2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
aynen cnm Allahın izniyle erken çıkıcam bol bol yatıcam gezicem..en güzelide stressiz bi hamilelik geçiricem son 3 ay..darısı başınıza inşallah cnm

ayy canım valla süper bir haber gözün aydın
gereksiz yere gerilmiştin son haftalarda. evde bir güzel acısını çıkar bu zor günlerin:)
darısı da başımıza olsun inşallah
daha ben iki ay daha işe gelcem:KK43:
 
Merhaba cnm kabizlik problemi icin birde yer elması yiyin kabugunu soymadan yikayin elma gibi yiyin. Doğal müshil olarak geciyor. Ben öyle çözdüm. yatmadan önce yiyorum sabaha problemim çözülüyor

çok saol canım, daha once hıc yememiştim ama sordum nası bişey olduğunu tadını kötü demediler, alıp deniyeyim onu da inş işe yarar :KK31:

kızlar herkese merhaba
aranzda hamilelik nnedeniyle hemoroid olan varsa bu dediğimi mutlaka deneyin derim.çünki bende hemoroid oldum.:KK43: çok acı veren çok ilginç bişey.son3 gundur iyice büyümüştü yürüyemiyodum oturamıyorum yatamıyorum.doktor bi krem vermişti bi faydası olmadı.fakat maydanoz suyunu denedim ve ilk denemede ağrım azaldı şişi biraz indi bugünde yaptım.yatarkende sızma zeytinyagını pamuga döküp anüse yerleştirdim.eğer dileseniz maydanozun lapasını da koyup öyle uyuyun.maydanozu nasıl yapacagınıza gelince.yarım demet maydanoza 1 su bardağı su dökün.kaynayınca hafif kısın.toplamda 10 dakika kaynatın.sonra altını kapatıp maydanozlar yarım saat daha beklesin.bekleyince suyunu süzün ve pamukla sorunlu yere suyunu sürün .yapar yapmaz farkı hissedersiniz.herkese geçmiş olsun şimdiden

pamuk işini ben de deniyorum canım çok yandığında ama maydonuzu hıc denemedim:26: işe yarıyosayapması da kolay bı tedavıymış denemek lazım :KK31:

Kizlar oksuruk krizine giriyorum ya napmaliyim. Resmen karin kaslarim agriyoo oksurmekten :KK50::KK50:

daha oncede bı kac kere yazdım, ballı lımonlu sıcak su içmek, gogse sıcak havlu koyup uyumak, ayagı sıcak tutmak ve salep içmek ben de işe yarayan ve boğazımı yumuşatan şeyler :KK34:

yine bir iş gününden ve yeni birgünden tüm güzel annelere ve onların güzel mi güzel yakışıklımı yakışıklı meleklerine günaydınnnnnnnnnnnnnn..dün doktor kontrolümüz vardı...bebeğim haftasıyla uyumlu 27+5 ...28.haftamızdayız...kilosu 1.165 kg olmuş boyuda 36 cm...:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:pozisyonu çok garipti poposu biryerde ayaklar biryerde yüzü dönüktü göremedim meleğimi.....halbuki çok özlemiştim ben ..bir yüzünü görseydim keşke...ama iyimiş durumu sevindim...beni nstye sokacaktı sonra vazgeçti..suyum nasıl dedim iyi dedi ama gripten dolayı damardan verebiliriz arttır suyunu dedi..4 litreye çıkarayım bari benim 3,5-4 lt arası değişiyordu ben onu 4-4,5 yapayım bari...kan tahlili verdim..enfeksiyon kanda ne durumda diye her ihtimale karşı adını bilmediğim bir test verdi...çizme giyme dedi..spor ayakkabı giy dedi..ama Eskişehirde sıkıntı..artık işyerinde spor ayakkabı dışarıda çizme ile idare edicem..kilom 75 olmuş..fazla almamışsın seninde bebeğinde kilosu iyi dedi..
sonra doğum katını gezdirdi halkla ilişkiler...odalara baktık..ve kat hemşiresi liseden arkadaşım çıktı..sevindim..tanıdık bir yüz iyi olacak..ve hala ben alışveriş adına hiçbirşey yapmadım....beklemedeyiz...
:KK31::KK31::KK31:

