2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

Eki Görüntüle 790704

kızlar şu iki soruma bakabilir misiniz :26:

Canım 1.soruyu sanırım yapmışsın evet ters orantı kurucaksın çünkü akıntı tersine giderken hızın daha yavaş olur ve yolu daha uzun sürede alırsın 2.soruda da aynı mantık var giderken t dakikada gelirken 13-t dakikada alsın yolu o zmn 60.t=70.(13-t) olur burdan da t=7 çıkar ve yol 60.7=420 metre bulunur:)

çok teşekkür ederim canım

öncelikle cevap yazdığın için çok teşekkür ederim =)
biz daha çoooook tazeyiz =) ve hiç ders çalışma durumu olmadığı için soru işaretlerim var (ders çalışma noktasında) ama anlayış gösterecek hatta destekleyecek biridir çok şükür. neden tereddütüm var bilmiyorum... dediğin gibi bende bu sene internetten faydalanıcam çünkü hem maddi açıdan dersane beni zorlar hem de işbankasının sınavını ve mülakatını kazandım. ufak bi pürüz çıktı muhtemelen geri dönüş olmaz ama olma ihtimalini de düşünüyorum tabi. sistematik oturtmam gerek (yarın başlıyorum çalışmaya) sabah 8de nişanlım işe gittikten sonra- akşam üzeri 4 buçuğa kadar falan boşum. bu zaman zarfında ders çalışabilir, kitap okuyabilirim diye düşünüyorum (umarım düşündüğüm gibi olur.) hafta sonlarını ders için değerlendiremeyebilirim tabi =(

alanı en sona saklamak şu noktada mantıklı gelmiyor bana. işletme mezunuyum ve iktisata maliyeye hukuka çok uzağım. son zamanlarda beni çok kasar. maliye okumuş olmak kpss'de gerçekten avantaj. (nişanlımda maliye mezunu,hakimlik sınavına girip mülakata elenmiş)

kendine güven bu noktada çok önemli tebrik ve takdir ettim seni =) umarım ne diliyorsan gerçekleşir.

merhabalar hoşgeldiniz

kötü olduğunuz bir dersten başlayıp onu bitirmeye çalışırsanız ilk etapta daha iyi olur kanaatindeyim. bir de günde en fazla kaç dersin konularına çalışabilirsiniz onu da göz önünde bulundurmanız gerekli. örneğin ben günde konu olarak en fazla iki dersin konusuna çalışabiliyorum. hatta erken başladığım için çalışmaya, şu an sadece matematik çalışıyorum ve kısmetse az kaldı bitirmeme. eylülde geometri ve türkçeden her gün konu çalışması yapıp mattan da soru çözeceğim.

kendinize çalışabileceğiniz ve uyabileceğiniz bir program yaparak başlayabilirsiniz bu şekilde. bir de konularınızı en geç ne zaman bitirmek istediğinize de karar verirseniz geriye sadece ders çalışmak kalacak.

allah hepimizin yardımcısı olsun, inşallah atanırsınız

canım bi cevap daha yazmışsın çok özür dilerim farketmemişim kusura bakma.
benim gk gy adına matematiğim 28 net civarı çıkıyor. ama diğerlerini hiç yazmıyayım ingilizcem çok şükür iyi. yüksek lisans yapıyorum bu yüzden ales tarzı sorulara hakimim. vakti zamanında 80 alesle girmiştim. ama dediğin gibi kesinlikle kitap okumak şart (allahtan çok seviyorum) alana gelince demin de belirttiğim gibi iktisat noktasında çok sıkıntılıyım. ben muhasebeden yüksek yapıyorum. muhasebe mantığını kavrayanlar iktisatı kavrayamıyor çünkü birinin ak dediğine diğeri kara diyo nasıl aşacağımı bilmiyorum. planlarıma da uymayı denicem. yapmak zorundayız nihayetinde... yarın ne çalışsam diye düşünüyorum şimdi

