- 6 Kasım 2014
- 839
- 448
- 73
- Konu Sahibi cilgin_anne_
-
- #3.541
Ayy Çok tatlı kıyafet eminim çok da yakışır.dogum günlerini kutluyorum canım yavrucaklarin. Nice mutlu sağlıklı çok güzel bi ömürleri olsun sizlerle birlikte inşallahHayirlisiyla gidip gel iins.kuzu tam tosun olmus masallah.benim oglanin da boyu gecen ay 65di buay bakalim ne olucak.bizimki zayif uzun boylu olucak sanırım:))
Slmm.bizimkilerin cuma dogum ggunu, kreste yapicam ins.kizima biara tullu bir elbise almistim hic giydirmemistim onu giydircem ins.oglana da pantolon almistim bikac ay onc bu tip özel gunler icin.evde beyaz tişört u vardi ben de onu asagidaki hale getirdim.kiyafetleri hazır yani , yarin da pasEki Görüntüle 1364467 talarini siparis vericem ins .
Selam canımSlm kızlar. Çılgın çocukların doğumgünü şimdiden kutlu olsun. Whisper maşallah iyi bakmışsınesma canım şimdilik sadece cimlendirilmis arpa suyu verilebildigini okudum. Okuyup eleyip öyle yazayım dedim o yüzden gecikiyor.
Bizimkiler çok huysuz bu ara. Ev fena değil de yine de korkuyorum banyo yaptırmaya. Küçük banyo yaptığı gün yarım saat bile uyumuyor ne gece ne gündüz. Ee adam evdeyken sürekli disaridaydik şimdi de evde iki bebeyle yeniden kalınca zorlanıyorum. Bi de adam her sabah çıkmadan fındık yediriyor gizli gizli. Resmen fitili atesleniyor bizim büyüğün. Evi. .. götürüyor bütün gün temizlikteyim. Günde bi makine elde yikadiklerimi c.makinesinde yikiyorum mutlak. Bulaşık makinesinde de doğal deterjana geçtim limon tuzu ve karbonat. Zaten iyi yikamiyordu makine bi tur onlarla yıkanıyor gerisini bi daha elde yikiyorum. Küçüğe de pamuklu bez kullanıyorum onu da yıka derken ellerim asiniyor bütün gün. Sirke yaptım o oldu haftasonu suzduk 2haftaya kadar kullanilabilecek. Aşı ya gitmedim. Asi yaptırmaya mecbur değilim hareketi ilgimi çekti halen araştırma safhasindayim kafam karışık. Aşıların yan etkisinin havale olması ve kucugumun abi ve benden dolayı riskinin bizden bile kat kat yüksek olması beni çok düşündürüyor. Buyumedi de sanki bu ay tartida 7 kg bile gelmiyor çoğu zaman. Boyu zaten 3 aylıkken 60 cm di. Hayret şaşıyorum ama bu kadar minyon çocuğa 9 aylık kıyafet oluyor çoğu markada. Az kullanılsın diye mi o.kadar küçük tasarliyorlar anlamadım. Ruseymli portakalli revani yaptım dün. Bi paket ruseym aldım marketten 1 ayda bozuluyormus buzdolabında bile kofteye dahi koydum neye koyacagimi şaşırdım anlayacağınız
Şu asi hareketine bi de siz göz atın dosyalara filan da Bi fikir söyleyin bana. Hımm bu arada ek gıdaya geçenler olmuş. Mandalina portakal genelde pisik yapar haberiniz olsun dikkat edin popolaraelma suyu en az alerjik besin olduğu için ondan başlatır dr lar. Bize sonrasında havuç sonra elma havuç sonra armut sonra 3 u bir olarak 3 gün verip 3 gün bekletiyordu dr. Bu şekilde geçtik ve kesinlikle günde 1 bardak sütten yeni mayalanmis yoğurt vardı menumuzde. Sutum kesilmişti neredeyse mecbur 4 ayda geçmiştik. Bunda sütüm yettiği kadar emzirecegim inş. Bu arada oruç tutunca sütüm çok arttı. Çok şu içtim bol yeşillik yedim canım yemek değil salata çekti hep belki ondan. Tabi sadece 2gün tutunca
Ek gıda yahut mamadan önce tarifler vardı ya kitapta onu yazmaya çalıştımSelam canım
Ne için çimlendirilmiş arpa suyu veriliyor canım ben bişey mi sormuştum kusura bakma unutmuşum !!
