- 31 Ocak 2014
- 3.305
- 344
- 88
- Konu Sahibi cilgin_anne_
-
- #3.561
Çok iki dusunmussun . mutlaka bende bu yoldan gitmek düşünüyorum . bi çocuğun ilk önce onu yaratanı öğrenmesi sevmesi bağlanması lazim. Bu tur ewde eğitim için mutlaka burada paylaş canm . bende alayın onlardan . çünkü disarla pek alakam yok . en azından int. Aracılığıyla alırım. En erken nezamn başlanır . ?? Allahım o günleri bana bize gösterir inşallah lağıyla buyuturuz.Cumbo canim cok sagol yaa seviyrm seni .. sen kendini anlatmamissin büyük nasil ufaklik nasil.faceten takip edyrm seni haberin olsun.cumbocum sasirma janga o interesting biri :))
Jangcim ben kuran ogretimi icin 3-4yasi bekliycem .algilari iyice acilsin ilk isim kurandan once Allahi anlatmak, Allahtan korkarak Onu tanimalarini istemyrm, Allahi icfen sevsinler istyrm bu sevgiyi de cok küçükken kalplerine yerlestirmek istyrm.sonrasinda Kuran ogreticem ins.ablamin oglu 6yasindayken Kurani hatmetti o performansi bekleyemem ama Kuran okumayi erken ogrensinlrr iyi olur .ben 6yasinda okuyordum.ahlaki egitim cdleri gordum gecen set halinde inanilmaz hosuma gitti.butun ahlaki degerleri cizgi film seklinde ogretiyo.3yasa gelsin izletmeye basliycam ins .agac yas iken egilir .ahlaki egitim en onemlisi , Kuran her zaman ogrenebilir ama ahlaki degerler ufaktan ruhuna islemeli..
Evet canim cok basit bir ornek vereyim.komsum anlatmisti iki cocuk konusuyorlarmis biri hata yapmis oburu de demiski aa bunu yanlis yaptin cehennemde yanicaksin.iste bu din egitimi cok yanlış. Bir korku var .halbuki o davranisin yanlis oldugunu , Allahin bundan hosnut olmayacagini bilmeli cocuk ve yaptigin yanlis derken korkuyla ifade etmemeli , cok ince bir nokta aslinda.anne baba olarak da cocuklara ornek olmak tesvik olmk lazim.bikac sene sonra buyusunler cok planlarım var.mesela bir yardim kurulusunda gonullu calisicam.cocuklarimi da ufak yasta bu faaliyetlere dahil edicem yeri gelicek götürüp muhtac insanlari gostericem, hem yoklugu gorsun hem yardimlasmayi ogrensin , icine islesin.anne baba olarak cok gorevimiz var canimonlar Allahin emaneti en iyi sekilde yetistirmek boynumuzun borcu.belki cocuklarimiz doktor mühendis olmaz ama ahlakli erdemli Allahi gerçekten seven, Allah rizasi icin yasayan insanlar olmali bunun icin herseyi yapmak lazim .ama ayarini bilmek de önemli .baskiyla olmaz , anlatip sevdirecegiz sonra kendi yollarini kendileri cizecek .merak etme canim cd alinca paylasirimÇok iki dusunmussun . mutlaka bende bu yoldan gitmek düşünüyorum . bi çocuğun ilk önce onu yaratanı öğrenmesi sevmesi bağlanması lazim. Bu tur ewde eğitim için mutlaka burada paylaş canm . bende alayın onlardan . çünkü disarla pek alakam yok . en azından int. Aracılığıyla alırım. En erken nezamn başlanır . ?? Allahım o günleri bana bize gösterir inşallah lağıyla buyuturuz.
Ay kızlar yazicam da fırsat kalmıyor. Misafir de geldi bugün yatiya bi hafta. Biraz gezer tozariz şükür. Gerçi evde dursam daha beter oluyor günlük yaptıklarımı ve yapmayı planladiklarimi ben bile kaldiramiyorum bazen. Artık ekmeği de evde yapicam mayayi da. Bugün de ona çalıştım. Sizi haberdar ederim neticeden.
