• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015-2016 gebe adayları, gebeleri ve anneleri

İnşallah canım. Gitsin kilolar.
Ben gebe kaldığım ay bal-tarçın-çörekotu kürü yapmıştım.Malum pcoda yumurta çatlamadan kalıyor öyle, bu kürle büyüyüp çatlıyor diye yaptığım gibi gebe kalmıştım. Sen de deneyebilirsin.
Adetin 2. gününden 12. gününe kadar sabah akşam bir tatlı kaşığı yemiştim ben.

bana pko nun hiç bi etkisini sölemedi dr..
yumurta çatlamaz vs olmaz demedi..
sadece kilo ver dedi ve de folik asit verdi...

hani başka olumsuz bişi demedi..
bende o an aklıma sormak gelmedi hiç

canım il halk sağlık müdürlüklerine gidebilirsin kan değerlerine göre diyet veriyorlar. takip etmesi de çok iyi oluyor 2-3 haftaya bir gidiyorsun. gayet yiyorsun doyuyorsun 15 günde 3 kilo vermiştim kaçamaklarıma rağmen :KK53: birde 1 saat yürüyordum. 1,5 veya 2 ayda istediğin kiloya ulaşırsın Allahın izniyle

Aa süper ya il halk sağlık Müdürlüğü mu bakalım pazartesi doktorum verir heralde diyet dimi?

canım il halk sağlık müdürlüklerine gidebilirsin kan değerlerine göre diyet veriyorlar. takip etmesi de çok iyi oluyor 2-3 haftaya bir gidiyorsun. gayet yiyorsun doyuyorsun 15 günde 3 kilo vermiştim kaçamaklarıma rağmen :KK53: birde 1 saat yürüyordum. 1,5 veya 2 ayda istediğin kiloya ulaşırsın Allahın izniyle

kuzum bugün diyete başlaıdm..

daha önceleri defalarca kez diyetisyene gittiğim için artık az çok biliyorum ama önümüzdei cuma için bi yeni diyetsyenle görüşcem inşaallah..

tanıdıklar var gidiolar evdeki beslenme alışkanlığına göre güzel liste veriomuş ve bizim tanıdık 4-5 ayda 16 kg falan verdi..
kadın incecik oldu yani sağlıklı kilosuna düştü...

ben ise bugün sabah kalkar kalkmaz 1 ceviz 1 bardak su içtim yedim...

sonrasında bir ılık suya yarım limon sıkıp içtim tabi bunların arasında 15 dk falan fark var..

ardından 10 dk koştum...

ardından iki çeri domates az peynir yarım yumurta bir de şeftali yedim :))

çok şükür şimdi kendimi doymuş hissediyorum :))

daha önce yaptrdım her şeyim normal çıktı..gayet güzeldi..

peki pko'Lu insan hamile kalmaz bebek sahibi olmaz diye bir şey var mı_?

dr bana sadece kilo ver dedi ve de folik asit verdi...
yok canım hamile kalamaz diye birşey yok. ama bazen yumurta oluşuyor ama çatlamıyor öyle düşün. çatlamadığı ay da hamile kalamıyorsun. bunların dereceleri var. hiçbir yumurtan çatlamıyorsa adetle de atılmıyor orda öylece duruyorsa büyük problem. ama her kadında arada bi yumurta çatlamadan kistleşebilirmiş. arada bir olduğu için atılsa da dursa da sorun teşkil etmiyor. adetlerin düzenliyse miktarı da normalse sorun yok. ama dikkat etmek lazım. ben de aynı durumdayım. kilo ve stres çok önemli. ben nasıl yaparım zor ama sen belki dikkat edebilirsin.

kuzum bugün diyete başlaıdm..

daha önceleri defalarca kez diyetisyene gittiğim için artık az çok biliyorum ama önümüzdei cuma için bi yeni diyetsyenle görüşcem inşaallah..

tanıdıklar var gidiolar evdeki beslenme alışkanlığına göre güzel liste veriomuş ve bizim tanıdık 4-5 ayda 16 kg falan verdi..
kadın incecik oldu yani sağlıklı kilosuna düştü...

ben ise bugün sabah kalkar kalkmaz 1 ceviz 1 bardak su içtim yedim...

sonrasında bir ılık suya yarım limon sıkıp içtim tabi bunların arasında 15 dk falan fark var..

