2014 kpss çalışma günlüğüm


çalışma programına bayıldım.Özellikle zihin haritasına... başarılar
 
Evet o konuda haklısın kitaplarda uyuşmazlık oluyor bazen ama ben o zaman iki bilgiyi de aklımda tutuyorum duruma göre karar veriyorum sınavlarda da neyse ki kpssde öyle uyuşmazlık olan yerlerden soru sormuyorlar :))

Programım biraz yoğun oldu ama olsun. Sende matematikte zaman kaybediyorum gibi düşünme önemli olan eksiklerimizi gidermek ve çalışma programı değil öğrenme programı yapmak daha önemli bir konuyu kavramak öğrenmek önemli bir daha unutmazsan o zaman. Belki bu aşamada çok zaman gidebilir ama bir kaç ay sonra bir daha çalışmak zorunda kalmazsın.Bende öyle yapıyorum.
çalışma programına bayıldım.Özellikle zihin haritasına... başarılar

Teşekkür ederim
 

Merhabalar denemem
Bir kaç gündür aklımdasın sana maıl atmak istiyordum ama bilgisayarda sorun oldu, telden de uzun mail yazamıyorum bunun için ertelemiştim.

Başlamana çok sevindim, planın harika inşallah tam anlamıyla hatta fazlasıyla uygularsın.

Ben bildiğin gibi dershaneye gidiyorum haftada 2 gün. Dershanede geometri ve anayasa dersleri henüz başlamadı diğer 4 derse giriyoruz. Matematik, türkçe, coğrafya hocalarla birlikte konu yürütüyorum ve konular bittikçe evdeki kaynaklardan tekrar yapıp soru bankalarını tarıyorum. Ve her yeni konu bittiğinde bir önceki konunun tekrarını yapıyorum. Mat, türkçe ve coğ. derslerine önceden çalıştığım için evde konu çalışmalarına çok ağırlık vermiyorum, bol bol soru çözüyorum onlardan, ama tarihe uzun uzun çalışıyorum.

Birde anayasa çalışıyorum, alt yapım hiç olmadığı için, dershanedeki dersler henüz başlamadan, konuları önce kendim bitirmek istedim. Ama sanırın yanlış kaynak aldım, data nın konu anlatımlısını aldım ve çok ayrıntılı anlatıyor ve çok zamanımı alıyor ama çalışıyorum çünkü onu çalıştıktan sonra tüm soru bankalardaki soruları rahatlıkla çözebiliyorum.

Zihin haritası kesinlikle çok faydalı, bende yapıyorum ama küçük kağıtlara o an soru çözerken anlayacağım şekilde. renkli kalemler alıp, büyük kagıtlara yapsam ilerde tekrar amaçlı çok iyi olur.
 


haklısın benm için en önemli eksik matematik şuanda 10 netlere anca geldim 20-25 civarı olursa diğer dersleri halledebileceğimi inanıyorum birde şu sınav heycanını yenebilsem deneme sonuçları açıklanınca bile felaket heyecanlanıyorum :)
 

sarfansari güzel dileklerin için çok teşekkür ederim İnşallah sen de emeklerinin karşılığını fazlası ile alırsın.

Anayasa ya ayrıntılı çalışmanda fayda var. Sene başında ayrıntılı çalışmak iyi oluyor sonra mayıs haziran gelince genel tekrar yapıyorsun ve bir bakıyorsun çoğu ayrıntı uçmuş oluyor. Ve bir daha ayrıntı çalışmaya da vakit olmuyor açıkçası. Şimdi ayrıntı çalışmakta fayda var ama çalıştıklarını da tekrar etmeyi unutma yoksa hepsi boşa gider.

evet ben senin dediğin gibi A3 kağıtlara renkli kalem ve alt çizilen fosforlu kalemlerle rengarenk notlar çıkarıyorum üniversitede öyle çalışırdım ben.Ve sınava girdiğimde nerde ne yazıyordu hemen gözümün önüne gelir her soruya hemen cevap yazardım. O kadar faydasını gördüm ki zihin haritalarının. Üniversitede 2-3 gğn boyunca sırf zihin haritası çıkarırdım sonra onları renkli kalemlerle boyardım. Millet sürekli okurdu 3 gün boyunca benim kafamda hiç bi şey olmazdı sadece okuyup yazardım önemli yerleri. Sonra gece yatmadan anlayarak o zihin haritalarını sadece bir kez okurdum. Sabah da erken kalkıp bir kez daha okurdum. Sınavdan öncede arkadaşlar çevreme toplanırdı o haritaları onlara da anlatırdım bir kez ve sonuç her şey kafamda olurdu :)) BEn o zaman keşfetmiştim zihin haritalarının mükemmel sonuçlar çıkardığını 2012 de aşırı üşendim o zihin haritalarını çıkarmaya çok vakit alıyor zaman kaybı oluyor demiştim ama haziran geldiğinde tarih konularının çoğunu hatırlamıyordum. ÖZellikle de sınavdan 2-3 gün önce her şeyi unuttuğumu farketmiştim. O son 2-3 gün x yayıncılığının ders notlarına oturup çalışmıştım. Günde 10 saat ders çalışarak bitmişti de tarih sorularını öyle yapmıştım sınavda

O yüzden zihin haritaları zaman kaybı gibi görünse de haziran ayı gelince oturup kitap açmıyorsun çoğu bilgi de uçup gitmiş oluyor. Şimdi 3 kitaptan zihin haritası çıkarınca o zamana kadar sürekli tekrarla bilgilerimi taze tutmayı başaracağımı düşünüyorum.
 

