ben alma taraftarı değilim değişecegınden dolayı......:44::44:
sözel derse başlayacaksan türkçeyı tavsıye ederım çunku kpss sınavında genelde matematık ve turkce belırleyıcı oluyor.....bi taraftan da roman okumaya başlayabılırsın.....okuma ve anlama hızın artar.....
Tünaydın kızlaarr
Ben geldim yine sorularımla
Bugün inş Obeb Okek bitirip tekrar testlerine geçicem hiç sevmem kendilerini :18:
1- 4[SUP]5 [/SUP]+ 2[SUP]4[/SUP] işleminin 2 tabanında yazılmış hali kaç basamaklıdır ? (Mantığını anlayamadım bi türlü)
3 5 7 9 11
2- 1 , 2, 3 , 4 , 5 rakamları kullanılarak A+B=C+D şartını sağlayan rakamları farklı dört basamaklı kaç tane ABCD doğal sayısı yazılabilir ?
4 8 12 16 20
Türkçem iyidir aslında o yüzden o kadar acele etmek istemiyorum
Coğrafya ve tarihim sıfır en son coğrafya lise 2 de gördüm Tarihden de İnkılap tarihi var biraaz o yüzden başlamak istedim onlara :44:Beni zorlıcak olan ikisi çünkü
hımm o zaman en zorlandıgından başla bence
bu arada 2. soru da nerede takılmıstın......şimdi gördum evet cnm tek tek yazmak lazım.....başka yolu var mı bilmem ama sanmıyorum...
4[SUP]5 [/SUP] + 2[SUP]4[/SUP]= .......2[SUP]10[/SUP]+2[SUP]4[/SUP]=
sağdan başlarsak......önce 2[SUP]4 için=> 1000 (üstü kadar sıfır koyarız )
2[SUP]10 [/SUP][/SUP] için devam ediyoruz normalde 10 sıfır olmalı......yukardaki 1000 deki sıfırlarla beraber + 1000 nın 1 nı de sıfır kabul edıyoruz....
o zaman; 10000010000 toplam 11 basamaklı oluyor........
Bu tarz soruların olasılıkla çözüldüğü kalmış aklımda :44:hani ilk 2 ye 5 sayıdan 2si seçilir falan diye :26:
Sınavda o kadar uğraşılır mı ki :26:
ösym 24 saatte yerleştirmeleri açıkladı kızlar....
Cnm ilk soruyu anlamadım ben :44:2[SUP]10 [/SUP]10 kere 2 ye tam bölünmüyo mu ? O zaman 10 tane 0 oluyo yani başına da 1 mi geliyo :44:2. terimi hiç katmıyomuyuz gerek yok mu yani nasıl olsa diğerinden az olduğu için basamağı değiştirmez ?
2. soru içinde öyle tek tek uğraşcakmıyız ? Olasılıkla çözmeye çalıştım ben ama beceremedm
Saol cornellaToplu yazarız evet
Matematik yanında bi tanede sözel derse başlıyım mı diyorum ama tarihten kaynağım yok malesef Coğrafya ya başlasam mı :26:
Bide hiç ayrı soru bankam yok bir tane toplu gk gy var onda da her konudan tek test var. Kardeşim sayısal olduğu için onda da yok malesef sözel dersler şu anda
Sizden okuduklarıma göre yeni kitap almayın diyosunuz napsaam been eylül ekime kadar durmıyım diyorum böyle
Cornello da cevaplamış.Sanırım onu anlamışsın.Ben de onu anlayamadım ama sanırım o kısa yolu.
Ben şöyle yaptım
4[SUP]5[/SUP]+ 2[SUP]4[/SUP]
2[SUP]10[/SUP]+ 2[SUP]4[/SUP]
2[SUP]4[/SUP] (2[SUP]6[/SUP]+1)
2[SUP]4[/SUP]=16
2[SUP]6[/SUP]=64
16* (64+1)=1040
Bunu sürekli 2ye bölüyoruz.Bölüm 0 olana kadar.
Sonra tersten kalanları yazıyoruz.Zaten 1 ve 0'lardan oluşuyor.
Ama cornellonun çözüm kısa yolu gibi.
Çünkü hadi burda küçük sayılar verilmiş yapması kolay ama büyük sayılar olsaydı zaman kaybı olur bu yöntem.
Diğer soruda da başka yolunu bilmiyorum ben varsa da.
Buraya yazması uzun sürüyor da çözerken uzun sürmüyor
İnsanın eli alışıyor zamanla
Kızlar şu soruya bakarmısınız :44:
Uğraşıyorum çözemedm Ebobunu bulmıcaz mı burda :26: Hiç sevmiyorum şu konuyuu
Boyutları 56 cm ve 105 cm olan bir karton tabakasının tamamı kenar uzunlukları tam sayı olan kare şeklinde eş parçalara ayrılmak isteniyor. En az kaç tane kare elde edilir
30 60 90 120 155
Cevap 120 mi?
En az dediği için ebobunu bulacağız.Yani ebobu oluşturulacak karenin bir kenar uzunluğu oluyor.Ebobu=7
Karton tabakası ya bu.Alanını bulacağız bu karton tabakasının.Sonra da bu karton tabakasının içinde kaç tane 7*7 kare var onu bulacağız.
Karton tabakanın alanı=56*105
Karenin alanı=7*7=49
(56*105)/49=120 çıkar.
merhaba... bende bu yazı iyi değerlendirmek isteyenlerdenim.. inşallah başarıcam. bende LyS'ye hazırlanırken kulladığım fem kitapları vardı. onları kullanabilirim değil mi? B lisanstan girmek istiyorum. şimdilik bu yazı onlarla halledebilirm yani hı .
merhaba kızlar ben de bu sene 4. snıfa geçtim ilköğretim matematik öğretmenliği okuyorum ve 2014 kpssye ben de giricem bu zamana kadar tam olarak başlamadım ufak tefek tarih ve coğrafya bakmıştım şimdi bir plan yaparak başlamak istiyorum ama nerden başlayacağımı bilmiyorum gy-gk mi eğitim bilimleri mi ah bi de alan sınavı var tabi kafam karışık yani napmalıyım sizce???:26::26:
Canlar Günaydın,başarılı ve huzurlu birgün geçirmeniz dileği ile.
Çalışmam için sizden moral ve program bekliyorum,nasıl yapalım,yardımsever arkadaşalarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?