İlköğretim Yorum ve Soruları 2015-2016 Çocuğu 1.sınıfı okuyacak velilerin paylaşım alanı :))

günaydın herkese
kızlar oyle zor bı akasm gecırdık kı anlatamam
dun sınıfta cızgı calısması dagıtılmıs ege hepsınıyapmıs son 3 satır yapılmamıştı
el yazısı ıle g
solak oldugu ıcın onu okun yonunde baslaması konusunda zor ıkna ettım
daha sonra ogretmen yılan seklınde bısey baslamıs guzel yazı defterıne
bır uctan bır uca ama donusler sıvrı degıl oval olacak tam 1 saatte zor yaptırdım vay arkadas bakmıyorum sen yap dıyorum anlattım elını beraber tuttuk bakmıyorum ucgen gıbı sıvrı uclu yapıyor usttekını donduruyor altakınde elını kaldırdıgı ıcın ucgen oluyor sıvrı oluyor duzeltıremedıgım seyler oldu en sonnda numara yapmaya basladı ay mıdem bulanıyor masustan oksurdu bende gulmemek ıcın kendımı zor tuttum ve agladım. napsak bılemedım duzeltmede yapması gerekıyordu sabah anneme gosterdım ama bılmem yapabılırmı ege sımdı .

dun cogu kısı bunları sınıfta bıtırmıs bızımkıler yapmamıslar bıle ogretmenın yaptıgıyla kalmıslar.
gözüm zaten korkuyordu tamam olduk

Örüntü: birbirini aynı mantık ile takip eden şeyler dizisi :)))
Nasıl anlattım ama hahahaha

Yani şemsiye resmi var mesela, kırmızı-kırmızı-mavi-kırmızı-kırmızı-mavi böyle devam ediyor.
Ya da civciv-köpek-kedi-civciv-........-kedi
......... yazan yere ne gelmeli diye soru var.

Akıllı tahta birinci sınıflara çok gerekli mi acaba. Belki ikinci dönem.
Geçen sene yok muymuş? Bir de sene bitince ikinci sınıfa götürebilecek misiniz tahtayı?
akıllı tahtaya gelınce sınıfta cogunun alerjısı var benımkınınde toza karsı alerjısı var
4 sene kullanılabılırmıs fatıh proje kapsamında ortaokullarda akıllı tahta varmıs 4 sene kullanabılıcez sadece yanı

Buarada şu örüntü bana gene eglencelı geldı bızım yaptıgımız zor geldı hatta ben bıle yapamıyorum bı yerden sonra bır butun halınde :KK70:

Bugün beslenmemizde peynir zeytin domates çeçil peyniri ayran mandalina var .
sonracıma sınıfta durumlar stabıl dıyemıcem en cok aglayan bızım sınıfta. cocukların yerı henuz degısmemıs alısamadıkları ıcın . annem dun 1 tenefus bekledı cocukları kendını gostermeden bugunde beslenmeye kadar kalacak. bır yandan cok uzuluyorum cok kucuk daha obur yandan hemen adapte olmamız gerek dıye dusunuyorum . Allah zıhın acıklıgı versın yavrulaırmıza

Örüntü: birbirini aynı mantık ile takip eden şeyler dizisi :)))
Nasıl anlattım ama hahahaha

Yani şemsiye resmi var mesela, kırmızı-kırmızı-mavi-kırmızı-kırmızı-mavi böyle devam ediyor.
Ya da civciv-köpek-kedi-civciv-........-kedi
......... yazan yere ne gelmeli diye soru var.

Akıllı tahta birinci sınıflara çok gerekli mi acaba. Belki ikinci dönem.
Geçen sene yok muymuş? Bir de sene bitince ikinci sınıfa götürebilecek misiniz tahtayı?
Yaşa göre değişebilir bu örüntü ama tabi analitik düşünmesi açısından önemli örüntü.
Ama çevredeki her şey oyunla öğretilebilir.
Mesela en son şöyle yaptım. 5 kare çizdim her birini farklı renk boyadım. Ve alta boş kareler çizdim. 20 saniye bak dedim önce. Sonra kapattım aynı renkleri boyamasını istedim. Bu süre her alıştırmada kısalıyor ya da çocuk hazırım falan diyor.
Bunlar ısınma hareketi gibi bence.

