2014 kpss çalışma günlüğüm

Bu gün 4 saatimi doldurdum, fazlasını çalışmaya bile başladım
Çok zor değilmiş aslında, yarım saat oturup kalktığım da oldu ama toplamında tamamladım. Bu hafta böyle min. 4 saatle devam edersem haftaya fazlalaştırır, en son 6 saate sabitlerim sınava 2-3 ay kalana kadar. Sonrası malum 8-9 saat olur inşallah.

Yarın dersim öğlen 1 de başlıyor, evde çok oturup kalkıyorum, bu yüzden yarın da dershaneye 2 saat önce gidip ders çalışmayı planlıyorum.

İyi geceler
 
Kitaplarım geldi kızlar çok sevindim :))

Bu arada fehmi eriklinin kitabına göz attım çok özet görünüyor ama içinde sadece önemli yerler var gereksiz bilgi yok. Dahası hiç duymadığım değişik ayrıntılar da var. Mesela Harzemşahlar Otrar Faciası diye bir olay varmış ilk defa duydum. Sonra tıraz halifenin gönderiği üzeri ayet işlemeli kıyafet demekmiş. Bunları ilk kez duydum. Şimdi ayrıntı var ama aslında konular çok özet. İslam öncesi ve islam tarihi konusu 5 er sayfadan ibaret yani

Kitabın tamamı sorularla birlik 394 sayfa. Konu anlatımı az ve öz yani.

Her yerde yorumu yapılmış konuların. Konu kısmının arkasında en iyi öğrenme tekniklerinden biri olan yazılı sınav soruları var. Şıklar yok yazıyorsun sorunun cevabını ve bu şekilde müthiş konu tekrarı oluyor eskiden ben öyle soru hazırlardım sınavlara çalışırken konu çalışması bitince o yazılı sorulara cevap yazardım. Bu kitapta bu mevcut çok hoşuma gitti. Şıklı testte var.

Ben çok beğendim kitabı. Lisede bir tarihçimiz vardı aynı onun tarzı az şey anlatırdı ama çok şey öğretirdi aslında :)) Fehmi Erikli de öyle geldi bana. Bence bu adam iyi bir tarihçi.

Data içinde ayrıntı deniliyor gerçekten öyle ama gereksiz bir sürü ayrıntı da mevcut açıkçası onda. Bu kitapta öyle bi şey yok. Tam ösym mantığında hazırlanmış bence.
 
Son düzenleme:

Sarfansari harika gidiyorsun
 

Kitabı beğenmene çok sevindim, güle güle çöz.
 
Bende yeni aldığım kitapların test sayısını çok az buldum sanırım tüm dersler soru bankası olduğu için, bundan sonra soru bankalarımı tek ders kitabı şeklinde alacağım.

Bugün öğleden sonra dersim vardı, 1 saat erken gidip dershanede çalıştım, sonrasında da akşam yemeğinden sonra çalışıp 1 saatlik uyku molası verdim uyanınca aptal gibi oldum

Yani henüz 3 saatlik ders çalışabildim umarım yatana kadar 5 e tamamlarım.
 
Ben sürekli ders çalışma planımı değiştiriyorum sıkılıyorum falan. Eski kitaplarımı önce bitirecektim sonra dedim yeni kitaplardan mı çalışsam güncel olur dedim bir yeni kitaba bakıyorum bi eski kitaba çalışıyorum. Sarfansari sende de oluyor mu?

Bir tek düzene koyduğum şimdilik ingilizce var. Her gün belli sayıda kelime ezberleyip iki tane ingilizce paragraf okuyorum. Hafta sonları paragraf sayısını beşe çıkarcam.

Şimdi kpss den o kadar çok eksiğim var ki 2 hafta sonra da türkiye geneli sınav var ama ben netlerimin şu an artacağını hiç sanmıyorum. Artsa bile en fazla 1-2 net artar yani.

O yüzden haftasonu bir günü x yayın kitapları ve soru bankası var bende onlara ayırsam. Ordan her dersten bir ünite bitirsem. Haftada 5 ünite bitmiş olur bu şekilde. Haftasonu 1 günümü de eski kitapları bitirmek için yaptığım plana uyarak mı geçirsem acaba diye düşündüm. Sürekli plan değiştirmek de sanki bana zaman kaybı gibi geliyor hata yapıyorum gibi hissediyorum ama nedense ders çalışma konusunda acayip kararsızım. Böyle mi çalışsam şöyle mi çalışsam. Bu kitabı mı şu kitabı mı bitirsem diye

2012 kpss de de yüzlerce defa plan değiştirmiştim. O zaman da ilk defa hazırlanıyorum tecrübe sahibi değilim ondan demiştim ama hiç alakası yokmuş megerse
 

Çok şükür bende bir çok plan denedikten sonra kendimce en verimli bulduğumla başladım. 2 aydır aynı proğramla devam ediyorum.