İşte rahat olmak çok önemli bende heyecan yaparım ama bu heyecanı kontrol altına almasını biliyorum. 2012 de bir ara süre yetmeyecek diye panik oldum heyecanlandım ve elim titredi bir ara kalemi zor tutuyordum. Sonra dedim sakin ol yoksa süre hiç yetmez sadece sorulara odaklan ve hızlıca bildiklerini çöz kaç soru yapsan kardır. bilmediğin soruları hızlıca geç dedim. Sonra sakinleşip hızlıca tüm soruları yetiştirmiştim.
 


2012 de heycandan okuduğuma odaklanamadım okuduğum paragrafı 3 kez okudum dikkatim çok kolay dağılıyo bir yandan heycan bir yandan sınav görevlileri kendi aralarında fısıldaşıyo türkçe soruları bittiğinde 65 dakika geçmişti o panikle tarih 9 dakikada bitti :) sonrasında coğrafya soruları çok farklıydı resmen çeldirici paragraflar vardı okumaktan bir ara o kadar sıkıldım ki sınavın son 20 dakikası heycanım geçti matematik kısmına döndüğümde sınav bitti ve o sorulara bakarken keşke matematik çalışsaydım dedim kendi kendime ama iş işten geçmişti :)

dediğin gibi kendini kontrol altına alma çok önemli yoksa heyecan bütüüünn emekleri boşa çıkarabilir
 
Bölümünüz ne acaba?
 
Kızlar selam herkese öncelikle önlisan büro yönetımı mezunuyum önlısanskpss den enson 74 aldım ama hiç çalımsadım dügünüm faln oldu hazırlıkla derken acıckcası hıc cııdııye almaıdm ve 74 aldım buyıl calısıyorum am haen duzenlı bır sıstem oturtamadım ne önerırsınız bır yardımcı olsanızz en az 85 alamam lazım sizce alabılrımııymm umut varmıı
 

Bende öyleydim ilk hazırlandığımda :)) Son bir iki hafta sözellere biraz bakarak 76 almıştım sonraki sınava hazırlandım ama aralık bitene kadar doğru dürüst bi düzenim yoktu. Ocaktan sonra derslere baya bi asıldım o sene de 90 puan aldım. Sende yapabilirsin ama düzenli çalışman şart. Eksiklerinin üstüne git. Sayısaldan kötüysen otur matematik çalış yok eğer onda sıkıntım yok sözel derslerde kötüyüm diyorsan en kötü olduğun dersten başla çalışmaya. Eksiklerini kapat dersane denemelerine gir ki durumun ne alemde görebilesin. Netlerin arttıkça motivasyonun da artacaktır mutlaka.
 
slm kızlar bende önlisans 2014 kpss hazırlanıyorum herkese başarılar dilerim bende kursa gidiyorum sizede yardımcı olmak isterim kitaplar konusunda benimde kafam karşık malum kurs iki tane kitap tutuşturuyor eline başka yok kaç soru çözüyorsunuz yada günlük planlarınızı paylaşıyormusunuz bilmiyorum ama etkili olabilir sanırım
 
Merhabalar kızlar,
Sizlere belki yararı dokunur diye çalışma programımdan bahsedeceğim.
programımı haftalık yapıyorum, p.tesi, salı ve çarş. günleri dershanem var her çarşamba günü program yapıp 1 hafta boyunca uygulamaya çalışıyorum. bunu şekilde 4.haftam

Programımda öncelikle sabit olan 1 sözel mantık, 1 sayısal mantık, 7 paragraf,7 matematik genel testleri var. Her hafta sabit bunları koyuyorum.
-Mantık konusu gördüm ki çalışılacak konusu olan bir konu değil, pratiklik kazanmak gerekiyor, bunun içinde haftada 2 test çözerek sınava kadar iyi yol alacağımı düşündüm, çünkü az değil 6 soru çıkacak

-Paragraf çok iyi olduğumu düşündüğüm bir konuydu ama denemelerde görüyorum ki kaçırdıklarım da oluyor, aynı şekilde pratiklik kazanmak için günde 1 test çözüyorum

-Matematik birkaç konu haricimde eksiğim yok, bu yüzden dershaneyle birlikte ilerliyorum, hoca o hafta hangi konuyu bitirdiyse kitaplarımdaki o testleri tarıyorum, + olarak günde 1 test genel tarama testi çözüyorum

-Coğrafya 2 konusu hariç daha önce bitirmiştim dershane başlamadan, bu yüzden hocayla ilerliyorum yine, o hafta konu bitirdiyse yine kitaplardaki soruları bitiriyorum + olarak hafta 1 genel tarama testi çözüyorum. Birde haftalık coğrafya tekrarlarım var, geçen hafta başladım buna, konu anlatımlı kitaptan her hafta 1 konu okuyorum.