herkese selam kızlar, nette problem vardı bir süredir giremedim. ben çalışmaya devam ediyorum ama yarın tatile çıkıyoruz. bir hafta sonra size temelli dönüyorum. döner dönmez oğlumun tuvalet eğitimine başlayacağım biraz o zorlayacak sanırım. Matematikten konuları da bitiremedim. en son mutlak değere kadar ilerlediğim görülüyor tabloda hareket problemlerine kadar geldim eylülün 3. haftası dershane başlıyor o zamana kadar mat. biter demiştim ama çok hızlı ilerleyemiyorum. buna bile zar zor çalışıyorum oğlumun yaşı çok küçük bu yıl benim için çok zor geçecek eğer zaman yaratıp da çalışamazsam çok üzüleceğim. bir şeyler yapmam lazım sormak istediğim şeyler var size aslında daha erken ama günde kaç soru çözmem lazım ya da günde bir dersten kaç soru çözmeliyim veya bir ders için günde kaç saat ayırmalıyım. Çalışma programını kuramıyorum bir türlü kurs test verecek çözeceğim gerisi bana kalacak. evin işi, yemek çocuk derken nasıl vakit bulacağım bilmiyorum. gün geçtikçe korkmaya başladım. şevkim kırılsın istemiyorum.

canım öncelikle Allah bağışlasın. dünyanın en güzel ders çalışmama sebebi olsa gerek =)
bende hem ev kadını hem öğrenci durumundayım senin kadar zor durumda olmasam da.. nasıl zaman yaratıcam bilmiyorum. eğer bi formül bulursan benimle de paylaşır mısın? inşallah oğluşunun uykuları düzenlidir en azından uyuyacağı saatlerde çalışırsın... ders çalışma ve soru çözme olayı BENCE atandart değil kişiye bağlı. atıyorum havuz problemleri... sen 1 saat çalışarak kapar 10 soru ile pratikleştirirsin ben bi günümü verir yüzlerce soru ile pekiştiririm. bence takılma bunlara

hoşgeldiniz

bence öncelikle şunları listeleyin;

günlük ders çalışma planının içine ev işleri,çocuk-eş ve ücretlik öğretmenliğin saatlerini çıkarın.. ister tek ders ister 2 ders aynı anda çalışın..

öncelikle iş bankasına insallah yerleşirsin canım

ingilizceye çalışmaya başlayınca senden yardım alacam demektr
bence sende kendine güvenmelisin, çünkü yolu yarılamışsın gibi düşünmelisin ,,,kpssde mat önemli bi yere sahip,ingilizcede alan için şart sonra muhasebeden de yüksek yapıyormuşsun.. 3 ders cepte öyle bak olaya türkçe ve gk = 4 derside kasıma kadar bitirirsin sanırım.. yada bir gk dersi bir de alan dersini çalışırsın gün içerisinde bu şekilde de gidebilirsin. işte planlarınıda deneye deneye oturtacaksın..hangisi sana daha uygunsa onu uygula sabah erken kalkmaya gayret et..gece uykusu çok önemli.. mutlaka uyumalısın.. belki 4gün zorlanacaksın ama 5.gün sabah mesela 7ye kurduğun saatten önce kalkacaksın.. mesela ben erken kalktığım için gün içerisinde 1 saat kadar uyuyorum (saat 15ten sonra) yoksa kafam denkleşmiyor :))

soru sayısı olarak günde çözebilirsen 50 ile başlamalısın.. sonrasında 100 - 150 - 200 - 250 olarak arttırmalısın..

mesela

1 ayda;

ilk 2 haftasını 50 soru çözdün...

sonraki 2. haftasına 100 soruya geçin

2.ayda;

ilk 2 haftasına 150 soru

diğer 2 haftasında 200 gibi arttırarak gidin

ve artık dakika tutmaya başlayıp zamanla yarışmalısın.

