• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

Evet cvp D

Ne kadar kolaymışş :9:

Teşekkür ederiimm :)

Son düzenleme:
Cevap D mi?
2[SUP]2[/SUP] +4[SUP]2[/SUP] +6[SUP]2[/SUP] + ....+x[SUP]2[/SUP]

2 eklersek her terime
4[SUP]2[/SUP] + 6[SUP]2[/SUP]+ 8[SUP]2[/SUP]+....+(x+2)[SUP]2[/SUP]

(x+2)[SUP]2[/SUP] -2[SUP]2[/SUP]

(x[SUP]2[/SUP]+4x+4) -4= x[SUP]2[/SUP]+4x

Bide üslü sayıları nasıl yazıyosun öyle :44:

Diğer gibi yazmak işkence :9:

Kızlar malesef kpss çalışmama bir ara vermek durumundayım 15 gün civarı snaırım.
Bir tane dersten kalmışım :5::5::5:
Çok sinirlendim gerçekten çünkü hocanın haksızlık yaptığına adım kadar eminim.
Çok fena hırs yaptırdı bana o dersi bütünlemede vereceğim biliyorum ama hoca da bunun hesabını diğer tarafta fazlasıyla verecek :47:

canım yaaa çok üzüldümmm :(:(
Allah sana sabır versinn ... böyle kıl hocalar illaki olur zatenn...
dersinde başarılar..Allah zihin açıklığı versin sana

heyaksi neyseki pearl burdaymış cevaplamış sorunu...

bende henüz başlamadım çalışmayaaa:17::17: yalan söylemıcem size evet başlamadım bahaneler mi evet ... tüp bebek için hastane değişilkiği yapma kararı aldım ve butun güünnn oturdum merkez araştrdım :4::4:

1 ünite bitireydım bari demiii :20::20::20::20: şuan kendime kızıyrum çunku sozumde durmadım sizlerdne önce kendime karşııı :47::47::47::47: saatlerıde gerı alamam vahvahlanmak kar etmezzz biliyorummm...

ayy nasıl öfkeliyim şuan kendime anlatamammmm :23::23::23::22::22::22::22::22::22:

bahane sıralamıcammm az olsun öz çalışmak kafii zaten

saçımdan tutup çekermisinizzz...kulaklarımdan duvaramı çivilersiniz bilmiyorummm :47::47::47::47:

Kızlar malesef kpss çalışmama bir ara vermek durumundayım 15 gün civarı snaırım.
Bir tane dersten kalmışım :5::5::5:
Çok sinirlendim gerçekten çünkü hocanın haksızlık yaptığına adım kadar eminim.
Çok fena hırs yaptırdı bana o dersi bütünlemede vereceğim biliyorum ama hoca da bunun hesabını diğer tarafta fazlasıyla verecek :47:
Çok üzüldm bende görmemiştim msjını :53:

Geçen dönem benimde vardı başımda öyle bi hoca

Kadın kıldı ya bildiğinn :O Etrafında bi kaç kişi vardı ve hep onlar yüksek not alıyordu

Kağıtları okumadığını düşünüyorum :)

arkalı önlü dolu dolu 2 kağıt verdim ve 60 puanlık sorularından 25 aldım :53:

Yazdıklarımın çoğunun doğru olduğunu biliyorum ama napıcaan :O

İlk defa alan dersimden bu kadar düşük aldım

Allahtan ben geçtim Büte kalmadan Sende geçersin umarım bütte :)

Çok hakkımızı yedi ben helal etmiyorum zaten :52:

Son düzenleme:
temelden yoksa öss (şimdi lys mi oldu) temelli kitap alıp çalış...

benim matım iyiyken ben bile güvenderle başlıcam yani mata... işi sağlama almak lazım...eşşeee sağlam kazığa çakmalı :34:

dün akşam bi göz gezdirdim tüm konulara iiii temem yaa hallederiz modundaydım :52: :9:

zaten sürekli kendime yapıyorummm,,,başarıyorummm,,, derken bile bi özgüvenim gelıo yani sizde deneyin :34::21::21:

Cnm ben en temelden başladım:1: çarpım tablosundan :1: eksi artı olaylarından:1: Antremanlarla matematik diye bir kitap aldım... 2 kitaptan oluşuyor. birinci kitap temel oluşturmaya yönelik, ikinci kitapta kpss,lys ... düzeyinde ki konulardan başlıyor..... birnci kitapta 5-6 konum kaldı... ikinci kitaba geçicem inş. ama anlatan biri yok... yardımcı olacak kimsem yok:ssz: bi mat öğretmeni buldum.. saati 30 tl ye.... 4-5 kez yardım almayı düşünüyorum... eylüle kadar matematiği halletmem lazım inş. :ssz:

merhaba cnm hoş geldin.......merak etme internetım kesılmedıgı sürece aktif olacak bu topiğimiz....inş. tabi.....

ben lisans tan gırecegım cnm bölumun maalesef biyoloji.......bi taraftan da aöf işletme 1 deydım ama onu donduruyorum bu yıl sadece kpss ye odaklanmak ıstıyorum......
matematıgı halledersın sadece üzerıne gitmen lazım.netten ekol hocanın videolarını falan izle cok faydalı oluyor.....
2012 ye bende girdim 84 aldım ama yeterli değil maalesef.......

