Hayırlısı olsun canım. Burdan iletisime devam edelim.Iyi akşamlar hanimlar bizde 3 gündür kosturuyoruz istediğimiz öğretmene yerlestik şimdilik hersey yolunda çizgi çalışması ve boyama yapiyolar 2 hafta böle olacakmış
Merhaba
bizde pazartesı gunu dan dıye hıc hesapta yokken anasınıfına gıdecekken bazı devlet yanlıslıklarından oturu adı ılkokul 1. sınıfta soyleneınce nasıl oldugunu bıle anlamadan ogretmenın elınden tutmasıyla 1. basladı oglum baya ıkna etmeye calıstık ama olmadı . mudurde ogretmende bırakın kalsın hevesını kırmayın dedıler.
5.5 yasında 2 kısı var sınıfta bırı bızız, diğeri oglumun kuzenı
suanda en son sırada ıkısı oturuyorlar
sınıfıta 7-8 kısı sabıt aglıyorlar sureklı olarak bızımkıelrden cıt yok suana kadar gayet ıyı
dun de obur gunde 2 gun bekledık okulda bugun ama ben ıse geldım annemler goturecekler 3 saat kalıyorlar sımdılık okulda, beslenme saatıne yakın gıdecekler hem kontrol edecekler hemde alıp eve gelecekler sonradan.
bızım kıtaplarımız dun dagıtıldı 10 adet kıtap verıldı, cumartesı genel toplantı olacakmıs lıste ıhtıyac beslenme programı ders programı suanda hıc yok yanlarında oyun hamuru resım defterı kuru boya ve kalem kutu goturuyorlar.
bızım henuz cantamız beslenmemız yok :) cok anı olunca pazartesı kıyafetlerını alabıldık dun canta almaya gıttık ama cok pahalı geldı bana canta beslenme suluk kalem kutu 300 tl gecıyor , hem cok pahalı hemde dıger cocuklara bunu yapmaya hakkım yok sonucta devlet okuluna gıdıyor ne gerek var.
bugun semt kırtasıyelerınden hakan cantanın gecen seneden kalan cantaları oluyormus onlara bakacagım .
bızde durumlar boyle
Ben Pazartesi akşamından beri şehir dışındayım.
Annem yanlarında kaldı.
Her sabah ben okula gitmek istemiyorum diyor ama gidiyormuş. Ödevlerini de canı istemeyerek yapıyormuş :))))
Bu sabah geç kalmışlar giyinmek istemediği için.
Haftaya nasıl olacak bakalım :)
bu hafta böyle geçer alışacaklar inş sen gelince daha da iyi olur dönüş ne zaman
slm kızlarCuteMom hoş geldin nasipte burda tanışmak varmış aslında epeyde takip ederdim yorumlarını
ben bugün işteyim üç gündür çok yoğundum ve inanın üstümden tır geçmiş gibi yorgunum iki gündür ödevlerimiz başladı her akşam aynı saatte oturuyoruz amaç alışkanlık edinsin bugün babaannesinin canına okumuş servisi kaçırttın sen bana diye saat daha 11:30aradı anne böyle böyle diyo ilk bugun kendi gitti kendi gelecek dün onu servise verip ben arabayla arkasından gittim gizliden izledim çıkışta da servisini kendisi buldu tabi ben gizliden takipteyim analık delilik boynundaki isimliğin arkasına servisin plakayı ve şöförün adını yazdım tavsiye ederim
Tam bir sürpriz olmuş.
Ben hiç sevmem son dakika planlarını. Önce psikolojimi hazırlamam lazım. Kafamda planlar yapmam lazım.
İnşallah mutlu ve heyecanlı bir sene olur, hevesi başarıyla sonuçlanır.
Benim kızım da 5,5 yaşında bu arada.
Ben Pazartesi akşamından beri şehir dışındayım.
Annem yanlarında kaldı.
Her sabah ben okula gitmek istemiyorum diyor ama gidiyormuş. Ödevlerini de canı istemeyerek yapıyormuş :))))
Bu sabah geç kalmışlar giyinmek istemediği için.
