- 25 Ocak 2014
- 1.004
- 1.676
- 408
Yemesi uyumadi aynı gibi benim kızla ama Sizinkiler gece huysyzlanmiyo mu uslu bir kizdir ceylin ilk 5 ay deliksiz uyudu sabah 9 a kadar şimdi disten heralde gözü kapalı aglamaya sağa sola donmeler kalkmaya çalışmalar oksursem agliyo bi sinir hali var yani böyle olan yokmuben bu yoğurt olayına bir girişeyim ya, çünkü ısrarcı olduğun noktada çocuk sana uyum sağlıyor. yılmamak lazım. biz de evde köy sütünden mayalıyoruz, sulu tatlı bir yoğurt oluyor, tadı güzel yani... ama nedense diliyle ittiriyor, ek gıdaya ilk başladığımız zamanlarda pekmezle karıştırırdım onu yerdi, nedense şimdilerde yemek istemiyor. bir de bizimki hazır mamayı hiç almadı bu yüzden biberon da hiç almadı. inek sütünü artık vermeyi düşünüyorum ama neyle vericem, bardakla mı, kaşıkla mı, 1-2 kez kaşıkla vermeyi denedim, ağzından akıttı. nasıl alıştıracağım bilmiyorum. şu anda beni emiyor ama memeyi bıraktığında illa ki süt içmesi lazım değil mi?
bu arada gece beslenmesi bizde de yok, yemeğini 19.00 gibi yedirdiysem, akşam 21.00 gibi muhallebi veriyorum. sabaha kadar uyuyup sabah 8.00 de süt emiyor. bazen gece 1-2 defa uyanıyor o zaman da emziriyorum, acıktığı için değil aslında uykudan uyanınca dalması için meme emmek istiyor.tracy hoog un jkitabında yazan gündüz güzel beslenirse gece uyanma olmazmış.
canım bende hemen hemen herşeyden veriyorum. bizim oğlan yoğurda bayılıyor. ara ara yemeklere katmam gerekiyor. elimde bir görsün. helede yemek yiyeli 1,5 saati aştıysa allaaah. bağrış çağrış. verince susuyo. doğru çok kiloluda iyi değil. emir doğdu doğalı bir kez hastalandı. oda geçen hafta olmuştu bir tek işte.
Ben de su veriyorum sadece henüz bir şey yapmadım ama hemen hemen her şeyin tadına bakıyorlar bir temizlik yapılmalı mi onu da tam bilmiyorum parmak fırçaları varmış araştırırken gördüm anne parmağına takıp temizliyor 7,8aydan itibaren kullanılan bir ürün zaten macun olmaz da sadece suyla temizlenmesi gerekir mi acababen yakınlarda bir fırça alıp sade suyla fırçalamayı düşünüyorum.macun 2 yaşından sonra öneriliyor, o da organik macun. aslında gazlı besle silin deniliyor ama ben hiç silemedim. yemek ve demir vitamininden sonra su veriyorum sadece.
