2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Günaydin afiyet olsun ona yarasin insallah. Ballarin uzerine bile 1 yastan oncee vermeyin diye yaziyo artik bu listeni doktorun mu verdi yoksa sen mi yaptin. Bilgilerini paylasirsan cok sevinirim verilmiyo diye biliyorum cunku

Gunaydin
Yarasin bebisine ama bu listeyi doktorun mu verdi? Bizim tum yasaklari vermissin sen canim. Ceviz, bal, findik, yumurta..

Masallahh ama bala kaymaga erken degil mi

Güzel başlamış da nasıl yedi o kadar şeyi? Sanki hatalar var gibi geldi canım bana. Bal verilmiyor mesela bildiğim kadarıyla.bu kadar karışık başlaman dr. Yönlendirmesiyle mi?

kızlar yeniden merhabalar... hamile olduğumu öğrendiğimden beri okumadığım makale gitmediğim kurs ve çocukları olan tecrübeli annelere danışmadığım konular kalmadı... bu ek gıda ve mama işleri beni çok korkutuyordu ve işler hiç de planladığım gibi olmadı ...hamilelik beslenmesine dikkat ederken şeker çıktı, zamanını beklerken 8 aylık erken geldi, üstüne birde mama vermem dediğim bebeğim neredeyse hiç emmedi vs.. vs.. bebek ek besinlerine 4.5 aylık başladık ve meyveyle başladık ..2 ayrı hatırı sayılır hastane ve Dr.a birden gidiyorum.. dr. ek gıdalara başla dediğin de erken dedim hayır mama alıyor başlayabilirsin dedi ve evvela elma armut gibi meyvelerle başla cam bir rende al dedi sebze çorbaları ile muhallebi ver dedi bende liste yok mu neyi ne kadar nasıl vereceğim dediğim de bakın bu uzun ca bir yol ve bu yolu kendinize işkence haline getirmeyin, sen keyif alacaksın ki bebe de tatlı tatlı yiyecek dedi ee dedim 3 gün kuralı peki dr. güldü herşeye alıştır ki gelecekte yemek seçmesin tek yapacağın şey 10 gün boyunca günde tek çeşit ver ve 10 gün sonra kahvaltıya geçsin dedi.. yumurtanın sadece sarısını yiyecek dedi.. neyse Dr.dur tabi ama sadece onun dedikleriyle olmaz tüm bildiklerimi karıştırdım veee bu kahvaltı çıktı :))) şaka şaka bu saydıklarım 2 tatlı kaşığı yumurta sarısı( çok sulu) 1 tatlı kaşığı pekmez, yarım çay kaşığı bal, yarım çay kaşığı ceviz ve fındık (un gibi çekilmiş) bezelye tanesi büyüklüğü süt kaymağı ve organik tereyağ koydum 1.5 çorba kaşığı kadar çıktı kızlar bebeğimde yedi biraz yüzü buruştu başta ama bilmiyorum sizce yanlışmı yaptım acaba??

F ffkoc
Hepsi birden cok agir olmus bence.
Hem bal hem pekmez
Hem kaymak hem tereyagi
Hem ceviz hem findik..
Yumurta ve labne peyniri ile basliyolar kahvaltilara genelde.
Bi de dun de konusu gecti, pekmezi sut ve sut urunleriyle verdiginde hic bi etkisi kalmiyomus yani tatlandirici olarak veriyosun sadece.

slm. güzel anneler :KK3:

dikkat edin 4.ay aşısında bebeklerinizin aşı yeri yani bacağı ağrı yapabilir :110:

sağlık ocağındaki hemşire beni uyarmadı (sorduğum halde), aşıyı sabah yaptırdık, akşam üzerine kadar birşeyi yoktu bebeğimin sonra bir ağlama, bir çığlık başladı. Tabi bende ağlıyor diye kucağıma alıyorum yavrumu daha çok ağlıyor tabi, çünkü yüzü bana dönük kucağıma aldığım için bacağı daha çok acıyor :KK42: Neyse bir süre sonra farkettim aşı yerinin ağrıdığını, oda şöyle oldu, gazı mı var diye bacaklarını hareket ettiriyim derken baktım yavrum bacağına dokununca bağırıyor :KK57: Calpol verdim hemen, bacağına dokunmadan uyuttum, uyandığında geçmişti. Yavrum hemen gülücük saçmaya başladı :KK73::KK73::KK73:

