• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 eylül gelinleri de buraya:))

Sn kema eskiden bu topictemiydiniz bilmiyorum ya da bircok kisi gibi uzaktan takip edenlerdendiniz belki de. Simdi sana ne diyebilirsiniz ancak siz de gelip yorumlari okuyup yorum yaptiginiza gore benim yorum yapmami da garipsemezsiniz herhalde?

kayinvalideden cekmeyi bizzat tecrube etmis cok genc yasta yaptigim evliligi 1 yil ancak surdurebilmis ve yillarca kayinvalide fobisi denebilecek bir duygu yasamis ve birkac gun once 2. Evliligini yapmis biriyim.

burada verilen sabir, iyi niyet onerilerini yillar once olsa sizin gibi yorumlayabilirdim. Dugun oncesi esyalarla ilgili yillardir cok sevdigim nisanlimin annesinin sozleri bile yer uer batmisti ancak burada arkadaslarla paylaşarak insan kendine de ayna tutabiliyor. Belki bir anda bir mesaj görerek ve tahmin ettigim nedenlerle boyle olaylari desme ihtiyaci hissettiniz. Umarim siz de bu psikolojiden kurtulup daha objektif bakar hale gelebilir siniz.

Elifcim kk da eski degilim ancak baska forumlarda ktif uyeliklerim olmustu ve maalesef internet uzerinden bu tip ortamlarda o an okuyan kisinin ruh hali, desarj olma istegi ve konularin oncesini bilmeden takndiye bir mesaja takilmalar ayrica mimik ve ses tonu olmamasi bu tip sorunlara yol acabiliyor, sana dedigim gibi ben zamanind cok cekmis olsam da, tersi durumu da gordugum icin 2 dusunup 1 hareket ediyorum ama hep dedigim gibi esimin aileme yaklasimi belki de esas olan ne ekersen onu biciyorsun gerçekten:KK66:

çok güzel özetlemişsin canım... yani ben kime yorum yaptım konu nereye geldi onu da çözemedim. neyse sıkıntısı olan birini desarj etiysem ne mutlu bana. benim yorum yaptığım kişi nişanlı bile değildi yani hayali bir kaynana varsayımı üzerine o örnekleri vermiştim hepsi cadı değildir bu kadar önyargılı olmayın diye. neyse biz topiğimize dönelim nasıl gidiyor evlilik:)

18 adet koli odamd yigin halinde ve yari hurclari bitirecegiz aksam nisanlim yani esim gelecek kamyonet gelecek ve artiktatamamen Esimin yanina gececegim bugun cok garip duygular nikah oncesi bile daha rahattim nasil olsa toplanmak icin yine kalacagim annemin evinde diye:KK43: esim acrim oortalığı bekliyorum hadi diyor bir yandan:)
Senin nikah dugun ne zamandi canim artik kafa gitti bende tarihlet karisiyor kafamda:)

simdiden mutluluklar canim, gule gule giy cancagizlarini:KK66:
aynı telaş bende de var çeyizlerim gidicek evin her yeri koli dolu hala bitiremedik. benim kına 11 düğün 13 eylül de canım nikahım düğünde olucak. az kaldı iyice geriliyorum artık

çok güzel özetlemişsin canım... yani ben kime yorum yaptım konu nereye geldi onu da çözemedim. neyse sıkıntısı olan birini desarj etiysem ne mutlu bana. benim yorum yaptığım kişi nişanlı bile değildi yani hayali bir kaynana varsayımı üzerine o örnekleri vermiştim hepsi cadı değildir bu kadar önyargılı olmayın diye. neyse biz topiğimize dönelim nasıl gidiyor evlilik:)

aynı telaş bende de var çeyizlerim gidicek evin her yeri koli dolu hala bitiremedik. benim kına 11 düğün 13 eylül de canım nikahım düğünde olucak. az kaldı iyice geriliyorum artık

oo ben balayindayken evleniyorsun demek 10 eylul aksami yola cikiyoruz:) daha sadece 2 aksamimiz evimizde gecti canim ama evlilik ne demekmis ogreniyor insan dedim birkac defa evlilik bu muymus diye pazar sabahi sokaklardaaydik kahvaltı edecek yer ariyorduk ben evde rahat rahat severim dedim hemen beni kendine adapte ettin canim:)
Ben nescafe icinde kasik birakmam metal nem yapar diye esim ise hep kahvenin icinde kasik birakir 2 gun boyunca baktik o kasik koyuyor ben kasigi fincanima aliyorum kaavamozda kasik kalmiyor:))) yatak odaasi havalansin hala mobilya kokusu geliyor bana diye aciyorum cami bir gidiyorum cam kapali:)) kac yil cikarsan cik evlilik bu demek herhalde:)))

