2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
Canim lohusa kanamasindan sonra adet olduysan sutun korumasi bitmistir. Artik vucudun yumurta uretiyordur yani sutun korumasi adet olana kadardir. Hamile olabilirsin bir test yap derim

Yok canım ya kardeş gibiyiz uzuuunnn zamandır ben bu durumu doktoruma sorayım en iyisi. zaten doğum sonrası 10 günde kanamam bitti ara ara lekelenmem kesildi, sonra 1 kez adet oldum en azından öyle düşünüyorum , 2-3 günde o da bitti bi daha olmadım.. Başka bişi var heralde doktoru arayayım yarın en iyisi...
 
Birsey danisacagim.

Benim kuzu bir yere gidersek ya da birileri bize gelirse gunduz yarim saat uyuyup kalkiyr.
Eger bebek arabasinda uyuduysa da yarim saatte kalkiyr.

Ama evde yalnizsak ve ben de yaninda yatiyrsam ara ara emerek 4 saat filan uyuyor.

Simdi sorum su:

•ben cok mu sıkıcıyım da tekken bu kadar uyuyr?
•yoksa insan mi sevmiyr da birileri varken uyumuyr?
•yoksa insan sevdigi icin mi uyumuyr?

Kii cok guler yuzlu bir bebebk. Herkesin kucagina gider ama en fazla 10 dakika..sonra geri bana.
 
Cnm. Tansiyonun yuksek degilse mutlaka tuzlu ayran ic. Yoksa bayilirsij cidden. Yemek yiyecek zamanda bulamamissindir cunku. Bunyen dusmesin. Maden suyu da iyi geliyr bu duruma

Hehe canım valla bak böle arbede için de habire aksine yiyorum..sinirim bozulunca hep yerim zaten :) özellikle tatlı aşerme halim benim hayatımı bitirdi :)

Otribebe kullanıyorum canım, söyledigin kremi derhal soruyorum muck bitanesin
 
aynı benım oglum gıbı bence bebegın duzenı bozulunca uykusundan oluyor benım oglumda dısarda uykusu gelınce hemen eve getırıyorum evde yatagında daha uzun uyuyor bırde baska yerde cok sevıyorlar dıkkatı dagılıyor uykusu kacıyor bence en onemlı sey uyku duzenı...drumda hergun banyo yaptır ve hergun aynı saatlerde yatır zaten benımkıı 3 saatte acıkıyo oglan saat gıbı oldu vallatık tık uyku saatı
 

Virütik enfeksiyonmuş canım. Zaten salgın var. Öncesinde Demir'in iştahı çok iyiydi maaşallah.
Kan değerleri, durumuna göre gayet iyi çıktı çok şükür. Bugün çok az ve seyrek besledim ama henüz hiç kusmadı. İnşallah böyle geçmiş gitmiştir. Kızıma da uğramadan geçer giderse sadaka vereceğim.

İşin garibi benim sütümün tadı güzel, normal hafif tatlı bildiğimiz süt yani. Fakat dondurucudan çıkınca feşaket birşey oluyor. Onu içmek için zavallı bebeğimin çok aç olması lazım. Şimdi gün içinde emmeleri dışında kalanları hemen sağıyorum, akşamüstü muhallebilerini ve öğlen sebze çorbalarını bu sütlerle yapıyorum taze taze.


Kesin olarak seninle, senn kokunla ve sıcaklığınla uyumayı seviyor. Sen yanındayken kendini anne karnında gibi güvende hissedip uzun uyuyor, aynı benim aşkım kızım Deren'immm gibi....
 
Canım çok geçmiş olsun son durumunu da okudum Demir'in, inşallah en kısa zamanda atlatacak yavrun, nasıl atlatmasın böyle annesi varken

Maşallah yavruşuna annesi :)

Senşn yavruşuna da maşallah annesi :)

Canım çok geçmiş olsun yaaa, sen kendine dikkat et lütfen bir de sen hasta olursan işte ikisi de o zaman rezil olur.

ooo süpersin 15 kilo ha... kaç ayda gitti sadece emzirdiğin için mi verdin yoksa dikkat ettin mi yediklerine?? ben eski kıyafetlerimi özledim bi de kış için büyük boy kıyafet almak istemiyorum ya..
Canım kanayan yarama parmak bastın maalesef sütüm olmadı, bugüne kadar sağdığım en fazla süt miktarı 60ml dir, ondan sonra da bir gün içerisinde kesildi zaten. Şimdilerde Rengin'de iştahsızlık var o yemedikçe ben resmen kahroluyorum, o uyuyunca hemen kalkıp ona mama hazırlıyorum hatta bazen kaşık maması ile normal mamayı karıştırıp kombo yapıyorum ki kızım eksiklerini daha çabuk kapatsın diye bazen akşam saat 18.00 oluyor bakıyorum ki ben daha ağzıma lokma yemek sürmemişim ne yapayım yavrum için işte, bu moral bozukluğu bende ki tüm kiloları aldı. Keşke sütüm olsaydı da etlerim fışkırsaydı, ama kaldım 55 kilo gören ne olmuş sana diyor.

