2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Geçmiş olsun canım, dr gerçekten sinir bozucuymuş... Kiloyu kıyafetle mi ölçüyor, eğer öyle değilse bizim boyumuza gör kilomuz az,61 cm 5700 felndır..bpzt dr gideceğim, bakalımne diyecek,

Mamayı ben 60ml başladım günde iki kere iki gün verdim, sonra günde bire düştü, şimdi yapıyorum ama. 20 ml felanancak içiyor.. Gerisini musluk içiyor...iştahsız, inek gibi sütüm olsa yine olup olacağı bu,

Biz bu gün öksürmeye başladık, çok bile direndi yavrucuğum, iki haftadır... Sonunda yakalandı.. İnş pzt. Kadar ilerlemez...

Canım,benim arkadaşımın kızıda senin kızın gibi hep az kilo alıyordu.doktor kilo alsın diye kalorili bir mama varmış ondan vermişti.ona rağmen durum değişmedi.boyuda hep yaşıtlarına göre kısaydı.şimdi 2.5 yaşında hala zayıf ama boyu yaşıtlarına yakın.ve arkadaşım emzirmeyi yeni bıraktı.oğluda bebekken hep kiloluydu.arkadaşım zayıf,eşi kilolu.yani oğlu babaya kızı kendine çekmiş.uzun uzun anlattım ama rahatla diye.bence yapısaldır.canını çok sıkmamaya çalış.

İnşallah ilerlemeden atlatırsınız canım.

canım garip gelmesin ama bende burda okumuştum ve yapıyorum tereyağında yumurta kızart pişmeye yakın içine biraz pekmez dök ve pişir adanalılar yaparmış lohusa kadınlara hemde sütün yağlı olur bebeğim için herşeyi yapıyorum bide yine tereyağında soğanlı sarmısaklı ymurta yap o da sütünü artırır hemde kaliteli olur ayrıca tahin pekmez yiyiyorum tahindeki susam yağı zeka gelişimii için iyiymiş

Angara'da bir rüzgar vardı sormayın gitsin, internet bile kesildi, şimdi geldi o yüzden şimdi cevaplayabiliyorum kızlar.

Ya sorun da bu ya zaten çocuğum ağlamıyo benim gece, emiyo uyuyo, kalkıyo emiyo uyuyo geceyi böyle geçiriyoruz. Çoğunlukla 3 saatte bir kalkıyo. Bir kere 7, 2 kere de 5 saat uyanmadan uyumuşluğu var gündüz ya da gece doymayan çocuk feryat figan ortalığı yıkar. Anlamıyorum ben bu olayı:44:

Bizimki hic uyumaZdi gunduz cogunlukla feryad ederek aglardi ozellikle aksamlari saatlerce goguste kalirdi.. 4900den 5800 oldu bi ayda. Buarada 55cmden 60 cm oldu.

Şoktayım şu anda😳😳 bir ayda 60 ml farkla bu kadar mı oldu? Ama senin sütünden de almıştır canım o kiloyu sadece mamadan değildir o
Kızım da geçen ay 53'ten 58'e çıkmıştı boyu, kilo alımı az olsa da boyu uzamıştı, biz de ondan kilo az almıştır dedik ama geçtiğimiz 3 haftada 58'den 59,2 olmuş Doktor genlerinden gelen maksimum boy seviyesine ulaşamayabilir, boyu da etkilenir yani yeterli kaloriyi almazsa dedi, eşime 'Çek markete' dedim

On dk emiyosa on dk sag bakalim vermeden once cikani 30-40cc ekle ictigi miktari asagi yukari verir.

Canım geçen ay bi kere sağmıştım doktor sütün mü yetmiyo acaba deyince, 10 dk'da 65 ml çıkmıştı. Kızım memedeki sütü bitirmiyo gibi geliyo, meme yumuşuyo emince ama sıktığımda hala süt geliyo, ne kadar emiyo bilemiyorum o yüzden.

