Evet bende oyle ilk zamanlar ilgilenememistim bebekle hic seni cok iyi anliyorum ama sen cok sanslisin sutun hemen geldi benim 15 gun sutum yoktu hep mama verdik . Suan hamile kalmadan onceki halimdeyim hic bisi yok sanki hic dogum yapmamisim bu cok guzel bisi sende boyle hissediceksin yakinda :)Gecmiş olsun emelcim.
Bi anda su olup akıp gitsin agrilarimiz ki bebeklerimzle rahat rahat ilgilenebilelim Benm bi hafta oldu, daha bi kere bile bebegin altni kendim değişemedim dikiş sızısından Ablam yapti herşeyi eşimle beraber, üzülüyorum tabii
Senin uzun sürmüş canım. Benim 3-4 günde geçti. Gerçi yine arada yara oluyor ama tekrar geçiyor.bnm 10 gun oldu hala gecmedi gogus uclarim. Ins gecer artik cok zor oluyor emzirmek
Senin doğumun normal mi sezaryen mi? Hangi gün doğum yaptın?Bnm de oyle oldu. Kac gundur yoktu gelmiyordu artik. Bugun trkrar basladi ve cok cok geliyor
Canım gereksiz insanlar yüzünden hem kendini hem bebeğini uzme emzirirken sigara icersen bebek içmiş gibi oluyormuş sen birdefa lohusa olacaksın ama o insanlar 2 gun sonra yine seni üzecek bu günlerin tadını çıkar. Malesef çoğu kv ayni ben lohusayim ama evde misafirlerle bir oturur ayagina cayini ben götürdüm. Birgun bile aksam sunu yiyin diye ne pisirdi ne evinden getirdi. Biz lohusa degiliz asıl lohusa onlar kıskanıyorlar ondan dolayi. Kırgınlık olacak diye sen susarsan daha tepene binerler. Gorumcenrde kv de söyle yuzlerine isimi ben yapiyorum sizin yaptiginiz bisey yok gidebilirsiniz de ya da esin söylesin insana en mutlu günlerini zehit ediyorlar kimsenin buna hakkı yokSelam kızlar nasılsınız çok giremiyorum ve bunalımdayım bugün kadın doğumcuma gittim psikolojik destek almamı önerdi fakat bilemiyorum direk ilaç vercekler uyur kalır bebeğimi duymam diye korkuyorum eşime dahi demedim dr dediklerini malum 13 günlük olduk bebeğim gazlı alıştım artık zor gelmiyor kız on yaşında sınav haftasında evde iş bitmiyor çamaşır ütü sil süpür bunları geçtim kv bende kalıyor fakat bir işİn ucundan tutmuyor yemek herşey bende bütüngün kukuma kuşu gibi oturuyor saçma sapan evlilik programları seyrediyor girip yemek yapıyım demek yok evi süpüriyim bir bulaşık toparlıyor o oda üstten üstten çok bunaldım bide üstüne görümce geliyor kendi bir saat oturup kızını bizde bırakıyor dört yaşında heryer savaş alanına dönüyor bıktım artık hayatımdan eşimle zor sabrediyoruz bişey diyemiyoruz kırgınlık olmasın diye birgün uyudum kaldım yemek yok ben yapmazsam kahvaltı var hepte kahvaltı olmazki eşim idare et nereye kadar sütüm gitçek diye korkuyorum kızı ihmal etmek istemiyorum ağlama krizlerine giriyorum bahçeye çıkıp ağlayıp ağlayıp duruyorum kv görümcenin kızını götürdüğünde koltukları sildim benim yaramaz oğlum şimdiden altı alınırken çiş yaptı heryeri kv geldi şey sabah halıyı çıkartıp havalandırmak lazım ulan kim kaldırcak ben sezeryanlıyım ama sanki o doğum yaptı lohusa o çok sinirlerim bozuk lafa gelince herşeyi biliyor kendimi zor tutuyorum korkarım dayanamayıp patlıcam eşimde belki yarı kırkından sonra gider diye teselli ediyor başbaşa kalamıyoruz ben bebeğimle salonda yatıyorum eşim kızımla kv kızın odasında bu akşam gittim yatak odama eşimle biraz dertleşmek için bizimki ayaklandı dolanıp duruyo durmadan gelip bişeyler soruyo çok bunaldım çok ve sigara içmeye başladım teselliyi onda buluyorum ne yapıcam bilemiyorum
pompayı da deniyorum canım ama zor oluyor malesefsaol cnm ucunu tutup gogus ustune tutuyorum sicak su
Dr u aradim bugun enfeksiyon icin ilac verdi. Enfeksiyon kapmis gogsum ama emzirmeye devam edebilirsin dedi
bnm 10 gun oldu hala gecmedi gogus uclarim. Ins gecer artik cok zor oluyor emzirmek
cok dolu olunca alamiyor bebekler pompayla surekli bosaltmayi dene
Bnm de oyle oldu. Kac gundur yoktu gelmiyordu artik. Bugun trkrar basladi ve cok cok geliyor
bzmki de 10:30- 2:30 aradı mızmız hep. Emziriyorum tam yatırıcam kaka yapıyor ve uykusu acılıyor bu seferde
ilk hastanedeyken arkadaslarım kaldı canım sırayla dogumdan sonra bı kac gun yıne arkadaslarım geldı suan eşim ızınde ayın 8 ıne kadar ona kakaladım cocuguBadişin de cok gazi varsa ve huzursuzsa o da meme emip orada uyumak istiyorBen de zaten karni ağriyor die kıyamıyorum ona, gosumde uyutuyorum :)
Dikişlerim sızı yapti elifcim, o yuzden emzirmek dısında pek bişi yapamiyorum, ablam ve esim ilgileniyolar bebekle.
