• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

benimde kpssye girmem lazım ve bayağı yüksek not almam lazım evliyim şehir değiştirmem zor hatta hamile de olabilirim belli değil işe çok ihtiyacım var kendimi geliştirmekte istiyorum, eşimle belki şirket açarız ama ya tutmazsa memuriyet garanti

şimdi şirket tutarsa çalışmalarımla uzaktan eğitim yazıp işime çok yarayacak bir bölüm okuyada bilrim üniversite sınavlarıyla konular hemen hemen aynı nasılsa sizce kpssye çalışmak benim faydama mı

ama evde çalışacam kursa gidemem

boşa mı kürek çekerim umarım derdimi anlatabilmişimdir :)

anlamaya çalıştım diyelim:1:
yalnız kpss ile öss yanı yenı ygs ve lys konuları aynı sayılmaz.yanı kpss konuları çok yetersız kalır size uzaktan egıtım saglayacak bir bölum kazanmanıza yardımcı olur mu bilemem:44:
ama kpss ye çalısmak mantıklı gibi......kpss çalısırsınız aynı zamanda öss sınavlarına da girersiniz......
kpss yı kazanırsanız memleketınızde memurluk yazarsınız....eşinizle de bı taraftan şirkette çalısabılırsınız....:34:

anlamaya çalıştım diyelim:1:
yalnız kpss ile öss yanı yenı ygs ve lys konuları aynı sayılmaz.yanı kpss konuları çok yetersız kalır size uzaktan egıtım saglayacak bir bölum kazanmanıza yardımcı olur mu bilemem:44:
ama kpss ye çalısmak mantıklı gibi......kpss çalısırsınız aynı zamanda öss sınavlarına da girersiniz......
kpss yı kazanırsanız memleketınızde memurluk yazarsınız....eşinizle de bı taraftan şirkette çalısabılırsınız....:34:

ya ben geçen sene kursa gittim kpssden 68 aldım ama öss lys mi oluyor ilk bölümü ondan 346 aldım yani baya etkisi vardı :) neyse o zaman bende çalışmaya başlıyorum evden çalışanlarınız var mı sizce başarabilir miyim ?

Cnm ben en temelden başladım:1: çarpım tablosundan :1: eksi artı olaylarından:1: Antremanlarla matematik diye bir kitap aldım... 2 kitaptan oluşuyor. birinci kitap temel oluşturmaya yönelik, ikinci kitapta kpss,lys ... düzeyinde ki konulardan başlıyor..... birnci kitapta 5-6 konum kaldı... ikinci kitaba geçicem inş. ama anlatan biri yok... yardımcı olacak kimsem yok:ssz: bi mat öğretmeni buldum.. saati 30 tl ye.... 4-5 kez yardım almayı düşünüyorum... eylüle kadar matematiği halletmem lazım inş. :ssz:
canım netten ekol hoca var onuda dinleyebilirsin..adam tane tane anlatmış.. ve ayrıntılı gidiyor ;) baştan savma değil bi izle istersen videoları :34:
Cnm eğitimden mi gireceksin yoksa normal B kadrolarına mı??? Fen edebyat fak. mi eğitim fak. mezunusun?? Formasyon almadın mı?? Düz memurluk düşünüyorsan B kadrolarında o zmn 4001 den tercih yapacaksın sanırım... Geçen sene aldığın puan az buz değilmiş cnm... ben 84 alsam allahtan ne isterim... Ewet şu an eylül ayına kadar matematikle cebelleşicem inş. :1:

Bu arada kızlar yaş kaç?? Ben eylülde 25 olucam:31:

bana applaaaa diyceeennn ozaman :52::52::52: 29 yaşındayım :16: 12 aralıkta 30uma gircem :21::21:

Başlarsın inşallah sen de.Yeterki insana bir azim gelsin.Sonra gerisi geliyor.
Bak ben başladım da ne oldu bırakmak durumunda kaldım.
Sen de bebeğin için uğraşıyosun geçerli bir sebep bence bu.
Ama yine de geç kalma sevdiğin bir dersten başlayabilirsin ders çalışmaya alışana kadar.
doğru söyluyorsun canım bi azim gelseee olacak bişilerde bi oturamadım gitti şu masanın başına yaaa :20::20: kızıyorum kendimee deee :4::4: normalde disiplini severim..disiplinli biriyimdir...
kendime zaman olarak zaten 5-6 temmuza kadar zaman ayırmıstım sanırım yine öyle olucak.. :24:
kızlarrrrrrrr ne kadar mutlu oldum birbirinize yardımcı olmussunuz.......

