2014 ikiz anneleri

benim de çok oluyordu yanmalarım. arkadaşlar bir iki öneride bulunmuş. ama onlar yetmezse eczaneden şurup alabilirsin. hamilelerin de kullanabileceği şuruplardan var mide yanması için. oldukça da etkili...

Bu arada kızlar bazı şeylerden konuşulmuş,toplu cvp yazayım.Bebişleri ne kadar yanımızda tutacağımızdan bahsetmişsiniz,ben de ilk birkaç aydan sonra pek tutmayı düşünmüyorum,yerlerini bilsinler,yoksa uyku problemleri olur,hem özgüvenleri de gelişir,yalnız yatmaktan korkan,hep bizi isteyen,ağlayan ya da aramıza yatan çocuklar olmalarını istemiyorum.hee bebişlerimle koyun koyuna missler gibi uyumayı istemez miyiz,hem de nasıl,deliririm:)) Ama onların kişilik gelişimi için böyle daha uygun geliyor.

Bebek yataklarından bahsedilmiş,biz de henüz almadık,aslında evde boş odamız da yok,çalışma odasındaki masalardan birini balkona şutlayıp,kütüphaneyi oturma odasına koyup kendi evimize geçene kadar idareten bir düzen kurmak istiyoruz,dolayısıyla öyle büyük mobilyalar alamayız,ya 2 park yatak,ya büyük kocaman bir bebek yatağı(Bir süre beraber yatırmak için) ve küçük bir şifonyer düşünüyoruz,evde ısınma problemi olduğundan 1 seneye kadar taşınırsak daha güzel şeyler hazırlayabiliriz.Ama şu an çok bir alan serbestliğimiz yok..:KK50: Benim gibi yer sıkıntısı olanlar ne yapmayı düşünüyor,fikir olur birbirimize..

Bu arada bazı ark.lar doğumu ailelerinin yanında yapmaktan bahsetmiş,bunu ben de düşündüm,ama bebişlerimi babalarından ayırmaya hakkım yok,onu ilk günden görsün bilsinler istiyorum.Birbirlerini sonra benimseyememelerinden korkarım..Ama ist.da kimsem yok,burda da bu anlamda zorlanıyorum,eşleriniz izin verdiyse büyük fedakarlık yapmış..

Benim eşimde bana bitter çikolata yediğim için takılıyor,senin yüzünden bitter düşkünü olacaklar diyor,ben de erkek adam şekersiz çikolata yer diyor gülüyorum:)

Ekşi yeşil elma öneririm,çok rahatlatıyor.Benim ilk zamanlarımda başka bir yaz meyvesi vardı tabi ekşi,bol bol yerdim iyi gelirdi,şimdi yok ismini yazmayayım.Maden suyuna bol limon sıkardım,arkadaşların dediği gibi birkaç yudum soğuk süt,beyaz leblebi,çubuk kraker de olabilir.Her bünye farklı ama genelde bunlar iyi geliyor.Bu arada ben de acılı ve ekşi çok severim,çok özür dilerim tuvalette bazen sıkıntı yaşamama sebep olsa da vazgeçmedim bunlardan,biraz azalttım o kadar,sen bünyene göre yeveş yavaş ayarla yediklerini.he ama mesela eskiden yemeklere çok baharat eklerdim şimdi çok az,bir yemeğe 3-5 baharat eklediğim olurdu,çeşidi ve miktarı azalttım bazen hiç eklemiyorum.Bunlara dikkat etmeye çalış canım.

İlk zamanlar batma hissi,adet olacakmış gibi ağrılar çok olur,normal:) korkma canım,ama kanama ile beraber ağrı olması kötü,kanama-lekelenme olmadıkça korkma.hayırlı olsun bebişlerin,hamileliğin..

çok teşekkürler bilgilerndirdiğiniz için. çok saolun iyiki böyle siteler var birbirimize destek oluyoruz. beyaz leblebı ıle rahatlama oldu..

Merhaba TCTRSVL:emir_bebek:
Seni gördüğüme çok sevindim:) Evet Recep hoca işinin uzmanı,içimiz daha bir rahatladı gidince,inşaallah bundan sonra da güzel devam eder,güzel dileklerin için tşk ederim,Allah hepimize 36.-37.haftalardan sonra sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızı.Evet 3.trimester zorluyor deniyor,inşaallah sıkıntıların azalarak son bulur,keyifle geçer hamileliğin.
Şeker konusunda da ilk ölçümümü yarın yapacağım inşaallah,sen ne önerirsin,parmak ucu mu koldan kan vermek mi daha pratik? Ve tokluk şekeri baktırıyorsun değil mi? kaç çıkıyor mesela senin?Karbonhidratsız yaşamak zor,ben hamilelikle beraber zaten azalttım,tamamen kesmek zorunda kalırsam hiç doyamam sonra bir kriz anında tüm karbonhidratlara saldırırım gibi geliyor Allah korusun.