bu arada herkes iyidir inşallah geçmişi okuyamadım ...okuduktan sonra tekrar yazarım..öpüldünüz en kocamanındannnn..
:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ VE TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE SAYGIYLA ANIYORUM...HAKLARINI HELAL ETSİNLER BİZE.. En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

hemşirenin tanıdık çıkması çok güzel bi tesadüf olmuş gercekten de :KK76: inş bebişinden hep boyle guzel haberler alırsın, darısı topikcene hepimizin başınaa :KK16:



Selam kızlar, ben yine grip oldum yahu 7 ay içinde bu 4.:KK43:
İlk üçünde dr antibiyotik vermişti, mecburen kullandım, şimdi de dr a hiç gidesim yok yine antibiyotik yazacak diye ama öksürmekten de yanlarım ağrıyor resmen :KK43:
Bir de kızımın ütülediğim cicilerini de buradan paylaşayım istedim, bunların dışında bir de sarı battaniyemiz var hepi topu tüm aldıklarımız henür bunlar :) ciciler bölümüne kısaca bakındım ama bulamadım, burdan paylaşıyorum.
Cümlemize ve meleklerimize sağlık diliyorum, sevgileerr ...

Eki Görüntüle 1027766


iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

güle güle sağlıklı huzurlu gunlerde kullanırsınız inşş :KK16: haziran 2014 annelerinin de var aldıkları cicileri ekledikleri bi sayfaları canım, bi arkadaş linki eklemiş sanırım :KK31:
 
canım senle aramızda bir gün var fl değerini 7 ile çarpıyosun yani bebişin 38 cm kilosunu zaten altta yazan efw den görebilirsin gramını belirtir:KK52::KK52::KK52:


Canım sağol, kilosunu doktorumuz söyledide boyu söylemedi, fl yide ben ekrana bakınca gördüm, sadece haftasından uzun dedi geçiştirdi.


Canım tabi ki canın çok istiosa ye, ama dediğim gibi yasağı az-çok pişmiş olmasından değil, çok yüksek miktarda A vitamini içermesinden.
Bende 3-4 yabancı uygulama var. İstisnasız hepsi belli aralarla bunu yazıp dikkat edin diyor.. Paylaşmak istedim.

Ben gerekmedikçe bu zararlıları yememeye çalışıorum ve canım da çekmiyor. Sizin de canınız çok çekmiosa yememeye çalışın. Ama malum hamilelik :) her bünye farklı..

evet her bünye farklı, yalnız bunca yıldır öğrendiğim bir şey var ki oda herşeyden az da olsa yemek, dengeli beslenmek...mesela dün bir arkadaşımada doktoru vücut elektrolit dengesi bozulduğunu söylemiş, kız rejim yapıyordu hiçbirşey yemeyip su içiyordu sürekli, bazen meyve ve sabahları kornflex yiyormuş. Bu saydıklarımın hepsi yararlı ama tek yönlü hergün aynı şeyi yersen vücudun dengesi bozuluyor. Onun için sakatat yasak yok şu yasak bu yasak bunları sürekli yemek yasak, herşeyden yiyecez ama dengeli. Ama şu düşüğe sebep olan bitkisel otları bilmek lazım, ilaç yapımında kullanılan bu ilaçlar gerçekten hangi dozda kullanacağımızı bilmezsek gerçekten tehlikeli...



