• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

ben alma taraftarı değilim değişecegınden dolayı......:44::44:
sözel derse başlayacaksan türkçeyı tavsıye ederım çunku kpss sınavında genelde matematık ve turkce belırleyıcı oluyor.....bi taraftan da roman okumaya başlayabılırsın.....okuma ve anlama hızın artar.....

Türkçem iyidir aslında o yüzden o kadar acele etmek istemiyorum

Coğrafya ve tarihim sıfır en son coğrafya lise 2 de gördüm Tarihden de İnkılap tarihi var biraaz o yüzden başlamak istedim onlara :44:Beni zorlıcak olan ikisi çünkü

Tünaydın kızlaarr :16:

Ben geldim yine sorularımla :9:

Bugün inş Obeb Okek bitirip tekrar testlerine geçicem hiç sevmem kendilerini :18:

1- 4[SUP]5 [/SUP]+ 2[SUP]4[/SUP] işleminin 2 tabanında yazılmış hali kaç basamaklıdır ? (Mantığını anlayamadım bi türlü :5:)

3 5 7 9 11

2- 1 , 2, 3 , 4 , 5 rakamları kullanılarak A+B=C+D şartını sağlayan rakamları farklı dört basamaklı kaç tane ABCD doğal sayısı yazılabilir ?

4 8 12 16 20

bir de ben çözeyım dedim...

ama üslü yazamadım ya

Son düzenleme:
4[SUP]5 [/SUP] + 2[SUP]4[/SUP]= .......2[SUP]10[/SUP]+2[SUP]4[/SUP]=

sağdan başlarsak......önce 2[SUP]4 için=> 1000 (üstü kadar sıfır koyarız )
2[SUP]10 [/SUP][/SUP] için devam ediyoruz normalde 10 sıfır olmalı......yukardaki 1000 deki sıfırlarla beraber + 1000 nın 1 nı de sıfır kabul edıyoruz....

o zaman; 10000010000 toplam 11 basamaklı oluyor........

Son düzenleme:
Bende yazamıyodum pearl gösterdi nasıl yazıldığını :9:

Bu msj yazdığımız yerin en altında var x[SUP]2 [/SUP]x[SUB]2[/SUB] normal taban yazdıktan sonra basıp yazınca oluyoo
benden önce yazmışsın sen :21:

Son düzenleme:
Türkçem iyidir aslında o yüzden o kadar acele etmek istemiyorum

Coğrafya ve tarihim sıfır en son coğrafya lise 2 de gördüm Tarihden de İnkılap tarihi var biraaz o yüzden başlamak istedim onlara :44:Beni zorlıcak olan ikisi çünkü

hımm o zaman en zorlandıgından başla bence:34::34::34:

bu arada 2. soru da nerede takılmıstın......şimdi gördum evet cnm tek tek yazmak lazım.....başka yolu var mı bilmem ama sanmıyorum...

Son düzenleme:
hımm o zaman en zorlandıgından başla bence:34::34::34:

bu arada 2. soru da nerede takılmıstın......şimdi gördum evet cnm tek tek yazmak lazım.....başka yolu var mı bilmem ama sanmıyorum...

Bu tarz soruların olasılıkla çözüldüğü kalmış aklımda :44:hani ilk 2 ye 5 sayıdan 2si seçilir falan diye :26:
Sınavda o kadar uğraşılır mı ki :26:

4[SUP]5 [/SUP] + 2[SUP]4[/SUP]= .......2[SUP]10[/SUP]+2[SUP]4[/SUP]=

sağdan başlarsak......önce 2[SUP]4 için=> 1000 (üstü kadar sıfır koyarız )
2[SUP]10 [/SUP][/SUP] için devam ediyoruz normalde 10 sıfır olmalı......yukardaki 1000 deki sıfırlarla beraber + 1000 nın 1 nı de sıfır kabul edıyoruz....

o zaman; 10000010000 toplam 11 basamaklı oluyor........

Anladım ben bunu oley :52:

Bu tarz soruların olasılıkla çözüldüğü kalmış aklımda :44:hani ilk 2 ye 5 sayıdan 2si seçilir falan diye :26:
Sınavda o kadar uğraşılır mı ki :26:

sınavda bu kadar ugrastırcıı gelır mı bılmem daha önce bu tarz cıkmstı ama bu kadar ugrastırıcı değildi......