diyeceğim o ki 4. ay aşısında dikkat edin, bacakları acıyor. Benim yaptığım hatayı yapmayın, yüzü size dönük kucağınızda tutup daha çok acıtmayın kuzuların bacağını :KK70: Yerim ben onların bacacıklarınıııııııı :KK15:

slm. güzel anneler :KK3:

dikkat edin 4.ay aşısında bebeklerinizin aşı yeri yani bacağı ağrı yapabilir :110:

sağlık ocağındaki hemşire beni uyarmadı (sorduğum halde), aşıyı sabah yaptırdık, akşam üzerine kadar birşeyi yoktu bebeğimin sonra bir ağlama, bir çığlık başladı. Tabi bende ağlıyor diye kucağıma alıyorum yavrumu daha çok ağlıyor tabi, çünkü yüzü bana dönük kucağıma aldığım için bacağı daha çok acıyor :KK42: Neyse bir süre sonra farkettim aşı yerinin ağrıdığını, oda şöyle oldu, gazı mı var diye bacaklarını hareket ettiriyim derken baktım yavrum bacağına dokununca bağırıyor :KK57: Calpol verdim hemen, bacağına dokunmadan uyuttum, uyandığında geçmişti. Yavrum hemen gülücük saçmaya başladı :KK73::KK73::KK73:

diyeceğim o ki 4. ay aşısında dikkat edin, bacakları acıyor. Benim yaptığım hatayı yapmayın, yüzü size dönük kucağınızda tutup daha çok acıtmayın kuzuların bacağını :KK70: Yerim ben onların bacacıklarınıııııııı :KK15:
Canim artik cok gec.ayni bende senin gibi tesdaufen anladim bacaginin acidigini..

Kızlar ben ilk 1 yıl turuncgiller yasak diye biliyorum. Içeriğinde asit olduğu için.

Mandalina portakali bize de yasak dedi doktor
Daha cok erken

Mandalina portakal asitli olduğu için bolca gaz yaparmis ekstra mandalina pisik yapuomus

Evlimutlu sen söyledikten sonra doktoruma mail attım, ilaç vermek istemediğimi yerine pekmez versem olur mu diye oda mandalina veya limon suyuyla verebileceğimi söyledi. Şimdi siz böyle söyleyince şaşırdım birdahaki kontrolde mutlaka sorucam sizede söylerim. Doçente gidiyorum ama Tecrübe de çok önemli tabi. Internetten araştırdığım kadarıyla pekmez c vitamini ile yendiğinde Demir emilimi daha hızlı oluyormuş sanırım o yüzden öyle söyledi.

Evlimutlu sen söyledikten sonra doktoruma mail attım, ilaç vermek istemediğimi yerine pekmez versem olur mu diye oda mandalina veya limon suyuyla verebileceğimi söyledi. Şimdi siz böyle söyleyince şaşırdım birdahaki kontrolde mutlaka sorucam sizede söylerim. Doçente gidiyorum ama Tecrübe de çok önemli tabi. Internetten araştırdığım kadarıyla pekmez c vitamini ile yendiğinde Demir emilimi daha hızlı oluyormuş sanırım o yüzden öyle söyledi.
Ben kan hapi alirken bana da c vit ile ic demisti doktorum ama bebegim icin erken oldugunu soyledi cocuk doktorumuz,sorduktan sonra bizle de paylas canim

Kızlar benim bebeğimde 4 buçuk aylık 15 gün önce muayeneye gittiğimizde Dr elma armut muz ve şeftali ile başlayanileceğimi söyledi mandalina ve portakal ilerleyen dönemlerde dedi.gün inde sadece iki tatlı kaşığı ile tek çeşitle başlayabilirsin birde yoğurtta verebileceğimi söyledi.fakat ne sebzelerden ne de kahvaltıdan bahsetti .hatta buna rağmen ben sütümün yettiğini düşünüyorum böyle devam ederse 6 aya Kadar'da birşey vermeyi düşünmüyorum.Zaten ilerde bunları bol miktarda tüketecek bu arada su veriyormusunuz?