Senn yannda sana yardm eden kimse var mi?
Canım ben otri bebe kullanıyorum. Başlangıç seti olanı al. İçinde hem serum fizyolojik var hem de burnundan pisliği çekmek için aparat var. Sonra yedek uç ve serum fizyolojik yine alırsın. Internetten videoları var. Onları izle, baya pratik birşey. Kullananlar memnun. Bu aralar tv de reklamlarda da çıkıyor.Ay onlar ne demek.anlamadim esimj simdi eczaneye yolliycam alinan biseymi soyleyinde aldirayim ayy valla nebilim zor nefes aliyor tikali sanki emerkende zorlaniyi
Gece gündüz farketmiyor. Acıkınca ağlıyor, karnını doyurduktan sonra da altını değiştiriyorum. 2-3 saat, en geç 4 saat oluyor.Geceleri mi o aralıklarla değişiyorsun
Uyanmiyor mu değişirken
Ben ilk çocuğumda uykudan çok çektim
Bunda da uyuyorken hiç dokunmayayim diyorum
Onda da ben uyandirmiyordum da
Zaten uyumayan bi bebekti
Uykusuzluktan yerlere yapışıyordum artık
Bu da uyku açısından fena sayılmaz
Ben 13 aralıkta normal doğum yaptım
Canım dualarım seninle. Umarım kolay bir doğumun olur. Güzel haberlerini bekliyorum.Kizlar dualarniza ihtiyacim var lutfen dua edin bna hayrli dogumlr nasip eyler ins Rabbim hala sancim yok bi yandn yarin bitsn gitsin diyrm artk bi yandanda beklemk istyrm bugun kizim cok korkuttu bni sag tarafimi sisirdi cikolata yiyrm hareket etmiyr salliyrm karnimi yok delirdm sirf bu yuzdn beklmktn korkuyrm bisey oluck korkusuyla en sonunda yemek yedim oynamaya basladi
Süper olur bence.Kızlar bi kaç hafta önce doğum yaptım. Bi whatsapp grubu kurmak istiyorum ufak bi grup. Katılmak isteyen olursa ulaşabilir mi bana özelden. Aynı kuşak bebeklerimiz olunca çok şey paylaşabiliriz. Tavsiyeler tecrübeler falan. Bi kaç ay sonra ek besinler başlayacak özellikle sonrasında birbirimize güzel tavsiyeler verebiliriz.
Benim doktorum 40 gün sürer dedi. Fakat 2 gündür yoğun bir kanamam olunca korktum.benımde 27 gun oldu halen daha damla damlada olsa gelıyo bazen 1 gun duruyo ertesı gun yıne baslıyo
Canım yaşadıkların çok zor. Ama en güzeli eşinin destek olması. O da seni anlamasaydı o zaman kötü olurdu. Sen bebeğini düşün. Sütün azalmasın. Kv yi takma kafana. Sigara çözüm değil. Hem sana hem bebeğine zarar. İşin başında bırakabiliyorken bırak canım. Kendine ve bebeğine bu kötülüğü yapma. Bu sıkıntıların hepsi geçecek. Kv nin gideceğini bilmek bile seni mutlu etmeliSelam kızlar nasılsınız çok giremiyorum ve bunalımdayım bugün kadın doğumcuma gittim psikolojik destek almamı önerdi fakat bilemiyorum direk ilaç vercekler uyur kalır bebeğimi duymam diye korkuyorum eşime dahi demedim dr dediklerini malum 13 günlük olduk bebeğim gazlı alıştım artık zor gelmiyor kız on yaşında sınav haftasında evde iş bitmiyor çamaşır ütü sil süpür bunları geçtim kv bende kalıyor fakat bir işİn ucundan tutmuyor yemek herşey bende bütüngün kukuma kuşu gibi oturuyor saçma sapan evlilik programları seyrediyor girip yemek yapıyım demek yok evi süpüriyim bir bulaşık toparlıyor o oda üstten üstten çok bunaldım bide üstüne görümce geliyor kendi bir saat oturup kızını bizde bırakıyor dört yaşında heryer savaş alanına dönüyor bıktım artık hayatımdan eşimle zor sabrediyoruz bişey diyemiyoruz kırgınlık olmasın diye birgün uyudum kaldım yemek yok ben yapmazsam kahvaltı var hepte kahvaltı olmazki eşim idare et nereye kadar sütüm gitçek diye korkuyorum kızı ihmal etmek istemiyorum ağlama krizlerine giriyorum bahçeye çıkıp ağlayıp ağlayıp duruyorum kv görümcenin kızını götürdüğünde koltukları sildim benim