• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri, Doğuma Kadar Birlikte Yürüyelim mi?

canım takma kafana, herşey yolunda gidiyorsa kendini boşuna korkutup da bebeğini de üzme. Benim daha başından belliydi birşeylerin yolunda gitmediği. Ben sağlıkçıyım, daha tahlillerimi elime aldığım gibi söyledim problem olduğunu. Eşim dahil etrafımdaki herkes kızdı bana boşuna evham yapıp durma diye. Ama boşuna değildi benim evhamım. Önce kese görülmedi, sonra geç de olsa görüldü ama bu sefer kandaki progesteron değerim normalin altında çıktı, ki bu zaten hamileliğimin sağlıklı olmadığının birinci göstergesiydi. Doktorum çok da önemli bir durummuş gibi davranmadı, progesteron hormonu verdi bana, hergün kullan dedi. Eğer kanaman ya da lekelenmen başlarsa gel, ilacın dozunu arttırcam dedi. Hamileyken dışardan alınan progesteron hormonunun, zaten düşecek olan sağlıksız bebeği biraz daha uzun süre karında tutmaktan başka faydası olmadığını biliyordum, ama yine de bir umut kullandım işte. 3hafta sonra gel dedi, gittiğimde bebek kesenin içinde oluşmuş, büyümüş hatta ama kalp atışı yoktu. Progesteron hormonu bebeğimin büyümesine yardım etti ama kalbinin atmasını sağlayamadı işte. Hiçbir belirtim olmadı, ultrasona girene kadar anlaşılmadı. Ama ben hissediyordum...
Kontrollerde herşey yolunda gidiyorsa kendinizi boşyere strese sokmayın ve hamileliğinizin tadını çıkartın kızlar..
Sağlıklı hamilelikler diliyorum hepinize.

çok teşekkür ederim canım, inşallah...
canıım benım çok içten diliyorum rabbım sana en kısa zamanda sağlıklıı bir bebiş nasip etsin bol bol dua et rabbım hep yanımızdadır

canıım benım çok içten diliyorum rabbım sana en kısa zamanda sağlıklıı bir bebiş nasip etsin bol bol dua et rabbım hep yanımızdadır
Allah razı olsun canım, inşallah :16:
Sen de çok güzel bi hamilelik geçirip bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın inşallah :34:

canım takma kafana, herşey yolunda gidiyorsa kendini boşuna korkutup da bebeğini de üzme. Benim daha başından belliydi birşeylerin yolunda gitmediği. Ben sağlıkçıyım, daha tahlillerimi elime aldığım gibi söyledim problem olduğunu. Eşim dahil etrafımdaki herkes kızdı bana boşuna evham yapıp durma diye. Ama boşuna değildi benim evhamım. Önce kese görülmedi, sonra geç de olsa görüldü ama bu sefer kandaki progesteron değerim normalin altında çıktı, ki bu zaten hamileliğimin sağlıklı olmadığının birinci göstergesiydi. Doktorum çok da önemli bir durummuş gibi davranmadı, progesteron hormonu verdi bana, hergün kullan dedi. Eğer kanaman ya da lekelenmen başlarsa gel, ilacın dozunu arttırcam dedi. Hamileyken dışardan alınan progesteron hormonunun, zaten düşecek olan sağlıksız bebeği biraz daha uzun süre karında tutmaktan başka faydası olmadığını biliyordum, ama yine de bir umut kullandım işte. 3hafta sonra gel dedi, gittiğimde bebek kesenin içinde oluşmuş, büyümüş hatta ama kalp atışı yoktu. Progesteron hormonu bebeğimin büyümesine yardım etti ama kalbinin atmasını sağlayamadı işte. Hiçbir belirtim olmadı, ultrasona girene kadar anlaşılmadı. Ama ben hissediyordum...
Kontrollerde herşey yolunda gidiyorsa kendinizi boşyere strese sokmayın ve hamileliğinizin tadını çıkartın kızlar..
Sağlıklı hamilelikler diliyorum hepinize.

çok teşekkür ederim canım, inşallah...

canım Allah sabırlar versin inşallahh, ne desek boş biliyorum acını azaltmaya yetmez ama inşallah en kısa zamanda hayırlı, sağlıklı bebeklere kavuşursun inşallah.

