Canim Ilk ay mama verdik demissin. Sutun az diye mi verdiniz mamayi yani doktor mu artik vermeyelim dedi? Biz veriyoruz son kontrolde 5800e 60cmdi her gece mama takviyesiyle tabi. Cok iyi kilosu dedi ama yine destekleyelim dedi buyumesini aksamlari vermeye devam edin dedi dr. Cevre birakin artjk mamayi diyo bizde kararsiz kaldik onbes gun sonra kontrol var vermeye devam edelim mi bilemedik
Ben manisadayim isim geregi ama aslen esim ve ben kadirliliyiz 'malamat 'kelinesini kadirlide cok kullaniriz
ben kilotlu çorap hiç giydirmedim. bi kere arkadaşlar gelcekti elbisenin altına giydireyim dedim. büyük boy olmasına rağmen giydirirken zorlandım,terledim. sonra çıkardım attım. o elbiseyide giydirmedim:) valla giydiriyosan helal olsun. büyük beceri onu giydirmek :)Herkes alti 2 kat giydiriyomus yaw. Ben hep altan citcit bady ustunede penye takim giydirdim. Disari cikarkende kafaya sapka ki hic durdurmadi uzerine de battaniye ortup
Sagolun ben gercekten abartiyomusum demekki. Evde uzunkol citcitli badi altina tayt tarzi kilotlu corap ve alt ust takim pijqma giydiriyorum disarda ise kalin tuylu tulumlardan bu giyddirdiklerimin ustune giydirdim cok bunqldi bes dk bile duramadik ne giydircegimi sasirir oldum kilotlu coraba elveda desem mi acaba. Cikigimjzda artik penye hirka ve battaniye eklerin artik cocuk perisan oluyomus gercektwn
amin canım. cümlemizinkini...kızlar maaşallah bebişlerinize allah nazarlardan korusun azurem ,senin kız yaşlı tontiş teyzeler gibi çok şeker o nasıl yanaklar öle tam ısırmalık, sıkıştırmalık englishteacher86 seninki pek bir nazlı denizardafatih seninkide küçük erkek gibi zümrem (fenlife) seninkide hakkaten kuş yavrusu gibi allahım o ne tatlılık öyle allah hepsinin bahtını güzel yapsın alıntı yapamadım tek tek burdan söliym dedim :)
benimkide çok çiziyo yüzünü. neredeyse her gün tırnak kesiyorum.ohh maşallah canım, büyüsün oğluşlarımız.
bu arada ben tırnaklarını ne kadar kesersem keseyim yüzünü çiziyo bu oğluş yaw..
tesekkurler teyzesııı cümlemızınkını bagışlasınn rabbım
aynen canım bızım topık bır numara bebışlerımız dunya tatlısı
ay çok guzelll bende alım barı superr miş ayrıca tesekkurler
2 3 gun de geldı canım bulgur pılavı maden suyu helva hurma bol suu ve komposto
tesekkurler canım amın cumlemızınkını korusun
amın saol teyzesııı
massallah subhanallahallah nazarlardan sakınsın canım
tesekkurler canım bebışlerımızın hepsı nın masallahı var
saol canım evet benı sevındıren seylerden bırıde yusuf aras ın ıyı kılo alması bılıyonuz emmeme vardı çok uğrastım hıç mama vermedım anne sutune tam gaz devamm
sağol canım. yusufumuz da pek tatlı maşallah. bahtıda güzel olsun.
