2014 Şubat Anneleri

Helal olsun canim benim, hem anneligine hem de uzunca yazmana helal olsun. Ne demek her zaman yaz biz hep okuruz.

Günaydın herkese benim bogazlarim şiş 4 gündür yutkunamiyorum kızımda disten heralde geceleri anlamsız aglamaya basliyo birde son günlerde yüzüstü yatıp sağa sola dönmeye başladı aglayınca mecbur çok karşı olmama rağmen yanıma alıyorum o saatte sallayıp geri koymak yemiyo açıkçası zaten yatağına koyduğunu anladımi yine basliyo eller hep ağızda dişler gelemedi 4 te takildik birde artık ne kadar yemeli bunlar şimdi sabahları nerdeyse 5 6 cici bebe yum sarisi ceviz koca bi peynir yiyo bitince agliyo daha ver diye midesi ne kadar doymazmi corbalarina ekmek dogruyorum yoğurt meyve akşam yatmadan muhallebi irmikli pekmezli muzlu falan günlük yediği bunlar emme devam ama talep etmiyo kendi ben verirsem alıyo 2 yaşına kadar nasıl emcek laf aramızda sıkıldım emzirmek ten memeler zaten yerde yumuşadı gitti boşaldı gibi ilk aylar nasıl dolardı tasardi vay be 1 yılı devirdik hem yavaş hem hızlı geçti 2014 annemi aldı kızımı verdi Allah sağlık versin herkese annelere bebeklere babalara

gözün aydın masallah bebişine. ya benim kızım da kapılar kapalıyken gidip kapıya vuruyor kafasını , bi de benim kafa ma

canım kayınvaliden bu gidişle senin psikolojini bozacak valla pek görüşmemeye çalış kendisiyle, 1 yaşındaki çocuk için 9-11 kilo normaldir. 2 yaşına geldiğinde 11-13 kilo normaldir. sağlık karnesinde persentil değerleri yazıyor, benim ailem ve kayınvalidem çocuğun kilosunu hiç eleştirmezler mesela, hatta annem kilolu bebeği hiç sevmez. sadece kızım 3 aylıkken eşimin bir akrabası "mama ver, kilo alır, benim torunum mamayla kilo aldı" demişti, ben de "gerek yok anne sütü alıyor" demiştim. o torunu da 15 aylık oldu hala yürümüyor, çok hareketsiz bir çocuk, o kadar da kilolu ki yerden kalkmıyor 15 kilo var herhalde.geleceğin obezi gibi bir şey zavallım

Kızlar günaydın kaç zamandır sormayı unutuyorum. Bebislerin diş bakımını nasıl yapıyorsunuz ? Fırça aldınız mı ?

ben yakınlarda bir fırça alıp sade suyla fırçalamayı düşünüyorum.macun 2 yaşından sonra öneriliyor, o da organik macun. aslında gazlı besle silin deniliyor ama ben hiç silemedim. yemek ve demir vitamininden sonra su veriyorum sadece.

Dişlere bişey yapmak gerek iyi mu daha çok küçükler

ah canım bende birşey oldu sandım. kolay gelsin. iştahsız bebek zor. kızımda öleydi. allahım ne çektim ben ondan. anne sütüde ememediler. küvözde kalmışlardı.

İyi canim antibiyotik ve balgam sökücü kullanıyoruz. Üstten bir disimiz çikti digeride gelecek galiba agiz akintisindan günde uç elbise degistiriyorum senin kuzu napiyo, yaramazliga devam mi
dişiniz hayırlı olsun dişiniz. inşallah devamıda gelir.