ardından 10 dk koştum...

ardından iki çeri domates az peynir yarım yumurta bir de şeftali yedim :))

çok şükür şimdi kendimi doymuş hissediyorum :))
canım tatlı krizleri için yaban mersini al bir arkadaştan yedim hem lezzetli hem sağlıklı :)

yok canım hamile kalamaz diye birşey yok. ama bazen yumurta oluşuyor ama çatlamıyor öyle düşün. çatlamadığı ay da hamile kalamıyorsun. bunların dereceleri var. hiçbir yumurtan çatlamıyorsa adetle de atılmıyor orda öylece duruyorsa büyük problem. ama her kadında arada bi yumurta çatlamadan kistleşebilirmiş. arada bir olduğu için atılsa da dursa da sorun teşkil etmiyor. adetlerin düzenliyse miktarı da normalse sorun yok. ama dikkat etmek lazım. ben de aynı durumdayım. kilo ve stres çok önemli. ben nasıl yaparım zor ama sen belki dikkat edebilirsin.

ya canım Allah razı olsun senden..

beni güzelce bilgilendirdin...

ben sanıyorum ki bebek sahibi olmam çok zor :(

hüzünlerdeyim iki gündür..

Rabb im yardım etsin bizlere..

hemencecik kiloları verelim inşaallah ...

sağlıklı olmak isterim ... her şeyde bir hayır var...yıllardrı diyet yapıp 1 haftada vazgeçtim demek ki bu durum beni yaptırımlı olmamı sağlıcak evelallah ..ki sağlıklı bir birey olayım..böylece ileride ki hastalıkaradan korunurum :))

çok şükür...diyete spora başladım bakalım inşaallah güzelce devam eder :))

her gün destek olalımyazışalım kuzum..

sen de durumlar nasıl şimdi ?

bana pko nun hiç bi etkisini sölemedi dr..
yumurta çatlamaz vs olmaz demedi..
sadece kilo ver dedi ve de folik asit verdi...

hani başka olumsuz bişi demedi..
bende o an aklıma sormak gelmedi hiç
Yok zaten olumsuz bir hastalık değil öyle. İçin rahat olsun. Ovulasyon testleri kullanmanı tavsiye edebilirim ama. Bizim yumurtlamamız herkes gibi 14. Gün olmayabiliyor ya da bazı aylar olmayabiliyor. Mesela benim 17. 18. Gün falan oluyor.

Yok zaten olumsuz bir hastalık değil öyle. İçin rahat olsun. Ovulasyon testleri kullanmanı tavsiye edebilirim ama. Bizim yumurtlamamız herkes gibi 14. Gün olmayabiliyor ya da bazı aylar olmayabiliyor. Mesela benim 17. 18. Gün falan oluyor.

laviniiim..

ovulasyn testi ne..nerden yapabilirm _?

çok şükürrrrrrrrrr :))

Bizde geçen ay öyle yaptık netten öğrendim aşağı yukarı yumurtlama günümü ondan 3 gun oncesinden başladık 3 4 gün sonrasina kadar hep değerlendirdik Allaha Şükür şimdilik sonuc var gözüküyor bir problem çıkmazsa
ben hala anlamış değilim bu yumurtlama hesabını. akıntı takibi yapmak daha kolay gibi geliyor ama bugünde akıntım var erken karmakarışıkım şu andaaaa :) eşime diyorum anan mı yumurtlama takvimi yapmış diyo :KK4: yapalım olursa olur stres yapma diyo. her gün yapmak mı gerekiyor yumurtlama zamanında yoksa birer gün ara vermek mi gerekir

Aa süper ya il halk sağlık Müdürlüğü mu bakalım pazartesi doktorum verir heralde diyet dimi?
canım arkadaşıma gebeyken liste vermişti şunları yicen falan gibisinden ama diyet için vermemişti herhalde. ne kadar kilo fazla şimdi

ben hala anlamış değilim bu yumurtlama hesabını. akıntı takibi yapmak daha kolay gibi geliyor ama bugünde akıntım var erken karmakarışıkım şu andaaaa :) eşime diyorum anan mı yumurtlama takvimi yapmış diyo :KK4: yapalım olursa olur stres yapma diyo. her gün yapmak mı gerekiyor yumurtlama zamanında yoksa birer gün ara vermek mi gerekir

