- 8 Kasım 2013
- 2.612
- 631
Canim ben gelirim :)
Ve bende anadolu yakasindayim.
Mekan neresi olsa acep..
Nasil sabredebildin, ben terslerim kesin :)soylediklerine pişman bile ederim valla :)
Bağdat Caddesinde bir yer mi olsun? Ben Anadolu yakasına evlenince geçtim, pek iyi bilmem. Kadıköy müdür, Bağdat Caddesi midir yoksa bir AVm midir ortak nokta, başka bildiğiniz yer var mı?
Canım aynen bize bu anlattıklarını anlat. Sakın da bir kağıdı imzalama, işe de başlama bence.Kızlar sizden akıl istiyorum. Yarın işe başlıyorum, müdürüm ilave izin talebimi idare edenem, başka şubeye gönderirim diyerek reddetti. (bankacıyım) ücretsiz izin istemiştim 1 ay daha, hiç olmazsa 5,5 aylık olsun diye. Arkadaşlara soruyorum acil iş yok diyorlar, bakıcı bulamadım, annem tek başına idare edemez kolları ameliyatlı. Oğlum ortada kalacak. Müdürü nasıl ikna edebilirim, bi fikir verin bana. Ben ne dersem bahane diyecek ama, çok çaresizim.
Bizim bankada bir arkadaşın da bakacak kimsesi yoktu. Ücretsiz izin istedi, işe dönüş vakti gelince. Genel müdür yardımcısı, izin alırsan seni açığa alırım diye tehtid etti. Yani genel müdürlük işletmedeydi. Dönünce banka havuzundan hangi şube, bölüm, iş çıkarsa oraya gidersin dedi.
Kız izni bitip dönünce aynen eski görevine geldi. Genel müdür yardımcısıyla, güzel bir konusma yaptı, bu işe gönül verdim, sizle çalışıp sizden öğreneceğim ve bu işe katabileceğim çok şey var türünden....Bir iki sene kadar sonra da şube müdürü oldu. Yani resmen izin almasın diye blöf yapıldı kıza....
Kurallar kanunlar çok sıkı, hamile ve doğum yapan kadınlara eski görevinden daha kötü şartlarda bir görev verilemiyor bildiğim kadarıyla.
Ücretsiz izin hakkını kullanıyorsun diye seni işten çıkaramazlar. İş mahkemesine dava açsan, işe iade kararı çıkar, aradan geçen sürenin maaşlarını da ödemek zorunda kalırlar. İK tüm bunları biliyordur...
Hiç bakacak kimsen yoksa, blöfü gör derim ben...