Buarada şu örüntü bana gene eglencelı geldı bızım yaptıgımız zor geldı hatta ben bıle yapamıyorum bı yerden sonra bır butun halınde :KK70:

Bugün beslenmemizde peynir zeytin domates çeçil peyniri ayran mandalina var .
sonracıma sınıfta durumlar stabıl dıyemıcem en cok aglayan bızım sınıfta. cocukların yerı henuz degısmemıs alısamadıkları ıcın . annem dun 1 tenefus bekledı cocukları kendını gostermeden bugunde beslenmeye kadar kalacak. bır yandan cok uzuluyorum cok kucuk daha obur yandan hemen adapte olmamız gerek dıye dusunuyorum . Allah zıhın acıklıgı versın yavrulaırmıza
Hepsinden önemlisi Ege nasıl?
Benim bakış açıma göre keşke bir yıl daha gitseydi ana okuluna.
Ama kısmet başladınız bakalım, inşallah iyi olur.
Okul saatleri nasıl cute?

Hepsinden önemlisi Ege nasıl?
Benim bakış açıma göre keşke bir yıl daha gitseydi ana okuluna.
Ama kısmet başladınız bakalım, inşallah iyi olur.
Okul saatleri nasıl cute?
ege gıtmıcek etmıcem demıyor
ama cızgı calısması yapmayıda hıc ama hıc sevmıyor
gecen senede daha oncekı senelerdede boyleydı
bende 1 sene daha gıtseydı dıyorum hatta sınıfta o dersı bıtırmısler bızım esılayla ege bıtırememısler sayfanın basında kalmıslar kucukler dıyemı acaba bılmıyorum.

oglen 12:40 derse gırıyorlar aksam 17:30 bıtıyor derslerı canım bende calıstıgım ıcın aksam yaptı yaptı sabah yok

begenılınce yazayım dedım
bızım ogretmen bugun sınıfın basında degılmıs cocukları sıra yapmıslar kım kıme dum duma mudurde seslenmıs velıler cıkın bahceden dıye yengemde demıs ogretmenımız nerede bızım? mudurde kalakalmıs mudur cocukları sınıfa cıkarmıs ama suanda whatsap grubu kırılıyor nasıl gec kalır dıye sınıfmı degıstırsek napsak dıyorlar bılemedım.
suanda 4. ders bıtmek uzere

Benim kız da hasta, okula bıraktım sabah ama öğretmeni aradı. Boğazı ağrıyor diye.
Anneannesi gidip aldı.

Dersi derste dinlemezsem hayatta anlamayan biriyim ben. O yüzden hiç sevmem devamsızlık. Dur bakalım koca günün eksiğini nasıl kapatacağız?

Rapora gerek var mı? Hiç aklıma gelmedi. Annem eve götürdü direkt.
Normal devamsızlık hakkından kessinler, olmaz mı :))))

GelenKutusu GelenKutusu çok geçmiş olsun cnm evet rapora gerek var çünkü devamsızlık sınırı var asmden al rapor

bende 1 sene daha gıtseydı dıyorum hatta sınıfta o dersı bıtırmısler bızım esılayla ege bıtırememısler sayfanın basında kalmıslar kucukler dıyemı acaba bılmıyorum.

oglen 12:40 derse gırıyorlar aksam 17:30 bıtıyor derslerı canım bende calıstıgım ıcın aksam yaptı yaptı sabah yok