Valla canım açıkça konuşayım biz zaten yeni evli olduğumuz icinmi bilmiyorum ama biraz sık yakinlastik evlensigimizden beri oyüzden Mart ayındada hamile kalmıştım plansız ve düştü çok üzüldüm sonra planlı olsun dedik Mayıs ayında 4 ünde adet oldum adet gününden saydım 10 gün sonra başladık gerçi adet bitimindede hemen yakinlastik ama çalışma olarak 10 gün sonra başlayıp hemen hemen hergün yakinlastik ama kendiliğinden oldu çalışma diye düşünme akışına burak tabi takvim tutuyorum buarada ayin 18 i yumurtlama diyodu net o gün bir tek çalışma olsun diye ben demiştim bugün yapmamız lazım diye 24 une kadar hemen hemen hergün olmuştur heralde sonrasindada oldu hep ama diyorumya sirf calisma icin degil esim yakinlasiyodu iatiyodu oluyodu oyle oldu ve şimdi hamileyim bukadar çalışmaya:oops:

canım arkadaşıma gebeyken liste vermişti şunları yicen falan gibisinden ama diyet için vermemişti herhalde. ne kadar kilo fazla şimdi

Verir kesin bana çünkü almamam lazım çok var ya önceden azdı şimdi en az 20 25 kilo verip öyle kalsaydım çok iyi olurdu ama yapcak birsey yok cok duzensiz ve hazir cok tukettik cabucak kilo aldim artık dikkat ediyorum Allah nasip ederse bebeğim doğduktan sonra hızla gider zaten çünkü tek başıma ben bakcam bebeğime kimse yok bakicak onun peşinde koaturmaktan veririm hepsini çünkü kilolarimi hep ye yat ye yat olarak aldım

Benimde dün sağlık ocağındaki doktor moralimi bozdu folik asit konusunda geç kalmissin dedi eşime söyledim bozma moralini benim annem sanki folik asitmi biliyodu dedi :) öyle diyorlar hep ama doğru :)

Valla canım açıkça konuşayım biz zaten yeni evli olduğumuz icinmi bilmiyorum ama biraz sık yakinlastik evlensigimizden beri oyüzden Mart ayındada hamile kalmıştım plansız ve düştü çok üzüldüm sonra planlı olsun dedik Mayıs ayında 4 ünde adet oldum adet gününden saydım 10 gün sonra başladık gerçi adet bitimindede hemen yakinlastik ama çalışma olarak 10 gün sonra başlayıp hemen hemen hergün yakinlastik ama kendiliğinden oldu çalışma diye düşünme akışına burak tabi takvim tutuyorum buarada ayin 18 i yumurtlama diyodu net o gün bir tek çalışma olsun diye ben demiştim bugün yapmamız lazım diye 24 une kadar hemen hemen hergün olmuştur heralde sonrasindada oldu hep ama diyorumya sirf calisma icin degil esim yakinlasiyodu iatiyodu oluyodu oyle oldu ve şimdi hamileyim bukadar çalışmaya:oops:
anladım canım da bizim hergün yakınlaşma fırsatımız olmuyor. eşim işi gereği çoğu zaman geç geliyor yorgun da oluyor bende çalışıyorum o geldiğinde uykum gelmiş oluyor yapamıyoruz hafta içi genelde. haftada 3 gün falan oluyor yakınlaşmamız bende yumurtlama zamanımı değerlendirmek istiyorum ama hesaptan da bişey anlamadım :110:

Verir kesin bana çünkü almamam lazım çok var ya önceden azdı şimdi en az 20 25 kilo verip öyle kalsaydım çok iyi olurdu ama yapcak birsey yok cok duzensiz ve hazir cok tukettik cabucak kilo aldim artık dikkat ediyorum Allah nasip ederse bebeğim doğduktan sonra hızla gider zaten çünkü tek başıma ben bakcam bebeğime kimse yok bakicak onun peşinde koaturmaktan veririm hepsini çünkü kilolarimi hep ye yat ye yat olarak aldım
evlendikten sonra öyle oluyor zaten. ben birde yeni yeni deniyordum tarifleri, yapayım öğreneyim derken ipin ucunu kaçırdık eşim 6 kilo ben 8 kilo aldım. doktoruna git bakalım ne yapcak ne dicek

Back