Benim doktorum sabah hafif bir kahvaltı ile gel dedi. Önce açlık için koldan kan aldılar sonra 50 ml çözelti verdiler ve 1 saat sonra kan aldılar. O da tokluk şekeri imiş. ama benim sonuçlar bir facia; açlık 166 tokluk 205 :18: tabi doktor beni bir payladı. ekmek, tatlı, meyve yok dedi. bebeklerini kaybedebilirsin bile dedi. tabi eşim ve ben yıkıldık, çıktık odadan. gerçekten kötü idi. Allah kimseye yaşatmasın:KK17: sonra dahiliye doktoru bana rapor çıkardı şeker ölçüm aleti aldık. şimdi 3 öğün öncesi aç-tok ölçüyorum. tabi diyette var bu arada. sabah şekerlerim yüksek çıkıyor. sonra normala dönüyor. anlamadım gitti. doktoru arayıp bilgi veriyorum. yüksek çıkınca tekrar ölçüyorum yarım saat sonra filan, düşmüş oluyor. O zaman sorun yok diyor bana. sanırım sürekli yüksek olması ve hiç düşmemesi sorunmuş. arada bu tarz sapmalar normalmiş. AMA ÇOK ZOR GERÇEKTEN. Tatlısız, meyvasız hayat !!!!! İnş. sen de bir sorun çıkmaz. İyice psikoloji gitti benim. Malum diyet insanı nasıl mutsuz yapar. birde hamilelik iyice mutsuz ve huysuz şirin oldum:KK47:

Benim doktorum sabah hafif bir kahvaltı ile gel dedi. Önce açlık için koldan kan aldılar sonra 50 ml çözelti verdiler ve 1 saat sonra kan aldılar. O da tokluk şekeri imiş. ama benim sonuçlar bir facia; açlık 166 tokluk 205 :18: tabi doktor beni bir payladı. ekmek, tatlı, meyve yok dedi. bebeklerini kaybedebilirsin bile dedi. tabi eşim ve ben yıkıldık, çıktık odadan. gerçekten kötü idi. Allah kimseye yaşatmasın:KK17: sonra dahiliye doktoru bana rapor çıkardı şeker ölçüm aleti aldık. şimdi 3 öğün öncesi aç-tok ölçüyorum. tabi diyette var bu arada. sabah şekerlerim yüksek çıkıyor. sonra normala dönüyor. anlamadım gitti. doktoru arayıp bilgi veriyorum. yüksek çıkınca tekrar ölçüyorum yarım saat sonra filan, düşmüş oluyor. O zaman sorun yok diyor bana. sanırım sürekli yüksek olması ve hiç düşmemesi sorunmuş. arada bu tarz sapmalar normalmiş. AMA ÇOK ZOR GERÇEKTEN. Tatlısız, meyvasız hayat !!!!! İnş. sen de bir sorun çıkmaz. İyice psikoloji gitti benim. Malum diyet insanı nasıl mutsuz yapar. birde hamilelik iyice mutsuz ve huysuz şirin oldum:KK47:

benimde şeker çıktı malesef, doktorum ölçünce tokluk 140 altında olduğu sürece azar azar yiyemediğin şeylerden yiyebilirsin dedi, ama bugün ölçemedim dün bi tane kurabiye yemiştim çok merak ettim ne durumda diye, yarın tekrar bakıcam çok zormuş gerçekten tatlı olmadan, meyveyi yasaklamadı ama bana ???

benimde şeker çıktı malesef, doktorum ölçünce tokluk 140 altında olduğu sürece azar azar yiyemediğin şeylerden yiyebilirsin dedi, ama bugün ölçemedim dün bi tane kurabiye yemiştim çok merak ettim ne durumda diye, yarın tekrar bakıcam çok zormuş gerçekten tatlı olmadan, meyveyi yasaklamadı ama bana ???

açlık 166 çıkınca bana yasakladı:26: ama cumartesi diyetisyene gittim, ekşi yeşil elma ve azcık bir ayva verdi bana. benim sorunum sabah açlık şekerinin yüksek çıkması ve tabi bir şeyler yiyince otomatikman tokluğunda yükselmesi. gece ne oluyor anlamıyorum. hormonlarla alakalı sanırım. çünkü yatmadan öncede muhakkak bir ara öğünüm var. üfffffff. kabus gibi:18:

60-120 altı cekmeceli beşikten 2 tane mi aldınız yaa şimdilik bir yatağın içine sığmazlar mı bi de kızlar aldığınız yatak beşik resimlerini paylaşırsanız biz de fikir edinmiş oluruz canlarım :KK16:

flufemm canım bence de bir süre yanımızda olsa çocuklar iyi olur ben 3 ay yanımda yatırıcam sonra duruma göre çocuk odasına alırım

mrbeyazın dediğine katılıyorum o sepet şeklindeki beşik fazla kullanışlı değil kuzenim de almıştı bebek dönmeye başlayınca tehlikeli oluyor sonra kullanamadı

İki beşik aldık canım.tek yatakta ne zamana kadar yatabilirlerki.en fazla iki ay.sonra elleri kolları birbirne değer uyanırlar:)benim yatakodam geniş oldupu için 2 tane rahat sığdı hatta bide şifonyer aldık baya büyük.iyiki yatak odam büyük çünkü başka odam yok bebeklere ayıracak:)idare edicez 7-8 ay

Bayağı zormuş seninki canım,Allah yardımcın olsun,acaba yatmadan önce yaptığın öğün mü sebep oluyor,sordun mu diyetisyene? Ben geceleri midem beni rahatsız etmesin diye çok acıkmadıkça yememeye çalışıyorum,e bazen yediğim oluyor tabi ama düzenli değil.

Ben de yarın kahvaltı yapıp ölçtüreyim sağlık ocağında bakalım,hafta sonu da 50 gr şeker yükleme var,orda ne çıkacak asıl onu merak ediyorum.Şekeri çıkan arkadaşlarım,tez zamanda Rabbim dermanını verir inşaallah,tansiyon,şeker vb sebeplerden bebişlerimiz zarar görmez inşaallah,kendi hayatımızdaki zorluğu bir yana onlara olumsuz bir etki verme ihtimali başlı başına korkutucu zaten:26:Ezan da okunuyor rabbim kabul buyurur,bizi sağlıklı ve zamanında yavrularımıza kavuşturur inşaallah,zamansız değil..:26:

Merhaba eylül !!
Hatırladım sizi tabi. Ama mesajı gördükten sonra hemen yazamadım, kusura bakma. Recep Hocadan memnun kaldığına sevindim. İnş. senin şekerinde de haklı çıkmaz:18: Ben gerçekten zorlanıyorum bu şeker olayında, hamile olupta istediğini yiyememek gerçekten bir sıkıntı ve stres kaynağı :26: Allah hepimizin yardımcısı olsun, gerçekten zor dönemlermiş. Dr' um bana bunlar iyi günlerin derdi 3. döneme girinceye kadar, haklıymış 3. dönem daha sıkıntılı geçiyor. Allah dermensız dert vermesin, sağlıkla kucağımıza alalım minişlerimizi. :KK9:

Ya canım ya senin de mi çıktı şekerin!! Benim de çıktı ve biliyorum ne kadar zor. Aynı durumdayım. 3. dönem hakikaten çok sıkıntılı. Diyet listesi verdiler mi sana? Ne dediler? Hiç tatlı yemiyor musun? Ben arada kaçırıyorum, sonra da taş kesiliyo karnım. Çok sıkıntılı hakikaten ya... Tarçın iyi diyolar şeker için, düşürürmüş. Bir de meyvelerin yanında süt içersen, onların şekerinin kanındaki şekeri aniden yükseltmesinin önüne geçmiş olurmuşuz. Aklında olsun.

Kızlar,

Benim de açlık şekerim normal de tokluk 145 çıktı. Onu paylaşayım dedim. Doktor her hafta yemekten sonra baktır dedi. Ben de baktırcam bakalım. Bazen karnım taş gibi oluyo. Bu gebelik şekeri bebişlerin suyunu arttırırmış. O yüzden diyorum heralde, bazen taş gibi geziyorum. Çok korkuyorum bişey olur diye. Erken doğum olmasın diye ne yapmak lazım bilmem ki... Ne yapsak da olmasa... Gerçekten bu 3. dönem zor ya...