Ben de bebek odamız gelince kulplara karar verip, aynısından da ona göre hayvan figürü seçicem, keçelere başlıcam. Her an aranıza girebilirim:-)

Kaşıntılar için geçmiş olsun canım. Öyle böyle geçiyor zaman bak ne güzel 8.aya girdin. Inşallah bir sıkıntı olmadan zamanında gelecek bebeğin.
Boy hesaplamasına gelince fl uzunlugunu 7 ile çarpıp, boyunu buluyorsun canım.:-(


sağol canım evet öğrendim hesaplamayı :KK9: İnşallah canım hepimizin ki sağlıcakla gelsin vaktinde.
 

canım anladığım kadarıyla sorun falan çıkmamış iyi haberlerle dönmüşsün.. O bahsettiğin ilaçları bilmiyorum hiçbi fikrim yok ama doktorun kullanabilirsin demiş,sorun yoktur heralde..

Sağol canım, evet büyük bir sorun çıkmadı allaha şükür, ama o ilaçlarıda kullanmam gerekiyor, gerçi benim doktor çok pimpirikli :KK37: o iç dediyse içmek lazım, zararlı olsa zaten içmezsen iyi olur derdi :KK1:
 
Selam güzel anneler ve onların mis kokuluları....cildiyeden döndük, aç olarak kan verdik, kaşıntılarıma baktı doktor, kaşıntıda mutlaka safra asitlerine bakılmalıymış kızlar aklınızda bulunsun, benim güzel çıktı, kan şekerim düşük çıktı, benim kaşıntılar normalde hamilelikte görünen türdenmiş. En tehlikelisi parça parça pembeleşip vucudun harita gibi gözükenlermiş ve o da safra asitlerinin yüksek çıkması ile olurmuş, allah korusun onda sezeryanla çocuğu almak zorunda bile kalınırmış. Allahım korusun hepsini.Şimdi size iki ilaç soracam kullandınızmı hiç? Advantan losyon ve Claritine hap. İkiside B aınıfı diyor, ama hamileler kullanmasın diyor, ama kadın doğumcumu aradım kullanabilirsin genelde bunlar veriliyor ve kullanılıyor dedi. Ama ben kararsız kaldım. Allahım ne zor bu hastalıklar, ilaç içmeden çözümü olsa şu dertlerin.

:) Faceden yazdım burdanda yazayım eksik kalmasın canım..tekrar geçmiş olsun..doktor kullan diyorsa kullanıcaksın canım yapıcak birşey yok dimi :) çok geçmişolsun tekrar canım:nazar::nazar::nazar:..

Valla nerdeyse birler ikiz olsalar bu kadar tutmaz.

doğduğunda mutlaka görmek istiyorum Masalımın fotosunu inşallah görürüz o günleri....az kaldı ya :) :KK31::KK31::KK31:

Kızlar geçmişi çok hızlı okudum, alıntılıyamadım tek tek, Mujum ve Çilekim, kızları büyütmüşsünüz maşallahh onlara:nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar::emir_bebek: En Büyük TÜRKİYE18 mart şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Onlar sayesinde biz bugün varız, En Büyük TÜRKİYE

saol canım büyüyor sıpacıklar bakalım.:nazar::nazar::nazar:.sağlıcaklada kucağımızda görsek ay ne güzel olur ya..evde kokusunuduymak nefesini hissetmek istiyorum...ay annem benim o ya..kıyamam minik meleğim..:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

ayy canım valla süper bir haber gözün aydın
gereksiz yere gerilmiştin son haftalarda. evde bir güzel acısını çıkar bu zor günlerin:)
darısı da başımıza olsun inşallah
daha ben iki ay daha işe gelcem:KK43:

ah canım az kaldı çıkıcaz bizde izne inşallah bakalım....hazırlıklarımızı tamamlıcaz dinlenicez gezicez sabret canım az kaldı :KK31::KK31::KK31::KK31::KK31:

çok saol canım, daha once hıc yememiştim ama sordum nası bişey olduğunu tadını kötü demediler, alıp deniyeyim onu da inş işe yarar :KK31:pamuk işini ben de deniyorum canım çok yandığında ama maydonuzu hıc denemedim:26: işe yarıyosayapması da kolay bı tedavıymış denemek lazım :KK31:daha oncede bı kac kere yazdım, ballı lımonlu sıcak su içmek, gogse sıcak havlu koyup uyumak, ayagı sıcak tutmak ve salep içmek ben de işe yarayan ve boğazımı yumuşatan şeyler :KK34:
hemşirenin tanıdık çıkması çok güzel bi tesadüf olmuş gercekten de :KK76: inş bebişinden hep boyle guzel haberler alırsın, darısı topikcene hepimizin başınaa :KK16:güle güle sağlıklı huzurlu gunlerde kullanırsınız inşş :KK16: haziran 2014 annelerinin de var aldıkları cicileri ekledikleri bi sayfaları canım, bi arkadaş linki eklemiş sanırım :KK31:
saol canım darısı hepinizin başına...bu arada ben yerelması severdim yerdim hep eskiden..tadı güzeldi :) gebelikte sakıncası varmı bilmiyorum ama ..işe yarar inşallah..:KK16::KK16::KK16:
 
:) Faceden yazdım burdanda yazayım eksik kalmasın canım..tekrar geçmiş olsun..doktor kullan diyorsa kullanıcaksın canım yapıcak birşey yok dimi :) çok geçmişolsun tekrar canım:nazar::nazar::nazar:..


saol canım büyüyor sıpacıklar bakalım.:nazar::nazar::nazar:.sağlıcaklada kucağımızda görsek ay ne güzel olur ya..evde kokusunuduymak nefesini hissetmek istiyorum...ay annem benim o ya..kıyamam minik meleğim..:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

..[/B][/COLOR]:KK16::KK16::KK16:


Evet canım ya kullanayım, çünki kaşıntılarım hala geçmedi ve artacak diye korkuyorum, şimdi eşimde internetten araştırmış, bu tarz kortizonlu ilaçlar ilk 3 ay da tehlikeli oluyormuş, şu andan itibaren çok etkili değilmiş...içeyim içeyim :KK37::KK1:

İnşaallah canım sağlıkla hepimiz kucağımıza alalım ve onları aldık mı kucağımıza dertlerimizin çoğunu unutacaz, mis kokuları bize enerji verecek hergün:KK16::emir_bebek::nazar:
 
kızlar aranızda ankarada olan var mı bılmıyorum ama burda da gidebileceğimiz özellikle de eşimizle katılabileceğimiz eğitimler var mı acaba, bılgısı olan varsa yazarsa cok sevınırım :KK3: istanbulda bu konuda secenek cok fazla ama ben ankarada arastırdım pek bısı bulamadım :26: bilenler bilmeyenlere haber versin :KK1:
 
bebısın normal:) kılomuz fazla sanki:)
doktor yavaşla dedı bana tarttığında 27+4 idim
ben normal beslenmıorum sıkıldım resmen sağlıklıdan ondan azıcık abur cubur götürüyorum ama farkındayım durmam lazım
bugun sabah sandvıc yedım uzerıne pogoca yedım
oglende durum döner yedım:)) sonra bırde supangle yedımmmmmmmmmmm:KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:
DURMAM LAZIMMMMMMMMMM

Şu an mutfakta sıcaksık ara öğüz ikramlık peynirli poğoçalar var ve çekmecem de de muffin kek var arkadaşımın ikramı öylece bekliyorlar ve benim karnım zil çalışıyor. Öğlen yemeği ii değil di de:KK43:(((
 
mujjum

saol cnm benimmmm


ayy canım valla süper bir haber gözün aydın
gereksiz yere gerilmiştin son haftalarda. evde bir güzel acısını çıkar bu zor günlerin:)
darısı da başımıza olsun inşallah
daha ben iki ay daha işe gelcem:KK43:

aynen cnm ya inşallah çıkarıcam acısını..inanki gün sayıyorum bi an önce bitsin diyee..darısı başınıza ne diyeyim hakiketen zor hamişler için çalışmak
 