Haftaya nasıl olacak bakalım :)
bızımkıler korıdorda beklıyorlar. ılk gun bızde bekledık cok karısıktı ortalık aglayanlar bagıranlar ıkıncı gun bahcede kahve fılan ıcmeye ındık. 2 gundurde yalnız kalıyorlar. bızım kıtaplarda salı gunu dagıtıldı ama oglum hıc merak edıp bakmıyor evde kıtap okuyoruz sureklı bırde cok erken uyuyor 9da ne zaman dersı olsa yapacak bılmıyorum ben 6'da evde oluyorum. bundan sonra bızımde ısımız var yanı yemekler hep hazır olmalı.CuteMom bizim okul açılmadan önceki son cuma tanışma toplantısı yapmıştı ihtiyaç listeleri kitaplar o gün dağıtıldı beslenmede okuldan çıkacak aylık 80 tl öğlen birde girip akşam 6da çıkıyolar bazı okullar 15:30 da salıyomuş bizim müdür anneler bu işi ne zaman bırakırsa çocuklar o kadar çabuk adapte olur dedi kapıdan kimseyi almıyor ama hala bahçede bekleyenler var bekleyen anneler olmasa diğer çocuklarda etkilenmicek ama işte bir ay bekleyen bile var mış
bızımkıler korıdorda beklıyorlar. ılk gun bızde bekledık cok karısıktı ortalık aglayanlar bagıranlar ıkıncı gun bahcede kahve fılan ıcmeye ındık. 2 gundurde yalnız kalıyorlar. bızım kıtaplarda salı gunu dagıtıldı ama oglum hıc merak edıp bakmıyor evde kıtap okuyoruz sureklı bırde cok erken uyuyor 9da ne zaman dersı olsa yapacak bılmıyorum ben 6'da evde oluyorum. bundan sonra bızımde ısımız var yanı yemekler hep hazır olmalı.
bızım 12:30 okulda oluyorlar 5.40 salınıyorlar. ama bu hafta dedıgın gıbı 3 kadar sadece. servıs 12 de alacakmıs , 18.de evde olacaklarmıs oyle soyledıler.
bızım yemekhanemız yok bakalım kap kacak onca para verdık her gun dısarıdan meyve suyu ıcemez ufak bı sıse arıyorum ama bulamadım ama sevdım bu hazırlık surecını ne kadar yorucu olsada
tupper sulugunu almıyor o yuzden ben cantasıuyla takım bır suluk aldım supermanlıben tupperdan almıştım suluk beslenme kabı vs tavsiye ederim hergün cevız fındık badem koyuyorum minik bir kaba ben 18:30da evdeyim eşim 18de oğlumda tam 18:30da servisten iniyo muhtemelen kapıda karşılaşırız şimdiye kadar süt iznim vardı erken evde olup yemek vs hazır ediyodum artık çocuklar uyuyunca hazırlıyorum ertesi günü eşim yardım etmese işim çok zor ve evet benim paşada en geç 21:30da uyurdu 3 gündür 22ye çektik yemek dinlenme ödev ve ailecek oyunu ancak sığdırıyoruz
tupper sulugunu almıyor o yuzden ben cantasıuyla takım bır suluk aldım supermanlı
4 tane seker kap aldım tupper bır de yemısler ıcın kucuk bır kap aldım mınıcık
ama tupperın su sıselerının kucuklerı var bılıyormusun ordeklı gıbı hanı
https://www.google.com.tr/search?q=tupper+kucuk+sıse&rlz=1C1VFKB_enTR626TR626&espv=2&biw=1440&bih=799&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI1NG08IGjyAIVQdYaCh1wnQnC#imgrc=HSW6hCPRtBwxbM:
şunlardan almayı dusundum ama benım yengem satış yapıyıor bunlara evde sıktıgımız meyve sularından koyarız dıyordum ama yengem bunlara saglıklı olmayacagını kokunun cıkmadıgını soyledı. almadık suanda ama bılmıyorum bakalım ne yaparız bılmıyorum.
sızın 2 cocugunuzun mu var pekı? baya zor olmalı hepsı bı arada ben aslında bu ara gebelık dusunuyordum ama hem baska konular hemde sımdı okula basladı sanırım bır sure ertelemem gerekıcek cunku hamılelıklerımde pek ayakta gecıyor dıyemıcem
Ben tupper sulukları hiç sevmiyorum. Bir sure sonra kokmaya başlıyor.
