İlköğretim Yorum ve Soruları 2015-2016 Çocuğu 1.sınıfı okuyacak velilerin paylaşım alanı :))

:p:KK70:
Merhabalar :KK25:

Bizde de tam tersi , sayfalarca okusun sıkılmıyor ama yazmayı hiç severek yapmıyor . Zaten yazısıda çivi yazısından hallice :-) Öğretmeni beğeniyorum diyor , artık neyini beğeniyorsa :KK64:

Harf olarak bugün ç-z seslerini beraber göreceklermiş .

Off ya benim oğlan geçen gün b sesini öğrendiklerinde ; parmak kaldırıp ''öğretmenin artık bok yazabiliriz :rolleyes:'' demiş , çok utandım yahu :KK23::KK23::KK23:

çok güldüm sesli güldüm :KK70::KK70::KK70:

Bizim ev ödevlerimiz genelde bir sayfa okuma metni , bir sayfa yazma ve matematik işlemleri.
Yaprak testler çoktan seçmeli sorular içerdiği için faydalı .
Öğretmen şu zamanda testin hepsini doğru yapmalarını beklemiyorum , testi kendileri okusun , seçenekleri okuyup doğruyu bulma mantığını yakalansın yeter diyor .
Ama bizim canavar ola ki bir yanlış yaptı , gece kalkıp silip doğrusunu yapmadan gözüne uyku girmiyor:-)

bende dün ödev başından yalvar yakar kaldırdım öğretmen iki gün düre vermiş yok bitirmeden yatamazmış ben yoruldum yahu o_O

ben çaktırmadan saldalyeyi sabitlemeye çalışıyorum, tutuyorum dönmesin diye.
terliğini çıkarabilirsin, giymesen de olur diyorum. (normalde terliğini giy bakem der dururum)

napiim, yoksa bana afakanlar basıyor, dikkatimi dağıtıyor(oğlumdan çok ben dikkat kesiliyorum ödeve)

ben de bir diyetteyim, az kilo veriyorum, sonra ara veriyorum, geri alıyorum vs vs. böyle gidiyor.
en son karbonhidrat azaltma diyeti yaptım mart ayında. bi konsantre olsam da tekrar harfiyen uysam gidecek kilolar biliyorum ama yapamıyorum.

hele ödev faslı bitince geri acıkmış oluyorum:-):KK23:

ben biraz ev işi yapayım artık, oturdum kaldım yine ve yine ve yinee:KK45:

hoş geldin birinci sınıf annesi :KK36:

bizim ödevimiz epey oluyor onun için yaprak teste vs zaman kalmıyor :KK16:

bende blafta diyetteyim icraatta yemekteyim :oops:

ayy çok güldümmm:KK70: b sesiyle ilk akla gelen o galiba çocuklar için:KK53:

yazısı güzel oğlumun, ama okurken çok bunalıyor. sandalyeden kayıyor, terliği çıkıyor, totosuna bişey batıyormuş gibi kıpırdanıp duruyor. tabi ben içimden oohhmm sakin ol diyetteyimben diyorum:-)
Hoşgeldin canım,
bende bir tek benim oğlum böyle yapıyor zannediyordum, çok güldüm yaa
okuması gayet iyi ama oflaya puflaya sızlana sızlana okuyoruz benide strese sokuyor bebe

Merhabalar :KK25:

Bizde de tam tersi , sayfalarca okusun sıkılmıyor ama yazmayı hiç severek yapmıyor . Zaten yazısıda çivi yazısından hallice :-) Öğretmeni beğeniyorum diyor , artık neyini beğeniyorsa :KK64:

Harf olarak bugün ç-z seslerini beraber göreceklermiş .

