2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Öyle yapayım bari günde iki kere 30'la başlarım isterse 60'a çıkarırım canım sağol😊 bi de merak ettiğim günde 120 ml mama çok fark eder mi ki kilosuna? Amma soru sordum haaaa:27;

Ya beni de en çok üzen o. Kimisi sütüm yok düye üzülür, ben de olan sütüm kilo aldırmıyo diye üzülüyorum doktor da annesine babasına bakmıyo çocuğun heralde, genetik diye bişey var. Ben 50 kiloyum, eşim 1.82, kızım da ikimizin karışımı uzun ince bişi işte doktor dese ki sizin kızınız da kilolu olmasın, sağlığı yerindeyse hasta olmuyosa sorun yok dîye, dert etmicem emzirip geçicem ama zayıf kalmış, boyunu da etkiler ilerleyen dönemde deyince mecbur aldık mamayı geldik. Vereyim bakalım bir süre günde iki kere. Doktora kalsa her emzirmeden sonra ver diyo deli mi ne😳

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar bugün bi yazamadım size de birşey soracağım. dr anne sütüne devam dedi de sütüm yok daha doğrusu süt varda doymuyor diye hiç memeden ayrılmıyor bende bi toplayamadım kendimi. 7 saattir ayakta 10 dk uyuyor memede cekince hemen uyanıyor doymuyor. mamayı eczaneden öylesine alabiliyor muyuz? biraz daha dayanayım mı bilemedim. dr. u arıyorum tlf da meşgul puff

Canım doktor anne sütüne devam diyosa kilo alımı iyi demektir neden mama vermek istiyosun?

Canım doktor anne sütüne devam diyosa kilo alımı iyi demektir neden mama vermek istiyosun?

Canim sıkıyorum sıkıyorum süt yok 8 saattir uyumuyor ve yaklasik 6 saattir meme emiyor oyalayamiyorum ağlıyor. Açtir diye düşünüyorum memeden ayirdigimda hemen uyaniyor şimdi yine memede uyudu bakalim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım eczanede marketlerde heryerde var artık mamalar. istediğin gibi alabilirsin.

Anladım canım. Marketten aldık biz de bugün doktordan gelirken. Doktor kilo alımı az diye mama ver dedi, günde 2 kere vercem şimdilik bakalım.
Şu süt arttırma yöntemlerini denedin mi? En kısa zamanda artar inşallah da mamaya fazla muhtaç kalmazsın. Hoş benim sütüm var da noluyo, kızım kilo almıyo, o da ayrı bir olay😕

canım eczanede marketlerde heryerde var artık mamalar. istediğin gibi alabilirsin.

Sagolun kizlar denedim canim biraz izin verse uyusa sütüm olacak ama doymadigi için sanirim hic birakmadi bugun. Hafta sonunu bi geçirelim gerekirse kucakta uyutayim artik. Iki gün daha bekleyeyim ben olmadi pazartesi bi daha tarttiririm.

Evet ya okudumda ne yazayim sana bilemedim canim mama hakkinda hicbir fikrim yoktu. Inşallah toparlar da en kisa surede sende kesersin mamadan. Mamaya karşı degilimde senin sütün var insan ona üzülüyor

Sağol canım senin de en kısa sürede sütün gelir inşallah. Belki geçici bişeydir üzme kendini ki daha da gitmesin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bende de pek sut yok o yüzden doğduğundan beri bebeğime mama veriyorum.. Beni de Emiyor ama keyfekeder emmek bizimki..AC olduğunda sut istediği gibi gelmediğinden ciyak ciyak agliyor..mama vermeden susmuyor...cok agliyosa doymuyordur.. Mama takviye si yapabilirsin bence

canım kaç saattir yazıcam bir türlü oğlumdan vakit bulup yazamadım bulgur pilavı ve yeşil soğanlı marullu salatayı bir dene bence bu süt olayı çok farklı herkese her besin aynı etkiyi göstermiyor ama inş. sütün artar ben de her duyduğumu deniyorum cidden sütün az olması insanın çok moralini bozuyor rabbim emziren bütün annelere bol bol süt versin inş.

Tesekkur ederim samimiyetin icin.. bende arada bi vermeyi deniyim bakalim. Cok agladigi gun boyu uyumadigi zaman lar oluyo mesela. .

