• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

:18:

mantık sorusu lafını görür görmez damladım hemen:

78-d
79-e
80-b

bu tarz sorularmı cıkacak yoksaaaaaaa ales tarzııııı:52::52::52::52::52::52::52:

78-d
79-e
80-b....................................................

Sırayla d, e , b diyorum:) sevdim bn böle çıkcaksa ya:)

:27::27::27::27::27:

maşallah tütütütüüt iyi bari başka sorularda soralım......

padişah bigün kendisine yeni vezir seçmek ister ve saraya vezir olmak isteyen 5 kişi gelir. padişah karar veremez hiç birisinin gönlü kırılsın istemez ve bir test yapar. saraya 5 TANE KAVUK GETİRTİR. bu kavuklardan 3 TANESİ KIRMIZI, 2 TANESİ BEYAZDIR. AMA BUNDAN VEZİRLERİN HABERİ YOKTUR. padişah vezirlerin gözlerini kapatır ve kavukları karışık bi şekilde vezirlerin başına koyar. gözlerini açtıklarında 5 sn. içinde cevap vermelidirler tek bi cvp hakları vardır ve bilemiyenin kafası uçacaktır bilende yeni vezir olacaktır. gözler açılır ve 3 sn. içinde tek bir cevap gelir. " benimki de beyaz" diye. bu padişah kavuğun rengini bilir ve vezir olur. diğerlerinin kellesi uçar.

soru : adam kafasındakinin beyaz olduğunu nerden bilmiştir?

[Bir apartmana giren nüfus sayım memuru,evlerden birinin ziline basmış ve içeri girmiştir.Memur evin reisine ''kızlarınızın yaşları kaç ?'' demiştir ve babanın cevabı ''üç kızımın yaşları çarpımı 36,yaşları toplamı ise karşı dairenin kapı numarasına eşittir'' demiştir. Memur ''bu bilgiler yetersiz,daha fazla bilgi verin'' demiştir ve baba ''en büyük kızımın saçları kızıl'' dedikten sonra memur ''tamam,şimdi oldu'' demiştir.

bu kızların yaşları sizce kaç ve neden?

soruları aldım geldim sizlere :52::9::9: bu ilk çalıştığım üniteden mate giriş adı altında olandan :34:

$1.jpg $2.jpg $3.jpg $4.jpg $5.jpg $Fotoğraf213.jpg

yazmak zor geldi napıyım :1:

ilk fotonun cvbı c
2.fotonun cvp: e
3.foto cvp : d
4.foto cvp : c
5.foto cvp : c
6.foto cvp : c

bende şimdi diğer üniteye başlıyım..sayı sist.ne..

cornellam bak bahane sıralamıyorum sahura kalkamadım:50: ,iftara nasıl dayancam :18:d emiyorum :34:d eeeerrssss çalışıcaaaam diyorum.:21::21:.. çalışkan..akıllı..uslu bi öğrenciyim ben :52::9::9::9::9:

yazmıyorum diye çalışmıyorum sanmayın matematik tam gaz devam:46::46::46::46:

bunu yazman ıyı oldu çalısmadıgını düşünmeye baslamısım:20::20::20::20:

soruları aldım geldim sizlere :52::9::9: bu ilk çalıştığım üniteden mate giriş adı altında olandan :34:

Eki Görüntüle 754467 Eki Görüntüle 754468 Eki Görüntüle 754469 Eki Görüntüle 754470 Eki Görüntüle 754471 Eki Görüntüle 754472

yazmak zor geldi napıyım :1:

ilk fotonun cvbı c
2.fotonun cvp: e
3.foto cvp : d
4.foto cvp : c
5.foto cvp : c
6.foto cvp : c

bende şimdi diğer üniteye başlıyım..sayı sist.ne..

cornellam bak bahane sıralamıyorum sahura kalkamadım:50: ,iftara nasıl dayancam :18:d emiyorum :34:d eeeerrssss çalışıcaaaam diyorum.:21::21:.. çalışkan..akıllı..uslu bi öğrenciyim ben :52::9::9::9::9:

eferimm :46::46::46::46: sorulara bı bakalım .......:18:

1. soru...a[SUP]2 - b [SUP]2[/SUP]den

(36-30).(36+30)=198.k

6.66=198.k dan

k=2 buldum ben cvp anahtarı hatalı olabılır...