Kizlar dis konusunu sormustum sizin bebeklerinizin dis yeri cizgi seklinde belli mi bizim dis yerimiz belli ve orayi kasidigim zaman cok hisuna gidiyor ve elimi damaklariyla isiriyor daha cok erken ama
Canim bizimde boyumuz uzun kilomuz azdi bi aylik kontrolunde onbesgun oncesine gore yuz gram sadece almisti doktor sadece gece yatmadan once ver mamayi dedi. Simdi 60cc veriyorum gece
Doktor aglamaya huysuzlenmaya devam ederse doksan hazirla nekadar aliyosa ver demisti son gittigimde. Sende gece ver iyi uyuyolar zaten. Tvdede bi doktor demisti kilo almasi az olanlara gece verdiriyoruz mamayi cunku mama tatli cocuk bi sureden sonra mamanin tadini arar mama yemek icin aglamaya baslar gunduz vermeyin dedi anne sutu verebiliyosan ve kilo alimida azsa mama gece verilebilirmis yani
Her emzirmeden sonra 1 ölçek çok olmaz mı
Yaa ne yazacağımı bilemedimm canımm okuyup duruyorum yazdıklarını Üzülme dicem ama senin yerinde ben olsam bende üzülürdüm Bence sen sana moral verip yardımcı olacak bi dr a git istersen En azından yol gösterir bugün gittiğin dr gibi suratsız olmaz Fikir veremediğim için özür dilerimm( yardımcı olamadım
canım ALLAH YARDIMCIN OLSSUNN ILK ONCE BENCE MAMA VERME MAMA TADINA ALIŞINCA SENI HIÇ EMMMEZ ZATEN NEYSE SEN AC BIRAK BIRAZ BAKALIM NE KADAR EMECEK SENIBIDE SUTUN NASIL TAZZIKLIMI YANI CEKTIMI AGIZ DOLUSUYSA IYI EMIYODUR BUNU SEN ANLARSIN ZATEN BENIMKIDE 4 DAKKAYI GEÇMAEZDI EMEMSI YANI BENI REDDEDIYODU BIR ARALAR AMA BEN HIÇ MAMA VERMEDIM BIBERONA HIÇ ALIŞTIRMADIM BAKALIM NE OLACAK SUTUN ÇOKSA SAG CANIMM MAMA YERINE ONU VER ...UYKUYA DALARKEN IYI EMEYORLAR BIDE BEN HEP EMZIRIRKEN KOLIK MUZUGINI ACIYODUM SAKINLESIYODU EMIYODU TEPINMEDEN BENI ITMEDENN
canım moralini bozma. bi kere mama kabız yapmıyor merak etme. benim oğluşum ilk ay mama yedi hiçte kabız olmadı. hatta maşallahı var kaka konusunda. ayrıca emme süresinede bakma. benimki hiçbi zaman 5 dk dan fazla emmedi ama hep 1 kilodan fazla aldık. zaten heryerde bebiş emeceğini ilk 5 dk da emer yazıyor. bizim dr. da kilosunu çok görünce bebişimizin , bu kabız olur çok çekersiniz diye başlamıştı. diğer gösterdiğimiz dr larda gayet iyi oh oh maşallah dedi. hiçte kabız falan değil.(maşallah. nazar değmesin.)
boy kilo olayını hep dedim. herkes aynı olmak zorunda değil. biz insanlar hep aynımıyız değiliz. birazda yapısal. her emmeden sonra verme bence mama. daha doğrusu anlarsın sen aç mıkaldı diye. ağlıyorsa mızlıyorsa ver canım. ama moralini bozma. bebişinin tadını çıkar. çünkü hiç bi günleri aynı değil...
Alistirmaya bagli cnm,ben usurun cok ondan bebisimide cok giydiririm.2 kat alt ust yelekle 3 kat olur.evin sicaksa yeter tabii..
Slmcnm,bence hic moralinibozma.cokta az degil kilosu,daha tam 3 aylikta degil.5 gundede alir biraz..mama verme bencede cnm,yani uykusu iyiyse bezi cis doluysa doyuyir demektir.bazi drlar cok merakli mama verdirmeye.benim oglumda 4.ayda 500gr almisti,ben hic mama vermedim..zaten ac olsa kixinda 30 ml namayi 5dk da icerdi..sen daha sık emzirmeye calis,kilosuda artar insallah.