heyaski cnm soru sorduugnu bile unutmusum:17::17: memleketten kardeşim geldi onunla ılgılenıyorum..dışarı falan cıkarıyorum gec saatte eve geldım çok yorulmusum.......ayaklarımın altı sızlıyordu eve geldıgımde.........sızmısım sabah 10 da kaldırmasalar uyanmazdım......millet hava sıcaktı dıyor ben onun bıle farkında değilim öyle uyumusum düşünün......

neyse ki pearl imdadına yetişmiş:16::16::16::16: çok sağol pearl.......

iskorpitcim seni az çok anlayabiliyorum cnm....bizim de bu ay olmadı maalesef regl oldum......yarın doktora gıdıyorum.....:31::31:
ama lutfen aksatma çalısmalarını bılıyorsun daha alana gececeksın......:20::20::20::20:

goldflay cnm kpss b den hazırlanıyorum ben eğitim düşünmek hayal bizler için 90+ almam lazım o da cok zor .....artık alan da geldi hiçbir bilgim yok......oturup hem eğitim hem alan çalısmaktansa sağlam kpss b ye çalısmak daha iyi......

84 cok yuksek değil cnm gözunde buyutme bu kadar......
benimde yarın kist kontrolum var :18::18:insallah kist mist kalmamıştır :23: bi suru otlar karıştırıp karıştırıp içtimmm artık kusucam ve içmekte istemesemde kendimi buna mecbur hissettirdim öfff yaaaa hep bu türk filmlerinin suçu :52::52: ceketimi attım hamile kaldın hülyaa hülyaaa dedileeeerrr bizde öyle sandık ne bilelimmmm :9::9::9:

ya ben geçen sene kursa gittim kpssden 68 aldım ama öss lys mi oluyor ilk bölümü ondan 346 aldım yani baya etkisi vardı :) neyse o zaman bende çalışmaya başlıyorum evden çalışanlarınız var mı sizce başarabilir miyim ?

canım ben evde lisans kpss + kurum sınavlarını evde kendim çalışacağım:18::18:...yani sende yaparsın canım :16:

Allah zihin açıklığı versin herbirimizeeee...işlerimizz rast gitsinnn insallahhh :25::25::25::nazar:

çoğumuz evde çalışacagız zaten ,sen de yaparsın:34::34:

tarihten net yükseltmek istiyorsanız ya da temel atmak kesinlikle hakan dede derim.
hatta nette vimeo.com dan hakan dede yazdığınızda tüm videolar çıkıyor.
bir de kitabı var ikisi de harika hem pratik ezber formülleri de var.

tarihten net yükseltmek istiyorsanız ya da temel atmak kesinlikle hakan dede derim.

Bunu not alıyorum.Çalışmaya başlayınca bakacağım buna.Çünkü benim tarih sıfır :1:

bugünnn herhangi bir konuyla başlayayım o vakittt bu sefer kimselere ders çalışıyorum falan demeyecem erken başlarsamda illaki hallederim konuları aslında

beni zorlayan lazım.... yoksa başarırım beni zorlayınn ödev verinnnnn :) kimsem yok başımda

bunu hemen not alıyorum:34:

bugünnn herhangi bir konuyla başlayayım o vakittt bu sefer kimselere ders çalışıyorum falan demeyecem erken başlarsamda illaki hallederim konuları aslında

beni zorlayan lazım.... yoksa başarırım beni zorlayınn ödev verinnnnn :) kimsem yok başımda

cnm öncelikle öyle herhangı bır konudan başlamak falan olmaz....:20::20::20:
hangıd ersten başlayacaksan en baştan başlamalısın......
mesela mat. den başlayacaksan ilk 2 konuyu bitireceksın......takıp için ilk sayfada kı çizelgeyı baz alabılırsın....kolay gelsin.....

Bunu not alıyorum.Çalışmaya başlayınca bakacağım buna.Çünkü benim tarih sıfır :1:

ilk aylar bununla başla derim. bir de bununla beraber bir kitap bitirmeye çalış.
konu ertesi gün soru şeklinde.

bu kitap bitince otur baştan sona hepsini izle.

sonra ihtiyaca bak. ihtiyaç diyorum çünkü ayrıntı var. ihtiyaçla da soru bitir.