Kizlasaat usenmeden tek tek okudum yahu herkesin yasantisi lendine bu kadar yargilamak kimseye dusmez he israrla yargilayanlar olursada rahatsiz oldugu ortamda bulunmazlar :) biz huzurumuza mutlulugumuza bakalim bu topikte su zamanakadar kimse nirbirini yanlis anlamadi hep yillardir arkadas gibiydik o yuzden hic dert etmeyin boyle seyleri

oo ben balayindayken evleniyorsun demek 10 eylul aksami yola cikiyoruz:) daha sadece 2 aksamimiz evimizde gecti canim ama evlilik ne demekmis ogreniyor insan dedim birkac defa evlilik bu muymus diye pazar sabahi sokaklardaaydik kahvaltı edecek yer ariyorduk ben evde rahat rahat severim dedim hemen beni kendine adapte ettin canim:)
Ben nescafe icinde kasik birakmam metal nem yapar diye esim ise hep kahvenin icinde kasik birakir 2 gun boyunca baktik o kasik koyuyor ben kasigi fincanima aliyorum kaavamozda kasik kalmiyor:))) yatak odaasi havalansin hala mobilya kokusu geliyor bana diye aciyorum cami bir gidiyorum cam kapali:)) kac yil cikarsan cik evlilik bu demek herhalde:)))
Masallah size :)evet kasık bende koymam :) evlilikte daha detayli birbirini tanidigi icin keyifli oluyo mobilya kokusuda hemen cikmiyo ya

Masallah size :)evet kasık bende koymam :) evlilikte daha detayli birbirini tanidigi icin keyifli oluyo mobilya kokusuda hemen cikmiyo ya
Bu tip seyler cok gulduruyor bizi bunca yilimiz gecti kac kere tatil de yaptik ama ev ortami aliskanliklar farkli bir sey;)))
Bir de yatak yeni geldi simdi onun kokusu geliyor bana canim sorma.

kizlar bu arada uyarayim sizleri de annem etiketleri sokmede cok titizdir ama bYramda tencereleri yikarken 3 kadin olunca herkes digeri cikardi sanmis bir tencerrm etiketle yikanmisti sonra temizlemesi zor oldu:)
Gecen gun de nevresimi kutudan cikardik tam makineye atarken yastik kilifinda kontrol etiketi buldum bir baktik nevresimden de cikti:) yapis yapis olacakti gormeseydik aklinizda olsun;)

Bu tip seyler cok gulduruyor bizi bunca yilimiz gecti kac kere tatil de yaptik ama ev ortami aliskanliklar farkli bir sey:KK66:))
Bir de yatak yeni geldi simdi onun kokusu geliyor bana canim sorma.

kizlar bu arada uyarayim sizleri de annem etiketleri sokmede cok titizdir ama bYramda tencereleri yikarken 3 kadin olunca herkes digeri cikardi sanmis bir tencerrm etiketle yikanmisti sonra temizlemesi zor oldu:)
Gecen gun de nevresimi kutudan cikardik tam makineye atarken yastik kilifinda kontrol etiketi buldum bir baktik nevresimden de cikti:) yapis yapis olacakti gormeseydik aklinizda olsun:KK66:
bende tabaklarda unuttum yikandi iyice yapisti ustune sicak suya attim elimde biraz cikarmaya calistim ciktida bu etiketlerden nefret ettim
Benim setim nişanda alınmıştı şimdi sadece bilezik almışlar bi sorulur demi benim bildiğim neyse aldıklarına şükredip oturayım yerime ben
aslinda dugun icin normalde sormasalarda oluyo ne aldilarsa gonullerinden ne geciyosa o ama bu zamanda anlasarak zevke gore gelin begenebiliyo onlar hic sormadan halletms bizimkiler gibi bnde sustum oturdum :)

Benim setim nişanda alınmıştı şimdi sadece bilezik almışlar bi sorulur demi benim bildiğim neyse aldıklarına şükredip oturayım yerime ben

bende tabaklarda unuttum yikandi iyice yapisti ustune sicak suya attim elimde biraz cikarmaya calistim ciktida bu etiketlerden nefret ettim

aslinda dugun icin normalde sormasalarda oluyo ne aldilarsa gonullerinden ne geciyosa o ama bu zamanda anlasarak zevke gore gelin begenebiliyo onlar hic sormadan halletms bizimkiler gibi bnde sustum oturdum :)