Sen kendine epey iş çıkarmışsın maşallah sanırım az geliyor bebelerle uğraşmak :)
Şaka bir yana herkesin yaşam tarzı farklı işte .
Büyüğün wc eğitimi nasıl gidiyor ?
Yoğurdu hangi sütle yapıyordun büyük oğluna benim keçi sütü epey kafamı karıştırdı yaa hala bulamadım pastörize olmayan günlük keçi sütü satan bir yer
Bizim burda organik sertifikası olan ürünler satan bir yer vardı oraya sordum yavrulama dönemleriymiş şimdi Nisan Mayıs'tan önce olmaz dedi
Birde tek Başına keçi sütü çok zor tutuyormuş çok sulu oluyormus o yüzden inek sütü karıştırılıyormuş keçi yoğurdu yaparken ..
Okullar tatil burda büyük 2 gündür evde
Küçükte çok Mızmız
Jang benim oğlanda hiç uyumuyor banyo yaptığı gün aynı seninki gibi ne gece ne gündüz ..
Neden acaba ??
Bu arada geçmiş olsun bişey yoktur umarım ben uzun zamandır hiç bırakmıyorum koltukta sürekli Dönüyor çünkü oyun halısında bile yatırdığım yerde durmuyor hiç daire çiziyor resmen dönerek :)
cilgin_anne_ kuzuların doğum gunü kutlu olsun nice yaşlarını görürsünüz inşallah ..
Whisper84 canım maşallah kuzu ne güzel büyümüş yolculukta iyi geçer inşallah ..
Bizde tatilde gep birlikte anneme gideceğiz annem geri gelmeyecek bizimle ama
TTeşekkürler canım sağolasın aminAyy Çok tatlı kıyafet eminim çok da yakışır.dogum günlerini kutluyorum canım yavrucaklarin. Nice mutlu sağlıklı çok güzel bi ömürleri olsun sizlerle birlikte inşallah
sagll canim.ne yaptin sen oyle.hem makine hem sonra elde yıkamamı abartmışsın iyice ,hiyjen delisine döndün sanırım ,ben bile senin kadar değilim, hem o kadar takılma sonuçta vücuda mikrop da lazım ,bu kafayla gidersen işin zor senin söyleyeyim :) benim makine de iyi yıkamıyor ben de elde yıkıyorum bulaşıkları ,sıcak su akıyo nasılsa musluktan hemen elden geçiriyorum beş dakikada ..aşı konusunda ben yine de vurulması taraftarıyım sonuçta zararı yok faydası olursa karımıza .. o havale vs yan etkiler binde bir olucak şeyler ki o da olacağı varsa olur aşıya kabahat bulmamak lazım .sen herşeyi en kötüsünden düşünüyorsun ,aşıdan havale geçiren ben hiç görmedim doğrusu .rahat ol biraz çok kasıyorsun .Slm kızlar. Çılgın çocukların doğumgünü şimdiden kutlu olsun. Whisper maşallah iyi bakmışsınesma canım şimdilik sadece cimlendirilmis arpa suyu verilebildigini okudum. Okuyup eleyip öyle yazayım dedim o yüzden gecikiyor.