Kefir sutun kalitesini arttirici etki yaratiyomus bi dene istersen. Kafeinden uzak dur. stres yapma lutfen bebisede yansiyodur. Uyku duzeni gun icindede iyiyse fazlada aglamiyosa toparlar bence. Mamayi gece versen yeter mamanin tadina alisiyo falan diyo doktorlar sonra bide mama icin agliyomus. Kilo alimi az olanlara sadece gecee verin diyolarmis buyuzden. Iki olcek hazirla sutunun ustune nekadar aliyosa artik

Son düzenleme:
Sağol canım senin de en kısa sürede sütün gelir inşallah. Belki geçici bişeydir üzme kendini ki daha da gitmesin.

İnşallah canim cok kafaya takmamaya çalışıyorum uyursa olacak sütüm diye umudum var en azından bakalım

Bi o meme bi bu meme oyaladim bayagi sütü alınca uyuyan cocuk yüzüme bakiyo esim disaridaydi gelirken mama alda daha uyumazsa veririz mecbur dedim ben anlamam dedi almamış. Yarın alicam vermesemde evde kalsin almadigima pismanim simdi

Humana still tee maden suyu ictim sütlu tatli su kuru üzüm corba. Salata malzemem yokda pilavida yapayim cok sagol canim.amin bu arada aminn

gulrose canım sadece gece 60 ml vererek ne kadar kilo aldı o dönemde çok fark etti mi?
Bizimki hic uyumaZdi gunduz cogunlukla feryad ederek aglardi ozellikle aksamlari saatlerce goguste kalirdi.. 4900den 5800 oldu bi ayda. Buarada 55cmden 60 cm oldu.

Son düzenleme:

On dk emiyosa on dk sag bakalim vermeden once cikani 30-40cc ekle ictigi miktari asagi yukari verir.

kızlar mama konusu açılmış.ben doktorları dinlemiyorum gerekirse günde 5 kere bile veriyorum...ama mama verdiğiniz zaman kendinizi de sağmanız lazım.çocuk emmiş gibi yani.mama da bu kadar öcü kaka değil yaa.hiç sütü olmayan kadınlar var onlar napsın biz pirinç unuyla büyümüşüz mama bile değil eğer bebeğinizin ayına göre geride olduğunu düşünüyosanız (persantile göre kafamıza göre değil) verilebilir mama bunu kabullenmek zor oluyo çoook iyi bilirim.insan sütüm niye yetmiyo diye deliriyo ama bebek de açsa bunu belli ediyo duru mama yediği zaman kuzu çünkü hiç bir zaman mememden o denli doymadı.tıka basa yani.hatta duru mama yediği zaman kaka yapıyo mama yemeden yaptığı görülmemiş kaka yapamayınca da karnı gergin taş gibi ve huysuz oluyo.engteachercım hiiiç canını sıkma.zeynep beslensin de gerisini boşver bu süreçte bunalırsan sütün de olumsuz etkilenir...bana bi dr hiç verme diyo diğeri 3 kere bile verebilirsin diyo??? ama ben sütüm varsa 1 azsa 5 kere bile veriyorum artık da üzülmüyorum durunun kilo alımı böyle dengelendi...hatta mamaya rağmen alt sınıra yakın diyebilirim demek ki vermesem hiç almıcak hatta kilo vercekmiş...

sana katılıyorum. daha ilk gün doktorların 'ilk 6 ay sadece anne sütü' demesinin ardından, odaya gelen bebek hemşiresi 'biz yine de mama verelim' demişti ve vermişti. ben de süt azalınca sağıyorum ve bazen mama veriyorum.

Canim sana yardimci olsun diye anlatiyorum. 3950gr 52cm dogdu. Ilk gece dahil olmak uzere cok agladi doktor midesi bos mama verin dedi vermedik. Ikinci gun aglamasi hic kesilmeyince verdik bi sefer. Ucuncu gun kongrolunde 3600 cikti mamayla takviyeye devam dedi doktor yedinci gun 3800 cikti devam edin dedi. Onuncu gun gobegi kanayinca gitmistik olctu 4100 cikti (gunde bir enfazla iki sefer verdim bi bucuk yemek kasigi kadar ve genelde uyumayan bi bebekti) sut cogalmistir birakin mamayi dedi biraktik 21. Gun 4200 cikti bu cocuk ac verin mamayi sadece gece dedi (30cc verdik) 30. Gun 55cm 4900cikti mamayi 60ccye cikardik doktor dedi 60. Gun 60cm 5800oldu. 90cc verin dedi hala 60cc veriyoz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…