Kızlar günaydın kaç zamandır sormayı unutuyorum. Bebislerin diş bakımını nasıl yapıyorsunuz ? Fırça aldınız mı ?
canım nukun alıştırma fırçası var ben onu aldım ama henüz fırçayı anlamlandıramayabilir diye düşünüyorum . dediğim aparatla diş te kaşıyabiliyo ben memnun kaldım

bizim bebekken böle bir şey oldu komple ağzımız beyazdı ağız mantarı dedi doktor.
ama şimdi neyden bilmiyorum dr gözükün isterseniz
canm anlayamadım ki nedir oğlum hiç rahatsız da değil zaten antibiyotiğe başladık belki ona da iyi gelir

hayırlısıyla yapalım sünneti diyoruz eninde sonunda yaptıracağz.bari yapılsın da ben de kurtulayım bu sıkıntıdan biraz daha araştırıp şekline karar vericez yorumların için çok teşekkür ederim

canım bizde eskiden pamukçuk olmuştu. onuda çok zor atlatmadık. birkaç günde hafifken önlem aldığım için geçti ama öyle bir şey görmedim. bence bi doktora götür. için rahat etsin
doktora gösterdim ama galiba anlamadı çünkü bişe demedi zaten oğlum da ağzını çok açmadı sağol canm

benmki de çok iştahsız kırk taklayla yediriyoruz maşallah senin kuzucuğuna

gözün aydın mina iyileşmiş. benm oğlumda bazen kilitliyo ağzını iki elimle açamıyorm

birkaç gündür yasirin boğazında balgam vardı geçer diye bekledik ama dün gece baya arttı kulaklarını da çekiştirip durdu hemen acile gittik boğazı kulaklarına kadar dolmuş dedi hava verdiler ve antibiyotik yazdı kullanmayı istemiyorm ama mecburen kullandık gece biraz daha rahat uyudu beş gün kullanacğız inşallah geçer. çok şükür ciğerlerine inmemiş

hayırlısıyla bir bitse şu sünnet işi ben dha çok korkuyorum anlamadan bitsin gitsin küçükken yaz gelsin bakalım drlar ne diyecek.

maşallah hayırla sağlıkla büyüsün kuzucuk bizim 1 yaşa 37 gün daha var.

Günaydın ,

1 yaşımıza kaldı 4 gün ne hızlı geçiyor zaman
çok geçmiş olsun ne kadar yemeli kısmını bende kestiremiyorum bazen durmadan yemek istiyor vermezsem ağlıyor bazende hiçbirşey yemödden tüm gün aç aç yatıyor bazen bugun ne kadar yemek istedin başka yok diyorum bakıyorum nasıl bir ağlama susmaya niyeti yok mecburen yemek veriyorum aslında öğrendiler artık mesela karnı toksa oğlum yemek yemiyor canım aç ki istiyor ver bence tam yürümeye başlayınca kilolar dökülüyor zaten.

aşı kartında 1 yaşı 1 gün geçince gelecek yazıyor.

bu arada bir yaşını dolduranlar aşıya gittiniz mi

çok geçmiş olsun

ben bu yoğurt olayına bir girişeyim ya, çünkü ısrarcı olduğun noktada çocuk sana uyum sağlıyor. yılmamak lazım. biz de evde köy sütünden mayalıyoruz, sulu tatlı bir yoğurt oluyor, tadı güzel yani... ama nedense diliyle ittiriyor, ek gıdaya ilk başladığımız zamanlarda pekmezle karıştırırdım onu yerdi, nedense şimdilerde yemek istemiyor. bir de bizimki hazır mamayı hiç almadı bu yüzden biberon da hiç almadı. inek sütünü artık vermeyi düşünüyorum ama neyle vericem, bardakla mı, kaşıkla mı, 1-2 kez kaşıkla vermeyi denedim, ağzından akıttı. nasıl alıştıracağım bilmiyorum. şu anda beni emiyor ama memeyi bıraktığında illa ki süt içmesi lazım değil mi?

bu arada gece beslenmesi bizde de yok, yemeğini 19.00 gibi yedirdiysem, akşam 21.00 gibi muhallebi veriyorum. sabaha kadar uyuyup sabah 8.00 de süt emiyor. bazen gece 1-2 defa uyanıyor o zaman da emziriyorum, acıktığı için değil aslında uykudan uyanınca dalması için meme emmek istiyor.tracy hoog un jkitabında yazan gündüz güzel beslenirse gece uyanma olmazmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…