-Tarih daha önce çalışmadığım bir dersti, bu yüzden hocayla ilerliyorum, o konuyu bitirdikçe ben evde 2 konu anlatımlı kitap çalışıp, özet çıkartıp soru çözüyorum. Yine haftalık tekrarlarım var, henüz 2 konu bitirdiğimiz için onlarla ilgili çıkardığım notları okuyorum haftada 1 kez.

-Anayasa da daha önce çalışmadığım bir ders, dershanede dersler başlamadan başlamak istemiştim ki, biraz yavaş ilerledim bu hafta dersler başladı. Haftada bir saat işleyeceğiz, bu yüzden çok yavaş ilerlenecek, ben yine evde çalışmaya devam edeceğim, hocanın önünden giderim konuları, hocanın da anlattıkları tekrar olur benim için.

Yazdıklarım uzun çok çalışıyormuşum gibi görünüyor ama tam çalışma performansımı oturtamadım, bu yazdıklarımı yapmak günde ortalama 2-3 saat dersin başına oturarak yapıyorum. Günde en az 4 saate çıkarmaya çalışıyorum, bunun için artık her oturduğumda saate bakıyorum kaç saat çalıştığımı anlamak için. Size örnek olarak bir de bu haftaki programımı yazayım

Sözel mantık 1 test
Sayısal mantık 1 test
Paragraf 7 test
Matematik 7 test
Cografya 1 tarama testi
Cografya 1. konu tekrar
Tarih 1. konu tekrar
Tarih yükselme devri
Anayasa temel hukuk tekrar
Anayasa 2. konu + sorular

Bu şekilde not defterime not alıyorum ve sorular bittikçe üzerini çiziyorum, benim için çizilen her satır motive oluyor
(bunu da sevgili arkadaşım denemem tavsiye etmişti)
 

arkadaşım başarılar dilerim ben önlisanstan hazırlanıyorum sanırım seninde önlisans aslında bende benzeri bi sistem düşündüm ama daha tam olarak oturtamadım senin programın güsel olmuş gerçekten ben evliyim o yüzden biraz zor oluyo bende Türkçeyi biliyorum diyorum ama Türkçeden de yanlış yapıyorum özelikle paragraf soruları üzerinde duruyorum sayısal mantık ve sözel mantıktan ne sorucaklar merak ediyorum hepimiz için hayırlısı...
 
bende evliyim :)
elimde ales in çıkmış soruları var, oradan mantık sorularına bakıyorum da çok değişken, ne soracakları. ama yapılmayacak kadar zor değil kesinlikle
 
bende evliyim :)
elimde ales in çıkmış soruları var, oradan mantık sorularına bakıyorum da çok değişken, ne soracakları. ama yapılmayacak kadar zor değil kesinlikle
birde çocuğum var ve bu şekilde sistemli çalışıyorum de düşüp bayılıyım :) valla tebrik ederim bende bi sistem oturtutmam lazım geç kalmadan bunlara yetişebilmek için özel bi sırrın vardır mutlaka benimlede paylaşırmısın :) kolay gelsin
 
Hayır cocugum yok henüz :)
Öncelikle eğer dershaneye gitme imkanın varsa dershaneye gitmeni tavsiye ederim, bir alt yapın yoksa dershane düzene sokuyor insanı. Bizim sınav 9. ayda olduğu için daha 10 ay var sınava, dershanelerde başlayalı 1 ay oldu zaten
Kitap aldın mı kaynak var mı elinde?
 
evet dershaneye gidiyorum bende 1 ay oldu ama daha tam sistemimi oturturamadım ders kitap. hariç ihtiyacın gayet açık ve güzel açık anlatmış soru bankası olarak da aslında hepsini çözmek istiyorum ama dediğim gibi bi sistem oturturamadım daha sınava kadar bi çalışma günlüğüm olsun istiyorum burdan paylaşalım mı birlikte yada özelden de konuşabiliriz hem daha sistemli gitmemize de yardımcı oluruz birbirimize ne dersin ?
 

tabi buradan yardımcı oluruz birbirmize. öncelikle konuyu pekiştirmek için 2 konu anlatım kitabı ve en az 3 soru bankası tavsiyem.
dershane 1 ay olduysa başlayalı ilk konular bitmiştir, şöyle yapmanı tavsiye ederim;
yarından itibaren her derse bir gün vererek şimdiye kadar dershanede gördüğünüz konuları çalışabılırsın mesela;
p.tesi TEMEL KAHRAMLAR kaynaklarındaki tüm sorular
salı SÖZCUKTE ANLAM kaynaktaki tüm sorular
çarş. İLK TÜRK DEVLETLERİ kaynaktaki tüm sorular
.
.
şeklinde ilerleyerek başlayabilrisin. bu hafta düzenli bir şekilde bunu yaparsan haftaya tekrarlı başka bir proğram oluşturabiliriz.
bende her p.tesi kendi haftalık programımı eklerim buraya, sonra birbirimizi kontrol ederiz uyup uymadığımızı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…