• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015-2016 gebe adayları, gebeleri ve anneleri

Doktorum izin verirse bende inşallah mayıs haziran gibi düşünüyorum.Rabbim isteyen tüm arkadaşlarıma nasip etsin.İnşallah güzel haberlerimizi paylaşacağımız bir yıl olur.

Doktorum izin verirse bende inşallah mayıs haziran gibi düşünüyorum.Rabbim isteyen tüm arkadaşlarıma nasip etsin.İnşallah güzel haberlerimizi paylaşacağımız bir yıl olur.
Aynı zamanlarda düşünüyoruz, hakkımızda hayırlısı. Umarım doktorundan onay alırsın.

bende bu sene isteyenlerdenim. aklımı kurcalayan bir konu ise hamilelik öncesi folik asit kullanmak gerçekten şart mı? yoksa kullanılırsa daha mı iyi olur nedir? bebeğin omurilik gelişimi için gerekli biliyorum ama daha hamile kalmadan kullanmak yararlı mı değil mi onu çözemedim henüz?
bazı doktorlar gerek bile duymuyorlar benim doktorum öncesinde cok gerekli değil Türkiyede kadınların %90 ı folik asit kullanmadan hamile kalıyor ama senin için rahat etsin kullan dedi bazı doktorlarda bebeğin beyin omurilik gelişimi için gerekli olduğunu soyluyor ben garanti olsun diye kullanmaya başladım

bazı doktorlar gerek bile duymuyorlar benim doktorum öncesinde cok gerekli değil Türkiyede kadınların %90 ı folik asit kullanmadan hamile kalıyor ama senin için rahat etsin kullan dedi bazı doktorlarda bebeğin beyin omurilik gelişimi için gerekli olduğunu soyluyor ben garanti olsun diye kullanmaya başladım
ben hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez başlamayı düşünüyordum ama şimdiden başlamak daha yararlı olur gibi gelmeye başladı yorumları okudukça

Aynı zamanlarda düşünüyoruz, hakkımızda hayırlısı. Umarım doktorundan onay alırsın.
İnşallah canım bir umuttur yaşamak o güzel günleri beraber göreceğiz inşallah :KK46::KK46::KK46:Mutluluğumuzu heyecanımızı paylaşacağımız günlerde gelecek inşallah :D:D:D

Merhaba Kızlar
Ben de iki aydır uğraşıyorum,şimdi adetimi bekliyorum.Hamilelik düşündüğüm zaman dr.gidip muayene oldum bir eksiklik var mı diye,tsh yüksek çıktı ilaç kullandım,dr.folik asit önerdi hamilelikten üç ay önce almak gerekiyormuş,rahim arakaya dönük dedi(bu hamilelik için sorun değilmiş)Yani beklemek çok zormuş şimdi anladım.Ama burda beraber beklemek birbirimize destek vermek güzel olur:KK66:

Ben de senin gibi kafası karışanlardanim aslında yani öyleyim. Beni şartlar biraz erteledi şimdi. İnsan düşünmeye başlayınca bir an önce olsa mı acaba diye acele ediyor. Ben öğretmenim doğum izni olayını düşününce nisan hatta mayis daha uygun görünüyor. Izin problemin yoksa içinden geldiği gibi davran ilk çocuğun kaç yaşında
Demek tek değilmişim acaba ben mi abartıyorum diyordum kendi kendime :) ama dediğiniz gibi şartlar planlara itiyor. İlk çocuğum haziranda 6 sını dolduracak kız ım var çok şükür :) sizin ilk çocuk mu ?

Amin inşallah. Ben ilk kez smear verdim bilmiyordum. çok ilginç daha önce gittiğim hiçbir dr da sormamisti. Meğer ne kadar önemli ve gerekli bir şeymiş. Yeni anladım.
canım ya bu smear testini doktor bana da söyledi,sonra eve gelip internetten inceledim.Alttan hiç muayene olmadım korkudan yaptırmadım.canın yanıyor mu?