2. soru;

(4-y).(x-8) / (8-x) =

(y-4)

diğerlerine de bakayım.....

Son düzenleme:
Bende çözdüm hepsini sağolsun cornella cevaplamış :1:

İlk soruyu bende 2 buldum :44:

√78 hangı sayılar arasında diyor.......tam kare olarak bu sayıya en yakın ne var;

√64 ve √ 81 o halde 8 ile 9 arasında bir sayı bu......

1. soru... a[SUP]2[/SUP] - b[SUP]2[/SUP] den

(36-30).(36+30)=198.k

6.66=198.k dan

k=2 buldum ben cvp anahtarı hatalı olabılır...

2. soru;

(4-y).(x-8) / (8-x) =

(y-4)

daha düzgün yazdım.......

Son düzenleme:
Cornellacım ; Türkçe 'paragraf ' konusunu iki kere çalışarak bitirdim yazar mısın?

heyaksim cornellamm çok tşk ediyorumm :16::16::16::16:

hatalarımın gördüm iyi oldu benim içinde.. tek taraflı karesini yada küpünü alıp yoketmek gibi :4:

hee bu arada k=2 doğru bulduuz yani.. ben cevalarda yanlıs yazmısım :25::25::4:

1.sorudaki k yı soran varyaa hiç aklıma gelmedi a[SUP]2-[/SUP]b[SUP]2 olarak gitmek..

[/SUP]bide bu formulu bilmiyorum bena[SUP]2 - b [SUP]2[/SUP]den ilerleyen ünitelerde görcem mi acep?
bu arada karakök işaretini nasıl çıkarttın cornim :26:

ben sayı sist.lerini bitrdim birazcık uyumam lazım ... yarın test çözcem..
ben renklerle oynamayııı çok seviyorummm yaaaa:16::52::52::52::9::9::9::9:

Ya herkes harıl harıl çalışıyor ne güzel :nazar:
Canım hep matematik geometri çözmek istiyor.
Eğitim bilimleri çalışıyorum ben de ama 3 gündür bir konu bitmedi.
Güya ramazanda eğitim bilimleri bitecekti :37:
Sözel derslerle başım belada sanırım. 3 satır okumak bile işkence gibi :5::5::5:

[Bir apartmana giren nüfus sayım memuru,evlerden birinin ziline basmış ve içeri girmiştir.Memur evin reisine ''kızlarınızın yaşları kaç ?'' demiştir ve babanın cevabı ''üç kızımın yaşları çarpımı 36,yaşları toplamı ise karşı dairenin kapı numarasına eşittir'' demiştir. Memur ''bu bilgiler yetersiz,daha fazla bilgi verin'' demiştir ve baba ''en büyük kızımın saçları kızıl'' dedikten sonra memur ''tamam,şimdi oldu'' demiştir.

bu kızların yaşları sizce kaç ve neden?

Cevap 9,2,2 mi acaba bn böyle buldum ona göre neden olduğunu sölicem:)

Mantık sorularını yapamadım ben hiiçç :18: :30: yani hiç uğraşmadım :17:

Çözen arkadaşlar nasıl çözüldüğünü açıklar mı acabaa :26:Özellikle şu kızıl sorusunu :1: jokerbck nasul çözdün mantığı ney ki

Köklü sayılar konusunu ekol hocadan dinleyip 2 test çözdüm şimdik ara verdim oruçluyken çok duramıyorum başında :5:

Dün gece de sahurdan sonra Tarihin ilk konusunu dinledim öyle bi aşinalık olsun diye :1: Bugün bi deftere not almaya başlamayı düşünüyorum :23:

tek anlayamadığım bu.:44::44::44::26:. nasıl bu şekilde sadeleştirdin sana zahmet anlatırmısın?

iftardan sonra gelirim
:54:

Cnm ben anlatıyım sana hemen cornella yok sanırım

Hep böyle soru anlatmak istemişimdir :1:

Şimdi yukarda (x-8) ler ortak ya (x-8) parantezine alıyoruzz o da (x -8 ). (4-y) oluyo

Payda kısmıda (8 -y ) bunuda -1 parantezine alıyoruz yukardaki ifadeyle aynı olsun diye

Sonçta (x -8 ). (4-y) / -1. ( x - 8 ) oluyo burdan ( x - 8) ler gidiyo (4 -y) / -1 kalıyo buda y -4 oluyo :16:

Son düzenleme:
Back