- 22 Mayıs 2012
- 950
- 446
- 123
Kızlar toplanın garii sorular sorcemm
Soru 1) a ve b birer doğal sayı olmak üzere, a=x+20 ve b=9-x olduğuna göre, a.b çarpımının alabileceği en büyük değer kaçtır?
Soru 2) ABC üç basamaklı sayısı bir doğal sayının karesidir. Bu sayının rakamlarının değerleri 1 artırıldığında yine bir doğal sayının karesi olduğuna göre A+B+C kaçtır?
Soru 3) a ve b sıfırdan farklı gerçel sayılar olmak üzere b.a=b/a=b+a olduğuna göre, a-b farkı kaçtır?
Soru 4) a=b>3c koşulunu sağlayan kaç farklı cab üç basamaklı sayısı vardır?
Azcık soru bombardımanı gibi oldu ama
aöf de açıklandı benim iki dersim hariç berbatinşallah sizlerin sonuçları daha iyidir.. ben hiç kitap açmamış biri olarak çok da şaşırmadım çünkü
Soru 2) ABC üç basamaklı sayısı bir doğal sayının karesidir. Bu sayının rakamlarının değerleri 1 artırıldığında yine bir doğal sayının karesi olduğuna göre A+B+C kaçtır?
a=b>3c ise
c=0 olamaz çünkü cab 3 basamalı sayı ve c=3 olamaz çünkü her sayı tek basamaklı olmak zorunda
c=1,2 olur yerine koyarsak
a=b>3.1 ise a=b=4,5,6,7,8,9 olur
a=b>3.2 ise a=b=7,8,9 olur
yazarsak eğer:
abc ,c=1 için 144,155,166,177,188,199
abc ,c=2 için 277,288,299
umarım hata yoktur
Ben de saçma sapan bi yerde hata yapıp duruyormuşum bu sorudaSağol çözdüğün için.
rica ederim bende eksik yazmışım,doğal sayı diye düşündüm bi de cab değilde abc olarak yazdım:) düzelttim ama :)
3. sorudan bişey anlamadım ne neye eşit açıkacası belli oılmuyor
Yok canım doğal sayılar-tam sayılar konusuYok çözemedim 3. soruyxu.
Bu soru hangi konunun sorusu çarpanlara ayırma mı acaba?
Soru 1) a ve b birer doğal sayı olmak üzere, a=x+20 ve b=9-x olduğuna göre, a.b çarpımının alabileceği en büyük değer kaçtır?
Soru 3) a ve b sıfırdan farklı gerçel sayılar olmak üzere b.a=b/a=b+a olduğuna göre, a-b farkı kaçtır?
Yok canım -1/2 imiş sonuç3.soru -3/2 mi?
Yok canım -1/2 imiş sonuç
Kızlar olmadı benim iş kazanamadım. 1 Ocaktan itibaren KPSS çalışmaya devam...
canım benim güzel günler çok yakın olduğunda hepimiz heryer kapkaranlık krizine gireriz.. Sen o güzel günlerin inşaallah arifesinde olduğun için bu kadar sıkıntılısın.. inşaallah bu cümlelerini seneye gülümseyerek okursun.. ayrıca 24 yaşında hala okulda okuyan arkadaşlar var(ben fizik okuyodum mesela:))... bazen hepsi bi anda gerçekleşir..lütfen üzülme...Sağ olun kızlar, ama insan üzülmeden edemiyor. Çok heveslenmişim demek ki. Bu sene bitmeden hayatımda bir şeyler değişmesini çok istemiştim. Ne iş var ne eş. Geleceğime dair elimde avucumda hiç bir şey yok. 24 yaşına gireceğim önüm hala kapkaranlık. Neyse hayırlısı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?