Kizlar adet tabii ve bu yuzden de bekliyorsunuz. Ancak lutfen unutmayin dugun zamani neredeyse ciftlerin yarisindan cogu sirf bu yuzden tartisabiliyor. Kardesimin esinde seti de bilezikleri de takildi cunku gelinin talebiydi olmasi gereken buydu. Ben nisanda da dedim girilmesin o islere cok rahatti kafamiz. Simdi yine ayni sekilde, annem de o yuzden buzdolabi aldi mesela altin vb kabul etmeyecegimiz icin. Kayinvalidem de zaten kendini gecindiriyor yetmese esim destek olur o yuzden bizde bu konulara hic girilmediginden epey rahat ettik ama tabii kimdurumlar farkli yaslarimiz ileri yillardir calisiyoruz ve zaten yillardir birlikteyiznkenarimizda paramiz vardi. Genc yasta olsak illa ki destek gerekirdi zaten babalar hayatta olsaydi izin vermezlerdi boyle yapmamiza.
Etraftan gorulenlerden cok etkileniyor insan, kimisi icin de hediyeyi sectirmek ayip gelebilir. Ben dogum gunlerinde bile hediye karti alirim bazen mesela isine yarayan bir sey alsin diye:) kendilerince gosterisli nir seyler aliyorlardir belki de muhim olan dusunmeleri ve allaha cok sukur durumlari var da alabiliyorlar. Onunuzde koca bir hayat esinizle istediginizi alirsiniz, evlendim 2. Gunu full hd tv mi kaptim calisma odasina mesela benim icin takidan cok daha onemliydi:)) ekim de baska hediyem gelecek insallah:)))

Kizlar adet tabii ve bu yuzden de bekliyorsunuz. Ancak lutfen unutmayin dugun zamani neredeyse ciftlerin yarisindan cogu sirf bu yuzden tartisabiliyor. Kardesimin esinde seti de bilezikleri de takildi cunku gelinin talebiydi olmasi gereken buydu. Ben nisanda da dedim girilmesin o islere cok rahatti kafamiz. Simdi yine ayni sekilde, annem de o yuzden buzdolabi aldi mesela altin vb kabul etmeyecegimiz icin. Kayinvalidem de zaten kendini gecindiriyor yetmese esim destek olur o yuzden bizde bu konulara hic girilmediginden epey rahat ettik ama tabii kimdurumlar farkli yaslarimiz ileri yillardir calisiyoruz ve zaten yillardir birlikteyiznkenarimizda paramiz vardi. Genc yasta olsak illa ki destek gerekirdi zaten babalar hayatta olsaydi izin vermezlerdi boyle yapmamiza.
Etraftan gorulenlerden cok etkileniyor insan, kimisi icin de hediyeyi sectirmek ayip gelebilir. Ben dogum gunlerinde bile hediye karti alirim bazen mesela isine yarayan bir sey alsin diye:) kendilerince gosterisli nir seyler aliyorlardir belki de muhim olan dusunmeleri ve allaha cok sukur durumlari var da alabiliyorlar. Onunuzde koca bir hayat esinizle istediginizi alirsiniz, evlendim 2. Gunu full hd tv mi kaptim calisma odasina mesela benim icin takidan cok daha onemliydi:)) ekim de baska hediyem gelecek insallah:)))

en iyisi senin kafan rahat valla :)

canım çok haklısın bir arkadaşım anlatmıştı kndi nikah sıralarını beklerken gelin odasına yeni nikahı bitmiş gelin ve damat gelmiş altın yüzünden kavga çıkmış. gelin kendi üzerine takılanları kendi ailesine vermek istemiş en sonunda kavga alevlenmiş kolundaki tüm bilezikleri damadın kafasına fırlatıp çıkmış odadan. damat yerden bilezikleri toplamaya çalışıyomuş kızın arkasından gitmemiş. benim arkadaş da afallamış tabi bunca şeye tanık olunca. böyle mevzuları son güne bırakmamak lazım siz en güzelini yapmışsınız.

