2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
günaydıın :) kızlar geçen sene bugün bursaya geziye gitmiştik arkadaşlarla ve ben her camide, türbede evlat istedim Rabbimden. elhamdülillah :) ne kadar şükretsem az. Allah ım hepimizin evladına sağlık sıhhat versin. vatana, millete, ailesine, islam alemine hayırlı birer insan olsunlar inşallah. kilo, mama , süt... tabiki takılcaz kolay değil. ama elhamdülillah bugünlerimize. Allah dermansız dert vermesin. bunların hep çaresi var. hepinize mutku pazarlar. şebnemim ellerinizden öper :) bende öpüyorum. iyiki varsınız. iyiki meleklerimiz var.:KK54::KK17:

benim kız sol baş parmağını iyice belledi kızlar ya:KK43: uyku arasında emziği yetiştirmezsem hemen o parmak giriyor ağzına şap şup emiyo. emziği çıkarmayı becerebilse çıkarıp baş parmağa geri döner bu guş. korkuyom :KK43:

Kızlar günaydın,
sizin yazdıklarınızı uyguladım gerçekten sütüm geri geldi maşallah. İyi ki varsınız bebeğim de ben de size minnettarız hakkınızı helal edin hepinizi teker teker kokulu kokulu optuk 😚

Ohh çok sevindimm canım Hümaaa aç kalmasınn :)) hümaa hüma :))

canım ben şimdi sana tamamen tecrübelerime dayanarak ve çok benzerini de yaşadığım için ne yapman gerektiğini yazıyorum...mama bence de vermen gerekiyo çünkü kilo alımı sistematik ilerleyen bişey bebekler büyüyor ama bizim göğüslerin süt yapmam kapasitesi yada bizim yemek yeme kapasitemiz değişmiyo malesef zaten ben duruya yeten sütü yapabilmem için besilik dana olmam lazım...:KK9: şimdi mamayı vermeden önce mutlaka emzir iki göğsünün de boşaldığından emin ol bazen çok acıkmış oluyolar ve eğer memenin akışı yavaş gelip reddediyosa mama verdikten sonra mutlaka sağ...bi de mamayı ölçüsüne çok dikkat ederek hazırla.katı olursa kabız olur sulu olursa kusar.mama verdikten sonra 30 cc ye 5 cc 60 cc ye 10 cc şeklinde su da vermen lazım bunu da ekliyim ben bunu çoook geç öğrendim malesef 2. ayımızda.ilk etapta günde 3 kere 30 ml çok gelebilir.bence en az emdiği öğünde(bu bizde akşam üzeri) 30 cc ver günde 1 kere 10 gün sonra bi 30 cc daha ekle buna ve 1 ayda günde 90 cc olarak dene ben günde 180 cc ve üzeri kadar veriyoruma ama benim sütüm az.seninki varmış maşallah.ama sütünün az olduğu zamanlarda artırabilirsin kabız olursa 3 aylık olmuş artık zeynep bi çay kaşığı belki biraz daha az zeytinyağı verebilirsin...bi de mamadan sonra kakası az bişey katılaşabilir.veya bi kaç gün kaka sıklığı değişebilir...
sana tavsiye edeceğim bir diğer konu biberona zeynebi alıştırmandır canım...5. ay gibi artık yavaş yavaş başlıcaz ek besine.ve bundan sonra biberona çok ihtiyaç duyabilirsin.çünkü katı gıda deyince hemen de katı katı yemiyo bunlar bebek sonuçta sıvı kıvamdaki bi çok şey yicekler ve kaşıkla ne kdar başedebilirsin???bebeğine de sana da yemek işkenceye döner.biberon ilk etapta ne kadar sakıncalı olsa da sonradan çok işe yarayacak.benim bi arkadaşımın bebeği 2 yaşında biberonu hiç almadı şimdi sütü bile çoook zor içiyo.ki sen çalışıyosun yeri gelecek sütünü sağacaksın yeri gelecek mama verilecek sen yokken...ha bi de bu bebekler mamayı anne sütünden daha çok seviyolar amam saati yaklaştı mı kurulu saat gibi vıyaklamalar başlar haberin olsun canımm...öpücüklerimizi aldık ooohhhh biz de sizi öptük iyi geceler dileklerimizle...biraz uzun oldu ama bu mamayla en çok haşır neşir olan bendim sanırım bu topikte...

