- 29 Nisan 2014
- 11
- 1
Merhaba,
Ben daha once de yazmistim, benim doktorum emziren anneye kesinlikle sut icmemesi gerektigini soyluyor zaten. SÜT, BAKLA ve BAL tuketilmemesi gerekiyor diyor. Lutfen doktorunuzun soyledigini ciddiye alin. Ben de dogumdan sonra hic sut icmedim, ki hayatim boyunca sut icmeden bir gun dahi gecirmemistim. Icmemekten zarar gelmez. Su icin bol bol. Bazi doktorlar bunu soylemeyi ihmal ediyorlar sanirim. Ama süt alerji tehlikesiyle, bakla favizm riskiyle ve bal da bebeklerin sindirim sistemi icin fazla kompleks bir gida oldugu icin tuketilmemeli. Bir de baska bir arkadas da yazmisti.
Sütüm var diye mama vermek istemiyorum diye dusunmeyin; bebekleriniz ac uyumasin, kilo alimlari bosuna azalmasin. Sütünüz varsa oldugu kadar verin, ustune de mama verin. Mama sutunuzun yerine gecmiyor, sutunuze destek oluyor. Zaten yakinda ek gidaya baslayacaklar, farzedin ki ek gida veriyorsunuz. Ben de elimden geldigi kadar emziriyorum. Ama bir kere gun icinde bir kere de aksam kontrol edilemeyecek kadar aglamaya basliyor; basta gaz saniyorduk ama simdi anladik ki cocuk doymuyor, uyusa bile aglamaktan yorgun dustugu icin aglayip bi saat sonra da aglayarak uyaniyor. O yuzden gunduz 90 cc mama veriyorum ve gunu keyifli geciriyoruz. Bir de gece 12s ye dogru yine cok agliyor ve bol bol emzirip 90 cc daha mama veriyoruz, ondan sonra da 6 saat araliksiz uyuyor. Uyandiginda da meme emip hemen tekrar uyuyor. Bu defa da 3 saat uyuyor. Boylece sabah dokuz gibi uyaniyor, bir kere daha emziriyorum ve 2 saat daha uyuyor. 11 gibi cok keyifli uyaniyor, 11 bucuga kadar yatakta oynasiyoruz ve yeni gune basliyoruz. Bazen gun icinde sadece yanima yatiriyorum ve ondan once uyudugum oluyor, gozumu bi aciyorum o da uyumuş :) ve doktorumuz bu miktar hic onemli degil dedi. kisacasi anladim ki cocuk karni toksa mutlu, huzurlu ve kolay oluyor...
Gece gece cok yazdim sanirim :) Herkese bol neşeli günler...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Selam.
Anneligin zevki heyecanı ile hic buralara bakmıyorum.
Mayıs'ın ilk haftasi isbasi yapmam lazim ama 6 ay ücretsiz izin aldim. Sonra nasil ayrilicam bilmiyorum keske hic calismak zorunda olmasam.
Kizim sağlıkla büyüyor.. simdi de mışıl mışıl uyuyor normalde gecelero oturup gündüz uyuruz sanirim annesine kıyak geçti
hosgeldin
bu arada benim bebeğim 4 ay 1 haftalık
20 günlük oluğundan beri motılıum kullanıyoruz,yıne de cok kusuyor,benım gıbı kusmadan ceken var mı,hepinize sağlıklı günler
benim doktorum kilo için dışkı tahlili yapalım artık dedi, inek sütüne alerjisi olabilirmiş, ben inek sütünü kesersem kilo almaya başlayabilirmiş, pek inandırıcı gelmedi, mama verenlerin bebekleri kilo almaya başlıyo bence, ama doktor bu ay kilo alması alt sınırda olduğu için 5. ayı bekleyelim mamaya başlamaylım dedi ama ben artık günde 1 öğün bile olsa mama vermeyi düşünüyorum, 2 ay geçti böyle az kilo alarak artık yeter bence.
sma mama aldım yemiyo ağlıyo inatla, başka mama mı alsam, sen hiç verdin mi mama ? maşallah güzel kilo almışınız siz bu ay, darısı başıma ya
bana dr. 5 aylık olana kadar oturtmak riskli dedi, aslında başını falan güzel tutuyo, oturtsam oturur ama risk alıp sonra üzülmek istemiyorum, korkuyorum oturtmayaBebeğim bugün tam 4 ayı doldurdu. Oturur vaziyette durabiliyo. Sizinkiler nasıl, oturtuyor musunuz, normal mi bu ?