merhaba kızlar....cuma gününden beri hastande yatıyorum.crp değerim yüksek ve enfeksiyonun nerede olduğunu bulamadılar.kasılmalarım var ve amniyotik su geldi.ağrışlrım kesmek için ilaç verdiler biraz azaldı ama geçmedi.bugün kendi isteğimle hastaneden çıktım çünkü bakacak kimse yok .hastanede daha da kötü oldum şimdi evime geldim annemi çağırdım gelip bakacak bana dikkat edin iş güç hiçbir şey yapmayın..çok yazamayacağım dinlenmem gerekiyor.yarına görüşürüz

arkadlar sola veya sağa yatıyorum bebişlerde tam kenarlardalar sorun olurmu o şekilde yatsam
hepimiz aynı durumdayız canım..ama mecburen yatıcaz:KK43: tam dönmüyorum ben meyil veriyorum vücuduma..eşim sabaha kadar 1000 kere döndüğümü söylüyor.:KK19:
Ya canım ya senin de mi çıktı şekerin!! Benim de çıktı ve biliyorum ne kadar zor. Aynı durumdayım. 3. dönem hakikaten çok sıkıntılı. Diyet listesi verdiler mi sana? Ne dediler? Hiç tatlı yemiyor musun? Ben arada kaçırıyorum, sonra da taş kesiliyo karnım. Çok sıkıntılı hakikaten ya... Tarçın iyi diyolar şeker için, düşürürmüş. Bir de meyvelerin yanında süt içersen, onların şekerinin kanındaki şekeri aniden yükseltmesinin önüne geçmiş olurmuşuz. Aklında olsun.

şekeri çıkan arkadaşlar allah yardmcınz olsun:18::18:bende çoook korkuyorum yaa.belirtisi var mı kızlar bu gebelik şekerinin?

merhaba kızlar....cuma gününden beri hastande yatıyorum.crp değerim yüksek ve enfeksiyonun nerede olduğunu bulamadılar.kasılmalarım var ve amniyotik su geldi.ağrışlrım kesmek için ilaç verdiler biraz azaldı ama geçmedi.bugün kendi isteğimle hastaneden çıktım çünkü bakacak kimse yok .hastanede daha da kötü oldum şimdi evime geldim annemi çağırdım gelip bakacak bana dikkat edin iş güç hiçbir şey yapmayın..çok yazamayacağım dinlenmem gerekiyor.yarına görüşürüz

canım benimmm:KK43: çok geçmiş olsun.hastenede yatmanın nasıl olduğunu iyi biliyorum,çok haklısın.allah sen ve bebişlerine sağlık versin inşallah:nazar:.bol dua ile atlatırsın inşallah canımcım.moralini yüksek tutmaya çalıış.

Ne oluyo kızlar size ya nazarı değiyo:nazar::nazar:rabbim yardımcın olsun canım inşallah.arada yaz merakta bırakma bizi

ooy ne güzel iki kız geliyo demek rabbim bizede gösterir inş. tabiki yazcam bi öğrensek sonucu bizde çok merak ediyoruz.. benim canımda çok ekşi çekiyo ama belli olmuyo canım ya bizim arkadaş ekşi yiye yiye oğlan doğurdu:)

bizde şimdi dr çok ümitlenmeyin dedi ya yoksa biri erkek mi acaba çelişkisinde kaldık bakalım kısmet:)))

Kızlar,
Benim de açlık şekerim normal de tokluk 145 çıktı. Onu paylaşayım dedim. Doktor her hafta yemekten sonra baktır dedi. Ben de baktırcam bakalım. Bazen karnım taş gibi oluyo. Bu gebelik şekeri bebişlerin suyunu arttırırmış. O yüzden diyorum heralde, bazen taş gibi geziyorum. Çok korkuyorum bişey olur diye. Erken doğum olmasın diye ne yapmak lazım bilmem ki... Ne yapsak da olmasa... Gerçekten bu 3. dönem zor ya...

bunun bir yolu olsa keşke canım...ben kendii adıma uzanmanın ve kendimi yormamnın işe yaradığına eminim.hep dinlenerek atlatıcaaz inşallah bu günleri sağlıkla ve tabi en önemlisi rabbimin izniyle:KK16:

Eveeet cok guzel seyler yazıyo bak bi nefes alabilirsin artık:)

Valla iki cocuk büyütürken arkadasın bebeklere degil bize lazım oldugunu düşünmeye başladım :)) rahat rahat kimseye gidemeyiz iki çocukla:) düşünsene mesela ikimiz bi araya gelsek 4 cocuk ne tatlı olurlar:) ama burayı takip etmeye hep devam edelim birbirimizden cok şey öğreniyoruz..doğumdan sonra bile cok lazımız birbirimize..

öyle oluyo ama pek samimi olmadığımız iki arkadaş var ikizleri var onların toplandıklarında hepsinin kucağında bi çocuk:))))erkekler bile çocuk muhabbeti yapıyo:)))

X