Bizimkiler çok huysuz bu ara. Ev fena değil de yine de korkuyorum banyo yaptırmaya. Küçük banyo yaptığı gün yarım saat bile uyumuyor ne gece ne gündüz. Ee adam evdeyken sürekli disaridaydik şimdi de evde iki bebeyle yeniden kalınca zorlanıyorum. Bi de adam her sabah çıkmadan fındık yediriyor gizli gizli. Resmen fitili atesleniyor bizim büyüğün. Evi. .. götürüyor bütün gün temizlikteyim. Günde bi makine elde yikadiklerimi c.makinesinde yikiyorum mutlak. Bulaşık makinesinde de doğal deterjana geçtim limon tuzu ve karbonat. Zaten iyi yikamiyordu makine bi tur onlarla yıkanıyor gerisini bi daha elde yikiyorum. Küçüğe de pamuklu bez kullanıyorum onu da yıka derken ellerim asiniyor bütün gün. Sirke yaptım o oldu haftasonu suzduk 2haftaya kadar kullanilabilecek. Aşı ya gitmedim. Asi yaptırmaya mecbur değilim hareketi ilgimi çekti halen araştırma safhasindayim kafam karışık. Aşıların yan etkisinin havale olması ve kucugumun abi ve benden dolayı riskinin bizden bile kat kat yüksek olması beni çok düşündürüyor. Buyumedi de sanki bu ay tartida 7 kg bile gelmiyor çoğu zaman. Boyu zaten 3 aylıkken 60 cm di. Hayret şaşıyorum ama bu kadar minyon çocuğa 9 aylık kıyafet oluyor çoğu markada. Az kullanılsın diye mi o.kadar küçük tasarliyorlar anlamadım. Ruseymli portakalli revani yaptım dün. Bi paket ruseym aldım marketten 1 ayda bozuluyormus buzdolabında bile kofteye dahi koydum neye koyacagimi şaşırdım anlayacağınız
Şu asi hareketine bi de siz göz atın dosyalara filan da Bi fikir söyleyin bana. Hımm bu arada ek gıdaya geçenler olmuş. Mandalina portakal genelde pisik yapar haberiniz olsun dikkat edin popolaraelma suyu en az alerjik besin olduğu için ondan başlatır dr lar. Bize sonrasında havuç sonra elma havuç sonra armut sonra 3 u bir olarak 3 gün verip 3 gün bekletiyordu dr. Bu şekilde geçtik ve kesinlikle günde 1 bardak sütten yeni mayalanmis yoğurt vardı menumuzde. Sutum kesilmişti neredeyse mecbur 4 ayda geçmiştik. Bunda sütüm yettiği kadar emzirecegim inş. Bu arada oruç tutunca sütüm çok arttı. Çok şu içtim bol yeşillik yedim canım yemek değil salata çekti hep belki ondan. Tabi sadece 2gün tutunca
benim oğlan da yattığı yerden kalkmaya uğraşıyor yarıya kadar kaldırıyor kendini yakında döner ,ben de hep beşikte kemerini bağlıyorum artık .Dün ilk dönüşümüzu koltuktan aşağı atlayarak öğrendik maalesef :-( bi daha koymam. Korkudan o da Bi daha dönmedi zaten. Büyükle korebe oynuyorduk görmedim bile :-( bu arada küçüğü oturtmaya başladım günde 5 dk yi bulmuyor çok meraklı oturmaya ben ne yapayım
Küçük sabah kusar gb yaptı yeşil balgam çıktı. Öksürük yok. Burnu tikanmisti 2 gün önce bi de sabah genelde tıkalı oluyor yattigimiz odada kalorifer yanmiyor. Ne kadar tulum da giydirsem öyle sabahları. Çok şaşırdım balgam görünce. Ondan mi kusuyor acep sürekli :-(
ya canım sen acemi anne değilsinki illa keçi sütüne neden takıldın ki ,al sütçünden sütü mayala ,keçi sütünü ve yoğurdunu da herkes sevmez çocuk da sevmeyebilir ,evet anne sütüne en yakını o ben bi denedim de öğüre öğüre bi hal oldum çok tuhaf geldi bana bebek nasıl içsin yesin..Selam canım
Ne için çimlendirilmiş arpa suyu veriliyor canım ben bişey mi sormuştum kusura bakma unutmuşum !!
Sen kendine epey iş çıkarmışsın maşallah sanırım az geliyor bebelerle uğraşmak :)
Şaka bir yana herkesin yaşam tarzı farklı işte .
