- 7 Şubat 2012
- 6.082
- 44
-
- Konu Sahibi durudenizderya
- #4.281
selam canım...sen nasılsın bebişlerle?
ne güzel düşünmüşsün..bende çok ısrar etmiştim mersinde doğurayım,yaza kadar annemde kalayım diye ama eşim bensiz bile evde kalamazken oğullarını asla bırakmazdı...
eşin anlayışlıymış canım
bende çok araştırdım canım,rafine kahve,alkol ve nikotin plasentadan geçebilen maddeler ama ben türk kahvesi içiyorum,plasentadan geçse bile zararı olduğunu düşünmüyorum ve içmezsem çok mutsuz oluyorum,sigaray bıraktım ama kahve içiyorum,bebişlerimede hiçbişe olmaz inşallahhh.
hatta ablam kahve pişirirken kokusu mis gibi geliyo ya,bebişlerimde coşuyo.sanırım onlarıda bağımlı yaptm
benimkilerden birinin kafası oraya yakın ya..sanırım o gıdıklıyo..allah korusun çıkacakmış gibi..
bu hamielik beni obsesif yaptı.çıldırıcam sanırımmmm
kızlar karnımın sağ taarafına ağrılar giriyor sizinde oluyomu
Benden de herkese günaydın
2 haftadan fazladır doktora gitmiyorum ve daha 1 haftam var. Bebekleri özlediğim ve hareketlerini de tam hissedemediğim için, acaba iyiler mi endişesine kapılıyorum zaman zaman. bundan sonra kontrollerimi 2 haftada 1 alacağım
Kızlar, haftasonu eşimle mobilya bakmaya gittik. Bizim çocuk odası olarak kullanacağımız oda çok küçük olduğundan, 1 tane 3 kapılı dolap iki da yatak ancak sığacak. o yataklar da büyüyebilir olanlardan değil. Beşik diyelim aslında, 60-120 ya da 70-130 olanlar var ya onlardan işte. Neyse bazı mağazalardaki satıcılar dedi ki, 1,5-2 yaşından sonra bunda yatamaz... İyi de o zaman neyde yatacak bu çocuklar? İLk aylar yatak odasında olsunlar diye sepet gibi birşey almayı düşünüyorum zaten, ama 5-6 ay civarı odalarındaki beşiklere geçiririm diyordum. sadece 1 sene yatsınlar diye mi alacağım ben o beşikleri o zaman?... kafamı karıştırdılar. Sizin yakınlarınızdan veya çevreden bildiğiniz kadarıyla bu beşiklerde ne kadar yatabiliyor çocuklar?
Benden de herkese günaydın
2 haftadan fazladır doktora gitmiyorum ve daha 1 haftam var. Bebekleri özlediğim ve hareketlerini de tam hissedemediğim için, acaba iyiler mi endişesine kapılıyorum zaman zaman. bundan sonra kontrollerimi 2 haftada 1 alacağım
Kızlar, haftasonu eşimle mobilya bakmaya gittik. Bizim çocuk odası olarak kullanacağımız oda çok küçük olduğundan, 1 tane 3 kapılı dolap iki da yatak ancak sığacak. o yataklar da büyüyebilir olanlardan değil. Beşik diyelim aslında, 60-120 ya da 70-130 olanlar var ya onlardan işte. Neyse bazı mağazalardaki satıcılar dedi ki, 1,5-2 yaşından sonra bunda yatamaz... İyi de o zaman neyde yatacak bu çocuklar? İLk aylar yatak odasında olsunlar diye sepet gibi birşey almayı düşünüyorum zaten, ama 5-6 ay civarı odalarındaki beşiklere geçiririm diyordum. sadece 1 sene yatsınlar diye mi alacağım ben o beşikleri o zaman?... kafamı karıştırdılar. Sizin yakınlarınızdan veya çevreden bildiğiniz kadarıyla bu beşiklerde ne kadar yatabiliyor çocuklar?
canım ben aldım oda takımını..12 yaşına kadar yatabilecekleri şekilde büyüyenden aldım..yatak odasına da park yatak alıcam bitane 4 5 ay orada yatırırım sonra odalarına :)
Satıcı saçmalamış:)daha pahalısını satmak için:)60-120 benim aldığım beşiklerde.en az 4 yaşına kadar yatabilirler küçük bi beşik değil o kadar...hatta aldığım yerdede yaZıyodu 0-5 yaş arası kullanılır diye.
Ben iki çocuğumda da 60/120 olandan kullandım çok rahat bir şekilde minimum 4 yaşa kadar yatılıyorBenden de herkese günaydın
canim bu yatak konusu beni de dusunduruyor besikte fazla yatamaz park yatak dusunuyorum en az 2 yasina kadar yatar sonra da ranza almayi dusunuyorum tabi etrafi korumali alicam ranzada 2 yasindan sonra yatabilir daha kimseye pek danismadim simdilik bu dusuncem varBenden de herkese günaydın
benim odam küçük canım yaa o boyda iki yatak sığdırmam mümkün değil...
ben bi ikeaya baktım, bir de normal mobilyacılara. ikeada baktığımın altında çekmecesi olmadığından en alt konumundayken bayağa derin olur tırmanamaz gibi geldi, ama mobilyacıda baktığım da hem altında çekmecesi olduğu için hem de istendiğinde sallanabildiği için daha kullanışlı. Ve tabi daha pahalı.. zaten çok da seçeneğim olmayacak, bunlardan birini alacağım gibi
Bence de 60.120 yatak 3-4 yasına kadar kullanılır benim müsait iki cocuk odam var ama ben yatak odasına koyucam beşikleri 2 yasına kadar yanımda yatırmayı planlıyorum emerlerse 2 yıl emzirmek istedigim için.hatta 50.100 gibi daha küçük ölçülerde bile yaptirabilirim cunku beşikleri yatakodasina koyucam..2 yasına kadar beşiklerde yatsınlar da sonrasında odayi bi daha düşünürüm diyorum nası bisi yapacağımı..
Bu arada o küçük sepetlerde bebekler en fazla 4 ay yatarlar cunku dönmeye başlayınca dar gelir hemde tehlikeli olabilir bilginiz olsun..eltim kullanmıştı ordan biliyorum..
canımcım 2 yaşına kadar yatak odanda ne işi var kız bebelerin?
onlarda kendi düzenlerine alışsınlar erkenden...ben hiç yatak odama almıcam.
kızlarrr..sizin bebeklerde yürüdüğünüzde yada yorulduğunuzda taa midenize kadar çıkıyolar mı?kafasını dayıyo kaburgama nefesim kesiliyo..ama uzanınca iyiler.
Canımcım ben dün yazdım gözünden kaçtı heralde:)sol kaburgam ağrıyo 2 gündür.
Kizlar selam birsey sormak istiyorum hamileligin ilk donemlerinde mide yanmasi ceken oldumu sabahtan beri cok kotu. Soda ictim yogurt yedim tik yok.. bu arada bnde insallah ikiz annesiyim keselerimizi gorduk. Insallah kalp atislarinida duyarim...
Canım olabilir yanma, özellikle asitli şeyler yiyince daha çok oluyor. Limon portakal domates gibi yiyiceklerden böyle durumlarda uzak durursun... Beyaz leblebi iyi gelebilir...
İnşallah kalp atışlarını da duyar bizim güzel ama telaşlı serüvenimize katılırsın