• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

Slm kızlarr..

Benim bikaç gündür bilgisayarım yoktu o yüzden çalışamadım pek, dün de denize gittik..

Bugün baya çalıştım ama telafi edicem bu durumu..

Ben de buraya yazmaya alışamadım daha.Unuttum yazmayı.Tarihten ilk Müslüman Türk devletleri ve beylikleri konusu da bitti Soru çözücem bugün.Matematikten de temel kavramlar ve sayı sistemleri bitirip soru çözdüm.

cnm bence eğitim bilimlerini hallet önce......zaten matematıkcısın onu yaparsın......eğitimi hallettıkten sonra gk/gy bakarsın alanla beraber......ama eğitimden de soru çözmeye devam edersin......
ben de öyle düşünüyorum arada sıkılırsam da gy-gk bakarım hadi bakalım ben de başlıyorum yarın inş :49:

evet kızlar 2013 genel yetenek genel kültür sınavı geri kalmış bulunmakta........

sınava girenlerin yorumlarına göre en zor soruların tarih soruları oldugu,
matematiğin ales tarzı olup kolay oldugu ancak 1 dk lıks orular olmadıgı yani zamanın kesinlikle yetmediği,
türkçenin de ales tarzı olduğu,
coğrafya klasik coğrafya ama gecen yılı da baz alırsak yoruma dayalı sorular oldugunu söyleyebiliriz...
vatandaşlık da herhangı bır şaşırtıcı durum yok şu ana kadar.......

evet kızlar 2013 bıraz zorlamış.benım yorumlardan anladıgım o.......yani bu demek oluyor ki çoks oru çözmek ve çözerken de hem anlama hem pratiği geliştirmek lazım......
zamanın yetmemesi de bu sebepten sanırım.....

ösym kaş yapayım derken yıne göz çıkarmıs....ales tarzı soracagım derken sanırım biraz saçmalamış......ösym soruları yayınlamayacakmış!......sorulara nasıl ulaşılacak şuan için muamma.....bekleyip göreceğiz......

nasıl yani soruları göremeyecekmiyiz şimdi sorular çok zormuş tüm isteğim gitti seneye giricem nasıl ders çalışıcam ben şimdi elimizdeki kitaplar işe yarmazmı acaba :43:

nasıl yani soruları göremeyecekmiyiz şimdi sorular çok zormuş tüm isteğim gitti seneye giricem nasıl ders çalışıcam ben şimdi elimizdeki kitaplar işe yarmazmı acaba :43:

dur panık yapma hemen.bende ales tarzı olacak dıye tedırgın oluyordum ama sonucta sadece bız gırmeyecegız bu sınava....önemlı olan senın ıyı olman ve elınden gelenı yapman.....

ben o yuzden kitap almayın dıyorum burdakilere.......bekleyın eylül-ekimi.......elinizdekilere çalısın şimdilik......

Türkçe (özellikle dilbilgisi) ve tarih geçen seneye göre kolaydı bence, coğrafya her zamanki gibi, matematikte eleyici sorular vardı ama yapılmayacak kadar çok mu zor bence değildi, sadece zaman kıttı. Eğer bir yarım saat daha olsaydı eminim bu kadar zor oldugu konusunda hemfikir olmayacaktı kimse. Girmeyen arkadaşlar gözünüzü korkutmayın, özellikle matematikte konu çalışmaktan ziyade hızınızı arttırın derim ben, Ales de zaten çok zor bir sınav değil sadece verilen sürede o soruların tümünü cevaplamak zor.

arkadaşlar görüldüğü gibi kolay dıyen de var zor dıyen de .........bundan sonra kpss daha ciddiye alınacak bir sınav......ona göre çalışın......

4 yıldır kpss ye giriyorum çıkmış soruların hepsini de çözdüm ama

1- Bu sınav bilindik kpss değildi ALES+KPSS+LYS +HATTA SBS karışımı bir şeydi. (Sbs diyorum çünkü Fen Bilgisi sorusu vard-bknz;Jüpiter.)

2-Bilenle bilmeyeni ayırt edebilen bir sınav değildi. Muhtemelen ''ayırt edicilik 19 ve altı çıkacak.