Büyüğün wc eğitimi nasıl gidiyor ?
Yoğurdu hangi sütle yapıyordun büyük oğluna benim keçi sütü epey kafamı karıştırdı yaa hala bulamadım pastörize olmayan günlük keçi sütü satan bir yer
Bizim burda organik sertifikası olan ürünler satan bir yer vardı oraya sordum yavrulama dönemleriymiş şimdi Nisan Mayıs'tan önce olmaz dedi
Birde tek Başına keçi sütü çok zor tutuyormuş çok sulu oluyormus o yüzden inek sütü karıştırılıyormuş keçi yoğurdu yaparken ..
Okullar tatil burda büyük 2 gündür evde
Küçükte çok Mızmız
Jang benim oğlanda hiç uyumuyor banyo yaptığı gün aynı seninki gibi ne gece ne gündüz ..
Neden acaba ??
Bu arada geçmiş olsun bişey yoktur umarım ben uzun zamandır hiç bırakmıyorum koltukta sürekli Dönüyor çünkü oyun halısında bile yatırdığım yerde durmuyor hiç daire çiziyor resmen dönerek :)
cilgin_anne_ kuzuların doğum gunü kutlu olsun nice yaşlarını görürsünüz inşallah ..
Whisper84 canım maşallah kuzu ne güzel büyümüş yolculukta iyi geçer inşallah ..
Bizde tatilde gep birlikte anneme gideceğiz annem geri gelmeyecek bizimle ama
güle güle giy canım .amin canım amin dışarıya çıkınca sıcacık evin kıymetini anlıyor insanBaktım benim kilolar gitmeyecek burasıda çok çok soğudu kabanın zor kapanıyor rahatsız ediyordu beni özelliklede göğüslerden fena sıkıyordu dün kapitone bir kaban aldım ohh dedim dünya varmış ..öyle büyüdüler ki süt dolmuş taşıyor zanneder gören boş olduğu halde birde sütüm bol olsaydı düşünemiyorum bile göğüslerimin halini ...
Allah bu karda Kışta evi barkı olmayanlara yardım etsin..
aboooo sizin wc niye o kadar sürdü ki yaa anlamadım en fazla 1 hafta diyorlar ,bezliyken kakasını söylüyormuydu seninki peki ,hazır değildir belki ,yaza ertelesen bu kış kıyamet bi de yıka pakla uğraşıyorsn .inş. bir an önce alışır .Ek gıda yahut mamadan önce tarifler vardı ya kitapta onu yazmaya çalıştımyaa okuyunca bildikce artık içim razı gelmiyor, üstelik sabundan bile cildim tahriş oluyor artık. Neler yaptığımı bi anlatsam deli dersiniz. Kocam diyo ama destekliyor da keciyi bilmiyorum ama koyun sutunu annem karışık mayalardi hem ağır olurmuş hem tutmazmis. Koyun sütü senede 1 ay anca oluyor derler keçi de mi öyle acep? Burada bi dükkanda günlük keçi sütü bulunur yazıyor çok merak ettim de eşim hala gidip almadı var mi yok mu bilmem. Wc ye gelince çiş kolay gb oldu. Sorun kakada. Günde en az 1 kez don hali kilim ne varsa batirigoruz. Kalanı yahut ilk posta yi da wc ye yapıyor üstelik. Anlamıyor mu geldiğini yoksa kivamsiz olduğundan mi kaçırıyor hala anlamadım. Wc ye gitmiyoruz şimdilik orası uzak kalıyordu yolda hep kaza oluyordu oturak ta başladık. Çiş kendi yapıyor bazen bazen bana bez bağla diye ağlıyor bazen de gece bez bağlıyoruz o uyuduktan sonra ben bez istemiyorum kim takmış bunu bana diyor ama sabaha kadar da isiyor kakadan korkuyoruz halen galiba. Bi kere yapmaya başladı mi damlacik bile çıksa oradan kalkıyor başka yere oturup yapıyor. 1 ay bitti. İkinci aya girdik. Onerin varsa açığım canım