Cnm eğitimden mi gireceksin yoksa normal B kadrolarına mı??? Fen edebyat fak. mi eğitim fak. mezunusun?? Formasyon almadın mı?? Düz memurluk düşünüyorsan B kadrolarında o zmn 4001 den tercih yapacaksın sanırım... Geçen sene aldığın puan az buz değilmiş cnm... ben 84 alsam allahtan ne isterim... Ewet şu an eylül ayına kadar matematikle cebelleşicem inş. :1:

Bu arada kızlar yaş kaç?? Ben eylülde 25 olucam:31:

Bide üslü sayıları nasıl yazıyosun öyle :44:

Diğer gibi yazmak işkence :9:

Mesaj yazarken üst tarafta menüler çıkıyor ya.En alt satırda en sonda x[SUB]2[/SUB] x[SUP]2[/SUP] var.Oradan yapıyorsun.
Önce tabanı yazıyorsun sonra dediğim şeylere tıklıyosun oluyor.
Anlatabildim mi bilmiyorum ama :)

Çok üzüldm bende görmemiştim msjını :53:

Geçen dönem benimde vardı başımda öyle bi hoca

Kadın kıldı ya bildiğinn :O Etrafında bi kaç kişi vardı ve hep onlar yüksek not alıyordu

Kağıtları okumadığını düşünüyorum :)

arkalı önlü dolu dolu 2 kağıt verdim ve 60 puanlık sorularından 25 aldım :53:

Yazdıklarımın çoğunun doğru olduğunu biliyorum ama napıcaan :O

İlk defa alan dersimden bu kadar düşük aldım

Allahtan ben geçtim Büte kalmadan Sende geçersin umarım bütte :)

Çok hakkımızı yedi ben helal etmiyorum zaten :52:

Sorma ya.Benim zaten en sinir olduğum şey kağıdı okumaması.
Biliyorum ya cevaplarım doğru yani.
Kfasına göre not vermiş.Sonra dayanamadım itiraz ettim.tekrar bakın diye.
Tekrar yine kafasına göre not vermiş.
İstediğini geçirmiş ee tabi birilerinin de kalması gerekiyor.
Ama bütte vereceğim inşallah.
Dersi vereceğim o problem değil de ben geçecekken beni neden bırakıyosun da kalacak olan kişiler geçebiliyor?
Hakkımı ben de helal etmiyorum.

heyaksi neyseki pearl burdaymış cevaplamış sorunu...

bende henüz başlamadım çalışmayaaa:17::17: yalan söylemıcem size evet başlamadım bahaneler mi evet ... tüp bebek için hastane değişilkiği yapma kararı aldım ve butun güünnn oturdum merkez araştrdım :4::4:

1 ünite bitireydım bari demiii :20::20::20::20: şuan kendime kızıyrum çunku sozumde durmadım sizlerdne önce kendime karşııı :47::47::47::47: saatlerıde gerı alamam vahvahlanmak kar etmezzz biliyorummm...

ayy nasıl öfkeliyim şuan kendime anlatamammmm :23::23::23::22::22::22::22::22::22:

bahane sıralamıcammm az olsun öz çalışmak kafii zaten

saçımdan tutup çekermisinizzz...kulaklarımdan duvaramı çivilersiniz bilmiyorummm :47::47::47::47:

Başlarsın inşallah sen de.Yeterki insana bir azim gelsin.Sonra gerisi geliyor.
Bak ben başladım da ne oldu bırakmak durumunda kaldım.
Sen de bebeğin için uğraşıyosun geçerli bir sebep bence bu.
Ama yine de geç kalma sevdiğin bir dersten başlayabilirsin ders çalışmaya alışana kadar.

pearl_571 yapabildim çok saoll x[SUP]2 [/SUP]:9:

Günaydın kızlarr iyi çalışmalar herkesee :16:

2 sorum daha var sizlere :17:

1- Ardışık üç çift doğal sayının çarpımı bu üç sayının toplamının 160 katına eşittir. Buna göre bu üç sayıdan en büyüğü kaçtır ?

a-20 b-22 c-24 d-26 e-28

2-x, y , z ardışık tek doğal sayılar ve x < y < zdir

( 2-4/x). ( 2/y -1). (4/z-2) = 100/31 olduğuna göre y kaçtır ?

a-29 b-27 c-25 d-23 e-21

yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederiimm :16:

1- Ardışık üç çift doğal sayının çarpımı bu üç sayının toplamının 160 katına eşittir. Buna göre bu üç sayıdan en büyüğü kaçtır ?