Canım bizim kız da öyle komşunun kızı doğum yapmıştı kendisinde kalıyordu 2 saatliğine kendilerine geçtim, 25 dakika felan uyudu ama evde yalnız olsaydık 1.5 saat uyurdu öğlen saatinde Rengin, dediğin gibi acaba biz mi çok sıkıcı geliyoruz bu kuduruklara :)
 
canım kusura bakma üzdüysem sen çocuğa üzülünce yemek yiyememişsin yemek yemeyince sütün gitmiş kısır döngü şeklinde olsun Allah bebişine sağlık versin.
 
Bence senin düzenin iyi kilosu iyi hissettiğin gibi davran uyuması güzel bence de. Benimki iki üç kere ıyanıyor. Bir emzirirsem ikinci uyanmasına emzik veriyorum uyuyor uyumazsa meme veriyorum. Memeye alışmaları çok zor bişi. Abisi bu zamanlar bi başladı zırt pırt uyanıp meme istemeye. Çok sinir bozucuydu. Bu sefer önlem almaya çalışıyorum
 
Ben de veriyorum az az. Ama aynen istiyo gibi bakıyoşar insanın içi gidiyo be
 
Kızlar, biliyorsunuz Deren bayağı bayağı ek gıdalara başladı. Artık sabahları 10:30 meyve saatimiz. Öğlen 13:00 sebze çorbası ve akşamüstü 17:00 muhallebi zamanımız. Deren de abisi gibi, meyveyi çok sevmedi yüzünü buruşturuyor ama sebze çorbasına bayılarak yiyor. Hergün taze evde yapıyorum. Muhallebiyi de anne sütü ve Hipp tahılla yapmaya devam ediyorum.
Ne olduysa bu öğünleri almaya başladığından beri, gece de dahil olmak üzere Deren gayet güzel şekilde meme emiyor. Arada ememediği öğünü mutlaka sağıyorum, sütüm azalmasın diye şimdilik. Sağdığım sütü muhallebide ya da sebze çorbasını sulandırmakta kullanıyorum. Arada öyle gerekirse de içiriyorum.
Şuan olması gereken tek şey, şu hastalığın kızıma uğramadan evden çıkıp gitmesi... Adak adadım vallahi çünkü 41 kere maaşallah bu sistem çok yaradı bize. Maaşallah maaşallah tartıya gitmedik ama inanılmaz değişiklik var. Kilosunu da geçtim iştahı düzeldi en azından. Artık süt emme konusunda sorun çıkarmıyor, gece de uyanıp emiyor.

Kilo alımı yavaşlayan, sütüm yetmiyor diyen annelere yazayım dedim. Hiç stres olup, kendinizi üzmeyin. Doktorunuzla konuşun uygunsa siz de başlayın ek gıdaya hemen toparlarsınız.
 
teşekkür ederim cevabın için.Allah hepimize evlatlarımızla beraber hayırlı sağlıklı ömür verin inşallah
 
canım geçmiş olsun. benimde bunyem çok hassas ne aşısı eczaneden mi aldın.bende yaptırırsam iyi olur.hamileliğimin 6.ayına kadar griple ğraştım.
 

O da nerden çıktı ya, 4 aylık bi bebek 6 saat gece uykusu uyuyabilir, sarılık degil bisey degil ne diye 3 saatte emzirecekmissin. Benimki de aynı, ihtiyacı oldugu zaman kendi kalkıyor zaten. Sonra alisacak ihtiyacı olmasa da kalkacak. Boşver hiç dinleme sen onu
 
keşke her açtığımda okumadığım sayfaların hemen özeti çıksa.kaldığım yerden devam etsem.lilocsofia sanada geçmiş olsun canım.malesef benimde büyük oğlum hasta bademcikleri şişti ateşli iki gündür.okula başladı mikroplar hiç bırakmaz artık yakasını.durmadan kardeşini öpüyo delirecem sürekli uyarıp hasta olacagını söylememe rağmen öpüyo.dayanamıyom anne ne yapayım diyor çok tatlı .bazen bağırıyom oda başlıyo ağlamaya kardeşimi sevmeme neden izin vermiyon diye.
bende meyve püresi,muhalebi veriyom her gün, çorbaya başlamadım.komşum uğradı bana doktora sordunmu niye başladın dedi 6 ayı bekleseydin.benim doktorlardan bile tecrübeli kk arkadaşlarım var onlar söyledi diyemedim.tamamen annelik içgüdüsü sanırım.ondan başladım.
dün okuluma gittim bebeğide götürdüm.gecen sene doğum izninden gelenler başlamış okula.ama kızlar bi görün eski hallerinden bile zayıflar.ah aaahhh diyorum.
 
Canim bu ogunlerin arasinda da emiyor mu ozellikle corba ve muhallebiden kac saat sonra acikma hiisi oluordur....simdi corba ara ogun verdik yada muhallebi acaba ne kadar tok tutar ki acikmamis cocuga mama tikmayayim yada acliktan cocugu uyudukca uyutmayayim yani baslayimca duzeni tutturunca anlicam ama stres oluyorum...ahhh ahh keske mamalar yogurtlar yapicak sutum olsaydi benimde....
 