4 netle başlayan biri kesin 24 e çıkar ama dediğim gibi unutulan bir ders sürekli tekrar ister.

kızlar ben yararlandığım şeyleri, ipuçlarını falan yazıcam ama 2 gün kaldı şu an stres atmakla meşgulum.
sonra tek tek hem sorularınızı evaplarım hem de fikirlerimi yazarım.
hepimizi başarılar:))))))
hayırlı yerler inşallah:))))

kızlar acaba 2014 kpss ne zaman olur ramazndan önce olur gibi geliyo haziran sonunda falan ösym takvimi açıklamadı ama tahminen ??

bunu hemen not alıyorum:34:

cnm öncelikle öyle herhangı bır konudan başlamak falan olmaz....:20::20::20:
hangıd ersten başlayacaksan en baştan başlamalısın......
mesela mat. den başlayacaksan ilk 2 konuyu bitireceksın......takıp için ilk sayfada kı çizelgeyı baz alabılırsın....kolay gelsin.....

tamam o zaman bugün bir matematik konusu ve test yeterli olur herhalde yavaş yavaş başlayayım kitap okuyun bide sınav çözmenizi bayağı hızlandıracaktır eminim bugün ilk günümm :)

Böyle bir konu açtığınız için çok teşekkür ederim.beni aranıza alsanız ayrıca teşekkür ederim,Kadınlar kulübüne de çok teşekkür ederim.
hepimiz beraber çalışsak başaracağımıza inanıyorum.

Tünaydın kızlaarr :16:

Ben geldim yine sorularımla :9:

Bugün inş Obeb Okek bitirip tekrar testlerine geçicem hiç sevmem kendilerini :18:

1- 4[SUP]5 [/SUP]+ 2[SUP]4[/SUP] işleminin 2 tabanında yazılmış hali kaç basamaklıdır ? (Mantığını anlayamadım bi türlü :5:)

3 5 7 9 11

2- 1 , 2, 3 , 4 , 5 rakamları kullanılarak A+B=C+D şartını sağlayan rakamları farklı dört basamaklı kaç tane ABCD doğal sayısı yazılabilir ?

4 8 12 16 20

1. soru için: 4 üzeri 5 = 2 üzeri 10 Buradan 2 üzeri 10 + 2 üzeri 4 = 2 tabanında 10000010000 şeklinde yazılır. Sağdan sola doğru açılım mantığıyla yazıyoruz. Bu sebepten 11 basamaklı. (Sayıları üslü nasıl yazacağımı bilemediğim için böyle yazdım kusura bakmayın:)
2. soru için: Cevabı 24 buldum Nerede hata yaptığımı bulamadım. Şöyle düşündüm:
2+3=1+4 Buradan yazılabilecek sayılar: 2314, 2341, 3214, 3241, 1423, 1432, 4123, 4132. Yani 8 sayı. Diğer durumlar,
1+5=2+4 Buradan da 8 sayı.
2+5=3+4 Buradan da 8 sayı. Hepsinin de rakamları farklı.

Böyle bir konu açtığınız için çok teşekkür ederim.beni aranıza alsanız ayrıca teşekkür ederim,Kadınlar kulübüne de çok teşekkür ederim.

bendeeee yeniyimmm :) bugün başlayacam ama ev işi yemek yaptım anca sıra geldiii :)

Bugün inş Obeb Okek bitirip tekrar testlerine geçicem hiç sevmem kendilerini :18:

1- 4[SUP]5 [/SUP]+ 2[SUP]4[/SUP] işleminin 2 tabanında yazılmış hali kaç basamaklıdır ? (Mantığını anlayamadım bi türlü :5:)

3 5 7 9 11

2- 1 , 2, 3 , 4 , 5 rakamları kullanılarak A+B=C+D şartını sağlayan rakamları farklı dört basamaklı kaç tane ABCD doğal sayısı yazılabilir ?

4 8 12 16 20

1. soruyu bir arkadaş cevaplamış.2 tabanında sayılar 1 ve 0'lardan oluşur.
Bir sayıyı 2lik tabana çevirmek için sürekli 2ye bölmek gerekir.Bölüm 0 olana kadar işleme devam edilir.
Bu soruda 11 basamaklı bir sayı oluyor ama kafama takılan birşey oldu sanki bunun daha pratik bir yolu olmalı bence :44:
Belki de yoktur bilemiyorum :1:

2. sorunun cevabını ben 16 buldum.

