2015 - 2016 KPSS Hazırlanıyoruz - Düzenli Çalışma Şartımız Var ;))

En zorlandığınız dersler :))

• Ankete Katılan
    130
Arkadaşlar Merhaba saat 7 ve ben dershanede sinavda gozetmenlik yapiyorum şu anda:) bugün sözleşme imzaladim.hazirana kadar burdayım yani.gecen sene boş boş tüm günümü harcayarak kpss ye çalıştım ama büyük bi hüsran yaşadım. çalıştığım konular, gece yarilarina kadar ders calismalarim sabahin köründe kalkmalarim... ders calismak icin arkadaslarimla bile bulusmadim yeri geldi bi gün calismayinca agliyodum.kac soru bankasi bitirdim.kac kere tekrar ettim.cevrenin baskisi zaten yipratiyor insanı. Şimdi çalışıyorum evet cok yorucu ama elimden başka bir şey gelmiyor. Bu sene hem iş hem kpss denicem.haftaici 11-8 haftasonları 8-6 buçuk çalışıyorum. 1 saatte evdeyim. Kpss dershanesine gitsem mi yoksa kendime bi tablet alip netten mi çalışsam.yani dershaneye vereceğim parayla kendime tablet ve kaynak mi alsam? Gecen sene o kadar yoğun çalıştım ki nasıl çalışılir biliyorum aslinsa hatta çoğu alan ve egitim kaynagimda duruyor. Belki konu anlatimli kitaplar alirim çünkü malum soru stilleri değişti tarih ve Coğrafyada.sabahlari 7 de kalkip çalışsam 10 a kadar çalışsam

benim çalışma düzenim bozuldu maalesef, şu sıralar misafir akışı fazla, onları gezdir, ağırla, bana hiç vakit kalmıyor.
ama böyle olmaz, ne yapıp edip çalışmaya vakit bulmalıyım..
Evet misafir gelince insan hicbir sey yapamiyor haklisin ne zaman gidicek misafirlerin? Onlar gittikten sonra hemen kendine bir program ayarlar toparlarsın :)

Canim daha önce de yazmistin senin talihsizligin sınavda biraz panik yapmak olmuş sanırım, burda anlattigin kadariyla calismamak gibi bi durumun yok eger konuları hatirliyorsan ya da göz gezdirdiginde hatirlayabilirsen deneme cözmeye agirlik verebilirsin. Dershanelerin tg denemeleri oluyor onları da takip eder müsait oldugunda gidersin. Zaten bir günün olucak onu da dershaneye vermek seni biraz yorabilir, alan, egitim bilimleri gk gy ile ilgili video dersler oluyor internet uzerinden satin alinan. Bölümün edebiyatti sanirim oguzhan hocanin video derslerini internette cok övuyorlardi. Ona bi bakabilirsin aklina yatarsa eger. Kendi düzenini kurabilecegine duzenli calisabilecegine inaniyorsan eger video derslere de ihtiyacin kalmaz :) her gun ne kadar calistigini buraya yazabilirsin hatta calismadiysan bile yaz zaman icerisinde buraya yazmak bile senin icin zorlayici bi etki olusturur calisma düzeninin icin :)

Arkadaşlar mrb tekrardan araniza döndüm :) of çoluk çocuk olunca ne zor oluyomus hayat :) bir gün calissam bir hafta kitabin kapagini acamiyorum ama böyle giderse atanmayi rüyamda görürüm. Bugün silkelenip kendimi toplamam lazim. Derslere devam çok önemli calisamasamda 10 dk bile olsa bakacağım konulara böylece gundemimden cikmayacak kpss. Insallah bu düşüncelerle başlıyorum derse herkese kolay gelsin calistigim konulari yazarim

Kolay gelsin canim :)calismaya bi kac günden fazla ara verdiginde calismaktan bi anda kopuyorsun dersin basina oturman, ders çalışırken odaklanman zorlasiyor. Ben de o yuzden cok ara vermemeye calisiyorum. Cocuk olunca daha zor haklisin ama coluga cocuga ragmen düzenli ders calisip cok iyi puan alanlar oluyor. Aksamdan aksama bi iki saat calissan bile bi sene icersinde halledersin eminim :)

Evet misafir gelince insan hicbir sey yapamiyor haklisin ne zaman gidicek misafirlerin? Onlar gittikten sonra hemen kendine bir program ayarlar toparlarsın :)

iki hafta daha beraberiz, ondan sonra da dershanem başlayacak zaten. ama bu arayı kendim hazırlanarak geçirseydim dershaneye de hazırlanmış, temel atmış olacaktım. artık iki hafta sonra insanlıktan çıkmayı planlıyorum.

Dershane basladiginda dershaneden biraz daha ilerde gidersen, en azindan derste islenecek konuya evde bakip bi de dershane de dinlersin konuyu pekistirmis olursun. :) Ben de oncesinde calisayim diyorum ama bir duzen oturtmak biraz zor, dershane baslayinca ister istemez ders dinleyip, konularin ilerledigi gorunce kendimizi daha fazla zorlariz calisma konusunda

canım bence işe başlamakla iyi yapmışsın...öbür türlü kpss şans oldu artık....hele bu yıl sorular gerçekten şok etti beni....
anladığım kadarıyla dersanede çalışıyorsun....fırsatın olursa iş yerinde de çalış derim ben öyle yapacağım daha başlamadım....kaynak noktasında bende kararsızım.......çünkü malum 2014kpss de çıkan sorulara denk kaynak çıktı mı bilemiyorum........geçen sene yoğun çalıştım demişsin canım.......nasıl bir çalışma stilin vardı......tecrübelerin tavsiyelerin ne olur......kolaylık diliyorum iş hayatında da..........

merhaba canım bende kararsızım dersane konusunda iş çalışıyorum bir pazarım var tatil......kursa nasıl zaman ayıracağım bilemiyorum.......kursa başladın mı.....

