2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

canım benim sıpam ilk ay emmedi memeyi. bende sütümü sağıp verdim. ama sağmanın düzeni olmadığı için mamada verdim. hatta emmediği için sağ göğsümün sütü bitmiştide 4 gün boş memeyi 2 saate bi sağdımda 4. gün tekrar süt gelmeye başladı. ne acıydı ama. ben dr. ları pek takmam. ona kalsa hatta etrafımda herkese kalsa emzir aman biberon verme, sakın mama verme , memeye alışmaz diyolardı. aç kalırsa eninde sonunda emermiş. emmiyo işte. açlıktan öldürceklerdi bebemi. bi tarafta bebişim bi tarafta ben ağlayıp duruyoduk. eşiminde desteğiyle sağdım sağdım verdim biberonla sütümü. aradada mama verdim. 1 ayın sonunda emmeye başladı oğluşum . öyle oluncada bıraktım mamayı. emmezsede emmez sağıp sağıp vermeyi göze almıştım. ama emmeye başlayınca one mutluluk bende. şimdi o günleri düşününce iyiki dinlememişim kimseyi. değermi el kadar bebeyi viyak viyak aç bırakmaya. şu sıralar bazen akşam bidefa mama verdiğim oluyo. iyice doysun diye. ama herzaman değil. 4. ay geçincede yoğurda ve biriki ek gıdaya geçmeyi düşünüyorum. ozaman hiç mama vermem sütüm olursa. öyle gider.
sen 1 sordun ben bin dedim :) yani nasıl hissediyon öyle yap canım. doyuyorsa verme mama. ama mamadanda bi zarar gelmez. mamayla büyüyen bi sürü bebek var. bunları düşünürken insan zamanın tadını çıkaramıyo büyüyüp gidiyo bebelerimiz. içinden geleni yap. annelik içgüdüsü yanılmaz :)

Ben manisadayim isim geregi ama aslen esim ve ben kadirliliyiz 'malamat 'kelinesini kadirlide cok kullaniriz

:) eveet. acaba bana onlardanmı geçti yoksa biliyomuydum bu kelimeyi. bilemedim bak şimdi... :)

Son düzenleme:
Ooo ne kadar ilerlemis sayfalar hepsini de okuymadim engteacher azurem denizarda bebisler cokkk tatli masallah fenlife senin kizini goremedim ama oda isirmaliktir eminim...
Misafirim vardi ikizleri var kizinlavyasit darmaduman oldu ortalik nasil toplicaksam simdi buyuk yanimda horluyo kucukte mememde yatirmaya korkuyorum ablasinin horlamasina uyaniyo cunku
Engteaxher mama verme bencede agliyoomu duymuyomu uyunuyomu o zaman ver sutunu sagip ver arkadaki sutude icmis olur saglijli olaunda zayifolsun

Kizlar dis konusunu sormustum sizin bebeklerinizin dis yeri cizgi seklinde belli mi bizim dis yerimiz belli ve orayi kasidigim zaman cok hisuna gidiyor ve elimi damaklariyla isiriyor daha cok erken ama

Kizlar dis konusunu sormustum sizin bebeklerinizin dis yeri cizgi seklinde belli mi bizim dis yerimiz belli ve orayi kasidigim zaman cok hisuna gidiyor ve elimi damaklariyla isiriyor daha cok erken ama

bizimde belli canım. ağzıda köpük doluyo taşıyo. ama daha çıkmasın yaa.. biraz rahatladık derken bozulmasın bebişler. biraz daha beklesinler. belkide habire parmakları o yüzden ağızdadır.