hepimize kolay gelsin bu yolda emek veren

öncelikle iş bankasına insallah yerleşirsin canım

ingilizceye çalışmaya başlayınca senden yardım alacam demektr
bence sende kendine güvenmelisin, çünkü yolu yarılamışsın gibi düşünmelisin ,,,kpssde mat önemli bi yere sahip,ingilizcede alan için şart sonra muhasebeden de yüksek yapıyormuşsun.. 3 ders cepte öyle bak olaya türkçe ve gk = 4 derside kasıma kadar bitirirsin sanırım.. yada bir gk dersi bir de alan dersini çalışırsın gün içerisinde bu şekilde de gidebilirsin. işte planlarınıda deneye deneye oturtacaksın..hangisi sana daha uygunsa onu uygula sabah erken kalkmaya gayret et..gece uykusu çok önemli.. mutlaka uyumalısın.. belki 4gün zorlanacaksın ama 5.gün sabah mesela 7ye kurduğun saatten önce kalkacaksın.. mesela ben erken kalktığım için gün içerisinde 1 saat kadar uyuyorum (saat 15ten sonra) yoksa kafam denkleşmiyor :))

canım iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Rabbim hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin. yardım edebileceğim her ne olursa 7/24 yardım ederim seve seve. dediğin gibi bardağın dolu tarafından bakmak çok önemli. ben bi gk-gy bi alan düşündüm ama net değil. bu gece istihareye yatıcam nişanlım sabahları işe gideceği için mecbur kaldıracak. yatmama izin verme dedim sen kaçta yatıp kaçta kalkıyorsun genel olarak (ben 10 saat uyumadan sarhoş gibi oluyorum) bir de yazarak mı çalışmalı yoksa okumalı mı (gerçi bu da kişiye bağlı biliyorum ama genelde yazarak çalışan bi insanım, yetişmez dimi yazarak gidersem ? )

sağol canım bu uğurda emek veren herkes emeğinin karşılığını alsın insallah

ben 7 saat uyuyorum... en fazla gece uykusu olarak 7.30 saat uyuyorum.. ama mutlaka gündüz vakti uyuyorum 1-2 saat yoksa benim akşam 9da uykum geliyor :) hem gündüz uykusuda iyi oluyor beynimi resetlemiş oluyorum dinleniyorum yani.

yazarak çabuk sıkılıyorum ve dersi yarım bırakmam garanti maalesef o yüzden yazarak çalışmak yerine video izliyorum farklı kaynaklardan.. hem konu anlatım hemde çözümlü soruların videolarını izliyorum..evime gidincede test çözerek pekiştirecem işte (şuan başka bi yerdeyim)

sen yazarak rahat ediyorsan şöyle yap..özet çıkart yada semboller filan öyle aklında kalıcak şekilde yaz zaten senin 3 dersin cepte unutma

he bu arada tekrarını ne zaman yapacaksın yada ne zaman başlıcaksın? tekrar yapmaya da vaktin kalsın ki kendini derslerde hırslı ol.

yazarak yetiştiremem korkusu var bende. ama başka türlü de anlayamam. şöyle sesli düşüneyim: ingilizce dahil yanlış hesaplamadıysam 11 ders var. ingilizceden zaten hazırlığım var (kullanabiliyo muyuz bilmiyorum ama bugünkü sınavdan 50-55 yaptım galiba) matematik işletme ve muhasebe de çoook az bi tekrar gerektiriyo. kaldı 7.. iktisadı sınava kadar ancak bitiririm (koca kafalı olduğum için ) kaldı 6... tahminimce şubatta biter (umarım hayalperest davranmıyorumdur.) ondan sonra da tekrarlar ve denemeler başlar zaten... ne düşünüyorsun programım hakkında?
önceki yazılanları okuyamadım da ben. bu pegemin uzaktan eğitimi ne ayak? bilen kullanan vs.. var mı ki ?

Kızlar günaydın.
Zar zor da olsa uyandım =) Bugün Allah'ın izniyle coğrafya ve mikroyla başlıyorum =) Saat 9-4 arası ders çalışmaya ayırıyorum. Bi saat çalışıp 10 dakika kadar mola vericem. Bu arada ben KPSS için her iki topicte birden bulunuyorum sıkıntı olmaz değil mi ?