Sebze çorbası, muhallebi, kesinlikle anne sütünden ve mamadan daha tok tutar. Fakat henüz aldıkları süt miktarını azaltmak için çok erken, mümkün olduğunca sütü de hayatlarından çıkartmamak lazım. Ben şuanda çok sık şekilde emziriyorum, emmek istemez kafasını çevirirse bırakıyorum.

Sana da şunu tavsiye edebilirim canım; 125.gr'lık hazır sebze ya da mryve püresi kavanozlarından al. İçini ister yedir, ister boşalt. Sonra kavanozu yıkayıp steril et.(kaynat) Hazırladığın meyve sebze pürelerini bu kavanoza doldur. Bebek tükürmeye, kafasını çevirmeye ya da ilgisini kaybetmeye başlayana dek minik minik yedir, sonra bak ne kadar yemiş. Böylece gr olarak ne yediğini bilebilirsin. Kavanozun dörtte birini yediyse, 30 gr yemiştir gibi... (Sonraları gerekirse doktorla konusurken iki parmak, tabagın birazını yedi filan birşey ifade etmiyor o açıdan da önemli)

Bu süreçte eline kağıt kalem almalısın. Sabahtan itibaren başlayıp yedip içtiğini ve hatta uyuduğu süreleri kağıda yazmalısın. Sen meyve 10:30, sebze 13:00, muhallebi 17:00 saatlerini pek şaşırtmadan uygularsın. Uygulama yaptığın günlerde, mama için biraz "yap dök"ler olacaktır. Sık sık biberon teklif et. 2-3 gün sonra kağıtları al bak, hemen hemen aynı saatlerde benzer çeyler yaptığını göreceksin. Bir de sorun varsa nerde olduğu görünecek. Mesela, sütü çok az mı içiyor yediği ek gıda miktarlarına bakarsın, demek ki fazla geliyor, hemen ek gıdasının miktarını azaltırsın. Kavanozla ölçü tuttuğun için ne kadar azaltacağını bilmen işini kolaylaştırır. Yani yedirirken daha erken kesip, bir süre sonra sağdığın sütünü ya da mamasını verirsin (ya da emzirirsin)
Ek gıda az mı yiyor, acaba beslenme saatleri uykulu oldugu bir zamana mı denk geliyor, saatleri ileri geri çekebilirsin. Mesela Deren, saat 17:00 den sonra o kadar uykulu oluyor ki, daha geç saatte kaşıkla beslemek istesem sinirleniyor.

Bu uygulamayı yaparsan, şimdi şu kadar uyuyacak uyku, şimdi bu kadar şundan yiyecek-içecek olarak herşeyi bilip rutine girebilirsin. Hiçbir rutine girmiyorsa en azından bir yerinden de başlamış olursun ama anlattıklarından Duru'nun bu konuda sorunlu bir bebek olmadığını hatırlıyorum.

Mama ile yoğurt, sebze püresine ekleme ve muhallebi yapabilirsin. Ben zaten anne sütü yerine, mama kullanırdım sağmasaydım. Oğlumda öyle yapmıştım
 
Canim sag ust kosede konuyu izle yaziyor ya oradan konuyu izle de her actiginda senin okudugun son mesajdan sonra kim yazmissa onun bildirimi geliyor orayi tiklayinca kaldigin yerden devam ediyorsun. Bu arada cok gecmis olsun insallah tez zamanda iyilesir kuzu. Abiye cok kizip bagirma annesi cocuk hakli vallaha ben de dayanamiyorum degil opmek isirmak istiyorum. Ben de babamizla, ablamiza opmeyin diyorum disaridasiniz mikrop getirebilirsiniz, bes on dakika duruyorlar sonra yine basliyorlar
 

Canım hipp in mamasını bende aldım elmalı tajıllı ama su ile hazırlayın diyor...Anne sütü ile hazırlasam oluyor mu yani, yoksa hipp in baska bir maması mı var? Muhallebiyi bir ölçek verdi dr yani yaklasık 35 ml su ile yapıyorum, o kdrcık anne sütüm var, olmassa sütle yapıyım diyorum
 
canım geçmiş olsun. benimde bunyem çok hassas ne aşısı eczaneden mi aldın.bende yaptırırsam iyi olur.hamileliğimin 6.ayına kadar griple ğraştım.

Canım dün eşime ve Cana ilaç alırken, orada eczanede hemencik yaptırdım, 12 lira birşey, aksam hafif kırgınlık yaptı, Can2a cok yaklasmadım o yüzden, şimdi gayet iyiym
 
günaydın teyzoşlar oğluşum şu anda babasıyla beraber hastanede muayene olmayı bekliyor sünnet olmasına rağmen çiş yapamama durumumuz hala devam ediyor dua edin oğluşuma kötü bir şey çıkmasın LİLACSOFİE demir nasıl oldu iyi mi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…