2+4=1+5

2415
4215
2451
4251
1524
1542
5124
5142

2+5=3+4
2534
5234
2543
5243
3425
3452
4325
4352

1+4=2+3
1423
1432
4123
4132
2314
2341
3214
3241 Toplamda 24 oluyor.

Son düzenleme:
kızlar acaba 2014 kpss ne zaman olur ramazndan önce olur gibi geliyo haziran sonunda falan ösym takvimi açıklamadı ama tahminen ??

cnm tahmınen temmuzun 5-6 sı lisans sınavı tarihi olur gıbı gelıyor...............

rica ederiz cnm:34: aramıza aldık gitti bile...:34:

3 5 7 9 11

4 8 12 16 20

heyaksı super ilerliyorsun......her zaman kı gıbı kızlar imdadına yetişmiş:34: konularını bıraz daha ilerlet toptan yazarız senın adını da çizelgeye......

1. soruyu bir arkadaş cevaplamış.2 tabanında sayılar 1 ve 0'lardan oluşur.
Bir sayıyı 2lik tabana çevirmek için sürekli 2ye bölmek gerekir.Bölüm 0 olana kadar işleme devam edilir.
Bu soruda 11 basamaklı bir sayı oluyor ama kafama takılan birşey oldu sanki bunun daha pratik bir yolu olmalı bence :44:
Belki de yoktur bilemiyorum :1:

2. sorunun cevabını ben 16 buldum.

2+4=1+5

2415
4215
2451
4251
1524
1542
5124
5142

2+5=3+4
2534
5234
2543
5243
3425
3452
4325
4352

1+4=2+3
1423
1432
4123
4132
2314
2341
3214
3241 Toplamda 24 oluyor.

Cnm ilk soruyu anlamadım ben :44:2[SUP]10 [/SUP]10 kere 2 ye tam bölünmüyo mu ? O zaman 10 tane 0 oluyo yani başına da 1 mi geliyo :44:2. terimi hiç katmıyomuyuz gerek yok mu yani nasıl olsa diğerinden az olduğu için basamağı değiştirmez ?

2. soru içinde öyle tek tek uğraşcakmıyız ? Olasılıkla çözmeye çalıştım ben ama beceremedm :25:

cnm tahmınen temmuzun 5-6 sı lisans sınavı tarihi olur gıbı gelıyor...............

rica ederiz cnm:34: aramıza aldık gitti bile...:34:

heyaksı super ilerliyorsun......her zaman kı gıbı kızlar imdadına yetişmiş:34: konularını bıraz daha ilerlet toptan yazarız senın adını da çizelgeye......

Saol cornella :16:Toplu yazarız evet :21:

Matematik yanında bi tanede sözel derse başlıyım mı diyorum ama tarihten kaynağım yok malesef Coğrafya ya başlasam mı :26:

Bide hiç ayrı soru bankam yok bir tane toplu gk gy var onda da her konudan tek test var. Kardeşim sayısal olduğu için onda da yok malesef sözel dersler şu anda
:25:
Sizden okuduklarıma göre yeni kitap almayın diyosunuz napsaam been eylül ekime kadar durmıyım diyorum böyle
:14:

Cnm ilk soruyu anlamadım ben :44:2[SUP]10 [/SUP]10 kere 2 ye tam bölünmüyo mu ? O zaman 10 tane 0 oluyo yani başına da 1 mi geliyo :44:2. terimi hiç katmıyomuyuz gerek yok mu yani nasıl olsa diğerinden az olduğu için basamağı değiştirmez ?

2. soru içinde öyle tek tek uğraşcakmıyız ? Olasılıkla çözmeye çalıştım ben ama beceremedm :25:

Saol cornella :16:Toplu yazarız evet :21:

Matematik yanında bi tanede sözel derse başlıyım mı diyorum ama tarihten kaynağım yok malesef Coğrafya ya başlasam mı :26:

Bide hiç ayrı soru bankam yok bir tane toplu gk gy var onda da her konudan tek test var. Kardeşim sayısal olduğu için onda da yok malesef sözel dersler şu anda
:25:
Sizden okuduklarıma göre yeni kitap almayın diyosunuz napsaam been eylül ekime kadar durmıyım diyorum böyle
:14:

ben alma taraftarı değilim değişecegınden dolayı......:44::44:
sözel derse başlayacaksan türkçeyı tavsıye ederım çunku kpss sınavında genelde matematık ve turkce belırleyıcı oluyor.....bi taraftan da roman okumaya başlayabılırsın.....okuma ve anlama hızın artar.....

Back