2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
Sen bu konuda bilgilisin yardimci olurmusun bana canim. Birinci bebegimde ileriki donemlerde bu kasilmalar oldu dr normal dedi sorunsuz bir sekilde hatta sanci falan cekmeden sadece suyum az oldugu icin sezaryenle dogum yaptim. Ikinci bebegim 2 aylikken kalbi durdu. Kasilmam falan olmamisti patoloji sonuclari temizdi. Bu bebegimde kasilmalarin cok erken olmasi endiselendirdi beni birde kasilma derken tam olarak ayni seyden mi bahsediyoruz canim 1 dk gecmeyen gobegimin alt kusminin bir tarafa dogru yamulup sertlesmesi. Tani kasilma diyirum ama tam karsiligimi bilmiyorum. Rahim agzi boyu kisaligi sonradan olabilen birseymi yada bu 3. gebeligim oyle birsey olsa farkedilir miydi. Biraz uzun oldu ama beni aydinlatirsan cok sevinirim canim

İleri haftalarda olması normal canım,kasilma dediğin sey tamda senin tarif ettigin gibi,ilk hamileligmde kısalma olmadıysa bunda da olcagni sanmıyorum ama cok sinsi bisey bu haftalarda başladıysa kasilma doktoruna mutlaka bunuda hatirlat derim muhtemelen ya magnezyumu ya nidilat ki o bukadar erken haftada verilirmi bilmiyoru yada pregestan hapı veya iğnesini verir Allah korusun kısalma felan varsa en kotu ihtimal dikiş atar o da cok kotu bı ihtimal degil dikisle doğuran cok kadin var biride benim o yuzden icini rahat tut
 
canım sen doktoruna söyle indirekt combs testi yaptır.ben bu testi devlet hastanesinde yaptırdım hatta doktor direk kendisi istedi bu testi.daha sonra özele geçtim ama bu şekilde kan testleri ya da başka testleri yine devlette yaptırıyorum.özelde çokçok pahalı.sen git bi kadın dogumcuya devlet hastanesinde kan uyuşmazlıgından bahset hemen test yaptırcaktır sana.ama korkulcak birşey yok ilk bebekte risk yok canım :)

Kizlar kan uyusmazligini fazla takmayin bence....
Dogum sonrasi igneyi hemen yapiyorlar zaten....
Annem ve babam akraba ve kan uyusmazligi var....
Kardeslerimin 3 u pozitif kan grubu ben ve en buyuk ablam negatif annemle ayniydik....
Sukur hepimiz sapasaglam dogduk....
 
cilek cilek cilek :KK54:
Hosgeldin ♥♥♥

Yine gitmis....
Tatl neden bu kirginlik hala gel sende aramiza ...
 
Son düzenleme:
Kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr biz geldikkkkkkk :KK5::KK5::KK5::KK5::KK5:
Ağlıyorum ama ne ağlıyorum mutluluktan :KK5::KK5::KK5::KK5::KK5:
Cok mutluyum Rabb'ime binlerce sükürler olsunnnnnnn:KK16::KK16::KK16:
Kızlar amniyonik bant değilmiş....
Plesanta bagıymış...
Yani bir tur plesanta şekli ve zamanla kayboluyormuşşşş......:21:
Ben inanıyorum ki sizlerin duası sayesinde bu sorunumuzu atlattık :KK16:
Yaaaa hala inanamıyorum yeniden doğmuş gibiyim.....
Hepinizden Allah (c.c.) razı olsunn :KK16:
veeeee ikinci güzel haberimiz şehzadem geliyor.....:emir_bebek::nazar:
Herseyini görüm iç organlarınada bakıldı....
Ohhhhhh beee içim çokk rahat....:KK76:
Doktorun uzman olmasına çok sevindim bakar bakmaz amniyonik bant degil dedi ya ...
Dünyalar bizim oldu :KK16::KK16::KK16:

çok çok çok sevindim...youtube da dün gece bir video izledim aynı senin gibi sanki çift kese varmış gibi duruyordu ve doktorda annede çok rahat konuşup gülüşüyorlardı..aklıma sen geldin..çok mutlu oldum..kıyamam nasılda endişelenmiştik..sağlıkla bebeğini kucağına alırsın arkadaşım inşallah hepimiz alırız..

