İlköğretim Yorum ve Soruları 2015-2016 Çocuğu 1.sınıfı okuyacak velilerin paylaşım alanı :))

Nasıl yani???

Uyarırız dedilerse iyi. Öğretmeni savunmaya kalkmamışlar en azından.

ogretmen hala dıretıyormus baska bır anne yazdı suanda cocuk 12:05 gece okulda oluıyoprmus ogretmen ben 12:50 gelıcem benım mesaım o saatte baslıyor benı kımse erken getıremez
tenefusede cocuklarla cıkamam dıyormus
napsak kaldık kadınlarda haklı ben zaten calısıyorum cocuklar ne yone gıdeceklerını bılmıyor baska ogretmenlerın pesı sıra gıtmeye calısıyolarmıs ııcerı gırerken aglayanlar bılmem ne nasıl olacak bılmıyorum

Çok ilginç.
Tabi ki mesai saatinden 1 saat ya da 2 saat önce okulda olmayacak ama ilkokula yeni başlayan çocuklar bunlar. Biraz empati yapmak gerek. Zaten zor bir durum çocuklar için.
En azından alışma sürelerinde daha anlayışlı davranabilirdi.
Kaç yaşında bu öğretmen? Kaç senelik tecrübesi var? Çok ilginç geldi bana

baya bildiğin kendi kullanmasını öğretin demiş

bizim öğretmenimizde teneffüste çocuklarla çıkmıyor ve ben çıkmasını beklemiyorum oda mola verecek çay kahvesini içecek biraz kafası dinlenecek onunda hakkı ama sıra esnasında yanlarında olmalı servisten inince o hengamede her çocuk öğretmeninin yanına gidip sıra oluyor bulmaları zor oluyor

maalesef GelenKutusu öğretmenler bizim hassasiyetimizde değil ilk üç gün sıranın başından başlayıp çocukları öpe koklaya arkaya doğru geliyodu öğretmen tam benim kuzuma geldi içeri girme sırası geldi öyle üzüldüm ki içimden inş çocuk ayırmaz diye geçirdim birde çocuklara alttan alttan sınıf bizim anneleriniz karışmasın msjı veriyo whatsapp grubumuz var her çocuk annesine aynı şeyi söylemiş

zaten havalar bozacak nek adar sıra olacaklar ama en azından ıdare etsın bır sure
ama etmıyor hadı tenefuse bıle demıyormus kadın cıkıp gıdıyormus sınıftan
ogretmen 10 senelıkmıs
ama ben kaydı degıstırmeyı dusunuyorum yengeme soyluyorum oralı olmuyor suanda
orada kalan velıler cocukları tenefuse ındırıyormus
kımısı baska sınıflara gırıyor cıkıyor bulamıyolarmıs sınıfları
bu sekıldemı olması gerek kı ben anlamadım
benımde dınlenmeye ıhtıyacım var dıyormus kadın

bızde dedık kı bır tenefus cıkın beraber , bır tenefus onları sınıfta bırakın sız gıdın dedık en azından bu ay sonuna kadar ıdare edın ama kabul etmıyor dıger sınıf ogretmenlerı yapıyor
bızım sınıftan her gun bır cocuk kayboluyor baska sınıftan bulunuyor cocuklar cok kucukler ya yavrum bızımde servıs saatlerı cok erken 12 de servıs alsa 30 dk once goturuyor okula
bız bı akrabamıza haftalık ucret karsılıgında okula getır gotur yaptıralım dıyoruz ama bılmıyorum olurmu

acaba baska sınıfa aldırabılırmıyız yoksa olan oldumu kızlar?

N nagieymen ne mesajı verıyormus anlamadım
bızım whatsapp grubunda hersey konusuluyor yanı kadına cokta tepkı gosteren oluyor ama kadın oralı degıl benıde ekleyın demıs gruba ama bız kabul etmedık sınıf annesıde eklemedı

İstediğiniz zaman aldırabilirsiniz bence. Okul idaresi ile de görüşmek lazım sanırım.
Okul yürüme mesafesinde ise getir-götür işi daha mantıklı gibi.
Kendi arabamızda oto koltuğu ile götürüyoruz, servislerde Allah'a emanet. Ne koltuk ne kemer. Servis hostesi de en öne kuruluyor, arkayı kontrol etmek yok.

