- 29 Nisan 2014
- 11
- 1
Merhaba,
Ben daha once de yazmistim, benim doktorum emziren anneye kesinlikle sut icmemesi gerektigini soyluyor zaten. SÜT, BAKLA ve BAL tuketilmemesi gerekiyor diyor. Lutfen doktorunuzun soyledigini ciddiye alin. Ben de dogumdan sonra hic sut icmedim, ki hayatim boyunca sut icmeden bir gun dahi gecirmemistim. Icmemekten zarar gelmez. Su icin bol bol. Bazi doktorlar bunu soylemeyi ihmal ediyorlar sanirim. Ama süt alerji tehlikesiyle, bakla favizm riskiyle ve bal da bebeklerin sindirim sistemi icin fazla kompleks bir gida oldugu icin tuketilmemeli. Bir de baska bir arkadas da yazmisti.
Sütüm var diye mama vermek istemiyorum diye dusunmeyin; bebekleriniz ac uyumasin, kilo alimlari bosuna azalmasin. Sütünüz varsa oldugu kadar verin, ustune de mama verin. Mama sutunuzun yerine gecmiyor, sutunuze destek oluyor. Zaten yakinda ek gidaya baslayacaklar, farzedin ki ek gida veriyorsunuz. Ben de elimden geldigi kadar emziriyorum. Ama bir kere gun icinde bir kere de aksam kontrol edilemeyecek kadar aglamaya basliyor; basta gaz saniyorduk ama simdi anladik ki cocuk doymuyor, uyusa bile aglamaktan yorgun dustugu icin aglayip bi saat sonra da aglayarak uyaniyor. O yuzden gunduz 90 cc mama veriyorum ve gunu keyifli geciriyoruz. Bir de gece 12s ye dogru yine cok agliyor ve bol bol emzirip 90 cc daha mama veriyoruz, ondan sonra da 6 saat araliksiz uyuyor. Uyandiginda da meme emip hemen tekrar uyuyor. Bu defa da 3 saat uyuyor. Boylece sabah dokuz gibi uyaniyor, bir kere daha emziriyorum ve 2 saat daha uyuyor. 11 gibi cok keyifli uyaniyor, 11 bucuga kadar yatakta oynasiyoruz ve yeni gune basliyoruz. Bazen gun icinde sadece yanima yatiriyorum ve ondan once uyudugum oluyor, gozumu bi aciyorum o da uyumuş :) ve doktorumuz bu miktar hic onemli degil dedi. kisacasi anladim ki cocuk karni toksa mutlu, huzurlu ve kolay oluyor...
Gece gece cok yazdim sanirim :) Herkese bol neşeli günler...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Benim doktorum oyle bi uyarida bulunmamisti ben az az hep yiyodum onlardan tesekkur ederim.:)
Cok guzel anlatmissin canim. mama vermek istemiyorum diyen benim :) cunku sık emzirmeyi denemeden vermek istemedim mamayi . ilk basta uyandirmiyodum ben kizimi doktor da gerek yok demisti baktik kilo alimi dusuk kaldir emzir dedi eger bu da care olmadaydi verecektim mamayi . Hem mama alan cocuk buyumuyo mu tabi ki buyuyo ama elimden geleni yapmadan veremezdim cok sukur uykusu da iyi ben zorla emziriyorum geceleri yari uykulu yari uykulu yari uyanik:)