bizim adam da öyle yaa akşam 7 de geliyor 930 a kadar oynuyo onlarla ,sonra yatırıyoruz zaten ,büyük oğlanı bizde de babası uyutuyo ,bi de güleyim diye şaklabanlıklar yapıyo bana ,adam bi de işe gidiyo ,diyorumki bu durumda uykusuz bi de işe nasıl gidicem ,iş de çok yoğunlaşmış geçen gittim herkesin masası kemal sunalın filmlerindeki gibi dosya yığılı ,orası da ayrı stres olucak ,eşim diyorki ufaklığı gece emzir ben kalkayım ,adam daha ne etsin ,karıcım yeterki senin psikolojin bozulmmasın gül bakıyım bi diyor bana bi de :)Oyy canımin içi kiyamam sana yaa.. herşey üst üste geldi canım ondan böyle oluyoruz. Aynı dediğin gibi bizim adam da elinden geleni yapıyor ben cildirmayayim diye. Dün sabah 9 da gitti ise 7 de kalkmamiza rağmen saat 3 buçukta çağırdım geldi. Zavallı sürekli bilgisayar elinde çalışmak için getiriyor ama ne fayda. Büyüğü de o uyutuyor cogu zaman. Neden mi? Bütün gün ziriltidan kafa 1500 oluyor ben de. Bi de üstüne Ben yatmicam diye 8 bucuktan 10 a bazen 11 e kadar ağlayıp direnip zorla uyuttugun diğer bebeyi uyandıran bebeği kaldiramiyor bünye. Esin çok muazzam bi insan maşallah Allah benim evlatlarimi da esin gb vicdanlı merhametli insan etsin. Sen de ben de sürekli gezmeye alışkınız evde durmak boğuyor bence bizi. Belki o yüzden sürekli birseyler icat ediyorum kendime. Biraz ciksan gezsen tozsan birşey kalmaz. Sabah ilk kar yağdı buraya hemen kalktık cümbür cemaat inip kardan adam yaptık bi komsuyla tanıştım büyükle aynı oğlu var nasıl iyi geldi hepi topu 10 dk durmadik ama çok mutlu döndüm bi de duş aldım sabah erken ohh benim gibi iki çocuklu insanın keyfi 20 dk duş 10 dk gezmeyle düzelmek zorunda zaten. Sen de boşver mükemmel olmayı keyfine bak yüzmeye git yine mesela. Kendinle ilgilen. Bi de gece uyumayan insanlarda mutluluk hormonu yerine stres hormonu salgilaniyormus. Gece en geç 11de yat gece keratalar nasılsa nöbete dikiyor bizi. Küçüklerin diş ağrıları başladı galiba bizimki elini ağzına sokamiyor hala ama benimkini sokup diş etlerine surtuyor rahatlıyor sanki. Ondan olabilir aglamalsri benimkiler de öyle. 3.aydan sonra başlıyor dertler zaten ve anladım ki çocuk büyüdükçe dert de büyüyor. Lakin ne olur ağlama ya. Dua kuran birseyler dene nazar da vardır sizde kesin. Ben de bazen bağıran anne olarak buluyorum kendimi oglumdan özür diliyorum sonra daha dikkat ediyorum gece uykusu almaya işler kalsın boşver diyorum ne yapayım olan gelen bu. Dün ben de farkettim ki adama sanki beni zorla hamile bırakmış gb davranıyorum. Sürekli işten çağırıyorum gelince şikayet falan. Dedim amaç bu değil dert anlatacak da kimse yok 5 dk bırakıp markete inecegim komşu da. Bi tane yan komşu var haftada 2 3 uğrar o da tv izletiyor diye ona da biraktirmiyor eşim. Eve misafir çağırıyorum ben de. Herkes biliyor yetisemeyecegimi 4 4 lük. Yemek tatlı çay bi de üstünkörü temizlik olsun yeter kafa dengi dertten anlayan bi insan gelince çok ferahliyorum. Bunu da tavsiye ederim.
