canım hangi tedaviyle dış gebelik oldun çok merak ettim
bende bir kez dış gebelik geçirdim benim yumurtalığımın arkasındaydı açık ameliyat oldum ve yumurtalığımın küçük bi kısmı alındı çok ender olan bi dış gebelikmiş benim ki
canım benim ilk dış gebeliğim kendiliğinden oldu. laparoskopik ameliyatla alındı sağ tüpümdeydi. sonra o tüp tıkanmış.ben bbilmiyodum tıkalı olduğunu.normal yolla denemeye devam ederken olmadı yumurta takibi yapıldı.sonra sol tüpten dış gebelik geçirdim.ilk zaman tespit edildiği için iğneyle düşürdüm.iki ay sonrası rahim filmi çekildi.orda sağ tüp komple kapalı sol açık çıktı.yine yumurta takibi başlattı dr um.ilk ay yumurta sağdan geldi kalamadım.ikinci ay hem sağda hem sol yumurtalığımda vardı yumurta ama yine olmadı.o adetimde de tüp bebeğe karar verdim.dr a sordum acele mi ediyorum tüp bebek için diye.ama o normal yolla dış gebelik olma ihtimalimin daha fazla olduğunu söyledi.çünkü her dış gebelik bi sonraki hamileliği daha da riske sokuyomuş.yani uzun lafın kısası benim tüpler doğuştan hasarlı ya da açık olduğunda bile işlevini pek yerine getiremiyo ki bebeler takılıp kalıyo orda