Bide sutun son kismi kilo qldiriyo deniyo istersen bi bes dk sag arkasindan ver emzir gogsunu. Yada sagip biberonla verceksen ilk geleni verme sonrasini ver? Sen onun annesisin en iyisini sen bilirsin ama her emmede mama verme bencede zaten emmesi sorunlu mamayi tadinca hepten birakabilir. Biz dedigim gibj sadece gece verdik emdikten sonra tabi
Kızlar Allah razı olsun hepinizden. Siz olmasanız iyice bunalırdımyorumlarınız çok değerli. az çok bişeyler oluştu kafamda. Mutlu46 canım aşkolsun olur mu öyle şey senin iyi dileklerin yeter😊
Şimdi benim kızımın emmesiyle ilgili bi sıkıntı yok gibi. Canı isteyince 10-15 dk emdiği de oluyo. Ama çoğunlukla 5-10 dk arasında doyuyo. İlk emmeye başladığında bildiğiniz fışkırıyo süt, memeyi ağzından kaçırırsa, hortumdaki delikten fışkıran su gibi ip şeklinde karşıya fışkırıyofışkırıyo da noluyo derseniz 3 haftada 359 gr ortada işte. Sonrasında da emmesi bitince sıkıp bakıyorum memeden hala süt geliyo. Yani bana yeterli var gibi geliyo. Gece de 3 saatte bir kalkıp emiyo geri uyuyo. Tlf'da Konuştuğum o doçent olan tanıdık doktor gece 3 saat uyuyosa doyuyodur mama falan verme dedi. Öyle fazla huysuzluğu falan da yok. Aç olsa hep mızmızlanır ama öyle bir durum yok. Emme süresini uzatsın diye emme aralarını açtım birgün denedim 3 saatte bir emzirdim yine 10 dk emdi😕 süreyi kendi ayarlıyo doyunca da öldür Allah almıyo meme falan😕 velhasıl benim kızım emiyo ama kilo aldırmıyo emdiği süt. Aynı sütle kızım ilk ay 1 kilo almıştı, o zaman yarayan süt şimdi mi yaramıyı anlamıyorum. Ben bir süre mama takviyesi yapıp kilo alıp almayacağını görmek istiyorum. Ne şekilde kaç kere ve kaç ölçü vermem gerekir acaba bi de onu deyiverin bana? Hem emzircem hem mama vercem. Besiye çekicem kızımı
Bi de şunu düşünüyorum, kızım 3 ayı bitirdi nerdeyse, zaten 6 aylık olunca ek gıdaya başlicaz, o zaman keserim dîyorum mamayı sadece anne sütü ve ek gıda veririm. Mama veren arkadaşlar (süte takviye olarak) siz de öyle mi yapacaksınız?
Kızlar Allah razı olsun hepinizden. Siz olmasanız iyice bunalırdımyorumlarınız çok değerli. az çok bişeyler oluştu kafamda. Mutlu46 canım aşkolsun olur mu öyle şey senin iyi dileklerin yeter😊
Şimdi benim kızımın emmesiyle ilgili bi sıkıntı yok gibi. Canı isteyince 10-15 dk emdiği de oluyo. Ama çoğunlukla 5-10 dk arasında doyuyo. İlk emmeye başladığında bildiğiniz fışkırıyo süt, memeyi ağzından kaçırırsa, hortumdaki delikten fışkıran su gibi ip şeklinde karşıya fışkırıyofışkırıyo da noluyo derseniz 3 haftada 359 gr ortada işte. Sonrasında da emmesi bitince sıkıp bakıyorum memeden hala süt geliyo. Yani bana yeterli var gibi geliyo. Gece de 3 saatte bir kalkıp emiyo geri uyuyo. Tlf'da Konuştuğum o doçent olan tanıdık doktor gece 3 saat uyuyosa doyuyodur mama falan verme dedi. Öyle fazla huysuzluğu falan da yok. Aç olsa hep mızmızlanır ama öyle bir durum yok. Emme süresini uzatsın diye emme aralarını açtım birgün denedim 3 saatte bir emzirdim yine 10 dk emdi😕 süreyi kendi ayarlıyo doyunca da öldür Allah almıyo meme falan😕 velhasıl benim kızım emiyo ama kilo aldırmıyo emdiği süt. Aynı sütle kızım ilk ay 1 kilo almıştı, o zaman yarayan süt şimdi mi yaramıyı anlamıyorum. Ben bir süre mama takviyesi yapıp kilo alıp almayacağını görmek istiyorum. Ne şekilde kaç kere ve kaç ölçü vermem gerekir acaba bi de onu deyiverin bana? Hem emzircem hem mama vercem. Besiye çekicem kızımı
Bi de şunu düşünüyorum, kızım 3 ayı bitirdi nerdeyse, zaten 6 aylık olunca ek gıdaya başlicaz, o zaman keserim dîyorum mamayı sadece anne sütü ve ek gıda veririm. Mama veren arkadaşlar (süte takviye olarak) siz de öyle mi yapacaksınız?
canım ölçü konusu kutunun üzerinde aylara göre ölçüsü yazıyor. ama o hiç anne sütü almıyorsa günlük vereceğin ölçü. 30ml suya 1 ölçü mama. sen vermek istediğin miktarı düşün. ben bazen 90 ml suya 3 ölçü koymam gerekirken 1,5 ölçü koyuyorum sulu sulu veriyorum. yani azaltıyorum ağzı oyalansın diye.
canım ölçü konusu kutunun üzerinde aylara göre ölçüsü yazıyor. ama o hiç anne sütü almıyorsa günlük vereceğin ölçü. 30ml suya 1 ölçü mama. sen vermek istediğin miktarı düşün. ben bazen 90 ml suya 3 ölçü koymam gerekirken 1,5 ölçü koyuyorum sulu sulu veriyorum. yani azaltıyorum ağzı oyalansın diye.