Şu an mutfakta sıcaksık ara öğüz ikramlık peynirli poğoçalar var ve çekmecem de de muffin kek var arkadaşımın ikramı öylece bekliyorlar ve benim karnım zil çalışıyor. Öğlen yemeği ii değil di de:KK43:(((

kıyamam...:KK19:biraz tadına bakıverseydin canım...aç durma ye bişiler...:KK56:
 
maşallah ben bunları yesem ogün nasıl geçer hiç bir fikrim yok.:KK1::KK1:

sabah kahvaltı sütlü yulaf (canım kahvaltı etmek istemedi böyle yaptım)+ceviz
sonra 1 elma 1 muz
öğlen yemeği yarım porsiyon bulgur pilavı yarım porsiyon patlıcan musakka 1 kase yogurt
şimdi de badem atıştırıyorum.. sonrasında meyve
akşam yemeği - süt ve yatış...

ve 10 kg aldım:KK1::KK1:

:KK20::KK20::KK20:aynen suanda patlamak üzereyim
bir gün cok iştah var bir gün yokk..
ılgınc:)
 
Şu an mutfakta sıcaksık ara öğüz ikramlık peynirli poğoçalar var ve çekmecem de de muffin kek var arkadaşımın ikramı öylece bekliyorlar ve benim karnım zil çalışıyor. Öğlen yemeği ii değil di de:KK43:(((

bızdede kapuska vardııı kokusuna tahammulum yok
dürüm yedım:) :26::26::26::26::26:
sımdı yıne acıkıorum:) ve nesfıt tırtıklıyorum
aksama sadece yoğurt yemeyı planlıorum:) bakalım
:KK52::KK52::KK52:
 
bızdede kapuska vardııı kokusuna tahammulum yok
dürüm yedım:) :26::26::26::26::26:
sımdı yıne acıkıorum:) ve nesfıt tırtıklıyorum
aksama sadece yoğurt yemeyı planlıorum:) bakalım
:KK52::KK52::KK52:
akşama kıymalı ıspanak yanınada makarna yapacağım ama ben makarna almam herlade bol kepçe ıspanak alırım
 
yine bir iş gününden ve yeni birgünden tüm güzel annelere ve onların güzel mi güzel yakışıklımı yakışıklı meleklerine günaydınnnnnnnnnnnnnn..dün doktor kontrolümüz vardı...bebeğim haftasıyla uyumlu 27+5 ...28.haftamızdayız...kilosu 1.165 kg olmuş boyuda 36 cm...:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:pozisyonu çok garipti poposu biryerde ayaklar biryerde yüzü dönüktü göremedim meleğimi.....halbuki çok özlemiştim ben ..bir yüzünü görseydim keşke...ama iyimiş durumu sevindim...beni nstye sokacaktı sonra vazgeçti..suyum nasıl dedim iyi dedi ama gripten dolayı damardan verebiliriz arttır suyunu dedi..4 litreye çıkarayım bari benim 3,5-4 lt arası değişiyordu ben onu 4-4,5 yapayım bari...kan tahlili verdim..enfeksiyon kanda ne durumda diye her ihtimale karşı adını bilmediğim bir test verdi...çizme giyme dedi..spor ayakkabı giy dedi..ama Eskişehirde sıkıntı..artık işyerinde spor ayakkabı dışarıda çizme ile idare edicem..kilom 75 olmuş..fazla almamışsın seninde bebeğinde kilosu iyi dedi..
sonra doğum katını gezdirdi halkla ilişkiler...odalara baktık..ve kat hemşiresi liseden arkadaşım çıktı..sevindim..tanıdık bir yüz iyi olacak..ve hala ben alışveriş adına hiçbirşey yapmadım....beklemedeyiz...
:KK31::KK31::KK31:

bu arada herkes iyidir inşallah geçmişi okuyamadım ...okuduktan sonra tekrar yazarım..öpüldünüz en kocamanındannnn..
:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ VE TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE SAYGIYLA ANIYORUM...HAKLARINI HELAL ETSİNLER BİZE.. En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE
Canım merhaba. Kontrolden iyi haberler gelmiş maşallah güzel kızına. Bu arada büyük bir adım atarak doğum katını da gezmişsin. Icin rahatlamıştır biraz daha sevindim:-)
Gunaydin guzel anneler :KK16::KK16:
Bizim yarin oglumla gorus gunumuz. Cok ozledim bebegimi. Yalniz kafama takilan birsey var simdiye kadar doktorum hic kan tahlili idrar tahlili istemedi. Bir kere ana sagliginda yaptirmistim yeni gebeyken bir kire de bobreklerimden suphelendiklerinde yapilmisti tahlillerim. Ben her ikisinin sonucunuda doktoruma gostermistim. Ondan mi gerek duymadi acaba :44::44:
Slm canım. Aslında ayda bir kontrol edilmesi gerekiyor hem kanın düşmüş mü diye hem de idrar yollarında enfeksiyon var mı diye. Benim doktor her ay kontrolde istiyor. Sen de dr. söyle istersen.

senin ve bebeğinin güzel haberleri için maşallah diyorum...
:nazar:
Benim kontrol ve şeker yükleme testimde perşembe günü ve heyecanlıyım...Ve nedense anlamsız bi şekilde bebişimi 1 kilo üstü görmeyi istiyorum (sanki öyle görsem nolcaksa) :KK1:
Bende de o takıntı var nedense. Gittiğimde 1 kilonun üstünde bulmak istiyorum. Seninle aynıdır aşağı yukarı. Merak ediyorum ne kadar olduk.Takipteyim:-)
Hamileliğinde travazol krem kullanan oldumu arkadaşlar... doktorum zalain krem verdi ama o çok tahriş yaptı kremi değiştirmek istiyorum. :KK25:
Ben kullandım canım iyi geldi. Bir zararı olmadığını düşünüyorum.
Selam kızlar, ben yine grip oldum yahu 7 ay içinde bu 4.:KK43:
İlk üçünde dr antibiyotik vermişti, mecburen kullandım, şimdi de dr a hiç gidesim yok yine antibiyotik yazacak diye ama öksürmekten de yanlarım ağrıyor resmen :KK43:
Bir de kızımın ütülediğim cicilerini de buradan paylaşayım istedim, bunların dışında bir de sarı battaniyemiz var hepi topu tüm aldıklarımız henür bunlar :) ciciler bölümüne kısaca bakındım ama bulamadım, burdan paylaşıyorum.
Cümlemize ve meleklerimize sağlık diliyorum, sevgileerr ...

Eki Görüntüle 1027766


iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Çok geçmiş olsun. Bol dinlenmek gerek yapabilirsen.
Bebeğinin kıyafetleri de çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık
Selam güzel anneler ve onların mis kokuluları....cildiyeden döndük, aç olarak kan verdik, kaşıntılarıma baktı doktor, kaşıntıda mutlaka safra asitlerine bakılmalıymış kızlar aklınızda bulunsun, benim güzel çıktı, kan şekerim düşük çıktı, benim kaşıntılar normalde hamilelikte görünen türdenmiş. En tehlikelisi parça parça pembeleşip vucudun harita gibi gözükenlermiş ve o da safra asitlerinin yüksek çıkması ile olurmuş, allah korusun onda sezeryanla çocuğu almak zorunda bile kalınırmış. Allahım korusun hepsini.

Şimdi size iki ilaç soracam kullandınızmı hiç? Advantan losyon ve Claritine hap. İkiside B aınıfı diyor, ama hamileler kullanmasın diyor, ama kadın doğumcumu aradım kullanabilirsin genelde bunlar veriliyor ve kullanılıyor dedi. Ama ben kararsız kaldım. Allahım ne zor bu hastalıklar, ilaç içmeden çözümü olsa şu dertlerin.
Cok geçmiş olsun canım. Sonuçlar iyi çıkmış sevindim. Ilaclar hakkında bir fikrim yok ama
 
kızlar ya gün içinde bebeklerin hareketi nasıl benim bebeğim gün içinde çok az tekme atıyor. aklıma şu kordon dolanması çok takılıyor Allah korusun da
 
X