Ben de senin gibi kafası karışanlardanim aslında yani öyleyim. Beni şartlar biraz erteledi şimdi. İnsan düşünmeye başlayınca bir an önce olsa mı acaba diye acele ediyor. Ben öğretmenim doğum izni olayını düşününce nisan hatta mayis daha uygun görünüyor. Izin problemin yoksa içinden geldiği gibi davran ilk çocuğun kaç yaşında
Demek ki tek ben değilmişim kafası karışan :) ama dediğiniz gibi şartlar planlara itiyor. İzin durumum karışık biraz ilk çocuğum haziranda 6 sını dolduracak bir kızım var. Sizin ilk çocuk mu ?

Demek ki tek ben değilmişim kafası karışan :) ama dediğiniz gibi şartlar planlara itiyor. İzin durumum karışık biraz ilk çocuğum haziranda 6 sını dolduracak bir kızım var. Sizin ilk çocuk mu ?
iki cevap vermiş oldum uzun süredir kullanmamıştım bu formu unutmuşum :)

canım ya bu smear testini doktor bana da söyledi,sonra eve gelip internetten inceledim.Alttan hiç muayene olmadım korkudan yaptırmadım.canın yanıyor mu?

Smear can acıtan bir şey değil alttan muayenede de canın yanmiyor merak etme smearde fırça gibi birseyle iceride supurme gibi bi islem yapıyor sonuçta ilişkiye giriyoruz okadar bile etkilemiyor bu islem. Ama yapılması kesinlikle çok önemli.

Bir oğlum var 2,5 yaşında arayı fazla açmadan ikinci de olsun istiyorum ben şimdi pazartesi günü leep operasyonu olucam inşallah sonuçlar temiz çıkarsa nisan mayıs gibi çalışmalara başlarım.

Smear can acıtan bir şey değil alttan muayenede de canın yanmiyor merak etme smearde fırça gibi birseyle iceride supurme gibi bi islem yapıyor sonuçta ilişkiye giriyoruz okadar bile etkilemiyor bu islem. Ama yapılması kesinlikle çok önemli.
peki canım,en kısa zaman da yaptırayım en iyisi

Arkadaşlar yeri gelmişken hepinize söylemiş olayım hatta elimden gelse de tüm kadınlara tek tek söylesem. Smear testini en az yılda bir kez her kadının yaptırması gerekiyor bu test rahim ağzı kanseri icin erken tarama testi. Ben bunun önemini henüz anladım biraz geç oldu sizin için geç olmasın. Ben bu testi düzenli olarak yaptırmış olsaydım pzt. günü leep olmama gerek kalmayacakti. İhmal etmeyin lütfen arkadaşlar özellikle gebelik öncesi mutlaka yaptırın.

Arkadaşlar yeri gelmişken hepinize söylemiş olayım hatta elimden gelse de tüm kadınlara tek tek söylesem. Smear testini en az yılda bir kez her kadının yaptırması gerekiyor bu test rahim ağzı kanseri icin erken tarama testi. Ben bunun önemini henüz anladım biraz geç oldu sizin için geç olmasın. Ben bu testi düzenli olarak yaptırmış olsaydım pzt. günü leep olmama gerek kalmayacakti. İhmal etmeyin lütfen arkadaşlar özellikle gebelik öncesi mutlaka yaptırın.
Kesinlikle Katılıyorum acısız ve basit bir yöntemle yapılan bu testi yaptırmak için çekinmeyin Önemi büyük

Herkeste bir sessizlik hasıl oldu. Sanırım hepiniz smear aldırmaya gittiniz :KK70:

Ben evlendikten sonra 2 defa doktora gittim. Tüm kontrollerimin yapılmasını istiyorum dedim ama smear yapmadılar bana. Neden bilmiyorum.

Ben evlendikten sonra 2 defa doktora gittim. Tüm kontrollerimin yapılmasını istiyorum dedim ama smear yapmadılar bana. Neden bilmiyorum.

inanırım çünkü ben de evlendikten hemen sonra ilk hamileligimden hemen önce ve doguma kadarki süreçte birçok dr.a gittim hicbiri bana smearden bahsetmedi ta ki birkaç hafta önce gittiğim dt.a kadar ki Allah ondan razı olsun. Sayesinde kansere ramak kaldığını öğrendim. Eğer daha önce gittiğim drlar smear almayı akil etselerdi ben leep operasyonu gecirmek zorunda kalmayacaktim.

Back