Ben de tam bilmiyorum ki canım o yüzden sorayim bi dedim sadece su ve fırça ile temizlemek gerekir mi acaba küçücük çocuklarda da oluyor ya çürükler bir tanıdık bahsetti çocuk 3yas civarı kanal tedavisi olmus.bir de anestezi verip yapmışlar korktum açıkçası gerci o genetik felandir belki ama doktora da gitmeyeli bayağı oldu sormayı unuttum hepDişlere bişey yapmak gerek iyi mu daha çok küçükler
Teşekkür ederim canım evet bakayım buna doğru söylüyorsun anlamlandiramaz ama bir şekilde temizlemek gerekebilir belkicanım nukun alıştırma fırçası var ben onu aldım ama henüz fırçayı anlamlandıramayabilir diye düşünüyorum . dediğim aparatla diş te kaşıyabiliyo ben memnun kaldım
birkaç gündür yasirin boğazında balgam vardı geçer diye bekledik ama dün gece baya arttı kulaklarını da çekiştirip durduhemen acile gittik boğazı kulaklarına kadar dolmuş dedi hava verdiler ve antibiyotik yazdı kullanmayı istemiyorm ama mecburen kullandık gece biraz daha rahat uyudu beş gün kullanacğız inşallah geçer. çok şükür ciğerlerine inmemiş
oglum5 gundur ne yemiyodu bugun doktora goturdum bogazi ve kulagina dogru kizariklik var dedii..ilk defa antibiotik yazdi 5 gunlu ins faydasi olur.. 4 gun once tam 11 aylik oldu..bugun cirilciplak bezi bile yoktu 10 kilo 50 gr boy 79 cm geldi..iymi kislar boy ve kilosu bu arada bi aydir fircaliyom ben macunla..cok ince bi kat suruyorum aciyo agzini fircaliyorum..macunu yutuyo tabi..bakim onemli simdiden baslanmali alissin fircalamaya ins bana ceker disleri hic eksigim ve dolgum yok ..babasina cekerse yandik [/QGeçmiş olsun canım hemen iyileşir inşallah ben hiç fircalamadim daha tavşan gibi önde 4 dış zaten ne güzel hiç dolgun yokmuş bende var güzel çıkar inşallah bebislerin dişleri inci gibi dümdüz olur bugün hava çok güzeldi parkta gezdik kizimla tek elini tuttum yamuk yumuk yürüdük eve geldik ağlama aglaya bide yıkadım giydirdim güzelce uyuyo şu an önümde sızdı beresini de taktım usumesin sıcak sıcak yatiyo
oglum5 gundur ne yemiyodu bugun doktora goturdum bogazi ve kulagina dogru kizariklik var dedii..ilk defa antibiotik yazdi 5 gunlu ins faydasi olur.. 4 gun once tam 11 aylik oldu..bugun cirilciplak bezi bile yoktu 10 kilo 50 gr boy 79 cm geldi..iymi kislar boy ve kilosu bu arada bi aydir fircaliyom ben macunla..cok ince bi kat suruyorum aciyo agzini fircaliyorum..macunu yutuyo tabi..bakim onemli simdiden baslanmali alissin fircalamaya ins bana ceker disleri hic eksigim ve dolgum yok ..babasina cekerse yandik
Ağızları kokuyo mu bu Miniklerin böyle kendine has tükürük kokuları ölürüm ya buyuduklerinde anlaticaz sizin ağzını koklardik ayaklarınızi öp öp bitiremezdik diye ne derler Kim bilir öf anne igrencsin derler belki
canım emir hazır yoğurtta, ev yoğurduda yiyiyor. inek sütünü muhallebisine katabilirsin. gece değil aslında beslenmemiz. sabah 06 ile 07 arası sütünü biberonla içer, ağzına emziğini veririm. beşiğinde olur zaten. hemen mışıl mışıl uyur. sütüde gözleri kapalı içiyo genelde.ben bu yoğurt olayına bir girişeyim ya, çünkü ısrarcı olduğun noktada çocuk sana uyum sağlıyor. yılmamak lazım. biz de evde köy sütünden mayalıyoruz, sulu tatlı bir yoğurt oluyor, tadı güzel yani... ama nedense diliyle ittiriyor, ek gıdaya ilk başladığımız zamanlarda pekmezle karıştırırdım onu yerdi, nedense şimdilerde yemek istemiyor. bir de bizimki hazır mamayı hiç almadı bu yüzden biberon da hiç almadı. inek sütünü artık vermeyi düşünüyorum ama neyle vericem, bardakla mı, kaşıkla mı, 1-2 kez kaşıkla vermeyi denedim, ağzından akıttı. nasıl alıştıracağım bilmiyorum. şu anda beni emiyor ama memeyi bıraktığında illa ki süt içmesi lazım değil mi?
bu arada gece beslenmesi bizde de yok, yemeğini 19.00 gibi yedirdiysem, akşam 21.00 gibi muhallebi veriyorum. sabaha kadar uyuyup sabah 8.00 de süt emiyor. bazen gece 1-2 defa uyanıyor o zaman da emziriyorum, acıktığı için değil aslında uykudan uyanınca dalması için meme emmek istiyor.tracy hoog un jkitabında yazan gündüz güzel beslenirse gece uyanma olmazmış.