Kızlar Allah razı olsun hepinizden. Siz olmasanız iyice bunalırdım yorumlarınız çok değerli. az çok bişeyler oluştu kafamda. Mutlu46 canım aşkolsun olur mu öyle şey senin iyi dileklerin yeter😊
Şimdi benim kızımın emmesiyle ilgili bi sıkıntı yok gibi. Canı isteyince 10-15 dk emdiği de oluyo. Ama çoğunlukla 5-10 dk arasında doyuyo. İlk emmeye başladığında bildiğiniz fışkırıyo süt, memeyi ağzından kaçırırsa, hortumdaki delikten fışkıran su gibi ip şeklinde karşıya fışkırıyo fışkırıyo da noluyo derseniz 3 haftada 359 gr ortada işte. Sonrasında da emmesi bitince sıkıp bakıyorum memeden hala süt geliyo. Yani bana yeterli var gibi geliyo. Gece de 3 saatte bir kalkıp emiyo geri uyuyo. Tlf'da Konuştuğum o doçent olan tanıdık doktor gece 3 saat uyuyosa doyuyodur mama falan verme dedi. Öyle fazla huysuzluğu falan da yok. Aç olsa hep mızmızlanır ama öyle bir durum yok. Emme süresini uzatsın diye emme aralarını açtım birgün denedim 3 saatte bir emzirdim yine 10 dk emdi😕 süreyi kendi ayarlıyo doyunca da öldür Allah almıyo meme falan😕 velhasıl benim kızım emiyo ama kilo aldırmıyo emdiği süt. Aynı sütle kızım ilk ay 1 kilo almıştı, o zaman yarayan süt şimdi mi yaramıyı anlamıyorum. Ben bir süre mama takviyesi yapıp kilo alıp almayacağını görmek istiyorum. Ne şekilde kaç kere ve kaç ölçü vermem gerekir acaba bi de onu deyiverin bana? Hem emzircem hem mama vercem. Besiye çekicem kızımı
Bi de şunu düşünüyorum, kızım 3 ayı bitirdi nerdeyse, zaten 6 aylık olunca ek gıdaya başlicaz, o zaman keserim dîyorum mamayı sadece anne sütü ve ek gıda veririm. Mama veren arkadaşlar (süte takviye olarak) siz de öyle mi yapacaksınız?

canım ölçü konusu kutunun üzerinde aylara göre ölçüsü yazıyor. ama o hiç anne sütü almıyorsa günlük vereceğin ölçü. 30ml suya 1 ölçü mama. sen vermek istediğin miktarı düşün. ben bazen 90 ml suya 3 ölçü koymam gerekirken 1,5 ölçü koyuyorum sulu sulu veriyorum. yani azaltıyorum ağzı oyalansın diye.

gulrose canım sadece gece 60 ml vererek ne kadar kilo aldı o dönemde çok fark etti mi?

Canim ben mama takviyeli gidiyorum dogdugundam beri simdi iki kere veeiyorum gunde onuda verme diyo dr kilosu iyi cunku ama alisti bi kere birakkiyo istiyo illa onu uc olcek yapiyorum bazen bitiriyooo bazen bitirmiyo degisiyo simdi sen huysuzlugu yokke kilo alsin diye verceksin onu bilemedimki gece uyumadan once emzirdikten sonra ver bi kere iki olcek yap ne kadar icerse ama bence gerek yok sonra alisiyo kimi benimki gibi

Canım,Allah kolaylık vesin sabrını arttırsın inşallah.insanın sevdikleri ile sınanması çok zor gerçekten hele bir de bu ufacık bebek olunca.inşallah yarar sütün bebişine kilo aldırır.gerçi biliyosundur ama Benim nacizane tavsiyem sütün kalitesini arttıran gıdalar yemen tahin pekmez hurma gibi. Bence annenin yediği gida bebeği etkiliyor kendimde öyle gördüm.suyun yaptığı sutle hurmanınki bir degil.

Ah canım ne oyalanması benimki zaten biberonu almıyo, 30 ml'yi 15-20 dk da emdi zorla. Benim oyalama derdim yok yeter ki içsin gerekeni bi de emzirirken böyle bi sıkıntı oluyo. Günlük gereken miktarın ne kadarını benden alıyo ölçmem mümkün değil ki

Hmmm aslinda bendemi oyle yapsam dr conformil al onun tadi kotu icmek istemeyebilir dedi ama iste babasida onu almiyo zaten bizimkilerde bi doymuyo mantigi iki kere veriyorum mama deyince kv bi sasirdi kilonun cogunu ondan aliyo zannediyo halbuki dr senden almis dedi mutlu etti benibes alti kere veeiyorum saniyo vermemi istiyo daha dogrusu

az az yap ver canım. açsa emer toksa emmez. boşada zorlama. tiksinmesin bebiş.