3- Güncel soru olarak 2006 Nobel sorusu vardı(?)(!) Güncel sorular hiçbir kaynakta,hiçbir forumda, sitede bulunmayan cinstendi.Çoğumuz ilk kez karşılaştık.

4-Matematik soruları komple mantıktı, problem yoktu neredeyse. 120 dk.da o 120 soruyu cevaplamak imkansızdı.

5-Türkçede anlatım bozukluğu, alışıldık paragraf soruları yoktu.

6-Türkçedeki mantık mantık soruları üst düzeydi.

7-Bazı soruları görünce kendimi TÜRKÇE alan sınavında hissettim. (Tek adam, Orhan Pamuk)

8-Coğrafya komple ekonomik coğrafyaydı ve komle ezberdi.

9-Tarih bir nebze de olsa kolaydı fakat ÇAĞDAŞ Tarih de çuvalladı bence.

10- En dikkat çekici bölüm Tarih'ti bence. Neden diye soracak olursanız benim içimi acıttığı için... Ne kongreler vardı ne ulu önderin inkılapları. Kendi kendime bir PAPA kadar değeri yok mu Atatürk'ün dedim. Odenli içim acıdı. Ve artık bu yapılanın iyi niyetli olduğuna asla ve asla inanmıyorum. Seneye insanlar ne çalışacak? Herkes oturup ALES kitaplarına gömülsün. Oldum olası ALES sistemini beğenmedim. Bence dilimizin güzelliklerini, dil bilgisini eski soru sistemi çok daha iyi yansıtıyordu. esinlikle eski KPSS tarzına dönülmeli. Çok kafa yorucu bu yeni tarz sistem.

11- Hepimize geçmişler olsun, unutmayın ki hepimiz şoka uğradık. Bu durumun puanlarımızı ne derece etkileyeceğini ALAN dan sonra puanlar açıklanınca göreceğiz.

kızlar ben yararlandığım şeyleri, ipuçlarını falan yazıcam ama 2 gün kaldı şu an stres atmakla meşgulum.
sonra tek tek hem sorularınızı evaplarım hem de fikirlerimi yazarım.
hepimizi başarılar:))))))
hayırlı yerler inşallah:))))

insallah sınavın iyi geçmiştir arkadaşım ,işlerin rast gitsin Allah yardımcın olsun :nazar:
tamam o zaman bugün bir matematik konusu ve test yeterli olur herhalde yavaş yavaş başlayayım kitap okuyun bide sınav çözmenizi bayağı hızlandıracaktır eminim bugün ilk günümm :)
evdede hiç kitap yok hee ben otlakçıyım bu konuda annemlerden ,kardeşlerimden olmadı kütüphaneden (okul be halk kütüphanesinden) okuyup okuyup geri iade ediyorum.. sanırım artık kendime kitap alma vaktim geldi :27::27: kitap olarakta nutuk alayım diyorum tarihte lazım olacak epey bana cunku..
evet kızlar 2013 genel yetenek genel kültür sınavı geri kalmış bulunmakta........

sınava girenlerin yorumlarına göre en zor soruların tarih soruları oldugu,
matematiğin ales tarzı olup kolay oldugu ancak 1 dk lıks orular olmadıgı yani zamanın kesinlikle yetmediği,
türkçenin de ales tarzı olduğu,
coğrafya klasik coğrafya ama gecen yılı da baz alırsak yoruma dayalı sorular oldugunu söyleyebiliriz...
vatandaşlık da herhangı bır şaşırtıcı durum yok şu ana kadar.......

evet kızlar 2013 bıraz zorlamış.benım yorumlardan anladıgım o.......yani bu demek oluyor ki çoks oru çözmek ve çözerken de hem anlama hem pratiği geliştirmek lazım......
zamanın yetmemesi de bu sebepten sanırım.....