Meraba kizlar. 30 ocakta dogum yaptim.berbat bi dogum anim var.o gunler oyle boyle geçti ama simdiki derdim oglumun kilosu 3 ay 3 günlük ve 7.500 gr.fazla diyolar.doyuramiyorum oglumu bu yuzden mamada veriyoruz.elini yumruk yapip resmen agzina sokuyo resmen yavrum.
Meraba kizlar. 30 ocakta dogum yaptim.berbat bi dogum anim var.o gunler oyle boyle geçti ama simdiki derdim oglumun kilosu 3 ay 3 günlük ve 7.500 gr.fazla diyolar.doyuramiyorum oglumu bu yuzden mamada veriyoruz.elini yumruk yapip resmen agzina sokuyo resmen yavrum.
bizim bi de biberona çıldırma semptomumuz var, seviceği mamayı bulsam nası yediricem biberonu ağzına sokamıyorum, bi de o sorunum varBebeğin kilo almamasını en iyi anlayanlardan biriyim. Kızım 2,5 aylık olana kadar hiç kilo almadı diyebilirim. Şimdi sadece mama yiyor, sütümü sagarak veriyorum ama iyice azaldığı için pek sütüm de yok maalesef. Benim kızım bebelac ve sma'yı sevmedi, pre aptamil kullaniyoruz
Masallah subhanallah bebisine :) vala benim kizim hep alt sinirda oldugu icin kiloda doyuramamak nasil bi sey bilmiyorum aman nazar degmesin bebise tekrardan . ama el sokma bizde de var ya eli sipir sipir tukuruk icinde hem de emdikten hemen sonra bile. sanirim aclik veya toklukla alakali degil bu durum
zaten meyve suyuna başlasam nası arttırıcam neyle devam edicem bilmiyorum, dr hala sadece memeye devam et dediği için en gıdalarla ilgili bişey de anlatmadı henüzmerhaba cnm...
benim kızım sadece anne sütü alıyo emzik dahil almıyo hiç mama vermedim drumuz en son 6. aya kadar sadece anne sütü su bile yok dedi.
bnce ek gıda heleki meyva suları için erken cnm, belki 5. aydan sonra verirsin kilo alımı az ise destek mamaları verirsin dra danışarak :)
ben de anne sütüne ek mama verilmesine karşı değilim, zaten bebek doymayıp ağlıyosa mama vermemek küçücük bebeğe eziyet gibi geliyo, ama iş sadece inek sütünü kesmekle bitmiyo, o zaman peyniri yoğurdu tereyağı inek sütüyle yapılmış ne varsa yememek lazım, onu kontrol etmek zor değil mi ? bi de kalsiyum ve protein içeriği de yüksek bu ürünlerin, keçi sütü aldım kokusundan içemedim bana çok ağır geldi ya :26:Merhaba,
Ben daha once de yazmistim, benim doktorum emziren anneye kesinlikle sut icmemesi gerektigini soyluyor zaten. SÜT, BAKLA ve BAL tuketilmemesi gerekiyor diyor. Lutfen doktorunuzun soyledigini ciddiye alin. Ben de dogumdan sonra hic sut icmedim, ki hayatim boyunca sut icmeden bir gun dahi gecirmemistim. Icmemekten zarar gelmez. Su icin bol bol. Bazi doktorlar bunu soylemeyi ihmal ediyorlar sanirim. Ama süt alerji tehlikesiyle, bakla favizm riskiyle ve bal da bebeklerin sindirim sistemi icin fazla kompleks bir gida oldugu icin tuketilmemeli. Bir de baska bir arkadas da yazmisti.
Sütüm var diye mama vermek istemiyorum diye dusunmeyin; bebekleriniz ac uyumasin, kilo alimlari bosuna azalmasin. Sütünüz varsa oldugu kadar verin, ustune de mama verin. Mama sutunuzun yerine gecmiyor, sutunuze destek oluyor. Zaten yakinda ek gidaya baslayacaklar, farzedin ki ek gida veriyorsunuz. Ben de elimden geldigi kadar emziriyorum. Ama bir kere gun icinde bir kere de aksam kontrol edilemeyecek kadar aglamaya basliyor; basta gaz saniyorduk ama simdi anladik ki cocuk doymuyor, uyusa bile aglamaktan yorgun dustugu icin aglayip bi saat sonra da aglayarak uyaniyor. O yuzden gunduz 90 cc mama veriyorum ve gunu keyifli geciriyoruz. Bir de gece 12 ye dogru yine cok agliyor ve bol bol emzirip 90 cc daha mama veriyoruz, ondan sonra da 6 saat araliksiz uyuyor. Uyandiginda da meme emip hemen tekrar uyuyor. Bu defa da 3 saat uyuyor. Boylece sabah dokuz gibi uyaniyor, bir kere daha emziriyorum ve 2 saat daha uyuyor. 11 gibi cok keyifli uyaniyor, 11 bucuga kadar yatakta oynasiyoruz ve yeni gune basliyoruz. Bazen gun icinde sadece yanima yatiriyorum ve ondan once uyudugum oluyor, gozumu bi aciyorum o da uyumuş :) ve doktorumuz bu miktar hic onemli degil dedi. kisacasi anladim ki cocuk karni toksa mutlu, huzurlu ve kolay oluyor...
