canım takma kafana, herşey yolunda gidiyorsa kendini boşuna korkutup da bebeğini de üzme. Benim daha başından belliydi birşeylerin yolunda gitmediği. Ben sağlıkçıyım, daha tahlillerimi elime aldığım gibi söyledim problem olduğunu. Eşim dahil etrafımdaki herkes kızdı bana boşuna evham yapıp durma diye. Ama boşuna değildi benim evhamım. Önce kese görülmedi, sonra geç de olsa görüldü ama bu sefer kandaki progesteron değerim normalin altında çıktı, ki bu zaten hamileliğimin sağlıklı olmadığının birinci göstergesiydi. Doktorum çok da önemli bir durummuş gibi davranmadı, progesteron hormonu verdi bana, hergün kullan dedi. Eğer kanaman ya da lekelenmen başlarsa gel, ilacın dozunu arttırcam dedi. Hamileyken dışardan alınan progesteron hormonunun, zaten düşecek olan sağlıksız bebeği biraz daha uzun süre karında tutmaktan başka faydası olmadığını biliyordum, ama yine de bir umut kullandım işte. 3hafta sonra gel dedi, gittiğimde bebek kesenin içinde oluşmuş, büyümüş hatta ama kalp atışı yoktu. Progesteron hormonu bebeğimin büyümesine yardım etti ama kalbinin atmasını sağlayamadı işte. Hiçbir belirtim olmadı, ultrasona girene kadar anlaşılmadı. Ama ben hissediyordum...
Kontrollerde herşey yolunda gidiyorsa kendinizi boşyere strese sokmayın ve hamileliğinizin tadını çıkartın kızlar..
Sağlıklı hamilelikler diliyorum hepinize.
çok teşekkür ederim canım, inşallah...