ösym 24 saatte yerleştirmeleri açıkladı kızlar....:27::27::27:

evet cnm rekor üstüne rekor kırıyor.........lisans da 86,80 de kalmıs.......yanı 4001 için......

Cnm ilk soruyu anlamadım ben :44:2[SUP]10 [/SUP]10 kere 2 ye tam bölünmüyo mu ? O zaman 10 tane 0 oluyo yani başına da 1 mi geliyo :44:2. terimi hiç katmıyomuyuz gerek yok mu yani nasıl olsa diğerinden az olduğu için basamağı değiştirmez ?

2. soru içinde öyle tek tek uğraşcakmıyız ? Olasılıkla çözmeye çalıştım ben ama beceremedm :25:

Saol cornella :16:Toplu yazarız evet :21:

Matematik yanında bi tanede sözel derse başlıyım mı diyorum ama tarihten kaynağım yok malesef Coğrafya ya başlasam mı :26:

Bide hiç ayrı soru bankam yok bir tane toplu gk gy var onda da her konudan tek test var. Kardeşim sayısal olduğu için onda da yok malesef sözel dersler şu anda
:25:
Sizden okuduklarıma göre yeni kitap almayın diyosunuz napsaam been eylül ekime kadar durmıyım diyorum böyle
:14:

Cornello da cevaplamış.Sanırım onu anlamışsın.Ben de onu anlayamadım ama sanırım o kısa yolu.
Ben şöyle yaptım
4[SUP]5[/SUP]+ 2[SUP]4[/SUP]
2[SUP]10[/SUP]+ 2[SUP]4[/SUP]
2[SUP]4[/SUP] (2[SUP]6[/SUP]+1)
2[SUP]4[/SUP]=16
2[SUP]6[/SUP]=64
16* (64+1)=1040
Bunu sürekli 2ye bölüyoruz.Bölüm 0 olana kadar.
Sonra tersten kalanları yazıyoruz.Zaten 1 ve 0'lardan oluşuyor.
Ama cornellonun çözüm kısa yolu gibi.
Çünkü hadi burda küçük sayılar verilmiş yapması kolay ama büyük sayılar olsaydı zaman kaybı olur bu yöntem.

Diğer soruda da başka yolunu bilmiyorum ben varsa da.
Buraya yazması uzun sürüyor da çözerken uzun sürmüyor :1:
İnsanın eli alışıyor zamanla

Cornello da cevaplamış.Sanırım onu anlamışsın.Ben de onu anlayamadım ama sanırım o kısa yolu.
Ben şöyle yaptım
4[SUP]5[/SUP]+ 2[SUP]4[/SUP]
2[SUP]10[/SUP]+ 2[SUP]4[/SUP]
2[SUP]4[/SUP] (2[SUP]6[/SUP]+1)
2[SUP]4[/SUP]=16
2[SUP]6[/SUP]=64
16* (64+1)=1040
Bunu sürekli 2ye bölüyoruz.Bölüm 0 olana kadar.
Sonra tersten kalanları yazıyoruz.Zaten 1 ve 0'lardan oluşuyor.
Ama cornellonun çözüm kısa yolu gibi.
Çünkü hadi burda küçük sayılar verilmiş yapması kolay ama büyük sayılar olsaydı zaman kaybı olur bu yöntem.

Diğer soruda da başka yolunu bilmiyorum ben varsa da.
Buraya yazması uzun sürüyor da çözerken uzun sürmüyor :1:
İnsanın eli alışıyor zamanla

Cnm şöyle açıklıyım ben sana o zaman :)

Şimdi örneğin 2[SUP]10[/SUP] 2 ye 10 kere tam bölünmez mi ? 10 tane 2 nin çarpımı ya 10 kere 2 ye bölünür

Yada 4[SUP]2[/SUP]​ diyim bu da 4 tabanında yazarsak 4e 2 kere tam bölünür yani sonunda 2 sıfır olur başına 1 yazarız en son bölüm 1 olduğu için :3:

Kızlar nasılsnız??? Ben eylül ayına kadar matematik çalşmayı düşünüyorum.. Benim matematik problemim var malesef temelden başladığım için ancak o vakte kadar hallederim.... matematik bitince Türkçe çalşmayı düşünüyorum daha sonra genel kültür.....