a-20 b-22 c-24 d-26 e-28

a-29 b-27 c-25 d-23 e-21

1. sorunu cevaplayayım önce.
Ardışık 3 çift sayı: a a+2 a+4 dedim.
a.(a+2).(a+4)=160.(3a+6)
a.(a+2).(a+4)=160.3(a+2)
(a+2)ler sadeleşir.
a.(a+4)=160.3
a[SUP]2[/SUP]+4a=480
a[SUP]2[/SUP]+4a-480=0
a +24
a -20
a+24=0 a-20=0
a=-24 a=20
Doğal sayı dediği için pozitif olanı alırız.
a=20 Bizim a dediğimiz şey en küçük sayımızdı.En büyüğü a+4=20+4=24 olur.

a-20 b-22 c-24 d-26 e-28

a-29 b-27 c-25 d-23 e-21

Bu da 2. sorunun cevabı
Yine sayılara tek ve ardışık
a a+2 a+4 dedim
Bu işlemde x y z yerine bunları yazacağımki tek bilinmeyenle işim kolaylaşsın.
Canım bunları yazıp işlemleri doğru yaparsan a'yı bulacaksın.y=a+2 olduğundan a'ya 2 ekleyeceksin.
Şimdi buraya işlemleri yazamıyorum.Bölüm ve çarpımlar birbirine karışıyor çünkü.
Ama yapamazsan da yine yardımcı olmaya çalışırım.
Cevabı:y=29

pearl_571 çook teşekkür ederim çözebildim bende :9:

Çoook yardımcı oldun banaa çok sağol gerçekteennn :16::16:

kızlarrrrrrrr ne kadar mutlu oldum birbirinize yardımcı olmussunuz.......

heyaski cnm soru sorduugnu bile unutmusum:17::17: memleketten kardeşim geldi onunla ılgılenıyorum..dışarı falan cıkarıyorum gec saatte eve geldım çok yorulmusum.......ayaklarımın altı sızlıyordu eve geldıgımde.........sızmısım sabah 10 da kaldırmasalar uyanmazdım......millet hava sıcaktı dıyor ben onun bıle farkında değilim öyle uyumusum düşünün......

neyse ki pearl imdadına yetişmiş:16::16::16::16: çok sağol pearl.......

iskorpitcim seni az çok anlayabiliyorum cnm....bizim de bu ay olmadı maalesef regl oldum......yarın doktora gıdıyorum.....:31::31:
ama lutfen aksatma çalısmalarını bılıyorsun daha alana gececeksın......:20::20::20::20:

goldflay cnm kpss b den hazırlanıyorum ben eğitim düşünmek hayal bizler için 90+ almam lazım o da cok zor .....artık alan da geldi hiçbir bilgim yok......oturup hem eğitim hem alan çalısmaktansa sağlam kpss b ye çalısmak daha iyi......

84 cok yuksek değil cnm gözunde buyutme bu kadar......

heyaski cnm soru sorduugnu bile unutmusum:17::17: memleketten kardeşim geldi onunla ılgılenıyorum..dışarı falan cıkarıyorum gec saatte eve geldım çok yorulmusum.......ayaklarımın altı sızlıyordu eve geldıgımde.........sızmısım sabah 10 da kaldırmasalar uyanmazdım......millet hava sıcaktı dıyor ben onun bıle farkında değilim öyle uyumusum düşünün......

iskorpitcim seni az çok anlayabiliyorum cnm....bizim de bu ay olmadı maalesef regl oldum......yarın doktora gıdıyorum.....:31::31:
ama lutfen aksatma çalısmalarını bılıyorsun daha alana gececeksın......:20::20::20::20:

goldflay cnm kpss b den hazırlanıyorum ben eğitim düşünmek hayal bizler için 90+ almam lazım o da cok zor .....artık alan da geldi hiçbir bilgim yok......oturup hem eğitim hem alan çalısmaktansa sağlam kpss b ye çalısmak daha iyi......

Sorun değil cornellacım :)

Pearl saolsun bütün sorularımı çözdüü :16:

benimde kpssye girmem lazım ve bayağı yüksek not almam lazım evliyim şehir değiştirmem zor hatta hamile de olabilirim belli değil işe çok ihtiyacım var kendimi geliştirmekte istiyorum, eşimle belki şirket açarız ama ya tutmazsa memuriyet garanti

şimdi şirket tutarsa çalışmalarımla uzaktan eğitim yazıp işime çok yarayacak bir bölüm okuyada bilrim üniversite sınavlarıyla konular hemen hemen aynı nasılsa sizce kpssye çalışmak benim faydama mı

ama evde çalışacam kursa gidemem

boşa mı kürek çekerim umarım derdimi anlatabilmişimdir :)

kenidme yeni kk hesabı açtım kızlar... Ben goldflay..... yarın matematik hocam geliyor bakalım hayırlısı artık

Back