şimdi benim merak ettiğim konu soruları görmediğim için bi fikir edenemedim benim ders çalışmam lazım ama nasıl çalışmalıyım mesela şu bildik tanıdık matematik soruları yokmuydu paragraf anlatım bozukluğu falan nasıl çalışıcam kafam çok karıştı yaaaa
sıraa bendeeee
shegirl olaraktan havalı mı havalı beeen.... gündee 4 ünitee bitiririm heyttt diyeeennn bennnn buggünn ayaklarım yere bastı sapasağlam hemdeee
matten ancaaakkk 1unite bitirdim ,,du bakım adı neydi yazıcem şimdi;
mete giriş adı altında (kümeler,eşitlik,denklem çözme,sıralama,üslü ifade,köklü ifade,çarpanlara ayırma) genel olarak hepsınden özet geçmiş .çözümlü örneklerini çözdüm kitabın konu çalışırken şart zaten bu .
13.20 dersın basına oturdum 16da bitirdimüleen ne kaa yavass ne kaa oyalanmışımm ölee dedim kendime daha ekol hocadan dinlicem 40dakka bide o var..
akşamda söyle karar verdim geometriye başlıcam ,ondanda bi ünite bitircem...
sabah daha erken kalkmalıyımki daha erken oturayım dersin basına..neyseki ramazan geldiii :) acıktım,,susadım gibi tıkınma bahanelerim olmayacaktamamen derse odaklanıcam
1 gün konu (mat ve geo 1er ünite),1gün test şeklinde gitme kararı aldım
nathaliee cnm inşallah atlatırsın bu durumu.... bu gibi durumların gelecegının önune gecmesine izin verme....en kısa surede kendını toparla...
cornella'cım saol, yeni yeni kendime geliyorum zaten... kaldığım yerden devam edeceğim inş.
hem insan olanın başına her tür iş geliyo, rabbim daha kötülerinden esirgesin.
okuduğum kadarıyla 2013 kpss biraz zor geçmiş girenler için. güncel soruların nerden çıkacağı muamma oldu, 2006 dan sormuşlar orhan pamukla ilgili mesela. ayrıca matematik soruları da alışılmışın dışında gelmiş, oyalayıcı sorularmış. bu da demek oluyor ki daha çok çalışmalıyız
yokk kıss alınganlık zamanlarını devirdim artık
hassaslıktan takıntılığaaa sonradaa olgunluğa erecemyavaş yavaş bu işler öyle hemen olmuo
canım geçmiş olsun..
ileriyi ne kadar çabuk düşünüp plan yaparsan şu anki olumsuz ruh halinden kurulmanda kolay olur.. daha çabuk atlatırsın bu dönemi
bak canım muhakeme gücü yanı mantık-yorumlama gücünü kazanmak için öncelikle konulara hakim olmalıyız.....düşünsene konuyu bilmeden nasıl yorum yapacaksın?
sen şimdi bu yenı kpss ile kafanı karıstırma.....bir güzel eski sistem kpss ye çalısmaya başla.....konulara hakım olduktan sonra bol soru çözecegız ve cok soru çeşidi görmus olacagız........
ayrıca daha önce cıkmıs ales soruları da bıze kaynaklık edecek.....ama bunlar zamanla olacak şeyler.....hop diye her şey anında olmaz ki!
sen kendını sıkıntıya sokmadan derslere adım at........gerisi gelecek
kesinlikle öyle artık kpss 3-5 ay çalısılıp kazanılacak bır sınav değil....
bu sene öyle bır saçmalık oldu ama ben seneye bu sacmalıgı yapmayacaklarını düşünüyorum.......
ayrıca Allah sağlık versin geri de kalan her şey düzelir.....
sağol cnm biliyordum zorlaşacağını da bu hale geleceğini bilmiyordum kpss nin hayırlısı artık yılmak yok ben ozman konularımı eski usul bitireyim bir bakayım sonra yeni kitaplar çıkar alese de bakarım sağol cnm
amin cnm cümlemize, haklısın...
öğretmenlerin girdiği yıllardaki soruların biraz daha eleyici olduğunu duymuştum daha önceden ama umarım daha da saçmalamazlar.
wuuuuuuuu çok pis geliyorsun
saolasın canımdediğin çok doğru. hatta bu kpss'den sonra çalışma planıma yeniden göz gezdirmem gerektiğini düşündüm çünkü biraz korkuttu beni 2013 soruları
merhaba hoş geldinçok gecmiş olsund ıyeyım öncelikle zor ve saçma bır sınavdan cıktınız....
hoş geldin.......seni de bekleriz aramıza
cnm sen bozma moralini....derslerını de aksatma cunku bır bırakınca gerı başlamak çok zor oluyor.....şekli a ben:26:
bu sınava cok büyük tepkıler gelecektır zaten....seneye böyle saçma sapan bir şey olacagını sanmıyorum....