Omesermacigim ben günde ortalama 8-10 kez mama veriyorum 60cclik.. Topigin mama birincisi biziz maalesef:KK43: anne sütü çerez niyetine oluyor.. Ne yaptimsa sütüm artmadi.. Bu konuda çaresiz kaldim..mamadan sonra neden su vermek lazim? Ben hic vermiyorum..bu konuda bilgi verebilir misin... Hangi mamayi kullaniyorsun ? Doktor kabiz olmaması için mamanin içine 1-2 damla hakiki zeytinyağı eklememi söyledi.. Sutum biraz artsada yari sut yari mama verebilsem ona da sukredicem.. sen surekli sagiyomusun? Benim genelde bos oluyor goguslerim yinrde sagsammi acaba? günde 1-2 kez mama takviyesi yapanlar hic üzülmesin bile... Rüzgârım günde 1-2 kez anne sutu alabiliyor sizinkileron tam tersine..herkese bol bol sütler ve emen bebekler diliyorum:) bizim paşa biberon rahatligina çok alistigi için memeyi çekmek zor geliyor belki de o yüzden de sutum artmiyodur.. Durumlar boyle bizde:)
Omaserma ve diğer 100. gün anneleri ;
100. günümüz kutlu olsun, nice 100, 1000 günlere inşallah bebişlerimizle mutlu sağlıklı bir şekilde :KK76: :KK16: :21:

Hepinizi kutluyorum nice uzun saglikli günler yıllar olsun:)

Omesermacigim ben günde ortalama 8-10 kez mama veriyorum 60cclik.. Topigin mama birincisi biziz maalesef:KK43: anne sütü çerez niyetine oluyor.. Ne yaptimsa sütüm artmadi.. Bu konuda çaresiz kaldim..mamadan sonra neden su vermek lazim? Ben hic vermiyorum..bu konuda bilgi verebilir misin... Hangi mamayi kullaniyorsun ? Doktor kabiz olmaması için mamanin içine 1-2 damla hakiki zeytinyağı eklememi söyledi.. Sutum biraz artsada yari sut yari mama verebilsem ona da sukredicem.. sen surekli sagiyomusun? Benim genelde bos oluyor goguslerim yinrde sagsammi acaba? günde 1-2 kez mama takviyesi yapanlar hic üzülmesin bile... Rüzgârım günde 1-2 kez anne sutu alabiliyor sizinkileron tam tersine..herkese bol bol sütler ve emen bebekler diliyorum:) bizim paşa biberon rahatligina çok alistigi için memeyi çekmek zor geliyor belki de o yüzden de sutum artmiyodur.. Durumlar boyle bizde:)

canım bebişinin kilosu kaç oldu ?
bizim dr. mama vereceksen üzerine 2çay kaşığı su ver demişti doğumunda. mama daha çok pamukçuk yapabiliyormuş ve boğazı kurutuyomuş. su ağzı temizleyip nemlendiriyo demişti.
peki sen mama verirken d vitaminide verdimi dr. kullanıyomusun ?

hepimizin musmutlu günleri olsun inşallahhh :)))

canım bebişinin kilosu kaç oldu ?
bizim dr. mama vereceksen üzerine 2çay kaşığı su ver demişti doğumunda. mama daha çok pamukçuk yapabiliyormuş ve boğazı kurutuyomuş. su ağzı temizleyip nemlendiriyo demişti.
peki sen mama verirken d vitaminide verdimi dr. kullanıyomusun ?

Canim bebişim 5900 gr 62 cm .. Devitimiz var ama herzaman vermeyi unutuyorum acikcasi.. Su vereyim bende madem gerekiyormus.. Keşke doktor da soyleseydi bunu..

Rota aşısı yaptiran varmi? Birde devlet hastanesinde sünnet düşünen erkek bebek annelerinin fikirlerine ihtiyacim var.
Bebeği sünnet olan annecikler iyileşme aşamasında çok sıkıntı yasadiniz mii? İznim bitmeden sunnet yaptiralim diyoruz bizde..

Canim bebişim 5900 gr 62 cm .. Devitimiz var ama herzaman vermeyi unutuyorum acikcasi.. Su vereyim bende madem gerekiyormus.. Keşke doktor da soyleseydi bunu..

hıımmm. bende unutuyodum vermiyodum. eşimde bana kızıyodu ver diye. 3 ay muayenemize gidince. kemikleri iyi d vit. bırakalım, bıngıldağı daha geç kapansın dedi doktor. analık içgüdüsü işteee dedim bende eşime. mamadada d vit. olduğu içim ona göre ayarlıyolarmış dozunu. ondan sordum..

Rota aşısı yaptiran varmi? Birde devlet hastanesinde sünnet düşünen erkek bebek annelerinin fikirlerine ihtiyacim var.
Bebeği sünnet olan annecikler iyileşme aşamasında çok sıkıntı yasadiniz mii? İznim bitmeden sunnet yaptiralim diyoruz bizde..

canım rota aşısını bi 10 gün önce yaptırdık. 6 .ayını geçmeden dozları bitirmen gerekiyor. ona göre hesapla. 4. ay aşısını yaptırıncada üzerinden en az 20 gün geçmesi gerekiyomuş yeni bi aşı için. ben son dozunu haziran ortasında yaptırıcamki buda sınır gibi oluyo 5,5 aylık falan oluyoruz. (bizim aşı 2 dozluk . rotarix di galiba)
sünneti 12 günlükken yaptırdık. bebişimiz o dönemde sürekli uyuduğu için daha rahat oldu tabi. 5 günde iyileşip çıkarttık kafesi. sert plastik kafes , derisine iz yapıp acıtıyodu. onuniçinde altına küçük küçük bez kesip koymuştum. o sıkıntımızda geçmişt. iyileşmemiz rahat oldu yani..

