. Eğer böyle yapmıyosa demek ki bebek yağlı kısmı da emiyodur. Ha bi de sütün bittiğini yutkunmasindan anlarsin dedi. Bak takip et hatta ilk emmeye başlayınca her cekiste yutkunuyo. Sonlara doğru bir kaç çekip öyle yutkunuyo ve yanakları içine çöküyo.
Canım çok teşekkürler öneri için.

canim facede gurup. canim canim bazen bitince kendi birakiyor azcik dertse de iyice porsuyor yumusacik oluveriyor:)ben süre tutmuyorum emerken.
"Azcik dertse de" ne demek anlayamadım :(

Yok sarı ama altını alırken bi fışkırttı halı falan sıcmık oldu :KK43:
Sarı ise ishal değildir. Yine de tecrübeli anneler yorumlasın.

Cnm normlmi oldu hadi gozun aydin tatlm Rabbim evladinla guzel mutlu bir hayati verr ins
Ewet canim normal oldu cok sagol amin insallah iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim. Suyum gece patladi ama sanci yoktu suni sanci aldim...... ilk dogumum kendi sancimlaydi. Biraz zorlandim su gidjnce bide kuru kuruya sanci yemek cok zorladi.. dikislerim var toparlanmata calisiyom sen naptin canim

Kizlar doktor gecen muaynede pipi ucu dar sunnet yaptirin dedi ama bebegimin bi sorunu yok cok rahat cisini yapiyo ve cok yapiyo ben birazdaha beklemek istiyorum kiyamiyorum ona ayni durumda olan varmi acaba ?

Back
X