çünkü her sevıyeden ınsan girecek bu yıl sadece öğretmenler ve alana gırenler vardı......
maalesef biyoloji .......
merhaba kızlarkomşu cafeden geldim. 2013 kpss topiğinden
cornellacım müsadenle bi kaç önerim olucak.
bizde olan oldu biten bitti. fakat siz daha yeni çalışmaya başlıyosunuz, o yüzden çalışma sürecinizde söylediklerimi dikkate alarak devam ederseniz size yararlı olucağını düşünüyorum. sakın haa anlattıklarımdan içiniz kararmasın, amacım sizi en başından umutsuzluğa düşürmek değil, aksine size yol göstermek.
kendi adıma konuşayım. sınav başladığında bi şok yaşadım. türkçe ve matematiğin son 2 ay kala %30 ales tarzında olucağı açıklanmıştı. fakat benim hem okul hem staj hem dershane gibi yoğun bi sürecim olduğu için ve %30 dan kasıtları 30 sorunun yaklaşık 8-9 sorusu o tarz gelir düşüncesiyle hiç ales bakamadım. + türkçede dilbilgisi ağırlıklı olucak dedikleri için yalnızca dilbilgisi baktım. matematiğim iyi olduğu için matematiğe hiç bakmadım. tarihte Atamızı kaldıracakları aklımın ucundan bile geçmezdi, en sevmediğim ders olan tarihte muharebeler dönemini, Atamızın getirdiği ilke ve inkılapları seve seve çalıştım. coğrafyada artık hep ezber geliyodu ve bir sürü madendir, tarım ürünüdür vs. tarzında şeyler ezberledim. haber izlemeyi sevmeme rağmen güncel bir çok bilgi öğrendim.
sınav başladı. türkçede ilk sorulardan başladım, mantık sorularıylaydım. iyi tamam dedikleri gibi olmuş, ha şimdi dilbilgisi gelir diye diye türkçeyi sonlandırdım. yaklaşık 40 dakikam bitmişti ve dilbilgisinden sadece 3 soru vardı. kalan hepsi mantık. mesela bir paragraf vermiş, o paragrafa bağlı bir çok olasılıklarla ilgili 3 soru sormuş. soruların şıkları da olasılık. hiçbir yerden net bir cevap çıkmıyor. o yüzden türkçe için bütün kpss kitaplarınızı bir kenara atın ve ales kitabı alın. dilbilgisinden 1 yazım kuralı, 1 noktalama, 1 ses bilgisi sorusu dışında kalan hepsi mantık sorusuydu. ve hani bazı sorularda olur ya, paragrafı 1 kere okumayla onunla ilgili olan tüm soruları çözersin, işte bunda her soruda aynı paragrafı her seferinde en baştan okuman gerekiyodu. tekrar söylüyorum, kesinlikle ales türkçe kitabınız olsun ve her gün oradan en az 10 soru çözün ki mantık bilginiz gelişsin. sınav artık bilgi sınavı değil, kendimi IQ testinde hissettim.
matematiğe gelince.. matematiği kötü olanlar hiç sıkıntıya düşmesin, çünkü eski tarz işçi havuz, hareket, yüzde kar tarzı problemlerin hiçbiri yok. eski sistemden bikaç işlem soruları var. toplama çıkarma, çarpanlara ayırma, işlem konularından geldi eski sisteme göre. diğer hepsi mantık sorularıydı. mesela şöyle bi soru vardı. tam hatırlamıyorum ama ''bir lunaparkta 1 den 40 a kadar koltuk var. 1. turda 1. koltuk yan yatıyor, 2. turda 2. ve 2 nin katı olan koltuklar yatıyor, bu şekilde 20 tura kadar devam ediyor'' demiş bununla ilgili 3 soru sormuş, 1) kaç koltuk sadece 1 kez yatar. 2) en çok yatan koltuk sayısı hangisidir. gibi sorular vardı. hiç matematiği olmayanlar basit işlemleri çalışıp, mat ales kitabı alıp geri kalan çalışmalarını ordan yapsınlar. matematiği iyi olanlar türkçede olduğu gibi direk kpss matematik kitabını atıp yerine ales matematik alsınlar. ordan her gün soru çözsünler.