Ben sen deki bu sürecin yıpranma ,ailevi durum ve nazardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. En kısa zamanda eski çılgın a dönersin sen merak etme
Canim yaa en kısa zamanda eski neşene donersin inşallah. Ben seni öyle tanıdım. Bu topigi de o yüzden çok sevdimbizim adam da öyle yaa akşam 7 de geliyor 930 a kadar oynuyo onlarla ,sonra yatırıyoruz zaten ,büyük oğlanı bizde de babası uyutuyo ,bi de güleyim diye şaklabanlıklar yapıyo bana ,adam bi de işe gidiyo ,diyorumki bu durumda uykusuz bi de işe nasıl gidicem ,iş de çok yoğunlaşmış geçen gittim herkesin masası kemal sunalın filmlerindeki gibi dosya yığılı ,orası da ayrı stres olucak ,eşim diyorki ufaklığı gece emzir ben kalkayım ,adam daha ne etsin ,karıcım yeterki senin psikolojin bozulmmasın gül bakıyım bi diyor bana bi de :)
sağol canım sanırım bu kadar zorluğa rağmen ALLAH eşimle karşılaştırdı ki dayanayım diye ..
amin canım hep diyorum inş. benim oğullarım da kocam gibi davransın eşlerine kadınların işi zor valla .davranmazlarsa ben zorla davrandırtırım valla ..
canım hava aşırı soğuk burda dışarı çıkamıyorum maalesef bebek hasta olur diye .üst komşum var işte ona çıkıyorum bazen ,bazen o bana geliyor ama onun da kızı damadı misafir yanında şuan ondan çok takılamıyoruz ,dediğin gibi hava güzel olsa böyle olmazdı ,mutlaka bi dışarı çıkıp hava almak şart gerçekten ..canım yüzmeye haftasonu gidebilirim ama gitmem ,eşim zaten çok yoruluyor ,adam evkuşu oldu hiç arkadaşlarıyla da görüşemiyor bi de kendi keyfimi ona yıkamam ,bebek eskisi gibi uyusa bırakırdım giderdim ama huysuz hepsiyle bırakmak vicdansızlık olur ..yine benden iyi dayanıyo çocukların sesine maşallah .. yaa canım bizim ufaklığın da ağzı hep elinde hem elini kemiriyor ,emziği almak istemiyor hiç ,eskiden alıyordu uyurken filan ,şimdi hayatta istemiyor hep ellerini ısırıyo ,ağzına baktım tam diş patlaması göremedim ama yerini yapıyor sanırım onun ağrısı bunlar ,benim ikizlerde de böyle olmuştu ,4.ay başlamış 7.ayda anca çıkmıştı dişi ,bu da öyle olmaz inş. birini çağırmak eşim istemiyo bu ara ,zaten çocuklar huysuz bi de gelenler hep bizim çocukları nazar ediyo ,ondan eşim çağırmak istemiyor iyice nazar olurlar da huysuzlanırlar diye ..
ay bilmiyorum inş. eskiye dönerim ,eskiye dönmem için havaların ısınıp biraz gezmem lazım sanırım kış mahvetti beni .
akşama ufaklığı yıkıycam rahatça uyur inş.
valla banyodan sonra uyuyor diye kış kıyamet her gün yıkayasım geliyor ben de kafa dinleyeyim diye ama yıkamıyorum orası ayrı ,hasta olursa o da ayrı dert çünkü ,evim sıcak ama yine de belli olmaz ,hapşırıyor zaten .
yarın doğumgünü kreşte kutlanacak ,resim çekince size de atarım buraya ..
ayyy şu depresiflik bi kalksa biraz rahatlasak ,bazen dünyaya çocuk bakmak için mi geldim ben yaa diye isyanım geliyor valla .gidip bişeyler yiyeyim de kendime geleyim bari ,sıpa uyudu kalkar birazdan ..