CuteMom CuteMom cnm telaş yapma benim oğlan 2,5 yaşından beri anaokuluna gittiği halde nefret ediyo çizgi ve boyamadan çabuk sıkılıyo bıktım bunları yapmaktan vs bıdı bıdı edip duruyo sabır

günaydınlar :KK68:

dün bizim kuzular çekiliş yapmış şimdilik en ön sıra çıkmış ama kaya kaya gidicez anne hepimiz her sırada oturacağız diyo paşa

verilen ödevleri yapıyor evet ama acele ediyor o zamanda özensiz oluyor bir an evvel bitirme derdin de zamanla girer yoluna inş

perşembe veli toplantısı varmış bakalım neler konuşulacak yada neler talep edilecek

öğretmen konusuna gelince biraz relaks olmaya karar verdim cidden velilerde bir birini gaza getiriyo ( edit: suana kadar çok mükemmel denilen öğretmenin bir ayrıcalığını görmedim henüz ) sabırla beklemeye karar verdim

canım başak da sevmiyor çizgi ve boyama olaylarını. geçen sene çizgi çalışmaları için hep ben yardım ettim çabuk bitsin diye. En azından o beni kullanıyordu "bu sırayı sen yap bu sırayı ben yapayım" diye..

canım başak da sevmiyor çizgi ve boyama olaylarını. geçen sene çizgi çalışmaları için hep ben yardım ettim çabuk bitsin diye. En azından o beni kullanıyordu "bu sırayı sen yap bu sırayı ben yapayım" diye..
bana oyle bısey teklıf edemıyor ege ama kıvranıyor yanı anlıyorum ben onu
bır gunde gozum korktu allah sonumuzu hayır etsın

bana oyle bısey teklıf edemıyor ege ama kıvranıyor yanı anlıyorum ben onu
bır gunde gozum korktu allah sonumuzu hayır etsın
Cute ya karnım acıktı. Öğlen olsa da çıksak.
Başak sabahçı bu sene. 12:30 da okuldan çıkıyor ve gün boyu evde. Annem bana whatsapptan resim falan gönderiyor sürekli. Nasıl yanında olmak istiyorum anlatamam.

Cute ya karnım acıktı. Öğlen olsa da çıksak.
Başak sabahçı bu sene. 12:30 da okuldan çıkıyor ve gün boyu evde. Annem bana whatsapptan resim falan gönderiyor sürekli. Nasıl yanında olmak istiyorum anlatamam.
bende
whatsapp grubu kuruldu kadınalr hep yazıyor . bende cocugumu telassız bır gun ızınlı olarak degıl okula goturmek getırmek onunla genıs zamanda vaktı gecırmek ıstıyorum
ısı bırakacaktım seneye ılkokula baslarken gene o kadar hızlıoldukı hersey kaldım.
tek maastan korkuyorumda sınıfa bakıorum hıc yoksul ogrencı yok kadınlar dersen şıkıdım şıkıdım ve bızden daha dinçler
nasıl olacak bu işler :KK43:

sabahcı olması cok kotu olmus koca gun evde kalıyor bu seferde keske oglencı olabılseydı

benımde karnım acıktı en son aksam yemek yemıstım :KK70:

bende
whatsapp grubu kuruldu kadınalr hep yazıyor . bende cocugumu telassız bır gun ızınlı olarak degıl okula goturmek getırmek onunla genıs zamanda vaktı gecırmek ıstıyorum
ısı bırakacaktım seneye ılkokula baslarken gene o kadar hızlıoldukı hersey kaldım.
tek maastan korkuyorumda sınıfa bakıorum hıc yoksul ogrencı yok kadınlar dersen şıkıdım şıkıdım ve bızden daha dinçler
nasıl olacak bu işler :KK43:

sabahcı olması cok kotu olmus koca gun evde kalıyor bu seferde keske oglencı olabılseydı

benımde karnım acıktı en son aksam yemek yemıstım :KK70:
canım aslında sabahçı olması her açıdan iyi oldu.