Bizim büyüğün bayağı birşeyleri halloldu da ondan buna geçtik. Dün sofraya oturduk hiç soylemeyiz bile maalesef ama kendi anne bunları bize Allah verdi sana teşekkür ederiz Allahım dedi. Bi anne daha nasıl mutlu olsunsadaka kutumuzu 1.5 yaşından beri doldurur. Vicdanlı merhametli karıncaları bile inceler ama basmaz tatlım benim. Güzel Güzel dua ediyoruz bazen. Herşey yavaş yavaş ama bir derneğin kurucusuydum malatya da. O dönem öncesi sonrası herşeyini yaşadı oğlum içimde ve disimda küçük de öyle olur inş. Ona da bazı şeyleri anlatıyor konuşuyorum günlük jimnastik masajimiz ananemin usulü La ilahe illallah la yapılıyor. Hani biri büyük bir egitimciye sormuş ya çocuk 2 yaşında dini eğitim olarak ne başlamak gerekir diye cevap vermiş 2 sene geç kalmissin azizim. ..
Ben de böyle düşünüyorum aşıların da bununla alakası var biraz da timerosal diye bir maddenin mevcudiyeti beni rahatsız eden. Hem şu ana kadar sağlık bakanlığını bile aradım benim şu soruma mantıklı cevap verip beni ikna eden olmadı. Madem tüm antikorları benden alıyor şu an ve doğumda. Ee ben tüm aşıları yaptırdım o da geçer. Üstelik ilk 6 ay özellikle pasif bağışıklık dönemi olduğunu söylüyorlar neden aktif müdahalede bulunalım ki? Asi prospektusunu versinler ok dicem Ona da yanasmiyorlar. Bekliyoruz bakalım kapıya polis ne zaman dayanacak
jang canim sen niye bu kadar kasiyorsun sen anlamiyorum kendine ezoyet hep.ne guzel masallh ogluna hep oyle devam etsin ins.ne güzel dua etmeniz beraber .canim cok takma herseye boyle hasta olursun mazallah .yaa bizim oglanlar ayni iste .bizimki masallh sürekli guluyo ilgilendiginde güleryüzlü bir bebek .agu magu yapiyo.gunduz inatlasyrz kucak istiyo almiyrm agliyo biraz aglatyrm mecbur .kucakta ne donebilir ne emekleyebilir 3cocukla nasıl kucakta tutayim .yerde hic tiklamiyo doneyim filan demiyo.yiyip icip yatma derdinde :))Hadi yaa biraz da bebislerin hareketlerini anlatın yahu. Bizimki pek tembel çıktı bari sizinkileri anlatayım da heves yapsın azıcık
Canim gerçekten fenomen olursun bu caliskanlikla senHadi yaa biraz da bebislerin hareketlerini anlatın yahu. Bizimki pek tembel çıktı bari sizinkileri anlatayım da heves yapsın azıcık
selam canım benımkı daha donmeye baslamadı ama yavas yavas donmeye uğrasıyor bana guluyor benıntakıp edıyor canım senınkı nasılHadi yaa biraz da bebislerin hareketlerini anlatın yahu. Bizimki pek tembel çıktı bari sizinkileri anlatayım da heves yapsın azıcık