Benim mart annesi olma hayalim bitti. Bugün bebeğimi aldılar. Kalbi durmustu. Allah sizden uzak etsin
benim de bebeğimi aldılar kalbi durduğu için bende artık mart annesi değilim.benim anlayamadığım birşey var bebeğim 10 haftalık gözükmesi gerekirken 8haftalık kalbi durmuş dedi doktor.bu nasıl oluyor?

benim de bebeğimi aldılar kalbi durduğu için bende artık mart annesi değilim.benim anlayamadığım birşey var bebeğim 10 haftalık gözükmesi gerekirken 8haftalık kalbi durmuş dedi doktor.bu nasıl oluyor?

Geçmiş olsun canim. Başın Sağolsun. İki hafta evvel öldüğü için sekiz haftalik demişlerdr. Benimki de sekiz haftalik llmadi gerekirken alti bucuk dediler on gün evvel kalbi durmuş dediler. :50:

kızlar çok kafama takıldı topikte bebegının kalbı duran ve kürtaj olan arkdaslar var doktora gıtmeden önce bunun olduğunu nasıl anlayabaılrızkı yanı lekelenme falan mı oluyo ya da şiddetlı bel ağrısı mı bunları duyunca ınsan tedırgın oluyo kalp atışı duylduktan sonra düşüklerin ve tehlikelerin yüzde 95 e düştüğünü duymuştum aslında ama bu nasıl oluyo anlamadım

Bunu doktora sordum. Benim bebeğimjn kalbi durduktan kn gün sonra kkntrol için gittiğimde öğrendim. Neden belirtim yoktu dedim hani bir ağrı kanama falan olmamıştı. Doktor öyle bir belirti olmaz dedi. Sadece gebelikte hissettiklerin kaybolur. Örneğin varsa aserme yahut mide bulantılarin aniden kesilir ddedi. Evet o söyledikten sonra düşündüm de tamda tahmin ettiği zamanda bulantim da asermelerim dd durmuştu. Bunları fark etmek bebeği geri getirmiuor tabi sadece seni zehirlemeden bir an knce aldirmak için önemli. Eğer gebeliğinde bir anormallik yoksa bunları kafana takma.benim miyom vardi düşük tehlikesi olduğu için çok da umutlu değildim yine de çıkmadı candan umut kesilmiyor işte. .. Rabbim saglikli gebelikler versin. Sizlere bizim açımızi yaşanmasın....

hoşbuldum canım
haklısın bulantı daha zordur bide çalışıyosan daha da zor geçer Allah kolaylık versin. benimde yarın 7.haftam başlıyo :32:

merhaba kızlar bende aranıza yeni katıldım. mart 2014 annelerinden olacağım inşallah.Şuan 12.hafta içindeyim bende. Benim başlarda mide bulantılarım hiç olmadı yeni yeni başladı mide ekşimeleri falan . seninle aynı tarih görünüyor doğumalarımız :) Cinsiyet hakkında bilginiz varmı ne zaman öğrenebiliriz kesin olarak.bana cuma günü erkek olacagını söyledi doktorum bacaklar tamamen açık şekilde yatıyordu mümkünmü sizce buu çok sabırsızlanıyorum :)

26 yaşındayım doktor martın 12 sine tarih verdi ilk bebeğim olacak. Yeni ikili test yaptırdım sonuçlar 1 hafta sonra dediler neden uzun sürdüğü hakkında bilginiz varmı?

Merhaba KIZLAR doktorum 19 ile 25 agustos arasında ikili tarama testimin yapilmasi gerektiğini söyledi ben de tatilde oldugum icin SSK ya gittim bulunduğum sehirde doktor iyi dediler doktora ikili test icin geldigimi söyledim gayet iyi ilgiliydi önce ense kalınlığına bakıldı 1 mm cikti diğer gelişimleri de 12 haftaya uygun olduğunu söyledi gayet iyi dedi kan almayacakmisiniz diye sordum gerek yok dedi 1 ay sonra üçlü testte alınacak dedi ısrar ettim ama hayır dedi bir arkadasıma sordum oda sadece ense kalınlığına boyuna bakıldı dedi onemli olan ense kalinligiymis şimdi kafama takıldı içinizde var mı bu testi yapan

merhaba kızlar 11+1 de bebğin boyu 42.02 mm çktı sizce çok mu küçük doktor ikili test çıkınca bakalım dedi sizinkiler nasıl??

merhaba kızlar 11+1 de bebğin boyu 42.02 mm çktı sizce çok mu küçük doktor ikili test çıkınca bakalım dedi sizinkiler nasıl??