canım ben dogdugu günden beri mama veriyorum bazen günde 2 defa bazen 5 defa doymadigi zaman zaten belli ediyor kendisini bizde 95 günlükken gittik dr a 6500 gr geldi kilosu boyuda 61 cm
Geldi dr umuza manayi sordum istedikçe verin sonuçta sadece mama yemiyor yanında anne sütü de alıyor dedi ben emzirirsem mama vermiyorum manayi tek veriyorum ve 3ölçü veriyorum alerji alanda olmadık çok şükür her dr farklı şey söylüyor insanın kafasi karisiyor

Maşallah canım çok iyi senin bebişin durumu. Benim kızımın 1200 gr alması lazım 10 günde size ulaşmamız için, imkansız yani:KK53: her çocuk bir olmuyo tabi de biz biraz fazla zayıfız😕
Bu arada ben de senin gibi yapmak zorunda kalıcam sanırım bu mama işini. Önce emzir sonra mama ver diyo herkes, doktor da dahil. Hatta iki memeyi de emzir üstüne mama ver diyolar da nerde o kadar alıcam benim kuzumun midesi.en son 11-11.30 gibi emzirmiştim, az önce 5 dk emdi emmedi, üstüne 1 ölçek mama yaptım onu vereyim dedim, daha bir iki çay kaşığı anca içmişti, bir kustu foşur foşur, bir çay bardağı kesin çıkmıştır:KK14: midesinin kapasitesi bu kadar kuzumun almıyo fazlasını ve hepsini kusuyo, emdikleri de boşa gidiyo. Sonra da emmedi boğazı acıdı heralde, uyuttum sallıyorum şimdi. Ben de bir keresinde emzirirsem, diğerinde mama vercem. Biliyorum bu şekilde yapınca sütüm azalcak ama başka çarem yok😔

Omaserma ve diğer 100. gün anneleri ;
100. günümüz kutlu olsun, nice 100, 1000 günlere inşallah bebişlerimizle mutlu sağlıklı bir şekilde :KK76: :KK16: :21:

Nice güzel 100 günlerimiz olsun, darısı başımıza:KK16:

Çok sağol canım kimsenin sütü hiiiç azalmasın memişler hep dolu dolu olsun inşallah Allah sana da kolaylık versin inş bbişin güzelce k,lo almaya başlar mama konusunda bişi bilmediğim için bişi diyemedim sadece dua edebilirim :26:

Sağol canım Allah razı olsun, dualarınız yeter:KK16:

günaydıın :) kızlar geçen sene bugün bursaya geziye gitmiştik arkadaşlarla ve ben her camide, türbede evlat istedim Rabbimden. elhamdülillah :) ne kadar şükretsem az. Allah ım hepimizin evladına sağlık sıhhat versin. vatana, millete, ailesine, islam alemine hayırlı birer insan olsunlar inşallah. kilo, mama , süt... tabiki takılcaz kolay değil. ama elhamdülillah bugünlerimize. Allah dermansız dert vermesin. bunların hep çaresi var. hepinize mutku pazarlar. şebnemim ellerinizden öper :) bende öpüyorum. iyiki varsınız. iyiki meleklerimiz var.:KK54::KK17:

Biz de öpüyoruz güzel Şebnem'i😘

hıımmm. bende unutuyodum vermiyodum. eşimde bana kızıyodu ver diye. 3 ay muayenemize gidince. kemikleri iyi d vit. bırakalım, bıngıldağı daha geç kapansın dedi doktor. analık içgüdüsü işteee dedim bende eşime. mamadada d vit. olduğu içim ona göre ayarlıyolarmış dozunu. ondan sordum..

Mama almaya başlayınca dvit'i azaltıyo muyuz sorsaydım keşke doktora😕

canım rota aşısını bi 10 gün önce yaptırdık. 6 .ayını geçmeden dozları bitirmen gerekiyor. ona göre hesapla. 4. ay aşısını yaptırıncada üzerinden en az 20 gün geçmesi gerekiyomuş yeni bi aşı için. ben son dozunu haziran ortasında yaptırıcamki buda sınır gibi oluyo 5,5 aylık falan oluyoruz. (bizim aşı 2 dozluk . rotarix di galiba)
sünneti 12 günlükken yaptırdık. bebişimiz o dönemde sürekli uyuduğu için daha rahat oldu tabi. 5 günde iyileşip çıkarttık kafesi. sert plastik kafes , derisine iz yapıp acıtıyodu. onuniçinde altına küçük küçük bez kesip koymuştum. o sıkıntımızda geçmişt. iyileşmemiz rahat oldu yani..

Aşıyı eczaneden alip saglik ocağında mi yaptirdiniz fiyati nedir? Sünneti özelde mi oldu ne kadar odediniz hangi Hastane? Genel cerrah mi yaptı? Anestezi mi veriyorlar?

X