şimdiiiii sıra geldi banaaaa:)
dün nasıl geçti ordan başlayayım..
gün gittik merkeze, hemen bi oda ayarladılar. damar yolu açtılar. serum taktılar kan aldılar anesteziye gönderdiler. tam 13:25 ti beni indirdiklerinde. hata mesajımın sonuna "GELDİLER" diye yazmıştım:)
aşağıda çatala yatırdılar, o meşhur aletle açtılar su sıktı temizledi bişeyler sürdü çok sıkıcı

lıkır lıkır ses geliyo şırıngayla sıkıyo suyu falan

anestezi verseniz ondan sonra yapsanız olmazmı dedim. daha az anestezi alman için uğraşıyoruz dediler. kabullendim. biraz canım yandı ama utangaçlık da vardı gerildim iyice.. hafif bi sedasyon verdiler başım dönmeye başladı. daha sonra doktorun geldiğini söylediler. ayetel kürsi okudum "ol de olsun rabbim" diye içimden tekrar ettim. anestezi uzmanı haydi bismillah dedi ben o anda gittim:)
uyandığımda ağlıyordum hıçkıra hıçkıra. nasıl sorduğumu bile hatırlamıyorum ama sormuşum "kaç yumurta toplandı diye"
"12tane topladık" dediklerini duydum. gözümü açamadım sanırım gene uyumuşum. asansörde eşimin sesini duydum. "kendine gelmedimi ne zaman kendine gelir diyordu." "kendimdeyim aşkım" dedim.
odaya geçtikyatırdılar beni ama gözlerimi açamıyorum sürekli ağlıyorum. bikaç dakika sonra doktorum geldi odaya. "neden ağlıyorsun çok güzeldi yumurtaların 12 tane topladık dedi" bende "bilmiyorum kendimi tutamıyorum heyecandan mutlulukta heralde" dedim ama neden ağladığımı hala bilmiyorum. Odada 2 hemşire 1 doktor bide eşim vardı. hemşiremin bitanesi ağladı arkasını döndü. doktorum da "ağlama bak xxx hemşireyi de eşini de ağlattın" dedi. ama hıçkıra hıçkıra ağlıyorum sebebini bilmeden..
biraz sonra kendime geldim grip için sarı bi serum daha bağladılar. tuvaletim geldi kalkamadım, yarım saat sonra bida denedim kalkmayı zar zor gittim. bacaklarım falan titredi çok korktum düşcem diye. biraz kanama olmuş 7-8 damla en fazla. sonra hiç olmadı. 4 gibi bi çorba geldi yedim. sersemlikmi uyku halimi bilmiyorum uykula uyanıklık arasında biraz dinlenmişim. sonra bi yemek daha geldi onu çok güzel yedim çok acıkmıştım:))
6 buçuk falandı sanırım serumum bitti. tekerlekli sandalyeyle eşim arabaya götürdü ve evimize geldik.
geçen gün aldığımız ilaçlara başladık. bi tanesi koldan clex... gibi bişeydi o fena yakıyor. diğeri popodan o çok yakmıyor. haplar var kullanacağım..
veee sabah 10 gibi aradım merkezi. dedim yavrularım nasıl

12 tane toplanmıştı 10 tanesine işlem yaptık. 6 tanesi döllendi dedi. nasıl kalitelimi dedim, kalitesini henüz bilemezlermiş. sadece döllenmiş ama yarın bölünmeye de başlarmış. yarın geldiğinizde belki sizi 1 gün misafir ederiz dedi. yarın da transfer olabilir yarından sonra da demek oluyor sanırım bu. detaylı konuşamadım. iş yerinde zaten zar zor konuşuyorum soracaklarımı dahi soramadım.
benim hikayem böyle.. merak ederdim nasıl olur ne edilir falan diye.. şimdi en ince detaylara kadar yazdım. merak eden arkadaşlarıma faydam dokunur diye.