Merhaba ben de kamu yönetimi mezununuyum Ankara'da yaşıyorum 2014 sınavına girdim daha öncede kpssye girmiştim 2008 yılından bu yana 4 kere girdim olmadı fakat 2014 hayatımın en garip sınavıydı gk zorlarlar diye ona yüklendim matematiği türkçeyi biraz boşaldım ve sonuç 77 birdaha kpssye girmem özel sektör istiyorum dedim fakat senelerim ders çalışmayla geçtiği için deneyim kazanmaya sıra gelmedi özel sektör ya sağlam bir cv olacak yada deneyim de deneyim diyor bü yüzden tekrar hazırlanmaya karar verdim ygs ye de gireceğim alternatifim olsun istiyorum 2016 da kpss düşünüyorum şimdi bu senemi mat ve geom. Ayıracağım çünki özellikle geometrim sıfır ama unutmamak adına Türkçe ve gk e de bakacağım yaşım 27 bu gidişe 30umda memur olacağım sanırım ömrümün yarısından çoğu bir Balta'ya sap olmak için uğraşmakla geçti.ne zaman işe gireceğim de ne zaman evleneceğim de ömrüm geçiyor çocuğa ne zaman sıra gelecek diye üzüyordum kendimi ama Allah sabrını verirken Halim'e şükretmem gerektiğini da öğretti sanırım artık şikayet etmiyorum allahım hayırlısını versin istediğiniz birşey ısrarla olmuyorsa Allah'ın bir bildiği vardır diyorum inşallah hepimizin hakkında da en hayırlısı olsun

Mrb kizlar dün ansizin misafirim geldi o nedenle calisamadim malesef. Bugun birz bakabildim turkceyi halletmeye çalışıyorum dilbilgisine calistim paragraf ve dilbilgisi karisik 180 de soru çözdüm. Başlangıç olarak fena sayilmaz iyi calismalar herkese :)

Düzenli çalışmam gerekiyor. Beni de aranıza alırsanız sevinirim. Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği 2012 mezunuyum ve ilk defa KPSS ye gireceğim. Yeni başladım çalışmaya ve Tarih in ilk konusunu bitirdim.

merhaba canım bende kararsızım dersane konusunda iş çalışıyorum bir pazarım var tatil......kursa nasıl zaman ayıracağım bilemiyorum.......kursa başladın mı.....
Canim benim dershaneye yazilma sebebim okulum bittigi icin, tamamen evde oturmayayim, nasil olsa bir senem var calisirim diyip calismayi ertelemeyeyim diyeydi tamamen. Kurs 18 ekimde baslicak, öncesinde ales kursu vardu matematik derslerine girmeye basladim, kurs baslamadan matematigimi gelistireyim diye. Sadece pazar in varsa onu da dershaneye vermek mantikli degil gibi. Evde kendin calistiginda daha verimli gecebilir pazar günün. Dershanesiz hazirlanip cok iyi puan alan cok insan var. Bi de dershaneye gittiginde orada sadece kpssye hazirlanan bir iste calismayan insanlar da olucak haliyle daha fazla vakit ayirabildiklerini saatlerce calististiklarini bile söyleyebilirler, bu senin moralini bozabilir. Sinav surecinde moralinin iyi olmasi cok önemli bi sey. Pazar günü, hafta ici de is sonrasi bi kac saatini ayirirsin daha bile verimli calisabilirsin o bi kac saatte, saatlerce calisan insanlara göre :)

Olumsuz her seyi kafandan sil canım yaşını bu yasima kadar sinavla ugrastim ne zaman ise girip evleneceğin sorularini. Deneyimin var bu seni bi kac adim önde baslatiyor cunku eksiklerini nerden nasil calisman gerektigini iyi biliyorsundur. Ancak olumsuz düsüncelerle calismaya oturman calismandan verim almani engeller. Sanki ilk defa hazirlaniyormus gibi yeni kitaplar bile alabilirsin kendine. Herkese her seye kulagini kapa bir sene boyunca. Sadece konulara, calismana odaklan. Baktin calisirken olumsuz seyler dusunmeye basliyosun engel olamiyorsun cik disari 10 dk dolasip geri dön :) iyi bi şekilde calisirsin umarim bu sene :)

İnşallah canım geç olsun güç olmasın diyorum bu saatten sonra

Ah ah kizlar yine misafirim geldi calisamadim yarin da gelcek pazarda biz gitcez hepsi ust uste geldi bnm calismanam icin sanki. Ama olsun yilmiycam pazartesi bomba gibi başlıyorum ins

merhaba kızlar uzun zamandan beri yokum daha doğurmadım :)) ama ders de çalışmadım çocuk okula başladı bazı sorunlar bir türlü düzene oturamadım ama sizleri takip ettim.büyük bir boşluktayım ders çalışmak ve çalışmamak arasında gidip geliyırum artık yapabilirmiyim bilmiyorum bilmiyorum doğumuma 2-3 haf ta kaldı galiba hamileliğin verdiği bir bunalımdayım neyse ben sizi sıkmayım ağlama duvarına dönmesin bura.umutsuzluklar içinde dahi ufak bir umut kalması dileğiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…