Ah canım ne oyalanması benimki zaten biberonu almıyo, 30 ml'yi 15-20 dk da emdi zorla. Benim oyalama derdim yok yeter ki içsin gerekenibi de emzirirken böyle bi sıkıntı oluyo. Günlük gereken miktarın ne kadarını benden alıyo ölçmem mümkün değil ki
Canim ben mama takviyeli gidiyorum dogdugundam beri simdi iki kere veeiyorum gunde onuda verme diyo dr kilosu iyi cunku ama alisti bi kere birakkiyo istiyo illa onu uc olcek yapiyorum bazen bitiriyooo bazen bitirmiyo degisiyo simdi sen huysuzlugu yokke kilo alsin diye verceksin onu bilemedimki gece uyumadan once emzirdikten sonra ver bi kere iki olcek yap ne kadar icerse ama bence gerek yok sonra alisiyo kimi benimki gibi
Canım,Allah kolaylık vesin sabrını arttırsın inşallah.insanın sevdikleri ile sınanması çok zor gerçekten hele bir de bu ufacık bebek olunca.inşallah yarar sütün bebişine kilo aldırır.gerçi biliyosundur ama Benim nacizane tavsiyem sütün kalitesini arttıran gıdalar yemen tahin pekmez hurma gibi. Bence annenin yediği gida bebeği etkiliyor kendimde öyle gördüm.suyun yaptığı sutle hurmanınki bir degil.
az az yap ver canım. açsa emer toksa emmez. boşada zorlama. tiksinmesin bebiş.
Benim bursada ark.var.o da dr tavsiyesiyle smilac diye bir mama vermis,sadece gece yatarken.7 aylik kizi9 kiloymus simdi.sor istersen cnm,sadece eczanede satiliyormus.Ah canım ne oyalanması benimki zaten biberonu almıyo, 30 ml'yi 15-20 dk da emdi zorla. Benim oyalama derdim yok yeter ki içsin gerekenibi de emzirirken böyle bi sıkıntı oluyo. Günlük gereken miktarın ne kadarını benden alıyo ölçmem mümkün değil ki
Hmmm aslinda bendemi oyle yapsam dr conformil al onun tadi kotu icmek istemeyebilir dedi ama iste babasida onu almiyo zaten bizimkilerde bi doymuyo mantigi iki kere veriyorum mama deyince kv bi sasirdi kilonun cogunu ondan aliyo zannediyo halbuki dr senden almis dedi mutlu etti benibes alti kere veeiyorum saniyo vermemi istiyo daha dogrusu
Günde 2 kere falan versem diyorum senin yaptığın gibi o kadar fark eder mi ki kilosu? Bi de mamaya alışır memeyi reddederse diye çok korkuyorum, günde 1-2 kere istemiş o bişey değil, şurda alacağı 2-3 ay mama.
Sağol canım Allah razı olsun. Ah ah sen benim neler yediğimi bi görsen sırf sütüm yarasın diye. Sabah eşimle kahvaltı edip geri yatıyorum. Öğlen tavuk veya kırmızı et yanında bir kase yoğurt, yeşillik havuç mor lahana salatası yiyorum. Sonra akşam yemeğine kadar meyve, kuru incir, kayısı, kuru üzüm hurma, fındık, ceviz yiyorum. Pasta, tatlı her zaman oluyo ondan da atıştırıyorum. Akşam çorba yemek pilav salata. Gece de süt, gün içinde 2 maden suyu. Yani dünyayı yiyorum, 2 litre su da kesin içiyorum belki geçiyorum bile. Daha ne yesem
conformilin mi tadı kötüymüş canım. anlamadım. ama ben conformil tavsiye etmem. bizim babamız denemeyi sever. almıştı conformil. biberonla oğluşum içmeye çalışıyo içemiyo sinir oluyo. sonra bi baktımki içinde jel gibi silikon gibi minik topaklar var. mideyi rahatlatıyomuş. aman rahatlatmasın dakkaya bi biberonun ucunu tıkıyo. hele gece uğraş allah uğraşki deliği açayım. bide yapışıyo. meğer bebem tıkanık deliği çekemiyomuş kuduruyo tabi haklı. bende kaldırdım attım o mamayı. biberonun deliği ince yenidoğanlar için bu jeller bi garip bişeydi. denemek istersen sen bilirsin tabi ama beni çok uğraştırdı...