Ben sonunda kpssye çalışmaya başlayabildim :)) Kendime güzelce de bir plan yaptım onu uyguluyorum.
Tarihten başladım çalışmaya şu şekilde çalışıyorum. Her hafta tarihten bir konu bitircem.
Nasıl çalışacağımı da 5 adıma böldüm bu adımlar da şu şekilde:
1)Önce 3 tane konu anlatımı seçtim: x yayıncılık,pegem,beyaz kalem
Bunlardan konu çalışcam önemli yerlerin altını çizerek bir kere okuyacağım.
2)Altını çizdiğim 3 kitaptan zihin haritası oluşturcam.Zihin haritasını bilmeyenler için örnek olsun:
Eki Görüntüle 886722
3)Zihin haritası bitince onu bir kez okuyup konuyu baştan sona sesli olarak bir kere anlatcam.
4) Belirlemiş olduğum bir soru bankasından (yargı soru bankasını seçtim) o konu ile ilgili soruları çözcem. Bir de çalışmış olduğum konu anlatımlı kitapların da testi oluyor o 3 kitaptaki testleri de çözcem.
5)Bu 4 adımı bitirdiysem de her gün elimde bulunan tarih kitaplarından birini bitircem. Şu an islamiyet öncesi konu çalışmasındayım mesela 4 adımı bitirince elimde bu konuyu içeren tüm kitaplar bitene kadar her gün bi kitaptan çalışcam. Öncelik olarak da konu anlatımlı kitaplara vereceğim onların konusunu okuyup testlerini çözerim. Onlar bitince de sadece soru çözerim soru bankalarımdan. Bu aşamaya geçince de diyelim bir saatte bir kitabı bitirdim her gün artan vaktimde de 2. konuya geçip onun birinci aşamasına başlyacağım. Bu şekilde de elimdeki kitapların hepsinden ilk konuyu bitirmeden ikinci konuya da geçmiş olacağım. Böyle yapmamın sebebi de ilk konuyu bitireyim diye bekleyince çok vakit kaybı olması ve de aynı konuyu çalışmaktan fenalık gelmesi :))
Bu şekilde tarih dersini mart sonunda bitirmiş olacağım. Tabi nisan başı yds sınavı da var dolayısıyla mart sonuna kadar ingilizceyi de bitirmek zorundayım. Onun için de şöyle bir plan yaptım tarih dersi ile birlikte yürütcem. Aralık ayında gramer konulrını bitircem. Ocak ayında full kelime ezberleme ve paragraf soru çözümü üzerine gitcem. Şubat ayında taktik falan çalışcam. Mart ayını da deneme çözme soru çözme ve kelime gramer tekrarlarına ayırcam .Nisan ayında da yds'den kurtulmuş olcam, tarih de bitmiş olacak ve coğrafya ile türkçe çalışmaya başlayacağım. Mayıs ayında da anayasa ile matematik geometri çalışcam. Hazirana konular bitmiş olacak ve bol deneme bol tekrarla haziran ayını da geçirip sınava hazır olmuş olacağım inşallah :))
Siz neler yapıyorsunuz bakim :)) Topiiği bu kadar boş bırakmayın ki birbirimizi gaza getirelim