Daha önce eski yeni kitaplarım hepsini listelemiştim, konu konu satır yapıp derslerimi, sutunlara kitap isimlerini yazmısmıştım, çözdükce konuları çözdüğüm soru sayısını oraya yazıyorum, hangi kitaptan hangi konular çözülmedi gözümün önünde oluyor. Planımı ise hafta sonu yapıp 1 hafta içinde ona uyuyorum. Düzene girdim Allaha şükür.

Senin çalışma zamanın az olduğu için bir türlü bir plana uymamakta haklısın. Sana tavsiyem, zamanın az olduğu için ve zaten konular hakkında az çok göz aşinalığın olduğu için yazarak değilde okuyarak çalışman. Akşamları da yorgun eve gelip ders çalışıp üstüne soru çözmek sıkıcı oluyordur. Yolda çok zamanın kaybolduğunu söylemiştin, kulağına otobüsle işe gidip gelirken ders çalışabileceğin bir müzikle 1 kez sabah, 1 kez akşam okusan senin için baya yararlı olur bence. Eve gelince de konuyla ilgili 5 test çözsen pekişir senin için. hafta sonları da hafta içi çalıştığın konuyla ilgili birkaç test daha çözsen tekrar olur.


Çok fazla kitapta gözünde büyüyor insanın, bence bunlardan en iyilerinden 3 er tane seç kendine, diğerlerini gözünün önünden kaldır, bitirdikçe çıkar ortaya.
 
kolay gelsin kızlar benim aöf sınavlarıma 10 gün kaldı onlara çalışıyorum pek uğrayamadım buralara bu dönem i geçsinde diğer dönem dondurmayı düşünüyorum zaten

umarım eksiklerimi halledip size yetişebilirim eksik olduğumu düşünmek bile elimi ayağımı dolaştırıyor
 
denemem kitapların hayırlı olsun. güle güle çöz sorularını

bende yaprak testlerden alıcam her dersin. farklı yayınlardan alıyımda bol bol soru çözmek lazım. bu arada coğrafyaya başlıycam tarih beni çok sıktı coğrafyayla birlikte çalışayım en iyisi.. coğrafya kitabıda almam lazım siz hangisinden çalışıyorsunuz önereceğiniz kitap varmı
 
Evet haklısın bu aralar video falan izlemeyi de bıraktım işte çok yogunum hiç vakit olmuyor. Haftasonları da işe gitcem gibi yetişmesi gereken işler var çünkü. Dediğin gibi dinlediğim yeri akşam bi kere okuyup 5 test çözüop geçcem elimdeki kitapları da teker teker bitircem hepsine bakınca işin içinden çıkamıyorum hangisine çalışsam karar veremiyorum cidden Ama şunda karar kıldım başlangıç olarak konuya yeni çalıştığında çözümlü soru bankaları harika oluyor. Konuya hakim olmadığın için çözümleri okudukça konu pekişiyor.

cigabitli öyle düşünme benim de çok eksiğim var. Sözel felaket bende. Daha doğrudürüst çalışmaya başlamadım bende. Yetişir merak etme. Diğer dönem beraber yetiştiririz :)) Benim bi de yds olduğu için çok yavaş ilerliyorum.


Teşekkür ederim :) Yaprak test olarak yargıyı öneririm zor soruları oluyor. Daha önce çözmüştüm yargıyı bir de uzmanı öneririm. Ben coğrafyaya önceden hem x yayıncılıktan hem de ihtiyacın ders notlarından çalışmıştım ikisi de yeterli ve güzel bence.
 
denemem, ben de o kadar plan değiştirdim ki... hatta senin de tavsiyelerini almıştım bi ara. önce bütün dersleri aynı anda götürmeyi denedim, baktım ağır oluyor dedim en azından tarihi bitireyim içim rahat etsin. hızlıca aralık ayında bitirdim şimdi de bi günde bir sözel dersten konu çalışma + soruları, bir - iki saat matematik soru çözümü ve yds paragraf okuma veya video izleme şeklinde gitmeye çalışıyorum :109: bir de bi hafta içinde bütün sözel derslere bakacağım şekilde götüreceğim. yeni planım bu, bunu da değiştirmek istemiyorum ama zaman gösterecek
 

Ben en son şu metodu denemeye karar verdim. Belli sayıda kitap seçtim kendime. Şimdi sözelden eksiğim ama hep sözel bakınca matematik türkçe kalıyor. Sonuçta mantık sorularına da çalışmak lazım. Bir de hızlı çözme becerisi kazanmak için bunlara bakmak şart. Tek ders şeklinde diğer dersler kalıyor ama aslında o da güzel bir yöntem bir ders bitince netlerde artış oluyor bu da motivasyonu sağlıyor.