Canım üzüldüğüm konu kızımın az emmesi. Yarım saat emer doymaz çekiştirir süt gelmez, derim bu kadar var, gerisini mamayla kapatalım. Dediğin gibi pirinç unuyla beslenen de var. ayrıca bugün var belki yarın komple kesilcek sütüm (Allah korusun) sırf mama vermek zorunda kalcam. o kısmet, yapacak bişey yok ona. Benim kızım olan sütü emmiyo, emdiği kadarıyla da bu kadar büyüdü işte😕 neyse ben vericem artık mama da şunu sorayım sen Duru'yu önce emzirip sonra mı veriyosun mamayı? Günde 3 kere 30 ml ile başlayayım diyorum, önce emzirip üstüne vereyim. Ayrıca kanun değil ya bu canım, dediğiniz gibi bir gün 1 kere verirsin diğer gün yetmez 3 kere olur. Bu mamanın belli bir düzeni olması gerekmez aynı zamanda emziriliyosa tabi. Öperim Duru'mu da seni de😘 çok sık göremiyorum seni görmüşken öpem dedim

Zeynep de daha hastanedeki ilk gecesinde tanıştı mamayla. Emdi uyudu gece 4 saat oldu uyanmıyo. Uyanmayınca da emziremedim tabi daha 12 saatlik bebeyi. Çağırdık ebeyi 1 ölçek mama verdi, iyi ki vermiş sarılık olmadı mesela benim kızım. Bidaha da öyle uyumadı zaten aç acına

Günde tek öğün 60 ml mamayla olmaz canım o iş, senin sütün yarıyo kilo aldırıyo belli ki. Ben de denicem bakalım, bende görcez mama ne kadar fark ediyo

Kiloyu çıtçıtlı badisiyle ölçtü canım. Bence kilosu az değil senin kızının, doktorun az diyeceğini sanmam.
Benimki de iştahsız, söyleniyorum emzirirken 'alemin çocukları boşalıyo memeleri' diye eşim gülüyo kim o alem diye
Çok geçmiş olsun bu arada, hastalık zor benim derdimden de zor, Allah şifa versin yavruna🙏

İnşallah ilerlemeden atlatırsınız canım.

Çok sağolun inş geçer...

gittikçe çoğalıyor, iki kere öksürürken kustu, bana göre geniz akıntısı var, ama tam da bilemiyorum...geçen yine öksürdüğünde dr bir şurup vermişti, balgam sökücü çok iyi gelmişti, bir bilsem aynı rahatsızlık vereceğim ama daha çok küçük, anlayamıyorum ki...

Bu arada babalar genelde daha mı rahat, iki dk zehraya bak dedim yan yana yatıyorlardı, kuzucuğum kusmuş, babamız da ağlıyor diye emziği tıkmış ağzına, dönmüş arkasını uyumuş, kustuğundan haberi bile yok....