evet oturmakta çok yoruyor insanı.bende zor sabrediyorum bebeğime neler neler yapıcam inşaallah :) bu arada canım elevit kullanıyoun galiba hatta youm yaptım ama görmedin muhtemelen.elevitte domuz katkısı var firmada kabul etti açıklama yaptı.bana doktorum decavit verdi onda herhangi bir domuz katkısı yok.bence sende edoktorundan decavit iste:KK34:

elevit doktorumda dedi sakın decavitten başka bir vitamin tavsiye ederse eczacı alma dedi..elevitte domuz yağını banada söyledi doktorum..

nasil bi sertlik anlamadim canim ama benimde karnimda sertlik var
icine bile cekemiyorum bana büyüdü gibi geliyo ama cevremdekiler göbegin bile cikmadi daha diyor:KK9:
göbek deligimin alt kismi cok sert birde galiba rahmim büyüyür.
bu aralar agrilarimda oluyor o bölgemde

benimde ara ara batmalarım oluyor hapşurunca öksürünce bazen kasıklarımda bir ağrı oluyor korkuyorum aman bişi olmasın diyorum..ama alışıcaz ..biz çok evhamlımıyız ki bilemedim..ama normal ya yatıp kalkıp aklımızda bebişimiz...inşallah arkadaşım normal bir durumdur..içini ferah tut...

Gözün aydın canım cok sevindim stres yaptıgına degmedi bak. Cinsiyetini de ögrenmissin ne mutlu, Allah kuzularımızı korusun. Hepimiz bu sürecte cok endişeli oluyoruz :KK43: bugün benimde icimde bi sıkıntı var sanki bombos icim :KK43: dillendirmek istemiyorum ama 😪 esimde rüyasında görmüş beni hayır olsun ucurundan düsüyormusum :KK43:

Allahın izniyle kucagımıza alacagımız günler gelsin bi an önce cok sabırsızlanıyorum ☺️

pazartesi günü doktoruma dedim..ben iki gündür hiç hamile değilmişim gibi dedim..hiçbirşey hissetmiyorum endişeleniyorum sonra dedi...doktorumda ne güzel işte dedi..bak ne güzel bir hamilelik geçiriyorsun dedi bende gelin birde bana sorun dedim.. :) ama sonr a bebişimi oynarken zıplarken görünce çok mutlu oldum :) korkma arkadaşım o orda mutlu mesut yaşıyordur..içini ferah tut..

Kizlar google dan okuduklarim iyice endiselendirdi beni. Yok mu bilgisi olan 2. 3. gebeligi olan anneler ne dusunuyorsunuz bu konuda. Karnimin bu kadar erken sertlesip yamulmasi normal mi sizce

kontrole gittiğinde soryada arama imkanın varsa sor bir doktora canım..benim kısmetse daha ilk bebeğim..ama normal bir durumdur üzme strese sokma kendini..


herkese güzel dilekleri için teşekkürler. evet hiç bir sorun yok maşallah kıpır kıpır dı. ikili taramamızı da yaptırdık haftaya sonuçlar çıkacak. 6,2 cm 30 gr ağırlığında. minicik birşey :KK1:

güzel sonuçlarla gelirsin inşallah....maşallah bebişinede...büyümüş annesi..cinsiyetide belli olur yakında...

Ben deeee... Kanama yok ama gece hiç nefes alamıyorum. Her sabah rahatsız bir şekilde uyanıyorum kurumuş mukozadan dolayı.. Bİr çare bilen varsa yardım etsin lütfen... Çok sıkıldım. :26:

okyanus suyu iyi geliyor yada tuzlu su diye biliyorum..birde farenjitten sıkıntısı olanlara adaçayı yutmamak şartıyla gargara yada sodalı su ile gargara...geçmiş olsun arkadaşım..

anladım canım cvp için çok sağol :KK34:
bende 2 dr birden gidiyorum canım hiç te zor olumuyo aksine sık sık bebeğimi görüyorum hem 2 dr değerlendirmesi de iyi oluyo :KK52::KK52::KK52::KK52:

bende iki doktora gidiyorum 15 günde 1 bebişimi görmüş oluyorum...bazen haftada 1 :) iki doktor aklımı karıştırmaktan çok, daha net bilgiler almama yardımcı oluyorlar sağolsun..