Günde 2 kere falan versem diyorum senin yaptığın gibi o kadar fark eder mi ki kilosu? Bi de mamaya alışır memeyi reddederse diye çok korkuyorum, günde 1-2 kere istemiş o bişey değil, şurda alacağı 2-3 ay mama.

Sağol canım Allah razı olsun. Ah ah sen benim neler yediğimi bi görsen sırf sütüm yarasın diye. Sabah eşimle kahvaltı edip geri yatıyorum. Öğlen tavuk veya kırmızı et yanında bir kase yoğurt, yeşillik havuç mor lahana salatası yiyorum. Sonra akşam yemeğine kadar meyve, kuru incir, kayısı, kuru üzüm hurma, fındık, ceviz yiyorum. Pasta, tatlı her zaman oluyo ondan da atıştırıyorum. Akşam çorba yemek pilav salata. Gece de süt, gün içinde 2 maden suyu. Yani dünyayı yiyorum, 2 litre su da kesin içiyorum belki geçiyorum bile. Daha ne yesem

az az yap ver canım. açsa emer toksa emmez. boşada zorlama. tiksinmesin bebiş.

Her emzirmeden sonra vermek istemiyorum, hem çok alışmasın hem de emmezse mama çöpe gitcek yazzzzııııkk(vasfiye modunda)
Gündüz bi kere gece de bi kere vereyim bari bakalım bir haftada ne kadar fark etcek:44:

Benim bursada ark.var.o da dr tavsiyesiyle smilac diye bir mama vermis,sadece gece yatarken.7 aylik kizi9 kiloymus simdi.sor istersen cnm,sadece eczanede satiliyormus.
Cnm sen bilirsin tabii ama ac degil kizin sutun varken mama cok verme bence..sadece gece olabilir,gunde 1-2 kere.her emzirme sonrasinda alisirsa biberona birde.30 luk hazirla once bitirirse yine yapsrsin,sonrac60 lik hazirlarsin.

conformilin mi tadı kötüymüş canım. anlamadım. ama ben conformil tavsiye etmem. bizim babamız denemeyi sever. almıştı conformil. biberonla oğluşum içmeye çalışıyo içemiyo sinir oluyo. sonra bi baktımki içinde jel gibi silikon gibi minik topaklar var. mideyi rahatlatıyomuş. aman rahatlatmasın dakkaya bi biberonun ucunu tıkıyo. hele gece uğraş allah uğraşki deliği açayım. bide yapışıyo. meğer bebem tıkanık deliği çekemiyomuş kuduruyo tabi haklı. bende kaldırdım attım o mamayı. biberonun deliği ince yenidoğanlar için bu jeller bi garip bişeydi. denemek istersen sen bilirsin tabi ama beni çok uğraştırdı...

Ne bileyim.insan hep emsin sadce emsin mama almasin diyo ben birakmaya calisiyorum belki ondan vermeeigim gunlerde.oluyo o zaman sutum de azaliyo sanki stres yapiyorum indanmiki. Gecen gune gittim ek bisey veriyomusun dediler bisuru insan var vermiyorum dedim sutun yarito o saman dediler o hunsen beri sutum az sanki sinir oldumm :-( bir iki kere ver madem dene ama almazsa zorlama ek gidaya baslayinca alir yada he zayif olur buyuk kizim oyle diyorum ya ama saglikli civi gibi masallah onemli olan salikli olmasi canim

Ondan demis o zaman dr istemez icmez diyr neyse duzeni bozmayim bende hic surda iki uc ay daha icer mama sevdigiyle devm edelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…