- 30 Mayıs 2013
- 2.425
- 3.961
- 38
Benim bursada ark.var.o da dr tavsiyesiyle smilac diye bir mama vermis,sadece gece yatarken.7 aylik kizi9 kiloymus simdi.sor istersen cnm,sadece eczanede satiliyormus.
Cnm sen bilirsin tabii ama ac degil kizin sutun varken mama cok verme bence..sadece gece olabilir,gunde 1-2 kere.her emzirme sonrasinda alisirsa biberona birde.30 luk hazirla once bitirirse yine yapsrsin,sonrac60 lik hazirlarsin.
Ne bileyim.insan hep emsin sadce emsin mama almasin diyo ben birakmaya calisiyorum belki ondan vermeeigim gunlerde.oluyo o zaman sutum de azaliyo sanki stres yapiyorum indanmiki. Gecen gune gittim ek bisey veriyomusun dediler bisuru insan var vermiyorum dedim sutun yarito o saman dediler o hunsen beri sutum az sanki sinir oldumm :-( bir iki kere ver madem dene ama almazsa zorlama ek gidaya baslayinca alir yada he zayif olur buyuk kizim oyle diyorum ya ama saglikli civi gibi masallah onemli olan salikli olmasi canim
kızlar bugün bi yazamadım size de birşey soracağım. dr anne sütüne devam dedi de sütüm yok daha doğrusu süt varda doymuyor diye hiç memeden ayrılmıyor bende bi toplayamadım kendimi. 7 saattir ayakta 10 dk uyuyor memede cekince hemen uyanıyor doymuyor. mamayı eczaneden öylesine alabiliyor muyuz? biraz daha dayanayım mı bilemedim. dr. u arıyorum tlf da meşgul puff
Canım doktor anne sütüne devam diyosa kilo alımı iyi demektir neden mama vermek istiyosun?
kızlar bugün bi yazamadım size de birşey soracağım. dr anne sütüne devam dedi de sütüm yok daha doğrusu süt varda doymuyor diye hiç memeden ayrılmıyor bende bi toplayamadım kendimi. 7 saattir ayakta 10 dk uyuyor memede cekince hemen uyanıyor doymuyor. mamayı eczaneden öylesine alabiliyor muyuz? biraz daha dayanayım mı bilemedim. dr. u arıyorum tlf da meşgul puff
Canim sıkıyorum sıkıyorum süt yok 8 saattir uyumuyor ve yaklasik 6 saattir meme emiyor oyalayamiyorum ağlıyor. Açtir diye düşünüyorum memeden ayirdigimda hemen uyaniyor şimdi yine memede uyudu bakalim.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canım eczanede marketlerde heryerde var artık mamalar. istediğin gibi alabilirsin.
Anladım canım. Marketten aldık biz de bugün doktordan gelirken. Doktor kilo alımı az diye mama ver dedi, günde 2 kere vercem şimdilik bakalım.
Şu süt arttırma yöntemlerini denedin mi? En kısa zamanda artar inşallah da mamaya fazla muhtaç kalmazsın. Hoş benim sütüm var da noluyo, kızım kilo almıyo, o da ayrı bir olay😕
Sagolun kizlar denedim canim biraz izin verse uyusa sütüm olacak ama doymadigi için sanirim hic birakmadi bugun. Hafta sonunu bi geçirelim gerekirse kucakta uyutayim artik. Iki gün daha bekleyeyim ben olmadi pazartesi bi daha tarttiririm.
Evet ya okudumda ne yazayim sana bilemedim canim mama hakkinda hicbir fikrim yoktu. Inşallah toparlar da en kisa surede sende kesersin mamadan. Mamaya karşı degilimde senin sütün var insan ona üzülüyor
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
kızlar bugün bi yazamadım size de birşey soracağım. dr anne sütüne devam dedi de sütüm yok daha doğrusu süt varda doymuyor diye hiç memeden ayrılmıyor bende bi toplayamadım kendMam 7 saattir ayakta 10 dk uyuyor memede cekince hemen uyanıyor doymuyor. mamayı eczaneden öylesine alabiliyor muyuz? biraz daha dayanayım mı bilemedim. dr. u arıyorum tlf da meşgul puff
canım ben bira mayası tableti kullanmaya başladım bariz bi şekilde arttı sütüm.