Off ya benim oğlan geçen gün b sesini öğrendiklerinde ; parmak kaldırıp ''öğretmenin artık bok yazabiliriz :rolleyes:'' demiş , çok utandım yahu :KK23::KK23::KK23:
Ayyy bu çccuklar gülmekten öldürür insanı :KK70:

merhaba, ben de ilkokula başladım:-)
yani oğlum ilkokula başladı.
yazarken gayet iyi, hayran hayran onu seyrediyorum.
ama okurken kendine güveni yok.:KK17:
sevmiyor okumayı, oysa okuyabiliyor. (göz doktoruna götürmeyi düşünüyorum)

okuma ödevi olduğunda ağlamaklı oluyor, isyan ediyor, tabi benim de moralim bozuluyor. babasına pas ediyorum okuma ödevi olduğunda. babasıyla daha eğlenceli hale geliyor. çünkü eşim hep komik komik okuyor. ben daha ciddi tutuyorum her ne kadar ben de eğlendirmeye, özendirmeye çalışsam da. ödev faslının çabuk bitmesi ve erken uyuyabilmesi için.

d harfine geldik. sizlerin nasıl gidiyor?
Hoşgeldin kankimm:KK36::KK74:

hoş geldin birinci sınıf annesi :KK36:
bizim ödevimiz epey oluyor onun için yaprak teste vs zaman kalmıyor :KK16:
bende blafta diyetteyim icraatta yemekteyim :oops:
hoşbuldum:KK24:, teşekkürler.
biz de ödevleri yaparken çok vakit geçiyor. yanında durmazsam anında dikkati dağılıp başka şeyle oyalanıyor.
dün çok güldüm bir harf yazıp bırakmış yanından ayrılır ayrılmaz:-)
ben de diyetteyim güya ama işte laylaylom bir diyet:confused:

Hoşgeldin canım,
bende bir tek benim oğlum böyle yapıyor zannediyordum, çok güldüm yaa
okuması gayet iyi ama oflaya puflaya sızlana sızlana okuyoruz benide strese sokuyor bebe
hoşbuldum,:KK24: demek hep aynılar. içinde yaşadığı stresi okurken hareketleriyle dışa vuruyor,
hep cesaretlendiriyorum, ne güzel okudun aferin sana vs. ama yok heyecanlanıyor.
Hoşgeldin kankimm:KK36::KK74:

hoşbuldum canımm:KK74:senin oğlun napıyor? kıpırdanıyor mu okurken seninki de?

hoşbuldum:KK24:, teşekkürler.
biz de ödevleri yaparken çok vakit geçiyor. yanında durmazsam anında dikkati dağılıp başka şeyle oyalanıyor.
dün çok güldüm bir harf yazıp bırakmış yanından ayrılır ayrılmaz:-)
ben de diyetteyim güya ama işte laylaylom bir diyet:confused:

hoşbuldum,:KK24: demek hep aynılar. içinde yaşadığı stresi okurken hareketleriyle dışa vuruyor,
hep cesaretlendiriyorum, ne güzel okudun aferin sana vs. ama yok heyecanlanıyor.

hoşbuldum canımm:KK74:senin oğlun napıyor? kıpırdanıyor mu okurken seninki de?
Benimki de aynı canım. Ama normal karşılıyorum ben.oyun çocuğu bunlar.masanın başına oturtmak bile başarı.zamanla düzene girecektir.

Benimki de aynı canım. Ama normal karşılıyorum ben.oyun çocuğu bunlar.masanın başına oturtmak bile başarı.zamanla düzene girecektir.

ben sürekli hatırlatma yaptığım için bana karşı antipati oluştu nerdeyse. bi keresinde anne seninle ödev yapmak hiç eğlenceli değil dedi.:KK57: ama babasına kalsa amaaan yapmasın ödev nolacak:-) eğlenceye odaklanıp uyku saatini geciktiriyor iki kafadar. zaten ne zaman ödeve otursak yaramaz büyük oğlumu:confused: (babayı) diğer odaya göndermem gerekiyor.:-)sürekli sabote ediyor komik bişey söyleyip.

kendime oluşturamadığım düzeni, oğluma oluşturmaya çalışıyorum:KK23:
ders saati, oyun saati, uyku saati belli olsun ve kendi ona göre hareket etsin, kontrol onda olsun diye.
sanırım erken henüz.o_O

ben sürekli hatırlatma yaptığım için bana karşı antipati oluştu nerdeyse. bi keresinde anne seninle ödev yapmak hiç eğlenceli değil dedi.:KK57: ama babasına kalsa amaaan yapmasın ödev nolacak:-) eğlenceye odaklanıp uyku saatini geciktiriyor iki kafadar. zaten ne zaman ödeve otursak yaramaz büyük oğlumu:confused: (babayı) diğer odaya göndermem gerekiyor.:-)sürekli sabote ediyor komik bişey söyleyip.