Ben sabah bırakıyorum, akşam alıyorum. Tam gün okul. Servis işi bana pek güvenli gelmiyor. İmkanınız varsa akraba daha iyi.

sınıf bizim annelerinize söyleyin müdahale etmesinler demiş kesin bir olay olmuştur ona istinaden söylemiştir diye kendimi telkin ediyorum içimden zaman tanıdım ona yoksa susan sessiz kalıp çocuğunu ezdiren bir anne olamam biraz daha gözlem bakalım ilk toplantı nasıl geçecek

bu arada sınıf annesi seçtiniz mi nasıl oldu kızlar

Seçmedik, bu okulda yok bizim.
Büyük kızımın önceki okulunda vardı.
Şimdi siz söyleyince fark ettim Geçen sene okul değiştirdik, koca sene sınıf annesi yoktu ahahahahaha
1 sene sonra fark ediyorum ne güzel

okul bahçesinde eski veliler öğretmene göre değişiyo bazı sınıf anneleri hergün okulda dedi valla ben yapamam Allah kolaylık versin ama su bir gerçek sınıf annesi önemli onun tutumu çoğu şeyi belirliyo

Bazı kadınlar zaten sınıf annesi olmasa da her gün sınıfın kapısında beklemeye hazırlar
Sınıf annesi görevi verilince bir bahaneleri oluyor.

Eski okulda beslenme programını yapmıştı diye hatırlıyorum. Veliler her gün birimiz listede yazanı tüm çocuklara gönderiyorduk. Hangi gün hangi veli neyi gönderecek, onu hazırlamıştı. Bir de öğretmene hediye alınacağında ve sınıfa ıslak mendil vs alınacağı zaman para toplama işi kendisindeydi.

Gezilere katılmış mıydı hatırlamıyorum. Başka ne yaptı unutmuşum.

akrabaya soylemek ıstıyorum ıste yurume mesefaesnde ama her gun annem kaldıramaz bu tempoyu sanırım.
ama servıs ısı kesınlıkle zor onu anladım. sızın okulunuzda epey uzunmus ozel okulmuydu sızın kı?

bız sınıf annesı sectık daha once tercubelı olan bır kadını ama kadında taraflı davranıyor suand amudurun yegenıymıs kadın , sesı solugu cıkmıyor yanı arada kopru gorevı gormuyor suanda.

cumartesı toplantıda secıldı bızımkı ama her an bızım kızlar onu al asagı edebılır cunku ılgısızlıge acayıp bozulmus durumda hepsı.
bugunde esılayı yanı egenın kuzenını sınıftan baska bır kız suya dusurmus corap falan goturup ustunu degıstırmıs bızımkıler

bızım ogretmen suanda sıraların basında sınıf annesı dursun dıyormus
bızımkı bızden maas ıstemese bari

Evet özel okul. Sabah 9 akşam 4 normalde ama çalışanların çocukları için 6'ya kadar nöbetçi öğretmen oluyor.
Benim mesaim 9-6.
Okulun girişinde de 30-40 dk benim gelmemi bekliyorlar. Eve girişimiz saat 7.

Sınıf annesi değiştirilebilir sonuçta kimse kimseyi tanımıyor en başta. Zaman geçtikçe bazı şeyler şekillenecek, değişecek, normal

bızım ogretmen suanda sıraların basında sınıf annesı dursun dıyormus
bızımkı bızden maas ıstemese bari

Öğretmenin tutumu çok garip.
Geçen seneki mezun ettiği sınıfın velileri ne söylerdi onun hakkında acaba? Bulsam da konuşabilsem keşke.

Öğretmenin tutumu çok garip.
Geçen seneki mezun ettiği sınıfın velileri ne söylerdi onun hakkında acaba? Bulsam da konuşabilsem keşke.
Izmırden gelmıs kadın aslında
bılmıyoruz ıyı dedıler en ıyısı bı bu bırde bır baskası dedıler cocuklar sans buna dustu ama ne bılım valla

Izmırden gelmıs kadın aslında
bılmıyoruz ıyı dedıler en ıyısı bı bu bırde bır baskası dedıler cocuklar sans buna dustu ama ne bılım valla

En iyi 2 taneden biri bu yani
O zaman bekleyip biraz daha gözlemlemek gerekiyor belki.
İyi derken kriterler nedir onu da merak ettim. Tamam dersleri, konuları çok iyi öğretiyor olabilir ama 6-7 yaşındaki bir çocuğun psikolojisini düşünmüyorsa, okulun ilk günlerindeki zorluklarında yanlarında olmayacaksa ne yapayım öyle öğretmeni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…