Kızlar nişanlınızın ailesi bişey takacaklar mı altın olarak size
Sordular mı hiç yani
Biz beraber gittik almaya, nişanlımın ailesi ve benim annem. Onların tanıdıkları bir yere götürdüler.
Önce küçük taşlı zümrüt setler çıkardılar önüme, garipsedim ilk başta bu incecik kolyeleri mi takacaklar diye.
Daha gerdanlık gibi bir şey yok mu dedim, sonra pırlanta bi kolye çıkardılar. fiyat yükseldi tabi. Ben beğendim bir model,
herkes de beğendi. Kolye ve küpe olarak alındı set. Onların düşündüklerinin bayağı üstüydü ama götürdükleri yer de pırlantacıydı ben napıyım:)

Koliler dun bitmisti hurclari da bitirdik cok sukur tek tek liste yaptim hangi kutuda ne var ne renk hurcun icinde ne var ayni renk olanlara ip bagladim karismasin diye:) makyaj, kisisel urunlerimi kucuk hurclara koyup bagaja koyacagim ama sicakta erimesin diye bekliyorum:) bir de 2 gun icin gerekecek kiyafetlerimi nevresim yastik kiliflari falan vaize koyacagim deliye donmemek icin:) dolapta askidakileri cuma aksami ve hafta sonu elbise kilifina takip askiyla goturecegim o kadar seyi tekrar utulemek yikamak istemiyorum:) tembel miyim pratik miyim bilemedim;)

canım çok haklısın bir arkadaşım anlatmıştı kndi nikah sıralarını beklerken gelin odasına yeni nikahı bitmiş gelin ve damat gelmiş altın yüzünden kavga çıkmış. gelin kendi üzerine takılanları kendi ailesine vermek istemiş en sonunda kavga alevlenmiş kolundaki tüm bilezikleri damadın kafasına fırlatıp çıkmış odadan. damat yerden bilezikleri toplamaya çalışıyomuş kızın arkasından gitmemiş. benim arkadaş da afallamış tabi bunca şeye tanık olunca. böyle mevzuları son güne bırakmamak lazım siz en güzelini yapmışsınız.
Ben de hem cok duydum hem sahit oldum canim bu tur olaylara gelin ve damat anlasip ailelerine bildirince sorun cikmiyor canim aynen onceden konusulmasi lazim.bir de cok duydugum tartisma takilari gelinin annesi ya da damadin annesi alip cantaya koyunca onceden konusulmadigindan cok tartisma cikiyormus o anda gelininannesi heyecanli olacagi ya da uzaga gidecegi zaman kayinvalidesine teslim eden arkadaslarim da var yok kizindir diyen elletmem diyen de kimseye dogru yanlis denemez tabii onemli olan anlasip omceden dugun gunu tatsizlik olmamasi.

Koliler dun bitmisti hurclari da bitirdik cok sukur tek tek liste yaptim hangi kutuda ne var ne renk hurcun icinde ne var ayni renk olanlara ip bagladim karismasin diye:) makyaj, kisisel urunlerimi kucuk hurclara koyup bagaja koyacagim ama sicakta erimesin diye bekliyorum:) bir de 2 gun icin gerekecek kiyafetlerimi nevresim yastik kiliflari falan vaize koyacagim deliye donmemek icin:) dolapta askidakileri cuma aksami ve hafta sonu elbise kilifina takip askiyla goturecegim o kadar seyi tekrar utulemek yikamak istemiyorum:) tembel miyim pratik miyim bilemedim:KK66:

Ben de hem cok duydum hem sahit oldum canim bu tur olaylara gelin ve damat anlasip ailelerine bildirince sorun cikmiyor canim aynen onceden konusulmasi lazim.bir de cok duydugum tartisma takilari gelinin annesi ya da damadin annesi alip cantaya koyunca onceden konusulmadigindan cok tartisma cikiyormus o anda gelininannesi heyecanli olacagi ya da uzaga gidecegi zaman kayinvalidesine teslim eden arkadaslarim da var yok kizindir diyen elletmem diyen de kimseye dogru yanlis denemez tabii onemli olan anlasip omceden dugun gunu tatsizlik olmamasi.