Iyi aksamlar herkese erkek bebis anneleri kanguru kullanıyo musunuz. Sakincali oldugunu okudum erkek bebekler icin zaten alinca uzun sureli kullanmam markete giderken yada avm de filan ama kafam karisti

Hamilelikte bana da dediler. Araştırdım, yapay olanı yani ilaç olarak alınca süt ve süt ürünleri yenmemeli. Ama doğal olduğu için ben bir sakınca görmedim, kahvaltıdan önce 1 kaşık içtim. 2 ay sonra değerim arttı. 9 dan 11 e. her kahvaltıda peynir yedim ayrıca. Herkes bir şey söylüyor, insanın kafası karışıyor :)

Kızlar benim bebeğimde 4 buçuk aylık 15 gün önce muayeneye gittiğimizde Dr elma armut muz ve şeftali ile başlayanileceğimi söyledi mandalina ve portakal ilerleyen dönemlerde dedi.gün inde sadece iki tatlı kaşığı ile tek çeşitle başlayabilirsin birde yoğurtta verebileceğimi söyledi.fakat ne sebzelerden ne de kahvaltıdan bahsetti .hatta buna rağmen ben sütümün yettiğini düşünüyorum böyle devam ederse 6 aya Kadar'da birşey vermeyi düşünmüyorum.Zaten ilerde bunları bol miktarda tüketecek bu arada su veriyormusunuz?
6 Aya kadar ve de düşünmüyorum. Ben su veriyorum doğduğundan beri. 3 dr.un ikisi ver dedi :KK70:

Iyi aksamlar herkese erkek bebis anneleri kanguru kullanıyo musunuz. Sakincali oldugunu okudum erkek bebekler icin zaten alinca uzun sureli kullanmam markete giderken yada avm de filan ama kafam karisti
Benimde oğlum var bizde de baba çok meraklıydı ben hiç alma taraftarı olmadım.doktora sorduk almamız gerektiğini söyledi zaten kış da geldi bir kaç ay sonra da kullanamayacağımızı düşünerek de ben almadım.

Zaten kış geldi bence gerek yok. Yaz gelse de almak istemem açıkçası. Ama kısa süreli kullanım zarar vermez diye düşünüyorum. Çok gerekmiyorsa almamak daha iyi sanki :)

Ben hiç su da vermedim sadece emziriyorum ne kadar su veriyorsunuz?
Yaa çok az, ölçülü vermedim ama günde 3-4 çay kaşığı falandir. Özellikle kustuktan sonra veriyorm. Pamukçuk olmuştu oğlum. O zaman da karbonatli suyu gazlı beze döküp siliyordum. Fethiyede de.lar su ver demişti. Çok sıcaktı o zamanlar ondan mi dediler acep :KK66: kaynamis ilimis su ver demişlerdi. Buradaki dr. Verme sakin dedi :KK70:

Yaa çok az, ölçülü vermedim ama günde 3-4 çay kaşığı falandir. Özellikle kustuktan sonra veriyorm. Pamukçuk olmuştu oğlum. O zaman da karbonatli suyu gazlı beze döküp siliyordum. Fethiyede de.lar su ver demişti. Çok sıcaktı o zamanlar ondan mi dediler acep :KK66: kaynamis ilimis su ver demişlerdi. Buradaki dr. Verme sakin dedi :KK70:[/Q
Belkide sıcaktan söylemiştir çünkü benimki verme dedi Ankara da yaşıyorum

Yaa çok az, ölçülü vermedim ama günde 3-4 çay kaşığı falandir. Özellikle kustuktan sonra veriyorm. Pamukçuk olmuştu oğlum. O zaman da karbonatli suyu gazlı beze döküp siliyordum. Fethiyede de.lar su ver demişti. Çok sıcaktı o zamanlar ondan mi dediler acep :KK66: kaynamis ilimis su ver demişlerdi. Buradaki dr. Verme sakin dedi :KK70:
Ben Ankara da yaşıyorum verme dedi doktor ama suyun bir zararı olacağını düşünmüyorum.bende yavaş yavaş vereceğim yutmayı öğrensin

Ben almistim havalar iyiyken kullandm markete gidip gelirken ama bu havalarda alma hic tavsiye etmem:) zaten iki ay sonra tasiyamayiz bile bel agrisindan.agirlasiyolar.

X