yaramaz oğlum şimdiden altı alınırken çiş yaptı heryeri kv geldi şey sabah halıyı çıkartıp havalandırmak lazım ulan kim kaldırcak ben sezeryanlıyım ama sanki o doğum yaptı lohusa o çok sinirlerim bozuk lafa gelince herşeyi biliyor kendimi zor tutuyorum korkarım dayanamayıp patlıcam eşimde belki yarı kırkından sonra gider diye teselli ediyor başbaşa kalamıyoruz ben bebeğimle salonda yatıyorum eşim kızımla kv kızın odasında bu akşam gittim yatak odama eşimle biraz dertleşmek için bizimki ayaklandı dolanıp duruyo durmadan gelip bişeyler soruyo çok bunaldım çok ve sigara içmeye başladım teselliyi onda buluyorum ne yapıcam bilemiyorum
En güzeli canım. Gez gezebildiğin kadar. Ben de çok gezdim. Son gezdiğim günün akşamında suyum geldiTek dogurmayan benim sanirim.koca gobekle son zamanlarimi gezerek geciriyorum. vitrin bakiyorum cafede oturuyorumm.
En güzeli canım. Gez gezebildiğin kadar. Ben de çok gezdim. Son gezdiğim günün akşamında suyum geldi
O günden beri de gezmedim.
sermin tam doğum yaptığım döneme denk gelmiş kusura bakma bu yüzden göremedimMaalesef canım kasım ayının 25 inde babam vefat etti çok sağol canım
aynı sıvıyla yapıyordum meltemcim ama artık ben iyileştim dikişler düştü sende hemen iyi olursun merak etme kuzum sadece ağrısı biraz sinir bozucu bir bölge oluyor o kadar birde doğum sonrası bana bir ilaç verdi dr antibiyotik ve ağrı kesici ben antibiyotiği içtim ama ağrı kesiciyi hiç içmedimPansuman için sadece batisol die bi dezenfektan sıvı verdi canm, batikonun aynısı, koyu kahverengi, her wc cıkısı, bolgeyi yıkayıp kurulayıp o sıvıdan dokuyorum.
Sen pansumanını ne ile yapıyorsun leyloş?
ayyy meltem ne güldürdün beni yaa neyse senin de bulaşman yakındır arkadaşım 10 parmakla girişiyorsun hemde geçen gün hem gaz çıkardı aynı anda çişde yaptı fiskiye etkisi yaptı resmen sanırsın erkek çocuğu ama çiş olmayan yerim kalmadıBen da ha bi kere bile elimi sürmedim walla :)
Ablam sağolsun, ya ablam ya eşim değiştiler altini, ana dıkıslerim toparlanmca iş basa düşer die tahmn ediyorum :)
Rezenenin özü canm bu kuvvetli bi tadi var günde 2 fincan iciyorum 10 -15 tl böyle kutuda.Rezene cayini ben de alayım canm, direk ot gibi mi yoksa sallama poset cay gibi mi?
Canim patlamis misirda acayip süt yapiyor bilgin olsun.Kizlar sutum yetmiyor her yolu deniyorum küçük meleğim memeyi hiç bırakmak istemiyor kızlarım okul ev yemek taziye için gelenler gözaydına gelenler yetiştiremiyorum sütümde çekikdi sanırım ayakda uyuduğumu hissediyorum boza hoşaf humana dteel tea vitamalt mamma milk maker bol su rezene herşey deniyorum siz neler yapıyorsunuz sut için
Bnm de aynı cnm, geceleri ayaktayız meme-gaz-kaka-ağlama-meme-gaz-kaka... döngüsündeyiz. Düzene sokamadım henüz.Kızlar benim kızımda çok huysuzlaşti doğru düzgün uyumuyor ve cik sık kaka yapiyor yani yapmadigi zaman yok.sanirim birde kucağa alıştı
Allah allah niye okadar sıkıntı oldu sizde bana hastahanede çıkarken bi sprey sıktılar pansuman falanda yapılmadı istediğini yap dedi doktor hiç zorlama falan olmadı otur kalk yat eğil hiç hissetmedim doktor farkı oluyor sanırımilk hastanedeyken arkadaslarım kaldı canım sırayla dogumdan sonra bı kac gun yıne arkadaslarım geldı suan eşim ızınde ayın 8 ıne kadar ona kakaladım cocugucok sukur toparladım ben kendı işimi kendım halledebılıyorum artık egılıp kalkarken sıkıntım var sadece nefret ettım sezeryandan normal dogumun gozunu sevım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?