kendime oluşturamadığım düzeni, oğluma oluşturmaya çalışıyorum:KK23:
ders saati, oyun saati, uyku saati belli olsun ve kendi ona göre hareket etsin, kontrol onda olsun diye.
sanırım erken henüz.o_O
Yok yok,doğru yapıyorsun. Ağaç yaşken eğilir.biz de zaman zaman sorun yaşıyoruz yavruyla.o zaman hemen iş değişimi yapıyoruz.yoksa insan geriliyor.çocuk da ona keza.

Yok yok,doğru yapıyorsun. Ağaç yaşken eğilir.biz de zaman zaman sorun yaşıyoruz yavruyla.o zaman hemen iş değişimi yapıyoruz.yoksa insan geriliyor.çocuk da ona keza.

umarım bir düzen oturtabilirim. saati öğrenince daha kolay olacak sanırım. gerçi ipad den bakınca anlıyor saati.
ona bir çizelge hazırlayım bari:KK53: bakalım tepkisi ne olacak:-)

ev işleri beni bekler, dün sular kesildi, yine kesilmeden bi posta çamaşır atayım.
görüşmek üzere kankim:KK52:

Merhabalar , öğretmen bize hafta sonları Çoşku yayınlarının yaprak testlerini veriyor . Matematik ve Türkçe sayfalarını.
Ben ek olarak Zambak ve Değer yayınlarının yaprak testlerini aldım . 1. sınıf testleri hepsi .
Çok keyfili yapması ve bence çokta faydalı .
Umarım bulabilirsin :KK36:
Teşekkür ederim canimmm simdiii bakıp alcam mm coşkusu ve zambak kk yardımcısı kitabımız var ama testinde alayimmm

umarım bir düzen oturtabilirim. saati öğrenince daha kolay olacak sanırım. gerçi ipad den bakınca anlıyor saati.
ona bir çizelge hazırlayım bari:KK53: bakalım tepkisi ne olacak:-)

ev işleri beni bekler, dün sular kesildi, yine kesilmeden bi posta çamaşır atayım.
görüşmek üzere kankim:KK52:
Kolay gelsin kankim:KK19:

Ve biz okuyoruz En Büyük TÜRKİYE
3, grup ı sesinden 2. günündeyiz ne olduysa geçen hafta oldu
ağlamalar krizler meğerse bu güzel günler içinmiş
:KK9::KK9:tebrikler canım.. aynen bizde okuyoruz.. biz daha u harfine geçeceğiz.. ama iş bitti. sadece harf eksikleirmiz var.. bende artık harfleri tamamlayacağım..öğreteceğim..

:KK9::KK9:tebrikler canım.. aynen bizde okuyoruz.. biz daha u harfine geçeceğiz.. ama iş bitti. sadece harf eksikleirmiz var.. bende artık harfleri tamamlayacağım..öğreteceğim..
mesela dısardayken soruyor bu ne sesı atıyorum g sesı dıyorum devamını okuyor :KK70:
aman ne cektim be diye yayılasım var valla

Ve biz okuyoruz En Büyük TÜRKİYE
3, grup ı sesinden 2. günündeyiz ne olduysa geçen hafta oldu
ağlamalar krizler meğerse bu güzel günler içinmiş
ewet aynen benim kızda tvde çıkan şeyleri olsun kitaplardan vs okuyor.. bilemediği harf olunca souyor sölüyorumokuyor maşh:)çok şükür zoru bittii..

tebrikler:KK73::KK73::KK73:
oğlum da taeblaları okumaya başladı. Öğretmenimiz de yeni harfleri öğretebilirsiniz dedi.
sesi söylüyorum misal "c" diyorum o devam ettiriyor.

not defteri aldım küçük bi tane.
oraya not yazdım, o da bana cevap yazdı:-)

X