ösym kaş yapayım derken yıne göz çıkarmıs....ales tarzı soracagım derken sanırım biraz saçmalamış......ösym soruları yayınlamayacakmış!......sorulara nasıl ulaşılacak şuan için muamma.....bekleyip göreceğiz......

cornellam çok iyi oldu bu acıklamalar bize bence.. bu msjını okuduğumda aklıma ales kitabı alırız artık dıyordum kızaraktankı alttaki msjlarını okuduğumda düşüncelerimi onaylamış oldum :35::35:

benim anlamadığım tarihte çağdaş türkiye gelmiş yerine Atatürk ilke ve inkılaplarımı gitmiş ? yeni müfredat bumuymuş yani?

bunu soruyorum cunku yakında nutuk alayım diyorum..inkılaplarla ilgiliya akılda kalıcı olur derse faydalı olur :34:

bu arada takvimim nasıl olmuş :52: bunu askere giden değilde göreve giden versiyonunu yapana kadar bunu kullancam :34::9::9:yine gitti 45 gün :5::43::43::43::43::43::43::43:tüp bebiş bayramdan sonraya kaldı ...kısmetttt :24::24:

hımm bu arada yeni gelen arkadaşlarımızda hoşgeldiniz diyorummm :16::16::16:

insallah sınavın iyi geçmiştir arkadaşım ,işlerin rast gitsin Allah yardımcın olsun :nazar:

evdede hiç kitap yok hee ben otlakçıyım bu konuda annemlerden ,kardeşlerimden olmadı kütüphaneden (okul be halk kütüphanesinden) okuyup okuyup geri iade ediyorum.. sanırım artık kendime kitap alma vaktim geldi :27::27: kitap olarakta nutuk alayım diyorum tarihte lazım olacak epey bana cunku..

cornellam çok iyi oldu bu acıklamalar bize bence.. bu msjını okuduğumda aklıma ales kitabı alırız artık dıyordum kızaraktankı alttaki msjlarını okuduğumda düşüncelerimi onaylamış oldum :35::35:

benim anlamadığım tarihte çağdaş türkiye gelmiş yerine Atatürk ilke ve inkılaplarımı gitmiş ? yeni müfredat bumuymuş yani?

bunu soruyorum cunku yakında nutuk alayım diyorum..inkılaplarla ilgiliya akılda kalıcı olur derse faydalı olur :34:

bu arada takvimim nasıl olmuş :52: bunu askere giden değilde göreve giden versiyonunu yapana kadar bunu kullancam :34::9::9:yine gitti 45 gün :5::43::43::43::43::43::43::43:tüp bebiş bayramdan sonraya kaldı ...kısmetttt :24::24:

hımm bu arada yeni gelen arkadaşlarımızda hoşgeldiniz diyorummm :16::16::16:

cnm soruları mecbur yayınlayacaklar ama haftaya alan sınavından sonra........

valla yavaş yavaş Ataturk u kaldırmaya mı çalısıyorlar anlamıyorum.....
bu arada çizelgen de çok güzel olmuş:16: bebişin olsun da geç olsun cnm az daha sabret....:26: nutuk güzel olabilir ,sıkılmadan okurum diyorsan oku bence.....

sınava 2014 e prova olsun diye girdim :) aldığım ders şu ;

2014 için 3-4 ay yeterli olmayacak,

özellikle tarihte her ayrıntı ezberlenecek,

ezberin yanında allah vergisi yorum ve muhakeme yeteneğiniz olacak,

'hadi canım sen de böyle soru mu olur !!' dediğimiz soru tiplerini asla kücümsemeyeceksiniz

ve 2014 e prova olsun diye ales e gireceksiniz.

edit: arkadaşlar bu yorum da çok güzel bir nokta var! kpss ye hazırlanırken prova olması açısından ales sınavlarına da gireceğiz...

Ben de biraz memurlar.netten baktım yorumlara.
Ales tarzı diyenler çok olmuş.
Süreyi yetiştiremedim diyenler çok olmuş.
Kesinlikle ales sınavlarına girmek lazım.
Ayrıca internetten çıkmış ales sorularını bulup çözmek lazım.
Bol bol denemeye girmek lazım.Çok soru çözmek lazım çoook :31:

Bu arada büt sınavına da çalışamadım ya.O kadar sıkılmışımki.
Geçebilir miyim bilmiyorum.Geçemezsem de artık yapacak birşey yok.
Ortalamam 3,60 ama bir dersim DD :5::5::5:

cnm soruları mecbur yayınlayacaklar ama haftaya alan sınavından sonra........

