İlköğretim Yorum ve Soruları 2015-2016 Çocuğu 1.sınıfı okuyacak velilerin paylaşım alanı :))

canım benimkide y harfini her okumada soruyor bu hangi harf di diye.. nedense y yi şaşırıyor..her gördüğünde bu neydi diyor.. diğer harfleri söylediğimde aklında kalıyor.. ama nedense y de takılıyor hep:KK43:
ege sanırım daha sert harflerı baskın harflerı daha kolay ogrendı mesela k hııc zorlanmadık ı dada kısmen oyle
r zor gecmıstı
hala bıle takılıyor emın olamıyor ııcınden tekrarlıyor ne yazıcam dıye
bu y basımıza corap ormese barı

ege sanırım daha sert harflerı baskın harflerı daha kolay ogrendı mesela k hııc zorlanmadık ı dada kısmen oyle
r zor gecmıstı
hala bıle takılıyor emın olamıyor ııcınden tekrarlıyor ne yazıcam dıye
bu y basımıza corap ormese barı
betüşde öyle.. k yı ı yı öğrendi ki okulda daha geçmediler bile.. ama y harfinden endişeliyim:KK43::KK17::KK17:

Merhaba, sesiniz çıkmıyor
Kuzular nasıl, neler yapıyorlar
Biz matematik öğrenmeye yoğunlaştık, çok hevesli, sonu iyi gelir inşallah
Hergün yeni hikaye ile geliyor 2 defa okuyun demiş öğretmen 2.yi okumak istemiyor,
nasıl sevdirmem lazım okumayı akıl verin kızlar

Merhaba canım.. bizde iki haftadır matematikde yapıyoruz baya.. 100 e kadar sayma.. 2 şer sayma.. 100 den geriye 1 er geriye sayma vs.. kutucuklu sayfalar oluyor boşluk doldurma şeklinde onları yapıyoruz.. okumayı seviyor benim kız.. ama bir zamandan sonra sıkılıyo..çünkü daha bilmediğmiz harfler var.. takılıyor.. öyle oluncada tam zevk almıyor okumadan.. inş eksik harflerde bitince daha iyi olacak..canım ben tam harflei öğrenince cin ali serisini almayı düşünüyorum.. çocukluğumda vardı.çok severdim..inş kızımda sever.. böyle böyle sevecekler alışalacaklar.. yapacak bişi yok..

Selamlar
bızde sadece okuma odevı varken sıkıntı yasıyoruz
artık agzımdan cıkan herseyı yazabılıyor dıyebılırım
bugun s sesı bıtıyor
d sesı yanı 3. grubun son sesıne gecıcez yarın

ya bizde diktede biraz sıkıntı var..öğretmenimiz 10 günde bir dikte yaptııyo..illa 2 yanlışı çıkıyor:KK43:halbuki okyor..sıkıntı yok.. ama diktede biraz sıkıntımız var.. biraz canım ona sıkılıyor:KK43:

ya bizde diktede biraz sıkıntı var..öğretmenimiz 10 günde bir dikte yaptııyo..illa 2 yanlışı çıkıyor:KK43:halbuki okyor..sıkıntı yok.. ama diktede biraz sıkıntımız var.. biraz canım ona sıkılıyor:KK43:
evde yazabıldıgınız seylermı yoksa yazamadıklarındamı hanı zorlanırlarya onlardamı sıkıntı oluyor
bahsetmıstım egenın r ve y sıkıntısı var
bızım he rhafta dıkte oluyor
cogunluıkla cok rahat yazabıldıgı seylerı yazamıyor 3-4 yanlısı cıkıyor bakalım bugun ne yaptı

Merhaba, sesiniz çıkmıyor
Kuzular nasıl, neler yapıyorlar
Biz matematik öğrenmeye yoğunlaştık, çok hevesli, sonu iyi gelir inşallah
Hergün yeni hikaye ile geliyor 2 defa okuyun demiş öğretmen 2.yi okumak istemiyor,
nasıl sevdirmem lazım okumayı akıl verin kızlar
bızde bılsek keske :KK70:
1 sayfa metın gonderıyor onda bıle kıvranıyoruz
bız matematıkte 2. kıtaba gectık
1 onluk bılmem kac bırlıklerı ıslıyoruz suanda

evde yazabıldıgınız seylermı yoksa yazamadıklarındamı hanı zorlanırlarya onlardamı sıkıntı oluyor
bahsetmıstım egenın r ve y sıkıntısı var
bızım he rhafta dıkte oluyor
cogunluıkla cok rahat yazabıldıgı seylerı yazamıyor 3-4 yanlısı cıkıyor bakalım bugun ne yaptı
canım yazamamasının tek sebebi dikkatsizlik.. sonradan kendide buluyor yanlışını zaten.. harfi bilmediğinden falan değil..ç nuri yazacağına nri yazmış mesela.. torunlar yerine turunlar yazmış:)

canım yazamamasının tek sebebi dikkatsizlik.. sonradan kendide buluyor yanlışını zaten.. harfi bilmediğinden falan değil..ç nuri yazacağına nri yazmış mesela.. torunlar yerine turunlar yazmış:)
bence sıkılma o zaman ogretmen cunku dıyor heycan yapıyorlar bırde anlamayanlar oluyor neydı soyolemıydı boylemıydı dıye kafaları karısıyor dıyor
emınım sızınde oyle oluyordur