Kızlar şu soruya bakarmısınız :44:

Uğraşıyorum çözemedm Ebobunu bulmıcaz mı burda :26: Hiç sevmiyorum şu konuyuu :14:

Boyutları 56 cm ve 105 cm olan bir karton tabakasının tamamı kenar uzunlukları tam sayı olan kare şeklinde eş parçalara ayrılmak isteniyor. En az kaç tane kare elde edilir

30 60 90 120 155

Kızlar şu soruya bakarmısınız :44:

Uğraşıyorum çözemedm Ebobunu bulmıcaz mı burda :26: Hiç sevmiyorum şu konuyuu :14:

Boyutları 56 cm ve 105 cm olan bir karton tabakasının tamamı kenar uzunlukları tam sayı olan kare şeklinde eş parçalara ayrılmak isteniyor. En az kaç tane kare elde edilir

30 60 90 120 155

Cevap 120 mi?
En az dediği için ebobunu bulacağız.Yani ebobu oluşturulacak karenin bir kenar uzunluğu oluyor.Ebobu=7
Karton tabakası ya bu.Alanını bulacağız bu karton tabakasının.Sonra da bu karton tabakasının içinde kaç tane 7*7 kare var onu bulacağız.
Karton tabakanın alanı=56*105
Karenin alanı=7*7=49
(56*105)/49=120 çıkar.

merhaba... bende bu yazı iyi değerlendirmek isteyenlerdenim.. inşallah başarıcam. bende LyS'ye hazırlanırken kulladığım fem kitapları vardı. onları kullanabilirim değil mi? B lisanstan girmek istiyorum. şimdilik bu yazı onlarla halledebilirm yani hı .

merhaba kızlar ben de bu sene 4. snıfa geçtim ilköğretim matematik öğretmenliği okuyorum ve 2014 kpssye ben de giricem bu zamana kadar tam olarak başlamadım ufak tefek tarih ve coğrafya bakmıştım şimdi bir plan yaparak başlamak istiyorum ama nerden başlayacağımı bilmiyorum gy-gk mi eğitim bilimleri mi ah bi de alan sınavı var tabi kafam karışık yani napmalıyım sizce???:26::26:

Son düzenleme:
Cevap 120 mi?
En az dediği için ebobunu bulacağız.Yani ebobu oluşturulacak karenin bir kenar uzunluğu oluyor.Ebobu=7
Karton tabakası ya bu.Alanını bulacağız bu karton tabakasının.Sonra da bu karton tabakasının içinde kaç tane 7*7 kare var onu bulacağız.
Karton tabakanın alanı=56*105
Karenin alanı=7*7=49
(56*105)/49=120 çıkar.

Saol pearl anladım şimdiikk :16:

Canlar Günaydın,başarılı ve huzurlu birgün geçirmeniz dileği ile.

Çalışmam için sizden moral ve program bekliyorum,nasıl yapalım,yardımsever arkadaşalarım

merhaba... bende bu yazı iyi değerlendirmek isteyenlerdenim.. inşallah başarıcam. bende LyS'ye hazırlanırken kulladığım fem kitapları vardı. onları kullanabilirim değil mi? B lisanstan girmek istiyorum. şimdilik bu yazı onlarla halledebilirm yani hı .

merhaba hoş geldin aramıza.......tabi ki kullanabilirsin.......

merhaba kızlar ben de bu sene 4. snıfa geçtim ilköğretim matematik öğretmenliği okuyorum ve 2014 kpssye ben de giricem bu zamana kadar tam olarak başlamadım ufak tefek tarih ve coğrafya bakmıştım şimdi bir plan yaparak başlamak istiyorum ama nerden başlayacağımı bilmiyorum gy-gk mi eğitim bilimleri mi ah bi de alan sınavı var tabi kafam karışık yani napmalıyım sizce???:26::26:

cnm bence eğitim bilimlerini hallet önce......zaten matematıkcısın onu yaparsın......eğitimi hallettıkten sonra gk/gy bakarsın alanla beraber......ama eğitimden de soru çözmeye devam edersin......

Canlar Günaydın,başarılı ve huzurlu birgün geçirmeniz dileği ile.

Çalışmam için sizden moral ve program bekliyorum,nasıl yapalım,yardımsever arkadaşalarım

günaydın.........hangı derslerde zayıfsan onunla başlamalısın....önce karar ver hepsini bir arada mı göturmek ıstıyorsun yoksa yaz bıtene kadar 1-2 dersı bıtırmek mı? ona göre konusururz:34:

Back