Herkese iyi akşamlar,
Tabi ki aklım bebişimde ; düşme riskinden dolayı hala ilaç kullanıyorum. 3 hafta önce gittim son kontrole ve bu arada Ara ara kahverengi kanamalr oldu ve beni korkuttu. Bu cumartesi insallah gidip bebişimizi göreceğiz. İNşallah herşey yolundadır. İnşallah hala bizimledir. Kötü düşünmek istemiyorum ama aklıma gelmiyor değil. :18::KK5:

Neyse eğer sağlıkla dönersek hemen gidip bebişime bişeyler alıcam... :KK1:

Sizin iyi haberlerinize seviniyor ve endişelerimden uzaklaşıyorum.. İnşallah herşey yolundadır... İnşallah hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız... :nazar:

canını sıkma arkadaşım ben geçenay 1 haftaya yakın evdeydim.3 günde 1 pruloton depot iğne vuruldum ve progestan kullandım... sonra bitti lekelenmelerim..geçen hafta ctesi tekrar geldi..acil hemen doktoruma gittim..korkma dedi..bazı annelerde bu 9ay oluyor dedi..regl döneminizin denk geldiği günler olabilir sıkıntı yok dedi..bebeğimizin gelişimi iyi sıkıntı yok..taze kan olmadığı sürece korkma dedi..korkma canım..kendine dikkat et yorma kendini..hızlı hareketler yapma ayaklarının altında yastık uzan dinlen..stres yapma dah a çok taktıkça sıkıntı oluyor ..

Pufpuff, cilek, azerikizi, oglest, tt, esmer sirine ... ve adini sayamadigim herkes Slm kizlar epy zamandir giremiyorum ama takip etmeye calisiyorum hepinizin endiselerini iyi haberlerini okudum sizinle sevindim sizinle uzuldum hep dua ettim sizler ve minikler icin..
Benimde 2li testim dun yapildi. 12+3 olmam gerekiyoken 12+6 ciktik, nazal kemigimiz olusmus, ense kalinligimiz 1.8 cikti boyumuz 61mm olmus ama kuzum sanki secdeye kapanmis gibiydi cok guzel bir duyguydu rabbim heekese yasatsin sizi swviyoruz ve opuyoruz

çok güzel haberler ..inşallah hep böyle güzel haberlerle gelirsin arkadaşım..duaların içinde teşekkür ederiz...bizde seni ve meleğini seviyoruz ve öpüyoruz kocaman :)

sizin bebeğinizin cinsiyetı belli mi acaba.bt hcg değerim 60 çıktı.tatlı hiç yemedim.çin takvimi de kız dedi .ama ıkı doktor da % 90 erkek dedi.sağlıklı sıhhatlı olsun da fark etmez aslında.ama bende hiçbiri tutmadı.çin takvimi ve hcg değeri...tabıı % 10 da az değil.belkide değişir bilemem.

15 gün önce erkek bu hafta kız dedi doktorum..ama yanıltıcı olabilir bu haftalar ayın 23.de daha net görürüz dedi..ama kız gibi dedi..eşim erkekte daha heyecanlanmıştı :) sağlıklı sıhhatli olsunlarda bizimle olsunlarda kız erkek hiç farketmez..ben bebişimi nasıl seviceğimi şaşırdım.. bir erkek bir kzı deyince ..artık sadece annem diyorum :)meleğim diyorum.. :)

Gunaydin guzel anneler ve yavrulari :KK16:
Oh oh masaallah aseren cogaliyor :KK56:
Ben ikinci ayimda elma sekeri...baklava...pismaniye anlayacaginiz hep tatli aserdim :21:
Ye tatliyi dogur hakkiyi lafi tuttu bende :emir_bebek:
Ayrica yuzum oldukca parlak fakat yuzumde bile cikmayan sivilceler sirtimda oldukca artarak cikmaya basladi :KK19:
Gune korku ve endise yerine mutlu uyanmak gercekten oldukca guzel ♥♥♥

bende aşermek istiyorum...deli gibi birşeyler istemek istiyorum eşim koştursun istiyorum ama tık yok..ne varsa yemeye çalışıyorum..sevdiğim sevmediğim herşeyden yemeye çalışıyorum :) aşerenlere imreniyorum resmen :)

Slm canlarımm , Birkaçgündür giremiyorum foruma , işe de geliyorum öğlene kadar anca dayanıyorum malesef, fenalardayım :KK43: Bulantı + kusma + halsizlik + uyku hali beni mahfetti. . 3 aydan sonra biter dediler daha da şiddetli hale geldi. Sanki hayatımın geri kalanını bulantım hiç bitmeden geçircekmişim gibi geliyor, Psikolojim alt üst oldu

geçmiş olsun canım...bebişin büyüyor kocaman oluyor annesi :) işte bazı annelerde böyle devam edebiliyor.. kızmı acaba bazen kız bebişler mide bulantısı dah açok yapar diyorlar yada saç çıkartırken...ama herkeste farklı oluyor..dikkat et kendine arkadaşım..Allah yardımcın olsun..