Benim de 11+0 da 49,2 mm cikti ense kalınlığı da 1 mm gayet iyi dedi ama kan almadı gerek yok dedi kal alınmaz dedi 3 lu testte alacağız dedi senden kan alındı mı acaba

dün 2li test sonucunu aldım.3lü teste gerek yok sorun yok dedi. elime test sonucunu verdi ama orda ense kalınlığı falan yazmıyor. zaten doktor esneyip duruyordu anlaşılan başından savmış beni.
dün 12+2 idi 6,5 cm dedi.
geçen hafta yani 2li teti verdiğimde 4,7 cm dedi
bence küçük değil tatlım

Son düzenleme:
benden 2 li test için kan alındı 3lü test daha sonra yapılacak ve yine kan alınacakmış ense bizde de 1 mm çıktı burun kemiğine bakıldı

Benim de 11+0 da 49,2 mm cikti ense kalınlığı da 1 mm gayet iyi dedi ama kan almadı gerek yok dedi kal alınmaz dedi 3 lu testte alacağız dedi senden kan alındı mı acaba

sağolun kızlar belkide her bebek farklı oluyordur ense kalınlığına detaylı ultrasyonla bakılıyor o ara tüm organlara da bakılır canım sen girmedin mi ayrıntılı ultrasyona .

dün 2li test sonucunu aldım.3lü teste gerek yok sorun yok dedi. elime test sonucunu verdi ama orda ense kalınlığı falan yazmıyor. zaten doktor esneyip duruyordu anlaşılan başından savmış beni.
dün 12+2 idi 6,5 cm dedi.
geçen hafta yani 2li teti verdiğimde 4,7 cm dedi
bence küçük değil tatlım

arkadaşlar slm, bende 11+3 günlük hamileyim geçenlerde iş yerinde biraz tartıştım, bayağı sinirlendim ve üzüldüm, sonrada pişman oldum. sonuçta gebeyim ve yediğime içtiğime dikkat eden ben, nasıl olurda sinirleniyorum dedim. kontrolum haftaya perşembe ama ben merak içersindeyim, bebeğime bişey olmamıştır dimi, eşim de panik olmasın diye doktora erken gidelim de diyemiyorum. Allah a emanet bebişlerimiz

mrb canım öncelikli olarak geçmiş bayramın mübarek olsun.

karataş hastanesi ve ahmet beyi hiç duymadım, bakarkende hiç karataşı araştırmamıştım ben. geçmiş olsun ayrıca şu anda umarım iyisindir.
karataşta plansız bir doğum gerçekleşirse mesai saatleri dışında doktorun doğuma geliyormuymuş merak ettim? çünkü özel hastanelerde plansız doğumlarda eğer mesai saatleri içersinde değilse doktorun gelmez, icapçı doktor kim ise doğuma o girer diye biliyorum ben. şifa hastanesindede bu şekilde. benimki sezeryan olduğu için pek düşünmedim bu kısmı açıkcası.
doktora ulaşma konusundada direk cep numaraları yok benim gittiğim doktorların her ikisininde hastaneden ulaşıyorsun. mesai saati dışındaysa ulaşamıyorsun :) yani hastanede değillerse hastanede hangi doktor veya ebe varsa onunla görüştürtüyorlar.

bu arada şifa hastanesinde belli tarihlerde radyoloji bölümüne gidiyorsun demiştimya, sadece basmane hastanesinde geçerliymiş. bornova hastanesinde doktorum gerek yok dedi. ölçümleri ben yapacağım bir aksilik veya detaylı göremez isem yönlendireceğim dedi. bu konudada yanlış bilgilendirmiş olmayayım.

şu anda iki doktora devam ediyorum bende egepol-ayşen / şifa bornova-esra hanım. çok birsey anlatmalarını beklemiyorum açıkcası 2. gebeliğim olduğu için birde netten araştırıyorum bana yeterli oluyor. fazla pirpirikli değilmidir. rahat geçiyor hamileliğim şükürler olsun. allah hepinize sağlıcakla kucaklarınıza almayı naasip etsin.

merhabalar
bende egepole gittim ama doğuma hangi doktor nöbetçiyse meselesi yüzünden tereddüt ediyorum
Bornova şifa eve yakın araba olmayınca takssi mesafesiyle oldukça avantajlı oluyor
bu ayda egepole gideceğim ondan sonraki ay şifaya gitmeyi düşünüyorum
bu arada ben karataş hastanesi Ahmet beyi duymuştum doğumu nasıldır bilmiyorum ama doktor çok iyiymiş hastanede de başka bir rahatsızlıktan bir arkadaşımız ameliyat olmuştu oda memnun kalmıştı

Back
X