canım aynen benımkı de uykusu yok gece saglıklı olsunda gerisi önemlı degil onlar evimizin melekleriCanim gerçekten fenomen olursun bu caliskanlikla senben urlada annemlerin yanındayım. Annem babam 2 ablam ve 12 yaşındaki kuzenim baya kalabaligiz minik kızım da bayıldı tabi hep muhabbet hep gülücük Ayy çok şükür hep sağlıklı mutlu bi bebeğim olsun diye dua ederdim. Rabbim kabul etti :) aguyu aştı canım benimki hee hooo ahh gibi değişik sesler ama suratı görmelisiniz çok şeker. Hiçbi ilgiyi karşılıksız bırakmıyo. Annem 4 çocuk büyüttüm böyle neselisini görmedim diyo allah guldursun hep tüm yavrularımizi. Artık etrafin çok farkında sürekli inceliyo meraklı bakışlar. 1 gece uykusunda döndü benim odum patladı onun dışında hep oturmak istiyo. Tam donemese de bacakları dikip sağa sola dönüyo. Pusetinde omuzlar hariç kendini komple kaldırıyo. Eline verdiğim şeyleri tutup ağzına sokuyo. Ellerinin çok farkında iki elini birlestiriyo benim saçlarımi çekiyo kendi ayağını falan tutuyo:) doğduğundan beri en çok bu hafta şaşırttı beni yapabildikleriyle. Ama gece uykumuz bozuldu. 2 saatte bi uyanıyo emmek istiyo. Sağlıklı olsun güzel gelissin de razıyım uykusuz kalmaya. Bizde durumlar bu
arkadasım cok guzel dusunuyorsun o yaslarda soyut anlatılmıyor cunku ıdrak edemiyorlar ben yazın cocukları okutuyom ben Peygamber Efendımızı anlatarak dınımızı anltıyorumÇok iki dusunmussun . mutlaka bende bu yoldan gitmek düşünüyorum . bi çocuğun ilk önce onu yaratanı öğrenmesi sevmesi bağlanması lazim. Bu tur ewde eğitim için mutlaka burada paylaş canm . bende alayın onlardan . çünkü disarla pek alakam yok . en azından int. Aracılığıyla alırım. En erken nezamn başlanır . ?? Allahım o günleri bana bize gösterir inşallah lağıyla buyuturuz.
diyanet bazı drlara danişarak bu fetvayı vermiştır eskiden bu yonteme ızın verıyordukızlar sıze bırseyde uyarmak istiyorum spiral taktırmak 2012 yuksek dın surasında haram kılınmıştır o yuzden o yontemle korunmayı sebebını sorarsanız dollenmiş yumurtayıda atıyor bu yuzden kurtaj yerıne geciyor bır dın görevlisi olarak uyardım
kızlar sıze bırseyde uyarmak istiyorum spiral taktırmak 2012 yuksek dın surasında haram kılınmıştır o yuzden o yontemle korunmayı sebebını sorarsanız dollenmiş yumurtayıda atıyor bu yuzden kurtaj yerıne geciyor bır dın görevlisi olarak uyardım
canim döllenme nasil oluyorki zaten spiral rahimonunu tikiyor döllenme nerde gerçekleşiyor.diyanet bazı drlara danişarak bu fetvayı vermiştır eskiden bu yonteme ızın verıyordu
Hayırlı olsun canım şubatta ben de baslicam bakalımcanim döllenme nasil oluyorki zaten spiral rahimonunu tikiyor döllenme nerde gerçekleşiyor.
günaydın herkese .herkes kaybolmuş yine .ben bugün işe başladım bu satırları da işten yazıyorum .danaları kreşe ufaklığı bakıcıya bıraktım .12 de çıkıp gidicem inş.