canım ben şimdi sana tamamen tecrübelerime dayanarak ve çok benzerini de yaşadığım için ne yapman gerektiğini yazıyorum...mama bence de vermen gerekiyo çünkü kilo alımı sistematik ilerleyen bişey bebekler büyüyor ama bizim göğüslerin süt yapmam kapasitesi yada bizim yemek yeme kapasitemiz değişmiyo malesef zaten ben duruya yeten sütü yapabilmem için besilik dana olmam lazım... şimdi mamayı vermeden önce mutlaka emzir iki göğsünün de boşaldığından emin ol bazen çok acıkmış oluyolar ve eğer memenin akışı yavaş gelip reddediyosa mama verdikten sonra mutlaka sağ...bi de mamayı ölçüsüne çok dikkat ederek hazırla.katı olursa kabız olur sulu olursa kusar.mama verdikten sonra 30 cc ye 5 cc 60 cc ye 10 cc şeklinde su da vermen lazım bunu da ekliyim ben bunu çoook geç öğrendim malesef 2. ayımızda.ilk etapta günde 3 kere 30 ml çok gelebilir.bence en az emdiği öğünde(bu bizde akşam üzeri) 30 cc ver günde 1 kere 10 gün sonra bi 30 cc daha ekle buna ve 1 ayda günde 90 cc olarak dene ben günde 180 cc ve üzeri kadar veriyoruma ama benim sütüm az.seninki varmış maşallah.ama sütünün az olduğu zamanlarda artırabilirsin kabız olursa 3 aylık olmuş artık zeynep bi çay kaşığı belki biraz daha az zeytinyağı verebilirsin...bi de mamadan sonra kakası az bişey katılaşabilir.veya bi kaç gün kaka sıklığı değişebilir...
sana tavsiye edeceğim bir diğer konu biberona zeynebi alıştırmandır canım...5. ay gibi artık yavaş yavaş başlıcaz ek besine.ve bundan sonra biberona çok ihtiyaç duyabilirsin.çünkü katı gıda deyince hemen de katı katı yemiyo bunlar bebek sonuçta sıvı kıvamdaki bi çok şey yicekler ve kaşıkla ne kdar başedebilirsin???bebeğine de sana da yemek işkenceye döner.biberon ilk etapta ne kadar sakıncalı olsa da sonradan çok işe yarayacak.benim bi arkadaşımın bebeği 2 yaşında biberonu hiç almadı şimdi sütü bile çoook zor içiyo.ki sen çalışıyosun yeri gelecek sütünü sağacaksın yeri gelecek mama verilecek sen yokken...ha bi de bu bebekler mamayı anne sütünden daha çok seviyolar amam saati yaklaştı mı kurulu saat gibi vıyaklamalar başlar haberin olsun canımm...öpücüklerimizi aldık ooohhhh biz de sizi öptük iyi geceler dileklerimizle...biraz uzun oldu ama bu mamayla en çok haşır neşir olan bendim sanırım bu topikte...

Kızlar günaydın,
sizin yazdıklarınızı uyguladım gerçekten sütüm geri geldi maşallah. İyi ki varsınız bebeğim de ben de size minnettarız hakkınızı helal edin hepinizi teker teker kokulu kokulu optuk 😚

Gecmis olsun canim beril inde burnu tiksnmisti grcen hafta bir iki kere oksurdu ben surekli burnunu aciyorum hala var tikaniklik gececyastigina coldmix damlattim ama bunu gunduz deneyip alerjisi varmi denemen lazimmis birde sogani dorde bolup koyuyolarmis hala denemedim hrm nrfes acip hem mikroplari kiriyomus birde ben ihlamur ictip biriki kasikta berile verdim .... Yarin bende rota asidi yaptirmadan once ale hekimine kontrol ettircrmuyurken oksurup uyaniyo bazen geceleride bi huysuz uyuyo sik uyanmaya nasladi sikintisini anlamiyorum gunduz cok doymuyomu acabadiyorum

Oncelikle gunaydin kizlar Enes gece uyudu maşallah kalkincada sütü buldu o mutlu ben mutlu. :) sütü arttirma calismalarina devam :)

Kiyamam ya cok geçmiş olsun canim inşallah hemencecik geçer de rahatlar Zehramiz

Canim çok sağol garip olur mu hemen yapicam o yumurtalari bende süt olsun yeter ki. Tahin pekmez bende alayim hemen

Ohh cok iyi olmuş canim insallah hep dolu dolu olur. Hüma nasil dun babama diyorum Hüma ya bayildim ogluma alicam oyy ben kurban olurum öyle geline diyor çok sevdi fotoğrafını gosterdimde. 41 kere maşallah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cok geçmiş olsun canim. Burun tıkanıklığı da uykudan uyandiriyor olabilir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaşlar benim kızımın üç ayı bitirmesine bir hafta var cuma günü doktora gittik 61 cm 5400 gr çıktı 3350 doğmuştu sizce kilosu nasıl hem anne sütü hem mama alıyor çok sütum yok benim ne yapmam lazım

inşallah canım ya hepimizin göğüsleri dolsun bebişlerimiz tıka basa doysun 😉 Hüma da şu anda uyuyor iyi maşallah. Dun gün vardı orda da çok talibi çıktı kızımın akşam geldim babasına anlattım bir daha güne göndermeyecek bizi 😊 teşekkür ederiz dedeye ellerinden optuk 😘