Merhaba canım.. bizde iki haftadır matematikde yapıyoruz baya.. 100 e kadar sayma.. 2 şer sayma.. 100 den geriye 1 er geriye sayma vs.. kutucuklu sayfalar oluyor boşluk doldurma şeklinde onları yapıyoruz.. okumayı seviyor benim kız.. ama bir zamandan sonra sıkılıyo..çünkü daha bilmediğmiz harfler var.. takılıyor.. öyle oluncada tam zevk almıyor okumadan.. inş eksik harflerde bitince daha iyi olacak..canım ben tam harflei öğrenince cin ali serisini almayı düşünüyorum.. çocukluğumda vardı.çok severdim..inş kızımda sever.. böyle böyle sevecekler alışalacaklar.. yapacak bişi yok..
Ay ben aldım Cin Ali'yiiii:rolleyes:ama kendimee:KK22:

Ay ben aldım Cin Ali'yiiii:rolleyes:ama kendimee:KK22:

ben de almıştım. görünce dayanamıyor insan:-) çocukluğumuzun kitabı :emir_bebek:

biz de kitap okumaya geçtik.
bilmediği harfleri söylüyorum oğlum devam ettiriyor (g,G,f,F, v, V, ç gibi)
yumuşak g yi neden ğ diye okuyoruz diye de espri yapıyor, yumuşak g diyecekmiş okurken.:KK53:

arada u ve ü ler ş ve s ler karışıyor ama olsun.

ben de almıştım. görünce dayanamıyor insan:-) çocukluğumuzun kitabı :emir_bebek:

yumuşak g yi neden ğ diye okuyoruz diye de espri yapıyor, yumuşak g diyecekmiş okurken.:KK53:

butun ses grupları bıttımı
bız 4. gruba gecıcez artık bundan sonrası tereyagından kıl ceker gibi olacak deyin lütfen :kk77:

Ben bir de arkadaşıma da almıştım. Şok olmuştu:KK45:
Biz de öyleyiz canım.artık bilmediği harf yok gb.yalnız okuma yapmak istemiyor, ben biliyorum, diyor.sinir ediyor beni.

Ben bir de arkadaşıma da almıştım. Şok olmuştu:KK45:
Biz de öyleyiz canım.artık bilmediği harf yok gb.yalnız okuma yapmak istemiyor, ben biliyorum, diyor.sinir ediyor beni.
bızde oyleyız nurbanu
okuma olacagı zaman onunda ıcıne okuz oturuyor benımde :KK70:
Isteksız ısteksız aglamaklı okuyor dun en sonunda sesını gızlıce kaydettım sonra kestım bak nasıl okuyorsun dınleteyım sana dedım dınlettım
sankı dovmusunde oyle can sıkıntısıyla okuyordu sonra kanlı canlı okudu
her aksam aynı plak basa donuyor :KK49:
kısmen sıkıntılarımızı atlattık galıba ama dımı kızlar?

bızde oyleyız nurbanu
okuma olacagı zaman onunda ıcıne okuz oturuyor benımde :KK70:
Isteksız ısteksız aglamaklı okuyor dun en sonunda sesını gızlıce kaydettım sonra kestım bak nasıl okuyorsun dınleteyım sana dedım dınlettım
sankı dovmusunde oyle can sıkıntısıyla okuyordu sonra kanlı canlı okudu
her aksam aynı plak basa donuyor :KK49:
kısmen sıkıntılarımızı atlattık galıba ama dımı kızlar?
Iyi yapmışsın kaydederek.benimki pek gamsız.umrunda olmaz aynısını yapsam.ama benyine de bir denicem.:KK48:
Aslında bizim is bundan sonra başlıyor. Matematiği,Turkçesi ve diğer dersler.onlarin yazma ödevleri.sınavlar.alınan notlar. Arkadaşlarıyla not ,sınif içi performans mücadelesi vs.vs. Bu gunleri mumla arıcaz.:KK17:

Iyi yapmışsın kaydederek.benimki pek gamsız.umrunda olmaz aynısını yapsam.ama benyine de bir denicem.:KK48:
Aslında bizim is bundan sonra başlıyor. Matematiği,Turkçesi ve diğer dersler.onlarin yazma ödevleri.sınavlar.alınan notlar. Arkadaşlarıyla not ,sınif içi performans mücadelesi vs.vs. Bu gunleri mumla arıcaz.:KK17:
Deme öyle nurbanu :KK70: İndirme yüreğime.
Yani test cozuyor dıyorlar ya arkadaslar bana o gunler oyle uzak gorunuyorkı

X