sen ne güzel paketlemişsin herşeyini ben her aldığımı kolilediğim için şimdi 3-5 koliden tek tek bıcak çıkabilir mesela her alışverişimi tek koli yapmışım zamanındaaaa. şimdi onları açıp kategorilendirmeye kalksam işin içinden çıkamam heralde. sadece koliye içinde ne olduğunu belirten küçük notlar yazmışım. tam bir kaos olucak açarken:)

sen ne güzel paketlemişsin herşeyini ben her aldığımı kolilediğim için şimdi 3-5 koliden tek tek bıcak çıkabilir mesela her alışverişimi tek koli yapmışım zamanındaaaa. şimdi onları açıp kategorilendirmeye kalksam işin içinden çıkamam heralde. sadece koliye içinde ne olduğunu belirten küçük notlar yazmışım. tam bir kaos olucak açarken:)

benimde hepsi ayrı ayrıydı zaten mutfak baya yerleşti dolapa sadece dolaptaki yerleri değişecek....yatak odam da sadece yarı kıyafetim dolapı dizildi herşey çok karışık aklım çorba oldu nasıl çıkacam diye düşünüyorum..
daha evde kalan bir sürü çeyiz var onlarda pazar günü gidecek inşalah.
ve benım hala çeyizde ne çamasır sepeti ve banyo için fırça çöp kovası var

benimde hepsi ayrı ayrıydı zaten mutfak baya yerleşti dolapa sadece dolaptaki yerleri değişecek....yatak odam da sadece yarı kıyafetim dolapı dizildi herşey çok karışık aklım çorba oldu nasıl çıkacam diye düşünüyorum..

kizlar alisverisler oyle ayrilmiyor yani cok zor biliyorsunuz ben ara ara yogun alisveris yaptim onlari da karman corman goturdum salonda bir kose yigili bekliyor yikanip dizilmeyi mutfak esyalari. Bu 18 kolinin 3 u roman digerleri egitim materyallerim mesleki birikimim yani, aniden bir egitim cikabiliyor ve onun materyalleri hangi kutuda diye aramamak icinnyavas yavas su anki islerim icin gerekenleri acacagim once mesela:)
Giyecekleri de bekarken olduklari yerlerle yaazdim bir tanesi hele plaj esyalarim ve bikinilerim balayi oncesi kriz yasamamak icin:))
Dun telefonda esyalari soyleyince esime panik olmus hemen acmis ortaligi arka odayi bosaltmis bugun de hazir misin canim diyor bizim evlilik yeni baslayacak :))) on balayimiz 2 gundu simdi orta balayi 11 inde esas balayi insallah:)
Safaklari alayim kizlar elif 11 i 13 u tugcecim senin de nikah 29 u dugun sonraki hafta miydi?

kizlar alisverisler oyle ayrilmiyor yani cok zor biliyorsunuz ben ara ara yogun alisveris yaptim onlari da karman corman goturdum salonda bir kose yigili bekliyor yikanip dizilmeyi mutfak esyalari. Bu 18 kolinin 3 u roman digerleri egitim materyallerim mesleki birikimim yani, aniden bir egitim cikabiliyor ve onun materyalleri hangi kutuda diye aramamak icinnyavas yavas su anki islerim icin gerekenleri acacagim once mesela:)
Giyecekleri de bekarken olduklari yerlerle yaazdim bir tanesi hele plaj esyalarim ve bikinilerim balayi oncesi kriz yasamamak icin:))
Dun telefonda esyalari soyleyince esime panik olmus hemen acmis ortaligi arka odayi bosaltmis bugun de hazir misin canim diyor bizim evlilik yeni baslayacak :))) on balayimiz 2 gundu simdi orta balayi 11 inde esas balayi insallah:)
Safaklari alayim kizlar elif 11 i 13 u tugcecim senin de nikah 29 u dugun sonraki hafta miydi?

şafak kına için 15 düğün için 17 :KK31:

bende sabahtan beri annemle çamaşır yıkıyorum. makina bir boşalıyor bir doluyor daha ütüsü var bunların :( bozulmasından korktuğum şeyleri elde yıkadım hep yeni alınan çamaşırlar vs. tozu gitsin. sonra kendi evimde güzelce yıkarım şimdi bişey olur fln eski gibi gözükmesin çeyizlikler. havlularımı makina da yıkadım sertleşirse diye korkuyorum inşallah bişey olmamıştır. canım bişey sorucam sen hazır aldığın nevresimleri yıkayarak mı götürdün yoksa paketletleriyle mi? herkes farklı bişey söylüyo annemde uzlaşamadık:)

Havlu ve nevresim takımlarını yıkamıyorum bende. Havlular sertleşme diye korktuk. Balayından sonra ben yıkayacağım. Çeyiz serilirken pofuduk pofuduk gözüksün. Cuma sabah çeyiz almaya gelecekler. Evde adım atmaya yer yok. Kimini tüllerle sardık Kimini paket yaptık. Hepsini kırmızı fiyonkla süsledik.

Back