valla yavaş yavaş Ataturk u kaldırmaya mı çalısıyorlar anlamıyorum.....
bu arada çizelgen de çok güzel olmuş:16: bebişin olsun da geç olsun cnm az daha sabret....:26: nutuk güzel olabilir ,sıkılmadan okurum diyorsan oku bence.....

sağol canım diğer topklerde hayırlı tezkereler yazmışlar ne güldüm :9::9::9: ben hiç asker yolu beklemediydim :52: içimde uhte kaldıydı :27: benim neyim eksık bi takvimim olsun dedim :52:

bencede çok saçma osmanlı varsa sorularda Atatürk olmalı eğer bir kıyas olacaksa.. madem tarih dersini temelli kaldırsınlar yiyoosaa :20:

millet körmü işlerine mi gelmiyor neyse siyaset yeri burası değil , şimdi konu dışından grileşmeyelim :52::34::1::1:

bebiş içinde önceden çok sinirleniyordum şimdiyse tamamen oluruna bıraktım (sanki başka seçeneğim var :9: ) bir uğraşım var neyseki KPSS :27::1:
nutuk annemlerde var aslında hemde eski basım 4 ciltlik bi kitap serii şeklinde de bilsinler istemıyorum sınava hazırlandığımı bide olmazsa vahvahlarla uğraşamam söylemicem o yüzden :27::52: alıyım kendime bi kitap ,sıkılmamam gerekiyor tarihle aram iyi değil zaten mecburen bi şekilde kafamın içine sokmak zorundayım bilgileri :23::23::19:

o zaman bi tanede tüp dersleri içeren bir ales kitabı almak mı icap ediyor yoksa önce netten ales sorularını çözmeye mi çalışmalıyız acaba? sonradan eksiğimizi görüp öylemi alsak kitap acaba?
mecburen soru çözücez haklısın ve çözdüğümüz soruları tekrar çözmeliyiz..bunlar bizim tekrarımız olucak işte aynı zamanda..

bütün ne zamandı? kitabı yada notlarını aç tekrar bak.. hangi ders olursa olursan beyninden bir zihin haritası çıkart o zaman aklında da kalıcı olur diye düşünüyorum :34:

benimde kuzenim hocası final öncesi demişki boşuna çalışmayın hepinizi büte bırakcam..tatile gidecek param yok.. tatil paramı çıkartmalıyım biyerden :53::53::53: :20::20::20::20:
Allah böyle hocaları ıslah etsin canımmcımmm para bürümüş gözleriniii yaaa :22:

sıkma canını...elbet öncekı çalısmalarından aklında bir şey kalımıstır..ortalaman da cok iyi.........

sağol canım diğer topklerde hayırlı tezkereler yazmışlar ne güldüm :9::9::9: ben hiç asker yolu beklemediydim :52: içimde uhte kaldıydı :27: benim neyim eksık bi takvimim olsun dedim :52:

bencede çok saçma osmanlı varsa sorularda Atatürk olmalı eğer bir kıyas olacaksa.. madem tarih dersini temelli kaldırsınlar yiyoosaa :20:

millet körmü işlerine mi gelmiyor neyse siyaset yeri burası değil , şimdi konu dışından grileşmeyelim :52::34::1::1:

bebiş içinde önceden çok sinirleniyordum şimdiyse tamamen oluruna bıraktım (sanki başka seçeneğim var :9: ) bir uğraşım var neyseki KPSS :27::1:
nutuk annemlerde var aslında hemde eski basım 4 ciltlik bi kitap serii şeklinde de bilsinler istemıyorum sınava hazırlandığımı bide olmazsa vahvahlarla uğraşamam söylemicem o yüzden :27::52: alıyım kendime bi kitap ,sıkılmamam gerekiyor tarihle aram iyi değil zaten mecburen bi şekilde kafamın içine sokmak zorundayım bilgileri :23::23::19:

aslında bende kımseye söylemek ıstemıyorum ama ders çalıstıgımı görunce herkes duyuyor zaten:44:

Hanımlaar bu topicte 2014 KPSS ye mi hazırlanıyoruz şimdi?? (;

2013 e gelirseek.. Pazar oturumlarımın cumartesiden güzel geçtiği kesin; lakin yetersiz elbette..
Umudum gelecek yıla ya da idari hakimliğe.. (;
Hepimize toptan geçmiş olsun.. (:

Back