Gece gece cok yazdim sanirim :) Herkese bol neşeli günler...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
sağol cnm, ben hatayı 3. ayda dietisyene giderek yaptım, hamilelikte 30 kilo aldım 15 i hala duruyo, eşim de dalga geçer gibi konuşmaya başlayınca bi gidiim dedim, test sonucu hipoglisemi dedi şeker hastası olursun böyle gidersen mecbur diyet yapıcaksın dedi ama sütümün kalitesi gitti sonuçta bebeğim 400 küsur gram aldı o ay. şimdi toparlamaya çalışıyorum.Gunaydin canim
Benim kizimin kilosu hep alt sinirdaydi zaten ben mama vermeddim hic bol bol emzirdim canim ki benim kizim senin bebisinden daha kilolu dogdugu halde . bence mama vermek istiyosan gunde bir kere ver icin rahat etsin sonucta mama kotu bi sey degil ki bi de aralik annelerinde okudum galiba yanlis hatirlamiyosam tabi vanilya surubu ya da pekmez damlatiyolar mamaya bebisleri aliyomus oyle . ama burada mama veren deneyimli anneler vardir belki onlarin daha iyi tavsiyeleri olur canim ^-^
bizim bi de biberona çıldırma semptomumuz var, seviceği mamayı bulsam nası yediricem biberonu ağzına sokamıyorum, bi de o sorunum varkaç kilo doğdu senin bebeğin ? benim bebeğim küçük doğdu hala zayıf, kafayı kilo aldırmaya çalışmakla bozdum.
Amin canim.valla biz rejime sokucaz galiba ali keremi.yavrum biberona saldiriyo napicam bilmiyorum obez olma korkusu var bende
inşallah cnm :) memeyi 5 dk. emip bıraktığı da çok oluyo, sanki inadına yapıyo ben uğraştıkça :) 4 farklı marka biberon aldım hiç birini almadı, sağdığım sütü de versem biberonla almıyo, olay mama beğenmemek olmayabilir yani. bi de sırtüstü deniyim cnm sağol.Canim biberonu benim kizim da ilk basta almadi hic bir pozisyonda yediremedik oyle agladi ki bi yerine bi sey oluyo sanki . biz koltuga yatirdik sirtustu oyle aldi biberonu sadece. bi de farkli bi biberon mu denesen acaba. ama bu kadar da cok yipratma kendini sabirla insallah ustesinden geleceksin
Benim doktorum oyle bi uyarida bulunmamisti ben az az hep yiyodum onlardan tesekkur ederim.:)
Cok guzel anlatmissin canim. mama vermek istemiyorum diyen benim :) cunku sık emzirmeyi denemeden vermek istemedim mamayi . ilk basta uyandirmiyodum ben kizimi doktor da gerek yok demisti baktik kilo alimi dusuk kaldir emzir dedi eger bu da care olmadaydi verecektim mamayi . Hem mama alan cocuk buyumuyo mu tabi ki buyuyo ama elimden geleni yapmadan veremezdim cok sukur uykusu da iyi ben zorla emziriyorum geceleri yari uykulu yari uykulu yari uyanik:)
ben de anne sütüne ek mama verilmesine karşı değilim, zaten bebek doymayıp ağlıyosa mama vermemek küçücük bebeğe eziyet gibi geliyo, ama iş sadece inek sütünü kesmekle bitmiyo, o zaman peyniri yoğurdu tereyağı inek sütüyle yapılmış ne varsa yememek lazım, onu kontrol etmek zor değil mi ? bi de kalsiyum ve protein içeriği de yüksek bu ürünlerin, keçi sütü aldım kokusundan içemedim bana çok ağır geldi ya :26: