2014 ikiz anneleri

Beşikler yataklar hakkında hiç bilgim yok henüz ama ilk dönem için park yatak düşünüyorum. Kullananlar çok memnun... Allah nasip ederse 1 sene sonra evimizi alıp taşınmak planımız. Yatak odalarini o zaman zevkime göre yapicam öğrenci evimden kalma güzel genç odam vardi onun dolap ve şifonyeri kullanırım. Bu arada ilk 6 ay ayni oda da sonra ise ayırmakta fayda var...

Kizlar selam birsey sormak istiyorum hamileligin ilk donemlerinde mide yanmasi ceken oldumu sabahtan beri cok kotu. Soda ictim yogurt yedim tik yok.. bu arada bnde insallah ikiz annesiyim keselerimizi gorduk. Insallah kalp atislarinida duyarim...
hoşgeldin canım...hayırlı olsun kuzuların
benim çok olmuştu mide yanmam ve eşkimem.üşütmemeye çalış.

canım 6 aya kadar zaten yalnız bırakamayız ama 2 yaş biraz fazla..zaten beyaz da fikrini dğiştirir diye düşünüyorum...çünkü 4 kişi aynı odada olamassss
evet ben sepeti hiç kullanışlı bulmuyorum erken dönem için park yatak aldık biz kraftın ikisi birlikte yatacaklar inşallah...çok güzel ,ben bile sığarım onlarla beraber

Hoşbulduk canım çok teşekkürler.. fecı yanma var... bıde benım bebişler solda rahmın sol alt tarafına iğne batması oluyor. dktoruma sormak ıstemedım sizler çokça deneyımlısınız bi sürü ıkız annesi var burda bana mutlaka yardımcı olur diye dusundum... :)))

:):) iyi düşünmüşsün...12. haftaya kadar ben heran adet olacakmışım gibi sancı çektim...o batmalar falan çok normal canım..mide yanmana da takılma hiç...bol bol dinlen,iyi beslen ve seni mutlu edecek şeyler yapmaya çalış.
sağlıkla gelir inşallah bebişlerimiz...

çok teşekkürler... çalışıyorum onun dısında bol bol dınlenıyorum.. bebeklerımı hayal edıyorum hayalı bıle muhteşem tabı bakım durumuna gelınce bı duraklıyorum... ama olsun sağlıklı gelsınlerlde yeter herşeye razıyım.. aminn..

canim mide yanmasi bulanmasi arti bunlar gecince ucgunde bi bas agrisi.kasiklarda agri kasiklarda yanma hissi kasikta boyle bicak girip cikiyo hissi bunlar cokk normalmisss..inanmadim uc prof.danistim ...genelde usutunce o batma hissi cok oluyo disari cikip gelunce oluyo sicak tut kendini doktorlar dedigi buu meraklanmaa.ben 12.haftadayimm..cok sukurr

flufem telden giriyom kac haftaliksin benimde bugun vajinamda bi genislememi diyim sanki bi ayrac icine girmiste ayiriyo hissi bide batma gibi gidiklama du sanirim rahim.buyuyorr.

haklısın bu dediklerin yeni hamıle olmama rağmen başladı oluyor.olmayada devam edıcek ama ışte zor hamıle kalınca ınsan herseyden korkar oluyor. benımde bı kacgundur rahımın sol tarafında altta batma var ıcten kasıkta değil . ınşallah bebeklerim sağlıklı gelişiyordur.

Emzirirsem zor olur ayrı oda ya o yüzden.. Biraz duygusal temas olsun aramızda iki yıl bisi olmaz:) olduki zor oldu odam müsait zaten alırım beşikleri cocuk odasına ama fikrim 2 yıl birlikte uyumak :)
Kizlar selam birsey sormak istiyorum hamileligin ilk donemlerinde mide yanmasi ceken oldumu sabahtan beri cok kotu. Soda ictim yogurt yedim tik yok.. bu arada bnde insallah ikiz annesiyim keselerimizi gorduk. Insallah kalp atislarinida duyarim...
Canım bende yanma cok oldu acılı baharatli yaglı seylerden uzak dur biraz hafifler ama pek geçmiyo yemeklerden sonra bir fincan soguk süt iç tavsiyem..biraz sabret hepsi gececek..batmalar da cok normal bi zaman gelecek artık niye bakmiyo diye telaş edeceksin:)

flufem telden giriyom kac haftaliksin benimde bugun vajinamda bi genislememi diyim sanki bi ayrac icine girmiste ayiriyo hissi bide batma gibi gidiklama du sanirim rahim.buyuyorr.

24 haftalık canım...ama 1 haftadır var o his bende.hayırlısı olsun ya,her durumda dru aramaya utanıyorum artık:)nasıl tarif edicemi bile bilmiyorum ki:18:

kızlar cok teşekkurler yardımcı olduğunuz için.acıyı ve eksıyı cok sevıyorum. onları sanırım hayatımdan çıkarmam lazım. (( tavsıyen ıcın cok teşekkürler. haklıısın bı zaman sonra o batmalar neden olmuyo dıye kurucaz bu seferde

ben de çok yürüyünce öne doğru fırlıolar kasılıolar ama biraz konuşup uzanınca açılıolar geri kuzucuklarım :=

aynen canım bnde sana katılıyorum.yatak odama alıştırmıycam doğduklarından ıtıbaren odalarına alışsınlar:)

Merhaba eylül !!
Hatırladım sizi tabi. Ama mesajı gördükten sonra hemen yazamadım, kusura bakma. Recep Hocadan memnun kaldığına sevindim. İnş. senin şekerinde de haklı çıkmaz:18: Ben gerçekten zorlanıyorum bu şeker olayında, hamile olupta istediğini yiyememek gerçekten bir sıkıntı ve stres kaynağı :26: Allah hepimizin yardımcısı olsun, gerçekten zor dönemlermiş. Dr' um bana bunlar iyi günlerin derdi 3. döneme girinceye kadar, haklıymış 3. dönem daha sıkıntılı geçiyor. Allah dermensız dert vermesin, sağlıkla kucağımıza alalım minişlerimizi.

Merhaba hanımlar biz geldik:)
Bugün işten erken çıktım,sağlık ocağına gidip ilk proluton iğnemi yaptırdım,şu an biraz kalçam ağrıyor,inşaallah bebişleri uzun zaman içerde tutmaya gerçekten yardımı olur bu iğnelerin..Çünkü hemşire de sordu kanaman yoksa niye yazdı ki diye,erken doğum riskine karşı dedim,herkes işkillendiriyor beni ya,çok pimpirikli oldum ben çok..

Yarın sabah da kahvaltı yapıp tokluk şekeri için kan vereceğim sağlık ocağında..Kızlar bir yardım daha istiyorum sizden,kan şekerine baktıran arkadaşlar vardı,eczaneden parmak ucundan baktırmak mı pratik yoksa her hafta iğne olmaya giderken sağlık ocağında koldan kan mı vereyim bilemedim,lütfen bir yardım..:26::26: Bu arada dr kan şekerine baktır derken tokluk dediğini hatırlıyorum ama o gün ilk defa gittiğimizden daha önceki durumlarımıza dair bilgi verelim diye o kadar konuştuk ki herşey karıştı sanki,tokluk şekerine baktırıyoruz değil mi kızlar??? :26:

Aslında evet o file pratik birşey,annem-eşim hep yanımda olamaz,yıkarken kolaylık olur bana,ama işte kaç ay kullanabiliyoruz onları,pratik birşey olmayacaksa o kocaman küveti napıcam diyorum,emin değilim,dediğim gibi sonlara bırakıcam,deneyimli annelere sorarız o zamana kadar inşaallah.

Dalan Roxy'i diyorsun değil mi Azmirah,hangi marketten aldın,ben görmedim hiç.Bulamazsam netten almayı düşünüyordum.Yumuşatıcı filan zaten düşünmüyorum,bir süre toz sabun..Bazıları toz sabunlar iyi temizlemiyor yazmıştı forumda,leke kalıyormuş,nasıl memnun musun diyeceğim de bebiş elbiselerinde leke yoktur ki şimdilikKimden öğrensek,yok mu kullanan/duyan gören hanımlar?

Ben bu ara çikolata yemeye başladım.Ama daha ilk aylarımda araştırmıştım,bitter çikolata plasentadan bir madde salgılatıyormuş,bebekler için faydalı diyordu abartmamak kaydıyla.Sütlü çikolata yemem hiç,belki şekeri çok diye zararı vardır bilmiyorum.

Merhaba TCTRSVL
Seni gördüğüme çok sevindim:) Evet Recep hoca işinin uzmanı,içimiz daha bir rahatladı gidince,inşaallah bundan sonra da güzel devam eder,güzel dileklerin için tşk ederim,Allah hepimize 36.-37.haftalardan sonra sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızı.Evet 3.trimester zorluyor deniyor,inşaallah sıkıntıların azalarak son bulur,keyifle geçer hamileliğin.
Şeker konusunda da ilk ölçümümü yarın yapacağım inşaallah,sen ne önerirsin,parmak ucu mu koldan kan vermek mi daha pratik? Ve tokluk şekeri baktırıyorsun değil mi? kaç çıkıyor mesela senin?Karbonhidratsız yaşamak zor,ben hamilelikle beraber zaten azalttım,tamamen kesmek zorunda kalırsam hiç doyamam sonra bir kriz anında tüm karbonhidratlara saldırırım gibi geliyor Allah korusun.

Canim konuya atladigim icin cok özür dilerim ama bu haberi okuyunca yazmadan edemedim.. Daha önce özelden bi kac kez yazmaya calistim ama mesaj kutun hep doluydu mektublarim ulasmadi sana : ))

Hamilelik haberine coook ama cok sevindim. Rabbim saglikli sihatli bir hamilelik nasip etsin insaAllah. Yasadigin cifte mutluluk bir ömür sürsün insaAllah. Saglicakla bebeklerini kucagina alirsin ve bizlere de dualarini eksik etmezsin insaAllah.

benim de çok oluyordu yanmalarım. arkadaşlar bir iki öneride bulunmuş. ama onlar yetmezse eczaneden şurup alabilirsin. hamilelerin de kullanabileceği şuruplardan var mide yanması için. oldukça da etkili...

Bu arada kızlar bazı şeylerden konuşulmuş,toplu cvp yazayım.Bebişleri ne kadar yanımızda tutacağımızdan bahsetmişsiniz,ben de ilk birkaç aydan sonra pek tutmayı düşünmüyorum,yerlerini bilsinler,yoksa uyku problemleri olur,hem özgüvenleri de gelişir,yalnız yatmaktan korkan,hep bizi isteyen,ağlayan ya da aramıza yatan çocuklar olmalarını istemiyorum.hee bebişlerimle koyun koyuna missler gibi uyumayı istemez miyiz,hem de nasıl,deliririm:)) Ama onların kişilik gelişimi için böyle daha uygun geliyor.

Bebek yataklarından bahsedilmiş,biz de henüz almadık,aslında evde boş odamız da yok,çalışma odasındaki masalardan birini balkona şutlayıp,kütüphaneyi oturma odasına koyup kendi evimize geçene kadar idareten bir düzen kurmak istiyoruz,dolayısıyla öyle büyük mobilyalar alamayız,ya 2 park yatak,ya büyük kocaman bir bebek yatağı(Bir süre beraber yatırmak için) ve küçük bir şifonyer düşünüyoruz,evde ısınma problemi olduğundan 1 seneye kadar taşınırsak daha güzel şeyler hazırlayabiliriz.Ama şu an çok bir alan serbestliğimiz yok.. Benim gibi yer sıkıntısı olanlar ne yapmayı düşünüyor,fikir olur birbirimize..

Bu arada bazı ark.lar doğumu ailelerinin yanında yapmaktan bahsetmiş,bunu ben de düşündüm,ama bebişlerimi babalarından ayırmaya hakkım yok,onu ilk günden görsün bilsinler istiyorum.Birbirlerini sonra benimseyememelerinden korkarım..Ama ist.da kimsem yok,burda da bu anlamda zorlanıyorum,eşleriniz izin verdiyse büyük fedakarlık yapmış..

hatta ablam kahve pişirirken kokusu mis gibi geliyo ya,bebişlerimde coşuyo.sanırım onlarıda bağımlı yaptm

Benim eşimde bana bitter çikolata yediğim için takılıyor,senin yüzünden bitter düşkünü olacaklar diyor,ben de erkek adam şekersiz çikolata yer diyor gülüyorum:)

Ekşi yeşil elma öneririm,çok rahatlatıyor.Benim ilk zamanlarımda başka bir yaz meyvesi vardı tabi ekşi,bol bol yerdim iyi gelirdi,şimdi yok ismini yazmayayım.Maden suyuna bol limon sıkardım,arkadaşların dediği gibi birkaç yudum soğuk süt,beyaz leblebi,çubuk kraker de olabilir.Her bünye farklı ama genelde bunlar iyi geliyor.Bu arada ben de acılı ve ekşi çok severim,çok özür dilerim tuvalette bazen sıkıntı yaşamama sebep olsa da vazgeçmedim bunlardan,biraz azalttım o kadar,sen bünyene göre yeveş yavaş ayarla yediklerini.he ama mesela eskiden yemeklere çok baharat eklerdim şimdi çok az,bir yemeğe 3-5 baharat eklediğim olurdu,çeşidi ve miktarı azalttım bazen hiç eklemiyorum.Bunlara dikkat etmeye çalış canım.

İlk zamanlar batma hissi,adet olacakmış gibi ağrılar çok olur,normal:) korkma canım,ama kanama ile beraber ağrı olması kötü,kanama-lekelenme olmadıkça korkma.hayırlı olsun bebişlerin,hamileliğin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…