Ama ben şimdilik 3 soru bankası 2 konu anlatım seçtim her ders için. Yani her dersi 5 kitaptan çalışıp ilerleyeceğim. Türkçe ile başladım. Ama kitaplarda ikisi tüm dersleri içeren soru bankası. Yani toplamda 17 tane kitap bitirmiş olacağım 4 ayda. Bence gayet iyi bir sayı.

Her dersten bir ünite bitirip diğer derse geçcem. Bu şekilde bir haftada her dersten bir ünite bitirmeyi hedefledim. Maksimum ders sayısı 16 Yani 16 haftada 4 ayda tüm konular bitmiş olacak.YDS de bitmiş olacak rahatça diğer kitaplara ve kpssye yoğunlaşcam bu şekilde. Bakalım bu planımı ne kadar süre götürebilcem
 

Umarım dediğin gibi son proğramın olur ve en verimli şekilde çalışırsın denemem.


2 ye bölününce insan ikisinden de yarım kalıyor. bence de dondurman kendini sadece kpss ye vermen mantıklı


Ben coğrafya ya yediiklimden çalışıyorum ve haritaları tabloları renkli akılda kalıcı. Tavsiye ederim.
 
merhaba bayanlar bende ne zmndır kendıme göre bır forum arıyordm bende 2014 kpss ye gırıcem sanırım eylul ekım gbı basladm calısmaya mat:0 o yuzden mata hıc çalısmıyorum sözel dede butun derslerde 2 ser konum kaldı ama tarıhten bıraz daha var bıtmesıne sızde nasıl çalışmalar ben kendım çalısıyorum evlıyım özel sektördede çalısıyorum zor oluyor evlı çalışıp hzırlanmak ama ımkansız degıl sızde nasıl durumlar :)
 
Son düzenleme:

Sevgili polisesi
ben de polis eşiyim
Öncelikle 0 olduğun derse hiç bakmamak yerine ondan başlamalıydın diye düşünüyorum. Çünkü diğerlerini zaten yaparsın önemli olan eksiklerini tamamlaman.

Bende tarih coğrafya ve anayasa dan sıfırdım, onların üstüne düşerek daha fazla ders çalışmaya çalışıyorum.

Sana tavsiyem maddi anlamda çok zorlamayacaksa sizi kendini sadece kpss ye vermen işi bırakman. Yoksa hem iş hem iş hem ders çok zor.
 
bende hem işte çalışıyorum hem de kpss ve yds ye birlikte çalışıyorum :))


sarfansarinin dediği gibi motivasyon ve konsantrasyon eksikliği hat safhada çünkü işle birlikte ders çalışmak çok zor. Ben özelde olmadığım için işi bırakmam ama özelde olsam son 3 ay kala falan işi bırakmayı kesin düşünürdüm.

Bir de sarfansarinin dediğine katılıyorum, eksik olanlara ağırlık vermek çok daha önemli. Zaten artık kpss de farkı türkçe ve matematikten atabilirsin. Sözeli sınava yakın bir iki kere okuyan ya da genel kültürü olan herkes yapabiliyr. Çoğunlukla zorlanılan dersler türkçe ve matematik oluyor bu sayısalcılar için de geçerli tabi. Bence yapamıyorum diye bir dersi es geçmek en büyük hata. Diyelim sözellerde çok iyisin piyasadaki soruların hepsini full yapıyorsun ya olur da bu sene sözelden zor sorarlarsa kpss kitaplarında olmayan yerlerden ağırlıklı soru gelirse ne yapacaksın? Bu sefer de matematik kolay gelir ve sen çalışmadığın için o kısmı boş geçeceksin sözel de kötü gelince kpss için hiç şansın kalmayacaktır. Ki ösym sözelde müfredat dışı konu da çok soruyor geçmiş yılların sorularına bakarsan farkedersin sende. Ben geçmiş yılların sorularını çözünce aslında boş yere ders çalıştığımı düşünmüştüm. Çünkü piyasdaki sorularlar alakası yok desem yeridir. Sadece çok sor çözünce insanın kendine güveni ve muhakeme yeteneği artıyor. Yorum yeteneği artıyor. Yoksa aynı tip soru çıkcak diye bir şey yok.
 