Bizde de var ondan bitane😕 sağolsun bazen pek bi rahat oluyo. Az önce emzirdim Zeynep'i, yatırdım yarım saat sonra ağlamaya başladı, az emmişti ben de kaldırdım altını değiştirdim, emzirmek için memeye yatırdığım gibi foşur foşur kustu😔 çok mu emdi diyo, kustu dedim ben de. Kalktım üstümü değiştirdim çocuğun üstünü değiştirdim, çamaşırları birikmişti Zeynep'in onları makinaya attım, çocuk yatakta kıpraşıyo öyle kendi kendine yavrum, o da uyuyo😕 her evde var onlardan bi tane yani, yalnız değilsin:)

Canım çok sağol tavsiyelerin için, hepsini yazdım aklıma:)
Bu biberon olayı ömrümü yedi zaten. Şu yamuk yumuk bi emzik ağzı var ondan aldım dün, 30 ml'yi 20 dk'da içti ama olsun içti sonuçta:) ona alışır inşallah. Gerçi bu biberon ve mama ikilisine alışıp emmek istemezse diye de korkuyorum ama napalım şansımıza artık😕

Gözün aydın canım çok sevindim
İnşallah bidaha azalmaz.

Benim Zeynep de 3350 doğmuştu canım. Dün 85. günde 5250 çıkmıştı kilosu, hiç mama vermemiştim dün başladım. Sen mama da veriyormuşsun, bence miktarını arttır der doktor, kilosu olması gerekenin altında görünüyo çünkü, boyu da uzunmuş hem.

canım ben dogdugu günden beri mama veriyorum bazen günde 2 defa bazen 5 defa doymadigi zaman zaten belli ediyor kendisini bizde 95 günlükken gittik dr a 6500 gr geldi kilosu boyuda 61 cm
Geldi dr umuza manayi sordum istedikçe verin sonuçta sadece mama yemiyor yanında anne sütü de alıyor dedi ben emzirirsem mama vermiyorum manayi tek veriyorum ve 3ölçü veriyorum alerji alanda olmadık çok şükür her dr farklı şey söylüyor insanın kafasi karisiyor

Omaserma ve diğer 100. gün anneleri ;
100. günümüz kutlu olsun, nice 100, 1000 günlere inşallah bebişlerimizle mutlu sağlıklı bir şekilde

Çok sağol canım kimsenin sütü hiiiç azalmasın memişler hep dolu dolu olsun inşallah Allah sana da kolaylık versin inş bbişin güzelce k,lo almaya başlar mama konusunda bişi bilmediğim için bişi diyemedim sadece dua edebilirim :26:

Canım geçmiş olsun bicirigimiz bir an önce düzelir ins babalarin rahatligi konusuna gelince yanlız degilsin bi tanede bizim evde var bazen umursamiyorum bazen de sinir olup oturuyorum

Canım gözün aydın sutun geri gelmiş stress yapma bol bol dinlen dinlenmekte süte iyi gelirmis bu arada sen kizini hangi dr a götürüyorsun

Yaa bu cok huysuz hep memede durduklari zaman sutum az diyede fusunmemek lazim buyumeatagidir belkide... Daha adet olmadim ustumu basimi yirtasim var acayip terliyorum bira mayasi bende kullaniyorum bu arada gunde 13 tane zaten 10 tane filan icmek lazimmis sutumu cogaltmadi ama daha besleyici bence kilosunun %80 nini senden almis dedi dr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…