masallahhh ıkısıde bır arada cıkarmıssınız ne guzelbenim bir de 15 aylık kızım var evet zor oluyor çünkü kızım çok hareketli totosunun üstüne oturup iki oyuncakla oynamaz şimdilik düzen şu ortak zaman bitince oğlum babasıyla odasına kapanıp ödev yapıyor bende seslik sağlayarak kızı oyalamaya çalışıyorum anne kız oyuncak çay kahve setiyle keyif yapıyoruzaslında abinin okulu acılınca evde geçirilen zamanın kalitesi arttı gibi eşimin işlerinin yoğun olduğu dönemlerde ne yaparız bilemiyorum
bu arada benim oğlumda sınıfın en küçüklerinden 2009 kasım doğumlu sınıfta geç gidip 8 yaşında olanda vartek avantajımız okul öncesi eğitimi almış olması sanırım birde okuma biliyor bugün çok heyecanlı çekiliş varmış kim kiminle nerde oturacak diye öğretmen çocuklara kura çektirecekmiş
tupperı savunmak gibi olmasın ama şöyleki içinde ürün kalırsa koku yapıyor her akşam yıkayıp kapağı açık bekletiyorum haftada bir gibide karbonatlı suyla çalkalıyorum satan kadın öyle demişti bana göre sulukların hepsi tırt hergün yeni bir şişe su alıp içip atsalar daha iyi sanki
Her akşam yıkamak mantıklı tabi.ama düzenli olarak yapabileceğimi hiiiç sanmıyorum. Karbonat iyimiß.bir deneyeyim.Teşekkürler.benim bir de 15 aylık kızım var evet zor oluyor çünkü kızım çok hareketli totosunun üstüne oturup iki oyuncakla oynamaz şimdilik düzen şu ortak zaman bitince oğlum babasıyla odasına kapanıp ödev yapıyor bende seslik sağlayarak kızı oyalamaya çalışıyorum anne kız oyuncak çay kahve setiyle keyif yapıyoruzaslında abinin okulu acılınca evde geçirilen zamanın kalitesi arttı gibi eşimin işlerinin yoğun olduğu dönemlerde ne yaparız bilemiyorum
bu arada benim oğlumda sınıfın en küçüklerinden 2009 kasım doğumlu sınıfta geç gidip 8 yaşında olanda vartek avantajımız okul öncesi eğitimi almış olması sanırım birde okuma biliyor bugün çok heyecanlı çekiliş varmış kim kiminle nerde oturacak diye öğretmen çocuklara kura çektirecekmiş
tupperı savunmak gibi olmasın ama şöyleki içinde ürün kalırsa koku yapıyor her akşam yıkayıp kapağı açık bekletiyorum haftada bir gibide karbonatlı suyla çalkalıyorum satan kadın öyle demişti bana göre sulukların hepsi tırt hergün yeni bir şişe su alıp içip atsalar daha iyi sanki
masallahhh ıkısıde bır arada cıkarmıssınız ne guzel
ben henuz bır tane daha yapamadım yapacagımda yok gıbı :)
ders baslamadı dımı ?
bızımkıler dun okulda bısey yapmamıslar anladıgım kadarıyla sınıf hala karmasalı gecıyor hala aglayanlar varmıs
sızın cocugunuzla bızım cocuklar arasında 3 ay varmıs yakınlar hemen hemen. 8 yas baya buyumus ya bız 1 yas buyugu duyduk ama henuz 8 duymadık acıkcası.
arkadaslarıyla tanısmıslar mı?
bızımkıler ıkı kuzen ve sut kardesler cok yakınız hep ya cocuklar bızde ya bızımkı onlarda sanırım bızımkılerı ayırmazlar bırde 2 gun bıtımınde herkez artık oturdugu yerde oturacak demıs ogretmen bılmem bugun ne olacak bızımkılerın sırasına her gun bırı salca oluyormus ama vermıyorlarmıs sırayı :)
ogretmenın onundeler goz onundeler dıye bende ıstemıyorum degısmesını ama keske kume kume mı olsa dıyede dusundum yanı :)
bızım belkı bugun verırlerbizim başladılar üç akşamdır ödev yapıyoruz el yazısına hazırlık tarzında çizgi birleştirme vs veriyor öğretmen arkadaşlarının bir çoğu anasınıfından sınıf yada okul arkadaşları uyum sorunu yaşamadılar ama bugun biraz tedirgin gitti kura istemiyorum yerimden de sıra arkadaşımdan da memnunum arkalar çıksın istemiyorum vs dedibende bu konuyu akşama konuşuruz belki istediğin biri çıkar dedim
bızım belkı bugun verırler
az once okula bıraktılar cocukları
bızımkıler en onde oturuyorlar dedımya 2. sıraya almıslar
one gecen cocugun bırı baya ufak ama dıgerı baya ırı bır kız onlerını nasıl gorurler bılmıyorum fakat kız cok yaramazmıs dun beslenmesını bılerek masaya dokmus benımkı demıs yapma hem paralar hem yemek cope gıdıyor gule gule paralar demıs masaya dokmus yemegını ama yemegınıde arkaya donerek arka sırada yapıyormus ogretmen gozumun onunde olsun dıye almıs sanırım ama bu seferde donup bızımkılerın sırasında yermı bılmıyorum .bızımkının hıc arkadası yok sınıftan kuzenı var ıste bırde mahalleden tanıdıgımız bırı var o kadar . ınsallah oglunun sevdıgı bır arkadasıyla cıkar kurası
hangı sırada oturuyor sızınkı pekı
Evet suanda hersey cok karmasık devam edıyor ınsallah gene onlerde bır yerlerde olur canım oglusunilk gün en arka sıra kalmış oraya oturmuşlar ama o gün gürültüden hiçbişey duymadım anne dedi bende önlere oturmasını söyleyince 3 gündür 2. sırada oturuyordu bakalım artık kısmet aslında akşam biraz telkin ettim yeni arkadaşlar tanımakta güzeldir arkadaşların zaten var vs ama derste çok konuşup dikkatini dağıtan biri olursa müdahale ederim şu bir ay bir geçsin bakalım herşey belli olur