canım emir ilk dişini ben buraya gelmeden 10 gün önce çıkartmıştı. kalkmaya çalışma hariç hepsi vardı. 5-6 ün sürdü. sonra azaldı ve 15 günde bitti.Yemesi uyumadi aynı gibi benim kızla ama Sizinkiler gece huysyzlanmiyo mu uslu bir kizdir ceylin ilk 5 ay deliksiz uyudu sabah 9 a kadar şimdi disten heralde gözü kapalı aglamaya sağa sola donmeler kalkmaya çalışmalar oksursem agliyo bi sinir hali var yani böyle olan yokmu
geçmiş olsun canım.birkaç gündür yasirin boğazında balgam vardı geçer diye bekledik ama dün gece baya arttı kulaklarını da çekiştirip durduhemen acile gittik boğazı kulaklarına kadar dolmuş dedi hava verdiler ve antibiyotik yazdı kullanmayı istemiyorm ama mecburen kullandık gece biraz daha rahat uyudu beş gün kullanacğız inşallah geçer. çok şükür ciğerlerine inmemiş
masallah muhammedegeçmiş olsun canım umarım mehammed emir cabucak iyi olur bence boyu ve kilosu çok iyi inşallah dişleride sana çeker :)
kesinlikle anne tamam anlatma diye tutturular :)
kızlar bugun oğlum ilk defa buzdolabında bir süs var dokunca eli ayagı oynuyor hani kurbaga dedim ve gösterdi :)
oglum5 gundur ne yemiyodu bugun doktora goturdum bogazi ve kulagina dogru kizariklik var dedii..ilk defa antibiotik yazdi 5 gunlu ins faydasi olur.. 4 gun once tam 11 aylik oldu..bugun cirilciplak bezi bile yoktu 10 kilo 50 gr boy 79 cm geldi..iymi kislar boy ve kilosu bu arada bi aydir fircaliyom ben macunla..cok ince bi kat suruyorum aciyo agzini fircaliyorum..macunu yutuyo tabi..bakim onemli simdiden baslanmali alissin fircalamaya ins bana ceker disleri hic eksigim ve dolgum yok ..babasina cekerse yandik
Nice yillara canımBugün dogum günüydü hafta sonu yemek yenmiştik telefon almıştı eşim bugün kızı akşam üstü uyuttum adetten benim bacakların agriyodu bende yattım kalktigim da eşim gelmiş pasta almış mumları yakmış :))) bu sefer beni şaşırttı umutlu oldum ; )
Sağol canim.dişiniz hayırlı olsun dişiniz. inşallah devamıda gelir.
Maşallah de annesi, kirk bir kere maşallahNe taklitci bi kizim var annelerrr hangi hateketi yaparsak tekrarliyor alo diyorum elini kulagina goturup eyy diyo hoppa diyorum hoppa diyo ne yaparaam aynisini yapiyo nereye dokunuraam dokunuyo bi de kendi esyalarini ve bizim esyalarimizi taniuo azicik kiskanc kiyafetlerini baskasi almaya kalksa bagirarark geri aliyor cok cadi yaa
Canim çok geçmiş olsun, ayni durum bizde de var kulaklar kirmizi, biz de antibiyotik kullanıyoruz. Maşallah annesi boyu da kilosu da çok iyi.endiselenme atlatir hastaligini, ben fircalamaya kalksam hayatta birakmaz, alir çiğner çiğner isi bitince de kaldirip atar.oglum5 gundur ne yemiyodu bugun doktora goturdum bogazi ve kulagina dogru kizariklik var dedii..ilk defa antibiotik yazdi 5 gunlu ins faydasi olur.. 4 gun once tam 11 aylik oldu..bugun cirilciplak bezi bile yoktu 10 kilo 50 gr boy 79 cm geldi..iymi kislar boy ve kilosu bu arada bi aydir fircaliyom ben macunla..cok ince bi kat suruyorum aciyo agzini fircaliyorum..macunu yutuyo tabi..bakim onemli simdiden baslanmali alissin fircalamaya ins bana ceker disleri hic eksigim ve dolgum yok ..babasina cekerse yandik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?