Sorumluluk duygusu gelişiyor. Erken yatıp erken kalkınca ev düzenimiz daha iyi olur. Öğlenci olunca sabah kalkamıyor, gece de haliyle geç yatıyordu. Şimdi okulu özlemiş olmasının verdiği bir şey de var tabi hevesle kalkıyor. Ayrıca kendisi de sabahçı olmayı daha çok sevdi. Diğer türlü okula gidene kadar yarısı uyuyarak geçiyor, sonra kahvaltı derken, bir çizgi film bile yarılamadan okula gidiyordu. Şimdi öğleden sonra koca bir gün var her şeyi yapması için. Şimdilik iyi gidiyoruz bakalım.

Ben henüz gidemedim okula haliyle bir gurup kurulmadı sanırım, olsa eski bir veli var ondan haberim olurdu.

canım aslında sabahçı olması her açıdan iyi oldu.

Sorumluluk duygusu gelişiyor. Erken yatıp erken kalkınca ev düzenimiz daha iyi olur. Öğlenci olunca sabah kalkamıyor, gece de haliyle geç yatıyordu. Şimdi okulu özlemiş olmasının verdiği bir şey de var tabi hevesle kalkıyor. Ayrıca kendisi de sabahçı olmayı daha çok sevdi. Diğer türlü okula gidene kadar yarısı uyuyarak geçiyor, sonra kahvaltı derken, bir çizgi film bile yarılamadan okula gidiyordu. Şimdi öğleden sonra koca bir gün var her şeyi yapması için. Şimdilik iyi gidiyoruz bakalım.

Ben henüz gidemedim okula haliyle bir gurup kurulmadı sanırım, olsa eski bir veli var ondan haberim olurdu.
ben dusunuyorumda ege asla erken kalkamazdı galıba :KK70:
sızın ıcın ıyı olduysa sorun yoksa ogleden sonra ege evdede durmak ıstemezdı mesela annemde pesınde kosamıyor her daım bızım sartlarımıza gore oglencılık ıyı aksam 9 gıbı yatıyor sabahta 10 gıbı zor kalkıyor anca ıste suanda servıse vermedık ama servıse verdıgımzıdede 12de servıs alacakmıs 40 dk onceden . ben evde olsam arabayla goturup getırırdım daha artı bı zamanı olurdu yuruyerekte yakın fakat 6-7 gundur perısan oldular okuldan donmesı yengemın kendı ısı o gelene kadar babam ıdare edıyor 1.30 oluyormus

son durum
ogretmen yıne gec gelmıs
sırada yıne yokmus ve yıne kargasa olmus velıler ogretmene cıkısmıslar, oda ben burda olmam gereken saatte burada oluyorum dıyıp gondermıs velılerı
daha osnra ben mudur aradım dedım bılgı almak ıstıyorum sıradayken cocuklar ogretmen baslarında olması gerekıyormu? evet dedı ogretmenınız kım soyledım yokmuymu dedı yokmus dedım ders baslama saatındende 5 dk sonra gelmıs bız uyarırız dedı bakalım ne olacak. kadın bıze gıcık olacak bu gıdısle ama dıger sınıflar gule oynaya gırerken bızım sınıfın yarısı aglıyor hala

son durum
ogretmen yıne gec gelmıs
sırada yıne yokmus ve yıne kargasa olmus velıler ogretmene cıkısmıslar, oda ben burda olmam gereken saatte burada oluyorum dıyıp gondermıs velılerı
daha osnra ben mudur aradım dedım bılgı almak ıstıyorum sıradayken cocuklar ogretmen baslarında olması gerekıyormu? evet dedı ogretmenınız kım soyledım yokmuymu dedı yokmus dedım ders baslama saatındende 5 dk sonra gelmıs bız uyarırız dedı bakalım ne olacak. kadın bıze gıcık olacak bu gıdısle ama dıger sınıflar gule oynaya gırerken bızım sınıfın yarısı aglıyor hala

öğretmenlerinde maşallahı var dün bir arkadaş oğlunun ilacını söylemiş ben ilgilenemem kendine öğretin demiş burası anasınıfı değil bende bakıcı değilim kısmını sıkça vurgulayacaklar anlaşılan :KK43:

X