- 22 Mayıs 2012
- 950
- 446
- 123
Ben de böyle yaptım 87 buldum doğru cvp budur çok büyük ihtimal:) bi 4.sorusu kaldı heyaksinin onunla uğraşan var mı değer verilerek yapılcak galiba ama cvp bulamadım bn de:/heyaksi 5. soruyu 87 buldum, doğru mu acep
önce x ve y ye en küçük değerlerini verdim, sonra x ve y ye en büyük değerlerini verdim. buradan m nin alacağı en küçük değerle en büyük değer arasında alacağı sayıları buldum.
x en küçük 55, y en küçük 56 olur.
bunlara en küçük değeri verirsem m in en büyük değerini bulmuş olurum.
55+56+m=554 ise
m=443 olur.
x en büyük 98, y en büyük 99 olur (2 basamaklı dediği için 100 ve daha büyüğünü veremeyiz)
98+99+m=554 ise
m=357 olur.
yani m 357 dahil 443 de dahil olmak üzere 357 den 443 e kadar tüm değerleri alabiliyomuş.
buradan da terim sayısı, son terim-ilk terim+1 formülünden bulunur.
443-357+1= 87 olur
Ben de böyle yaptım 87 buldum doğru cvp budur çok büyük ihtimal:) bi 4.sorusu kaldı heyaksinin onunla uğraşan var mı değer verilerek yapılcak galiba ama cvp bulamadım bn de:/
Kızlar benim sorularıma bakarmısınızz
merhabalar benimde aklıma takılan bişiy var 2 yıllık açıktan okuyorum okulum seneye son 2014 kpssine girebilir miyim okulu bitirmeden?
2 yi bn de öyle yaptım ama işlem hatası yapmışım şimdi fark ettim 3 ü de anlatırım tabi:) şimdi a=b=c olarak düşünelim eğer öyle olsaydı 1/a+1/a+1/a=3/a=1/54 den a=162 olucaktı ama a,b ve c den küçük olduğu için denklemin sağlanması için 162 den küçük olmak zorunda zaten soruda hangisi olabilir diye soruyo ve 162 den küçük bi şık var o da 100 :) bu arada 5 i de çözdüm 87 mi cvp?
önemli değil canım 5 i bi arkadaş daha bulmuş aynı çözmüşüz anlatmış o sağolsunHehe anladım teşekkürleer
5te 87 evett
cnm soruların bu kez zormus......hangı yayın bu...
kızlar bişey sorucam bu mantık sorularını netten nerden buluyosunuz türkçede bi kaç bişey buldum ama matematikte bulamadım ales yayınlarına mı bakıyosunuz nasıl bulabilirim
Kardeşimin ygs kitabından çalışıyorum kaynağım olmadığından :44:
Ygs temel matematik pergel yayınları
matematikte işlem konusunda pek eksiklerim olmadığı için mantık tarzı sorulara da bakiym dedim burda bi kaç arkadaş bakıyo galiba bilen vardır belki:18:ben henuz o aşamaya gelmedim ama daha önce cıkmıs ales sorularına göz atabilirsin cnm.....
4. soruda işin içinden çıkamadım yaa kafayı yedim
hımmmmmm o yuzden böyle sorular.çünkü kpss tarzı değillerneyse azıcık rahatladım yapamayınca stres olmustum
Bende bendee
HeheGenelde son testleri falan çözmüyorum zorlaştığı içinn :44:
Ama hiç yoktan iyidir kaynak alana kadar idare ederim :26:
Kpss sınavında nasıl tarzda soru çıkacağını kestiremiyoruz artık.O yüzden soru sorudur.Çözmeye çalışalım.
Bi 4. soru kaldı sanırım ben de işin içinden çıkamadım o soruda tekrar bi bakayım bakalım
çözdükten sonra şöyle bi güzel soru cvp şeklinde alıntılayalım da hangı soru neyın cvbı ortaya cıksın en azından yapamayanlar rahat rahat bakabilsin....
benım kafam döndü
pearl hadı el at şunlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?