herkese günaydın..sevgiler saygılar...hasta annelere rahatsız annelere çok çok geçmiş olsun .... güzel haberler alacağımız günler olsun....cevap yazamadığım atladığım arkadaşlarımda kusura bakmasınlar :) benim gibi deli varsa arada :)üzülmesin sakın :)
 
cilek
Tatlim cok sagol....
Evet sukur bir tur plesenta sekliymis....
Benim oglumun kesesi bile sekilli teyzeleri....
Kendisi nasil olacak meraklardayim :KK9:
Ismimiz Ali Yasin :nazar:
Evlenmeden once bile aklimda olan isimdi :21:
 
cilek cilek cilek :KK54:
Hosgeldin ♥♥♥

Yine gitmis....
Tatl neden bu kirginlik hala gel sende aramiza ...

yok kuzum ya.. bakma sen bana ogün naz yapıcak sizi buldum sonra pişman oldum ... foruma girerken beni hatırla kısmını işaretlememişim çıkıp duruyor..birde yazılanları okuyordum ..ondan çıkmışım farkında değilim..

ben işten nefret eder oldum ya..hiçmi hiç çalışmak istemiyorum...işe geliyorum saati bekliyorum 19:30 olsun diye... yoğun değil..bütün gün netteyim..fazla işte yok ama sıkıldım..bütün gün sandalye tepesinde ayaklar öyle sarkıt sarkıt... hep evde olmak uyumak yatmak istiyorum...biri gelsin yanımda otursun muhabbet edeyim istiyorum...bazen numaramı yapsam kötüyüm diye gitsem mi diyorum ama :KK43:(( kayınpederin işyeri vicdanım el vermiyor hiç...

Ali Yasin..maşallah bebişimize..ne güzelde ismini bulmuşun hemen..çok güzel..
 
Son düzenleme:
İleri haftalarda olması normal canım,kasilma dediğin sey tamda senin tarif ettigin gibi,ilk hamileligmde kısalma olmadıysa bunda da olcagni sanmıyorum ama cok sinsi bisey bu haftalarda başladıysa kasilma doktoruna mutlaka bunuda hatirlat derim muhtemelen ya magnezyumu ya nidilat ki o bukadar erken haftada verilirmi bilmiyoru yada pregestan hapı veya iğnesini verir Allah korusun kısalma felan varsa en kotu ihtimal dikiş atar o da cok kotu bı ihtimal degil dikisle doğuran cok kadin var biride benim o yuzden icini rahat tut

Coook tesekkur ederim canim yarin gidiyorum dr anlatacagim kafama takilan herseyi
 
cilek
Tatlim cok sagol....
Evet sukur bir tur plesenta sekliymis....
Benim oglumun kesesi bile sekilli teyzeleri....
Kendisi nasil olacak meraklardayim :KK9:
Ismimiz Ali Yasin :nazar:
Evlenmeden once bile aklimda olan isimdi :21:

Adiyla yasasin tatlim. Ben kayinbabamin ismini koyacagim insallah. Kayinbaba demek dogru olmaz aslinda babam o benim :)
 
Adiyla yasasin tatlim. Ben kayinbabamin ismini koyacagim insallah. Kayinbaba demek dogru olmaz aslinda babam o benim :)

benim ismimde hazır gibi aslında... erkek olursa Ata ve ikinci ismi babamıza bırakmıştım ne isterse o olsun diye..kız ismide Asya yada Masal istiyorum... o zamana kadar değişir belki ama :)
 
Bizim ismimizde kız olursa ki kız gibi duruyor Mira Beril olurda oğluşsa da Rüzgar olucak kısmetse
 
benim ismimde hazır gibi aslında... erkek olursa Ata ve ikinci ismi babamıza bırakmıştım ne isterse o olsun diye..kız ismide Asya yada Masal istiyorum... o zamana kadar değişir belki ama :)

Masal kulaga hos geliyo. Daha once hic duymamistim. Kizimda aklimda bi kac isim vardi cok hosuma giden babamiz guzel bir isim koyalim dini bir anlami olsun istedi. Hiranur ismi hosuma giderdi zaten ortak kararla Hiranur koyduk adini
 
Kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr biz geldikkkkkkk :KK5::KK5::KK5::KK5::KK5:
Ağlıyorum ama ne ağlıyorum mutluluktan :KK5::KK5::KK5::KK5::KK5:
Cok mutluyum Rabb'ime binlerce sükürler olsunnnnnnn:KK16::KK16::KK16:
Kızlar amniyonik bant değilmiş....
Plesanta bagıymış...
Yani bir tur plesanta şekli ve zamanla kayboluyormuşşşş......:21:
Ben inanıyorum ki sizlerin duası sayesinde bu sorunumuzu atlattık :KK16:
Yaaaa hala inanamıyorum yeniden doğmuş gibiyim.....
Hepinizden Allah (c.c.) razı olsunn :KK16:
veeeee ikinci güzel haberimiz şehzadem geliyor.....:emir_bebek::nazar:
Herseyini görüm iç organlarınada bakıldı....
Ohhhhhh beee içim çokk rahat....:KK76:
Doktorun uzman olmasına çok sevindim bakar bakmaz amniyonik bant degil dedi ya ...
Dünyalar bizim oldu :KK16::KK16::KK16:

canım benim çok sevindim bende bütün anneler gibi kocaman bi ohhhh çekelim artık demi Allah'a şükür iyi heberlerle döndün Rabbim herkesin sıkıntısını gidersin gönlünü ferahlatsın senin gibi mutlu etsin canım yaa :KK16:
 
isim konusunda bende olaylar şöyle..

ben erkekte DORUK ismini çok severdim hala da seviyorum ama eşim beğenmedi..o hep EFE istermiş,büyük ihtimal EFE olur..

kızda da ECE NAZ ismini beğeniyorum..
ama face grubumuzda kızlar topa tuttu,NAZ koyarsan çok nazlı olur diye kendini ateşe atma diye :KK30:

bilmiyorum nolcak ama ECE NAZ ve EFE gibi duruyor bizde tercihler şimdilik..
 
Kizlar google dan okuduklarim iyice endiselendirdi beni. Yok mu bilgisi olan 2. 3. gebeligi olan anneler ne dusunuyorsunuz bu konuda. Karnimin bu kadar erken sertlesip yamulmasi normal mi sizce

canım bu benim 3. hamileliğim fakat benim böyle birşey olmadı doğuma yakın zamanlarda oldu ama her hamilelik farklı oluyor doktora ne zaman gideceksin mutlaka sor gitmeyeceksen de telefon açıp sor bence
 
yok kuzum ya.. bakma sen bana ogün naz yapıcak sizi buldum sonra pişman oldum ... foruma girerken beni hatırla kısmını işaretlememişim çıkıp duruyor..birde yazılanları okuyordum ..ondan çıkmışım farkında değilim..

ben işten nefret eder oldum ya..hiçmi hiç çalışmak istemiyorum...işe geliyorum saati bekliyorum 19:30 olsun diye... yoğun değil..bütün gün netteyim..fazla işte yok ama sıkıldım..bütün gün sandalye tepesinde ayaklar öyle sarkıt sarkıt... hep evde olmak uyumak yatmak istiyorum...biri gelsin yanımda otursun muhabbet edeyim istiyorum...bazen numaramı yapsam kötüyüm diye gitsem mi diyorum ama :KK43:(( kayınpederin işyeri vicdanım el vermiyor hiç...

Ali Yasin..maşallah bebişimize..ne güzelde ismini bulmuşun hemen..çok güzel..

Olur oyle canim haklisin...
Bu hamilelik cok tembellestiriyor insani orasi kesin...:KK9:
Kizlar ben ev hanimiyim kv ile evlerimiz karsilikli....
Normalde hergun siler supururduk tozlari falan alirdim....
Evimde durmadigim halde o evimizi nasil dipten koseden temizlerdim varya...
Simetri hastaligida vardi... cekmeceler hergun dokup simetri sekilde herseyi duzenlerdim....
Ama sukur bebek oldu...
Bebegime birsey olmasin diye hep uzaniyorum su anda bile....
Evmis falan umrumda degil....
Simetri manyakligimdan eser kalmadi :KK1:
Babamiz cogu isi yapiyor sagolsun :KK17:
Ayrica Ali Yasin ismi evlenmeden once hayallerimdeki bebegimin ismiydi :nazar:
Sukur koyabilmek nasip oldu :emir_bebek::nazar:
 
Rabbim herkese hayırlı ve sağlıklı bebişler nasip etsin:emir_bebek: inşallah bende 2 haziranda bebişimi kucağıma alıcam:KK1:
 
X