Canim gerçekten fenomen olursun bu caliskanlikla senben urlada annemlerin yanındayım. Annem babam 2 ablam ve 12 yaşındaki kuzenim baya kalabaligiz minik kızım da bayıldı tabi hep muhabbet hep gülücük Ayy çok şükür hep sağlıklı mutlu bi bebeğim olsun diye dua ederdim. Rabbim kabul etti :) aguyu aştı canım benimki hee hooo ahh gibi değişik sesler ama suratı görmelisiniz çok şeker. Hiçbi ilgiyi karşılıksız bırakmıyo. Annem 4 çocuk büyüttüm böyle neselisini görmedim diyo allah guldursun hep tüm yavrularımizi. Artık etrafin çok farkında sürekli inceliyo meraklı bakışlar. 1 gece uykusunda döndü benim odum patladı onun dışında hep oturmak istiyo. Tam donemese de bacakları dikip sağa sola dönüyo. Pusetinde omuzlar hariç kendini komple kaldırıyo. Eline verdiğim şeyleri tutup ağzına sokuyo. Ellerinin çok farkında iki elini birlestiriyo benim saçlarımi çekiyo kendi ayağını falan tutuyo:) doğduğundan beri en çok bu hafta şaşırttı beni yapabildikleriyle. Ama gece uykumuz bozuldu. 2 saatte bi uyanıyo emmek istiyo. Sağlıklı olsun güzel gelissin de razıyım uykusuz kalmaya. Bizde durumlar bu
Ayy kızlar nasıl sevindim iyi haberlerinize. Yalnız mujdemi vereyim bu uykusuzluk bebeğinizin yeni birseyler öğrenmesi olarak dönecek size.biz büyüme atağı diyoruz bu ani ortaya çıkan beslenme ihtiyacına. Hem sutunu arttırıyor minikler çok emerek hem de birseyler öğrenme huzursuzlugunda oluyorlar. Ayy benim minik kuş da iki kere döndü ikisinde de düştü saftrik annesi yüzünden ikinciyi tuttum ama sarsıldı korkudan hiç dönmeyecek galibaselam canım benımkı daha donmeye baslamadı ama yavas yavas donmeye uğrasıyor bana guluyor benıntakıp edıyor canım senınkı nasıl
jang canım büyüme atağı konusunda sana katılıyorum bizim ikizlerde çok gördüm bunu ben yaşadım ..benim sütüm de biraz yerine geldi gibi öyle ağlamıyor artık açlıktan açmı diye biberon veriyorum içmiyor demekki tok ..Ayy kızlar nasıl sevindim iyi haberlerinize. Yalnız mujdemi vereyim bu uykusuzluk bebeğinizin yeni birseyler öğrenmesi olarak dönecek size.biz büyüme atağı diyoruz bu ani ortaya çıkan beslenme ihtiyacına. Hem sutunu arttırıyor minikler çok emerek hem de birseyler öğrenme huzursuzlugunda oluyorlar. Ayy benim minik kuş da iki kere döndü ikisinde de düştü saftrik annesi yüzünden ikinciyi tuttum ama sarsıldı korkudan hiç dönmeyecek galibaabimin kızı geldi büt öncesi diye biraz bizde kalıyor. Malatyadan ylisans arkadaşım trabzona gelmiş ünv başvurusuna. Bugün o da.misafirim olacak sinav sonrası inş. İnsanın tanıdık birileriyle olması çok güzel oluyor. 1saat gezdik yegenle trabzonda o bile cok iyi geldi ki büyük ortalığı birbirine kattı belki haftasonu yine gezeriz. İyi bi haber var bi de burada eşimin arkadaşının eşi anaokulu müdiresi devlette. Büyük oglandan ben çok şikayet ediyormusum gibi duruyor ama o çok beğeniyor dün eşime wc yi ogrendiyse 2.dönem alalım onu demiş. 2.5 yaşında istek var yani belki dedim çarşı pazar isim olduğu günler bırakırım misafir öğrenci olur oyun falan oynar birseyler öğrenir. Evde idare ediyorum da dışarıda tehlike bilmiyor araba yoluna çıkıveriyor birden kaçarken. Daha anlamıyor anlatıyorum lakin o an bizden kaçmak daha eğlenceli geliyor. Küçüğüm de bu ara abla da geldi babanın işyeri tadilatta erken geliyor sürekli kucakta. Keyfine değmeyin gitsin
Çılgın nasıl geçiyor işte günler fırsat olunca yaz. Bebiş ne yapmış bakalım ilk gün. Yaa yıldız mona free edsofi cumbo ... ben herkesi çok merak ediyorum özlüyorum resmen. İhmal etmeyin kızlar burayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?