slm kızlar bu günn temizlik günüm çalışamayacağım saat 3 e kadar ancak sürer ....matemaik bilgim sıfırın altında olduğu için antremen la mat çalışıyorum bir taraftan Türkçe .... ihtiya ve pagemin uzaktan eğitim programları hoşuma gitti lakin internetim 5gb
olduğu için sanırım kota aşıı olacak sınırsız aylık 89 tl ymiş bu büççe sarsıntısındada alamam elitin cd sini beğenmedim illaki biri konu anlatsın dinleyeyim diyorum öneriniz varmı
beğendiğiniz cd programı varmı

canım bende pegemin uzaktan eğitimin beğendim ve sınırlı internet kullanıyordum. şöyle yapmaya karar verdim (netlerimiz taahhütlü olduğu için) bunu güvendiğim birine devredicem. nişanlım 70 tlye aylık hem d smart hd yayın hem de internet bağlattı (ikisi bir 70) bunu hd yayın olmasın dersen hem tv hem internet (sınırsız) 50 tllik paketi de var. eğer modemini devredebilirsen seni kasmaz diye düşünüyorum canım. fikrin olsun diye paylaşmak istedim.

günaydınlar

ben de saat altı buçukta kalktım sabahleyin şu erken kalkma olayını aşmam gerekiyordu bugün ilk adımı attım, inş devamı gelir

7 de dersin başına oturdum 10.30 a kadar mattan sorular çözdüm. şimdi moladayım. hepinize kolay gelsin

ben de aynı anda iki topikteyim sezosh, sıkıntı olacağını sanmıyorum, neden olsun ki :26: sonuçta bir sınava hazırlanıyoruz. başka arkadaşların da çalışmalarını takip etmenin faydalı olacağını düşünüyorum ben

teşekkür ederim. sen zamanla işini ayarlarsın oturtursun düzenini inşallah ama ben yandım çünkü ele avuca sığmaz bir yaşta 2,5 yaşında oğlum. öğle uykusu akşam uykusu düzenli allah tan, ordan hesaplarsam öğlen 2 saat akşam da 9 yatıyor 1 e kadar çalışsam yeter mi bilmem verimli olmam lazım .

sağol canım ya zamanla arttırmak daha mantıklı inşallah yapabilirim. zaten yapmam da lazım bu yıl bu iş bitsin istiyorum.

ne bileyim canım bazen başka konularda oluyor öyle rakip olmuşlar resmen dışlıyorlar ordakileri falan da öyle olsun istemem =(

dua et canım uykusu düzenliymiş yaramazın =) günde 6 saat yapıyor bu hızla ve gayretle gidersen çok rahat kazanırısn bence canım. yeter ki azmini koru.

süpermiş ya akıl akıldan üstündür işte benimde ekim internetin sözleşmesini yenileyeceğim iptal ederim olur iiymiş futbollda var iyi olacak sağol

yok canım bu yds kabul olmuyor ben o yüzden nisandakine giricem ama senin için bu sonbahardakinde kendini denemiş oldun diye düşün kafanda 1 taslak planın olsunda hiç planın olmamasından iyidir yine
yazarak çalışmak kısmını sadece çok zorlanacağını düşündüğün dersi çalışırsın olmazsa...

birde kafanda hiç bir şeyi zor ..imkansız..olamaz..gibi kodlama bunun yerine yapacağım..başarıyorum..anlıyorum diceksin

ne bileyim canım bazen başka konularda oluyor öyle rakip olmuşlar resmen dışlıyorlar ordakileri falan da öyle olsun istemem =(

canım bende kaç topiği aynı anda idare ediyorum bi bilsen topik sahipleri genelde iyi davranırlar ama diğerleri dışlamak isterlerse kendileri bilirler boşver takılma sen onlara...

sonracıma ne yazcaktım yaww heh.. bide bende topikte özelden özele link paylaşanlara sinir oluyorum..ne var yani bizde yararlansak ölürlermi.. bende o üyelerin fesat olduklarını benim ve benim gibi sınava hazırlananların kazanmasını istemediklerini düşünüyorum ister istemez...

şu var ki..kimse kimsenin nasibi yiyemez.. o yüzden ben bu topiği daha çok seviyorum diğer alan topiğne göre

bunu eşime dicem belki kabul eder sağol canım
oyyy maşallahhh ben 7de kalkıp kahvaltı yaptıktan sonra filan 7.30-8 arası oturuyorum dersin başına..
kahvaltınızı mutlaka yapın

klasik öğrenci moduna girdik yaww..sabah erken kalk..gece erken yat ama ne yapalım kazanmak için bu şart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…