canım benim sıpam ilk ay emmedi memeyi. bende sütümü sağıp verdim. ama sağmanın düzeni olmadığı için mamada verdim. hatta emmediği için sağ göğsümün sütü bitmiştide 4 gün boş memeyi 2 saate bi sağdımda 4. gün tekrar süt gelmeye başladı. ne acıydı ama. ben dr. ları pek takmam. ona kalsa hatta etrafımda herkese kalsa emzir aman biberon verme, sakın mama verme , memeye alışmaz diyolardı. aç kalırsa eninde sonunda emermiş. emmiyo işte. açlıktan öldürceklerdi bebemi. bi tarafta bebişim bi tarafta ben ağlayıp duruyoduk. eşiminde desteğiyle sağdım sağdım verdim biberonla sütümü. aradada mama verdim. 1 ayın sonunda emmeye başladı oğluşum . öyle oluncada bıraktım mamayı. emmezsede emmez sağıp sağıp vermeyi göze almıştım. ama emmeye başlayınca one mutluluk bende. şimdi o günleri düşününce iyiki dinlememişim kimseyi. değermi el kadar bebeyi viyak viyak aç bırakmaya. şu sıralar bazen akşam bidefa mama verdiğim oluyo. iyice doysun diye. ama herzaman değil. 4. ay geçincede yoğurda ve biriki ek gıdaya geçmeyi düşünüyorum. ozaman hiç mama vermem sütüm olursa. öyle gider.
sen 1 sordun ben bin dedim :) yani nasıl hissediyon öyle yap canım. doyuyorsa verme mama. ama mamadanda bi zarar gelmez. mamayla büyüyen bi sürü bebek var. bunları düşünürken insan zamanın tadını çıkaramıyo büyüyüp gidiyo bebelerimiz. içinden geleni yap. annelik içgüdüsü yanılmaz :)
ben kilotlu çorap hiç giydirmedim. bi kere arkadaşlar gelcekti elbisenin altına giydireyim dedim. büyük boy olmasına rağmen giydirirken zorlandım,terledim. sonra çıkardım attım. o elbiseyide giydirmedim:) valla giydiriyosan helal olsun. büyük beceri onu giydirmek :)
amin canım. cümlemizinkini...
benimkide çok çiziyo yüzünü. neredeyse her gün tırnak kesiyorum.
sağol canım. yusufumuz da pek tatlı maşallah. bahtıda güzel olsun.
Bizimkinin bacaklar pekbi ince nerdeyse dogdugundan beri ayni coraplari giyiyopamuklu esniyo aslinda pek zorlandigim soylenemez
Kefir sutun kalitesini arttirici etki yaratiyomus bi dene istersen. Kafeinden uzak dur. stres yapma lutfen bebisede yansiyodur. Uyku duzeni gun icindede iyiyse fazlada aglamiyosa toparlar bence. Mamayi gece versen yeter mamanin tadina alisiyo falan diyo doktorlar sonra bide mama icin agliyomus. Kilo alimi az olanlara sadece gecee verin diyolarmis buyuzden. Iki olcek hazirla sutunun ustune nekadar aliyosa artikKızlar Allah razı olsun hepinizden. Siz olmasanız iyice bunalırdımyorumlarınız çok değerli. az çok bişeyler oluştu kafamda. Mutlu46 canım aşkolsun olur mu öyle şey senin iyi dileklerin yeter😊
Şimdi benim kızımın emmesiyle ilgili bi sıkıntı yok gibi. Canı isteyince 10-15 dk emdiği de oluyo. Ama çoğunlukla 5-10 dk arasında doyuyo. İlk emmeye başladığında bildiğiniz fışkırıyo süt, memeyi ağzından kaçırırsa, hortumdaki delikten fışkıran su gibi ip şeklinde karşıya fışkırıyofışkırıyo da noluyo derseniz 3 haftada 359 gr ortada işte. Sonrasında da emmesi bitince sıkıp bakıyorum memeden hala süt geliyo. Yani bana yeterli var gibi geliyo. Gece de 3 saatte bir kalkıp emiyo geri uyuyo. Tlf'da Konuştuğum o doçent olan tanıdık doktor gece 3 saat uyuyosa doyuyodur mama falan verme dedi. Öyle fazla huysuzluğu falan da yok. Aç olsa hep mızmızlanır ama öyle bir durum yok. Emme süresini uzatsın diye emme aralarını açtım birgün denedim 3 saatte bir emzirdim yine 10 dk emdi😕 süreyi kendi ayarlıyo doyunca da öldür Allah almıyo meme falan😕 velhasıl benim kızım emiyo ama kilo aldırmıyo emdiği süt. Aynı sütle kızım ilk ay 1 kilo almıştı, o zaman yarayan süt şimdi mi yaramıyı anlamıyorum. Ben bir süre mama takviyesi yapıp kilo alıp almayacağını görmek istiyorum. Ne şekilde kaç kere ve kaç ölçü vermem gerekir acaba bi de onu deyiverin bana? Hem emzircem hem mama vercem. Besiye çekicem kızımı
Bi de şunu düşünüyorum, kızım 3 ayı bitirdi nerdeyse, zaten 6 aylık olunca ek gıdaya başlicaz, o zaman keserim dîyorum mamayı sadece anne sütü ve ek gıda veririm. Mama veren arkadaşlar (süte takviye olarak) siz de öyle mi yapacaksınız?
