- 2 Aralık 2012
- 1.278
- 679
Bebeğim bugün tam 4 ayı doldurdu. Oturur vaziyette durabiliyo. Sizinkiler nasıl, oturtuyor musunuz, normal mi bu ?
zaten meyve suyuna başlasam nası arttırıcam neyle devam edicem bilmiyorum, dr hala sadece memeye devam et dediği için en gıdalarla ilgili bişey de anlatmadı henüz
Amin canim.valla biz rejime sokucaz galiba ali keremi.yavrum biberona saldiriyo napicam bilmiyorum obez olma korkusu var bende
ben de anne sütüne ek mama verilmesine karşı değilim, zaten bebek doymayıp ağlıyosa mama vermemek küçücük bebeğe eziyet gibi geliyo, ama iş sadece inek sütünü kesmekle bitmiyo, o zaman peyniri yoğurdu tereyağı inek sütüyle yapılmış ne varsa yememek lazım, onu kontrol etmek zor değil mi ? bi de kalsiyum ve protein içeriği de yüksek bu ürünlerin, keçi sütü aldım kokusundan içemedim bana çok ağır geldi ya :26:
cnm maşallah de bebeğine bnm kızımda 3. ayında 7.5 kilo bizimkide tombiş boyuda uzun babasına çekmiş :)
bzm drumuz diş çıkarma döneminde verir dedi için rahat olsun daha çok küçükler rejım felan deme
Meraba kizlar. 30 ocakta dogum yaptim.berbat bi dogum anim var.o gunler oyle boyle geçti ama simdiki derdim oglumun kilosu 3 ay 3 günlük ve 7.500 gr.fazla diyolar.doyuramiyorum oglumu bu yuzden mamada veriyoruz.elini yumruk yapip resmen agzina sokuyo resmen yavrum.
Masalsubhanallah bebisine :) vala benim kizim hep alt sinirda oldugu icin kiloda doyuramamak nasil bi sey bilmiyorum aman nazar degmesin bebise tekrardan . ama el sokma bizde de var ya eli sipir sipir tukuruk icinde hem de emdikten hemen sonra bile. sanirim aclik veya toklukla alakali degil bu durum
bizim bi de biberona çıldırma semptomumuz var, seviceği mamayı bulsam nası yediricem biberonu ağzına sokamıyorum, bi de o sorunum varkaç kilo doğdu senin bebeğin ? benim bebeğim küçük doğdu hala zayıf, kafayı kilo aldırmaya çalışmakla bozdum.
41 kere masallah kizlar sadece anne sütü mü veriyorsunuz? Afis elini agzina sokmasi acliktan degil canim su aralar herkesin bebisi ayni hareketi yapiyor. Ellerini taniyor. Bizim oglan ayni anda iki elini birden sokuyor. Diyorum oglum bal mi akiyorr ne varsa bende bakiim diyorum)
cnm aldım keçi peyniri bugün tadı güzel gerçekten peynirin, süt çok ağır ama hayatta içemem, bi de lactamil aldım.mama konusunda sana katılıyom arkadaşım:)doymuyosa kesinlikle verilmeli anne rahat eder bebekte rahat uyur.
valla süt olayına karşıyım emziren annenin süt ve süt ürünlerini kesinlikle alması gerek çünkü emzirme döneminde bebek anneyi sömürürmüş.
tabi kontrol etmek zor olur...
keçi peyniri dene hiç kokmuyo ben gebelikten bu yana hiç eksik etmem keçi peynirini , peynirinde hiç koku olmuyo biz burda doğal buluyoruz şansımıza.
tavsiye ederim
cnm bizim durumumuz bi garip, benim kızım açlıktan hiç ağlamıyo, sütüm var ama 5 dk. emip doyuyo gibi bırakıyo, üstüne mama denşyorum almıyo zaten biberonu, biberonla kendi sütümü bile içmiyo çocuk feci inatcnm bebeğin az kilo alıyosa doymadığından eminsen mamaya başlamalısın,başka bi dra git eğer vermiyosa şu an bebeklerin kilo alma zamanı yarın birgün diş çıkarıcaklar daha zayıf kalcaklar
maşallah ona :) peki neden kilo alamamış kuzun belli mi ?Benim bebeğimin doğum kilosu iyiydi , 15 ocakta dogdu kızım kilosu 3.450 gr geliyordu, 1 nisanda 3.900 gr. Olduk. Şimdi 5.200 gr hamdolsun kilo almaya başladık . Mamayı kaşıkla vermeyi denedin mi canım ?
cnm bizim durumumuz bi garip, benim kızım açlıktan hiç ağlamıyo, sütüm var ama 5 dk. emip doyuyo gibi bırakıyo, üstüne mama denşyorum almıyo zaten biberonu, biberonla kendi sütümü bile içmiyo çocuk feci inatyani az emiyo ondan mı doymuyo, sütüm mü yaramıyo orasını çözemedim ben. ek gıdalara başlasak içim rahatlicak valla. bi de bizim alttan bi dişimizin yeri kabardı beyaz beyaz, ondan mı uzun kalmıyo memede bilmiyorum.
cnm aldım keçi peyniri bugün tadı güzel gerçekten peynirin, süt çok ağır ama hayatta içemem, bi de lactamil aldım.
180 cc ye 3 tepeleme çorba kaşığı koydum, kızlar bundan içen var mı başka ? üstünde günde 3 bardak için falan diyo, bi kutu 3 gün dayanmaz o zaman ben mi yanlış yapıyorum anlamadım ki :44:
bnm kızımda öyle yani memede çok az kalıyo ama doyduğunu anlıyom bezinden,bebeğin şu an ne kadarlık kilo almıyosa sütün yaramıyodur cnm.banada ek gıda zor geliyo gibi :)
Selam cnm,bence baska doktor bul..benimki de 3.ayda 5900 du,dr cok iyi dedi masallah dedi hep.niye 6400 olcakmis,sakin inanip mama verme.bence.bazi doktorlar cok merakli oluyor mama verdirmeye.rotayi yaptiriyoz canim
2,690 doğdu şimdi 4. ayında 5,740 olmuş geçtiğimiz ay 600 gram almış, 46 cm. doğdu şimdi 60 cm. aslında boyu güzel uzadı doğuma göre ama şişman bi bebek hiç olmayacak sanırım, ay sağlıklı olsun varsın şişman olmasın napayım
Slm kızlar. ben de 2014 ocak annesiyim. 6 ocakta doğum yaptım.kızım doğduğundan beri geceleri geç uyurdu ama uyudu mu 7 8 saat uyurdu. ama 2gündür saat başı ağlayarak uyanıyor geceleri öksürüyor.Ama gündüz bişeyi yok aynı neşe dolu bebek öksürük falan da yok.Var mı bi düşüncesi fikri olan
mrb benım kızımda 6 ocak dogumlu bız oksurukten 5 gun hastanede yattık bronsıte cevırmıstı ıhmale gelmez gece oksuruyor dıyorsun belkı bogazı kurumustur yada yutkunurken bogazına takıldıgı ıcın oksuruyordur cogalmadan doktora gosterırsen ıcınızde rahat eder bebeklerın gunu gunune hıc uymuyor bırden bıre huysuzlasıpduzelebılıyorlar
daha önce sağlık ocağında bademcikleri şiş diye antibiyotik vermişlerdi kullanmamıştım daha iki aylıktısıpam çabuk atlatmıştı ama adı ne kızınızın