tarih için önünüze ne geliyosa ezberleyin. bu kadarı da çıkar mı demeyin, bilebildiğiniz kadar her şeyi bilin. malesef çok üzülerek söylüyorum ki hiç Atatürk dönemi sorusu yoktu. hiç ilke inkılap sorusu yoktu. biz nasıl bu hale geldik, bir öğretmen adayı öğrencilerine mantık bilgisi aktararak mı onları geleceğe hazırlar, yoksa Atamızı getirdiği yenilikleri anlatarak mı? neyse içimi döksem roman olur =) en iyisi susayım. kısacası kızlar osmanlı kısmına ağırlık verin. çağdaş türk dünyası tarihinden 3 soru geldi, inanın soruları hatırlamıyorum zaten her soruya bakamadım sürem yetmedi. ama siz o 3 soruluk yere de bakın yine de. kesin soru geliyo çünkü
coğrafya.. coğrafyadan başka her şeye benziyodu. coğrafyada artık tipik dağ ova maden iklim sorularını çözmekten ziyade, değişik coğrafya soruları bulmaya çalışın. yayınları araştırın, daha çok kültür soruları tarzında mantık+yorum+bilgi ile yapılabilecek soruları çözün, diğerleriyle hiç vakit kaybetmeyin.
vatandaşlıkta 1 soru dışında çok da değişik soru yoktu. zaten anayasa yani hiçbir şekilde değişik de soramazlar. anayasada ne dendiyse odur. ben vatandaşlığı ihtiyacın 24 saatte vatandaşlık kitabından çalıştım, netlerim nasıl gelir bilmiyorum ama soruları yapabildim. çok fazla kural vs. var. bu kitap hepsini yeterli şekilde almış. hem ince sizi sıkmaz, hem de yeterli, içinde çıkmış sorular da var. bence bu kitabı edinin, hatta sizin başucu kitabınız olsun. her gece yatmadan önce 1 er ünite okuyun. zaten 7-8 ünite var. her gece bunu yapsanız yıl sonuna kadar hepsini yalayıp yutarsınız. sadece tek bir akrabalık sorusu vardı ki soru şu: "Ahmet ve anne bir kız kardeş Ayşe ve oğlu Mehmet hangi tür akrabalığa girer" sanırım türkçede soramadıkları anlatım bozukluğunu vatandaşlıkta gidermek istemişler =)
güncel sorulardan açıkçası yeni köprümüzün adını, marmarayın açılacağı tarihi, dünya kupası, futbol basketbol, eurovision, imkb nin borsa ist olduğunu soracaklarını kesin bekliyodum. hadi bunlar dışında başka güncel gelsin diyelim. mesela en iyi yönetmen ya da en iyi film. ama adamlar en iyi filmin yönetmenini sormuşlar. 2006 daki orhan pamuğun nobel konuşmasından tutun, en büyük gezegene kadar sorular vardı. güncellerde inanın nasıl çalışabilirsiniz hiç bilmiyorum. bu sınav biraz da şans işi. umarım şans ve azim sizin yakanızı hiçbir zaman bırakmaz ve hepiniz atanırsınız
başka sorunuz vs olursa cevaplamaya çalışırım. haa diceksiniz ki sen atandın mı ki bize bunları söylüyosun? ben atanır mıyım atanmaz mıyım bilemem. fakat değişen sistemi sınav anında yaşayan biri olarak ve sizin de yayınlanmayan soruları görmemeniz üzerine, biraz bu sistem hakkında fikriniz olsun istedim. istedim ki bilinçli davranın, geçmiş yılların sorularına aldanmayın. panik yapmayın. sorular zor değildi, zor olsaydı bilenle bilmeyeni ayırt ederdi, çalışan emeğinin sonucunu yine alırdı. sadece sorular değişikti, hiç alışık olduğumuz sorular gibi değildi. saçmaydı, garipti. ama yapıcak bişey yok. adamlar saçmaya çalışın diyolarsa saçmaya çalışacaksınız =)
hepinize şimdiden kolay gelsin
Bende önlisans gıda mezunuyum. 3001 tercih etmek için çalışıyorum. senın bölümden atama oluyor mu, kaç puan alman gerekiyor?
valla en az 88 almam lazım.bölumumuzden atama var ama çok fazla değil......şöyle bıyologlardan 1000 kişi alsalar kesın atanmıstım....
4001 veya biyologluk için çabalıyorum.......
slm kızlar
biz girdik bu yıl sınava yan topikçek
size tavsiyem sakın tamamen eski sistem çalışmayın hiç alakası bile yok eskiyle çünkü matematiğin yarısı alesti, Türkçe 3 soru alesti (yapabilen sayılıdır o soruları) diğerlerinden çoğu olasılıklıydı.
günceller güncel değildi
coğrafya neredeyse hep yorumdu(sedefim de yazmış gerçi daha ayrıntılı ben de kendi fikirlerimi söyleyeyim dedim) bu sene ki kpss gibi hiçbir sene böyle garip sorular olmadı
biz eski sistem çalıştığımız için bayağı afalladık. toplamda 80 90 soru ancak işaretleyebildik
naçizane tavsiyem kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?