Sağol canım senin de en kısa sürede sütün gelir inşallah. Belki geçici bişeydir üzme kendini ki daha da gitmesin.
Bende de pek sut yok o yüzden doğduğundan beri bebeğime mama veriyorum.. Beni de Emiyor ama keyfekeder emmek bizimki..AC olduğunda sut istediği gibi gelmediğinden ciyak ciyak agliyor..mama vermeden susmuyor...cok agliyosa doymuyordur.. Mama takviye si yapabilirsin bence
canım kaç saattir yazıcam bir türlü oğlumdan vakit bulup yazamadım bulgur pilavı ve yeşil soğanlı marullu salatayı bir dene bence bu süt olayı çok farklı herkese her besin aynı etkiyi göstermiyor ama inş. sütün artar ben de her duyduğumu deniyorum cidden sütün az olması insanın çok moralini bozuyor rabbim emziren bütün annelere bol bol süt versin inş.
Bizimki hic uyumaZdi gunduz cogunlukla feryad ederek aglardi ozellikle aksamlari saatlerce goguste kalirdi.. 4900den 5800 oldu bi ayda. Buarada 55cmden 60 cm oldu.gulrose canım sadece gece 60 ml vererek ne kadar kilo aldı o dönemde çok fark etti mi?
Ah canım ne oyalanması benimki zaten biberonu almıyo, 30 ml'yi 15-20 dk da emdi zorla. Benim oyalama derdim yok yeter ki içsin gerekenibi de emzirirken böyle bi sıkıntı oluyo. Günlük gereken miktarın ne kadarını benden alıyo ölçmem mümkün değil ki
kızlar mama konusu açılmış.ben doktorları dinlemiyorum gerekirse günde 5 kere bile veriyorum...ama mama verdiğiniz zaman kendinizi de sağmanız lazım.çocuk emmiş gibi yani.mama da bu kadar öcü kaka değil yaa.hiç sütü olmayan kadınlar var onlar napsın biz pirinç unuyla büyümüşüz mama bile değil eğer bebeğinizin ayına göre geride olduğunu düşünüyosanız (persantile göre kafamıza göre değil) verilebilir mama bunu kabullenmek zor oluyo çoook iyi bilirim.insan sütüm niye yetmiyo diye deliriyo ama bebek de açsa bunu belli ediyo duru mama yediği zaman kuzu çünkü hiç bir zaman mememden o denli doymadı.tıka basa yani.hatta duru mama yediği zaman kaka yapıyo mama yemeden yaptığı görülmemiş kaka yapamayınca da karnı gergin taş gibi ve huysuz oluyo.engteachercım hiiiç canını sıkma.zeynep beslensin de gerisini boşver bu süreçte bunalırsan sütün de olumsuz etkilenir...bana bi dr hiç verme diyo diğeri 3 kere bile verebilirsin diyo??? ama ben sütüm varsa 1 azsa 5 kere bile veriyorum artık da üzülmüyorum durunun kilo alımı böyle dengelendi...hatta mamaya rağmen alt sınıra yakın diyebilirim demek ki vermesem hiç almıcak hatta kilo vercekmiş...