Sadece haftasonları adamakıllı ders çalışabildiğim için plan yaptım. Her dersten bir konu bitirmeye çalışcam planım da şu şekilde:

  • 1 adet yds denemesi
  • 1 adet kpss denemesi
  • Türkçe sözcükte anlam+ cümlede anlam
    • 3 tane soru bankasından bitecek.
  • Sözel Mantık
    • 1 konu anlatım ve 3 soru bankasından bitecek.
  • Mat.-işlem yeteneği,tamsayı,harfli ifade,basamak çözümlemesi
    • 1 konu anlatım ve 2 soru bankasından bitecek
  • Tarih-İslam öncesi
    • 2 konu anlatım ve 3 soru bankasından bitecek.
  • Coğrafya - Coğ. Konum ve Yerşekilleri
    • 2 konu anlatım ve 3 soru bankasından bitecek.
  • Anayasa-Temel kavramlar, Türk Anayasa Hukuku
    • 2 konu anlatım ve 3 soru bankasından bitecek
  • İngilizce - kelime ezberleme,paragraf okuma,dilbilgisi
    • 1 tane yarım dergim vardı o bitecek- dilbilgisi
    • 100 kelime ezberlencek
    • 15 tane ingilizce paragraf okunacak.


Olur da yetişmezse gelecek hafta devam edeceğim bu planı uygulamaya. Pazar günü ailemle dışarı çıkcam o yüzden yarın eve kapanıp tüm gün çalışmam gerekiyor.
 
Son düzenleme:

Kesinlikle çok haklısın denemem,
Ben geçen sene ocak ayında çalışmaya başladım, ve çok büyük aptallıkla türkçe mat coğrafya çalıştım, 3 er kitap bitirdim ki benim sıfır olduğum dersler tarih anayasaydı. bunlardan konu çalışıp 3 er kitap bitirseydim bana çok büyük artısı olurdu şimdi. Neyse zararın neresinden dönsen kardır.

Senin hep çalışıp hem sınava hazırlanmandaki artı tarafın, konulara aşına olman, sıfırdan başlayanlar için birde çalışmak çok büyük dezavantaj. Gerçi imkazsız da değil, forum da tanıdıgım adildemir'in hikayesi beni çok motive etmişti. 36 yaşında daha önce hiç kpss ye hazırlanmamış, 1 ve 7 yaşındaki cocuklarıyla birlikte sınava 8 ay kala hazırlanmış evde ve bölümünden sadece 1 kişi atanmış oda kendisi olmuş yani istemek başarmanın yarısıdır diyorlar ya, kesinlikle öyle.

Ben hayatımda ilk defa bir sınava bu kadar bilinçli hazırlanıyorum, sanırım bu yaşın verdiği olgunluk ve daha önceki sınavlara hazırlanırken çevremde tanıdığım insanların sınav konusunda kk'dekiler kadar bilinçli olmaması, benim de dahil. Buradakilerin tecrübesinden çok fazla yararlanıyorum. Hatta seni tanımam, foruma birisi kpss den 90 alanların başarı önerilerini isteyen bir konu açılmıştı, oradaki yorumunu okuyarak seni tanımıştım

ösym dün bir bildirim yayınladı:
http://www.osym.gov.tr/belge/1-20564/2014-kpss-16012014.html

burada kendimce yaptığım yorum matematik daha çok ales tarzı olacak gibime geldi. Yani problemler fazla olacak. Bende önümüzdeki hafta programıma elimde ales çıkmış sorular var çözümlü, ondaki 2001 sorularını ekledim çözmek için. Her hafta çözüp kitabı bitirmeye karar verdim. Eğer ales tarzı olursa çoğunlukla benim için supriz olmasın biraz aşinalığım olsun diye :44:
 

Denemem proğramını bence de böyle haftalık yapman mantıklı, ne kadar çalışacağını bildiğin için ona göre fazlalaştırır yada azaltırsın. Hatta yetişmediğinde tamamlamak için bir sonraki hafta sonunu bekleme, hafta içi tamamla. Buda sana tamamlayamadığın için, hafta içi yorgun eve gelip ders çalışman ceza olur sana
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…