İlköğretim Yorum ve Soruları 2015-2016 Çocuğu 1.sınıfı okuyacak velilerin paylaşım alanı :))

ya bende sesleri söylüyorum ama mesela ş ye şe demiyorum şşşş diyorum.. c ye ce demiyotum cccc demeye çalışyıorum.. yanlış anlayıpda okumasın diye..

aslında c sesini verirken de cı demiş oluyoruz.
zaten oğlum da beni düzeltiyor arada.
anne "be" değil " bbb" diyor :KK36:(bana göre bbb derken sonda "ı" var:confused:)

işi kavradılar artık, ce deseniz sizinki de sizi düzeltip cccc der diye düşünüyorum.
yani bencede.. zaten hikaye okutmaya çalışıyorum.. illa daha bilmediği harfler çıkıyor.. özelliklede y yi unutuyoır.. c d b u ı ö öğrendide.. unuttuğu harfler var.. onları söleyince gayette güzel birleştiiyor maşhh..o zaman s demiyim se diyim bir deniyim nolcak:)

yani bencede.. zaten hikaye okutmaya çalışıyorum.. illa daha bilmediği harfler çıkıyor.. özelliklede y yi unutuyoır.. c d b u ı ö öğrendide.. unuttuğu harfler var.. onları söleyince gayette güzel birleştiiyor maşhh..o zaman s demiyim se diyim bir deniyim nolcak:)
bende sessı sessızce vermekte asırı zorlanıyorum bogazım cok hassas bır aydır fılan her sabah ıhlamur ıcıyorum :KK70: acıyor
ama bence ceee deme sasırabılır zıra ben kendı adıma cok korkuyorum basa donmekten :)
diyetteyimben diyetteyimben nasıll ınanmıyorum harıka bısey
ne yazdın ? bıseymı sordun

bende sessı sessızce vermekte asırı zorlanıyorum bogazım cok hassas bır aydır fılan her sabah ıhlamur ıcıyorum :KK70: acıyor
ama bence ceee deme sasırabılır zıra ben kendı adıma cok korkuyorum basa donmekten :)
işte bende ondan korkuyorum ya.. onun için sessiz harfleri sessiz vermeye çalışıyorum.. öyle okuyor maşhh..

geçmiş olsun CuteMom,
not kağıdına "ödevin bitti mi" yazdım. o da "yarısı bitti" diye cevap yazdı. "v" harfini bilmiyordu okurken sormuştu.

hayır sadeceokutuyoum canım.. yazmasını daha göstermedim..okurken sadece ..

ben de yazmasını göstermedim. zaten gösteremem, bilmiyorum:KK70: (unutmuşum el yazısını)
benden güzel el yazısı var oğlumun. ben onun gibi yazamıyorum. ondan öğreniyorum:-)

geçmiş olsun CuteMom,
not kağıdına "ödevin bitti mi" yazdım. o da "yarısı bitti" diye cevap yazdı. "v" harfini bilmiyordu okurken sormuştu.

ben de yazmasını göstermedim. zaten gösteremem, bilmiyorum:KK70: (unutmuşum el yazısını)
benden güzel el yazısı var oğlumun. ben onun gibi yazamıyorum. ondan öğreniyorum:-)
yaa maşallahhh cok tatlı
bende dun ne yazacagımı bılemedım ona ıkı tane kart koydum bırıne ben senı seviyorum ege yazdım :KK70:
s sesını sormustu ama devamını okuyabılecekmı bılemıyorum :KK70: y sesınıde bugun ogrenecekler v yapar bılmıyorum oda bana mektup yazacakmıs dıger karta bakalım :KK70:

geçmiş olsun CuteMom,

aynen..dün öğretmenine de sordum ..sesleri verin ama yazdırmayın dedi.. sınıfta zaten 25 çocuk okuyor dedi :KK57: 33 kişiyiz totalde..

yaa maşallahhh cok tatlı
bende dun ne yazacagımı bılemedım ona ıkı tane kart koydum bırıne ben senı seviyorum ege yazdım :KK70:
s sesını sormustu ama devamını okuyabılecekmı bılemıyorum :KK70: y sesınıde bugun ogrenecekler v yapar bılmıyorum oda bana mektup yazacakmıs dıger karta bakalım :KK70:
annelik işte yaa, benim de ilk yazdığım" seni seviyorum" olmuştu:KK36:

mektubunu ben de merak ettim şimdi:KK45:

aynen..dün öğretmenine de sordum ..sesleri verin ama yazdırmayın dedi.. sınıfta zaten 25 çocuk okuyor dedi :KK57: 33 kişiyiz totalde..

25 i kız öğrenci kalan 8 i erkek mi? :confused:
kız öğrenciler hızlı okumaya geçmişler bizim sınıfta da ondan öyle dedim.
biz ise hala yavaşız. h.sonu hecelerin biri kırmızı biri siyah olan, okumayı kolaylaştıran bir minik kitap serisi aldık.
yatmadan önce okutmaya gayret edicem.

25 i kız öğrenci kalan 8 i erkek mi? :confused:
kız öğrenciler hızlı okumaya geçmişler bizim sınıfta da ondan öyle dedim.
biz ise hala yavaşız. h.sonu hecelerin biri kırmızı biri siyah olan, okumayı kolaylaştıran bir minik kitap serisi aldık.
yatmadan önce okutmaya gayret edicem.
valla tam bilmiyorum.. ama evet sınıfımızda mevcudun çoğu kız:):KK49:

biz suanda y sesindeyiz bugun bitecek artık 2 gun kalacakmışız 1 seste
hadı hayırlısı
Günaydın.. Bizde u dayız henüz yeni geçtik. Pazartesi geçtik.. Ama ben diğer seslerden de okutuyoum.. aşinalık olsun diye.. çok şükür iyiyiz maşhh...Bugünde biraz gecikmeli olarak yerli mallarını kutlayacaklarmış:)

Günaydın.. Bizde u dayız henüz yeni geçtik. Pazartesi geçtik.. Ama ben diğer seslerden de okutuyoum.. aşinalık olsun diye.. çok şükür iyiyiz maşhh...Bugünde biraz gecikmeli olarak yerli mallarını kutlayacaklarmış:)
bızde yerlı malı kutlanmadı :KK70:
gecen hafta okulda bı olay oldu buradan yazmak ıstemıyorum mıllı egıtıme kaar gıttı ıs
sanırım arada kaynadı gıttı yerlı malı haftası
bız dun bıraz takıldık
egenın bazı seylere dılı donmuyor
meselra r derken n gıbı cıkıyor
y da l gıbı oluyor cocuk soruyor
uzun olanmı asagı olanmı :KK70:

bızde yerlı malı kutlanmadı :KK70:
gecen hafta okulda bı olay oldu buradan yazmak ıstemıyorum mıllı egıtıme kaar gıttı ıs
sanırım arada kaynadı gıttı yerlı malı haftası
bız dun bıraz takıldık
egenın bazı seylere dılı donmuyor
meselra r derken n gıbı cıkıyor
y da l gıbı oluyor cocuk soruyor
uzun olanmı asagı olanmı :KK70:
canım benimkide y harfini her okumada soruyor bu hangi harf di diye.. nedense y yi şaşırıyor..her gördüğünde bu neydi diyor.. diğer harfleri söylediğimde aklında kalıyor.. ama nedense y de takılıyor hep:KK43:

X