Sağolasın canımCanim yaa en kısa zamanda eski neşene donersin inşallah. Ben seni öyle tanıdım. Bu topigi de o yüzden çok sevdim
Canim krese bi gideyim bakalim bi konusayim.suan yogun tempoya giremem zaten cok yoruluyorum .Perşembe ise basliycam bu tempoda zor yani .Çılgın moralin düzelmiş şükür. Benim de net paketi bitti yenilenmesini bekliyordum. Maşallah diyorum ya nazardan oluyor bunlar. Oyun grubu süper fikir iyi de tutar walla hele de Ankarada. Yoğunluk yormazsa seni neden olmasın. Hatta kreş i ücretsiz yapıp 3 5 de eline verseler bence memurluktan 2 sene izne ayrıl hem çocukları rahat buyut hem masraf azalsin ne güzel olur amaçocukların da yeni yaşı hayırlı olsun. Ben elimdeki tip kitabını bitirip montessoriye geçeceğim. Bu ara sürekli fiziksel aktivite yapıyoruz enerjiyi atamıyor ev de yavrum. Dışarıya günde bi kere çıkıyor ama maalesef yetmiyor ona. Küçüğü de pazara götürdük tam 1 saat koynumda yürüdüm ben dondum o maşallah iyiydi gık demeden eve geldik lakin evde yanmayan yatak odasını küçük odaya taşıdık. Bi küçük Beşikte yatıyor geri kalanimiz koy usulü yer yatağı. Ohh anacimin yani kaynanamin eline sağlık çok çılgınca birşey yaptım 36 saatlik oruç tuttum. Biraz zorladı ama gayet iyi oldum. Küçüğü de asilatmama konusunda eşimle anlaştık. Mahkeme sürecinde dava dosyalarını ben hazırlayacağım ama. Şimdilik sağlık ocağı aramıyor bile. Bakalım zararsız aşılar olunca onları yaptirabilirim. Büyüğün yemesi içmesi de düzeldi uykusu da şükür. Hiç bir baskı yok gündüz kendi isterse gidip yatar uyur istemezse uyumaz akşam erken yatar. Kafam da daha rahat oluyor böyle. Arapça harflere ve hayvanlara başlamıştık onları da öğrenmiş biraz şükür küçük mizmiz dı haftasonu hep kucak istiyor artık elimizden birakamiyoruz karı koca. Böyle giderse dönmeyi 6 aylıkken yürümeyi 2 yaşında falan öğrenir
Canım bizim oğlanlar uykuyu sevmiyor o kesin. 1 saat uğraşıp 1 saat zor uyutuyordum. Küçük de kaç gündür en az yarım saat uyutmaya ugrasiyorum bazen 15 dk da bazen 45 dk ya varan sürelerde uyuyor. Sürekli uyanık kucak istiyor oyuncaklara yeni tepki vermeye başladı. Büyük oğlana göre çok geride bu da kendi hızında gidiyor işteCanim krese bi gideyim bakalim bi konusayim.suan yogun tempoya giremem zaten cok yoruluyorum .Perşembe ise basliycam bu tempoda zor yani .
Havalar cok soguk nasil dışarı cikiyorsunuz .
Masallah valla bi de oruç tutmussun .buyuge sevindim valla.bizim pglan gunduz uykusunu birakicak sanirim.yarim saat uyutmaya ugrasyrz .bir saat uyuyo uykusunu alamadigi icin bi yarim saat de uyaninca deli gibi agliyo zor sakinlestiriyoruz.bi dahaki haftasonu uyutmamayi deniycem uyuyunca daha cok yipratiyo bizi.oldum olasiaz uyuyo uykuyu sevmiyo zaten ..arapcayami basladin masallh .aybizim ufaklik da iyice kucak ister oldu cebellesiyorum .yere birakyrm donsun hareketlensin diye tik yok .ikizlere hic benzemiycek .bu tembel yaa valla ..
Ufakligin park yatagini kurduk biz de besikte rahatsizdi uyumuyordu , parkyatakta aciyorum ninniyi uyuyo cok şükür , ins.boyle devam eder .
Uykuyu sevmeyen cocuk zeki olurmus bizimkiler dahi olucak sanirim:)) ay ufak oglanlarimiz da ayni bizimki de bi suru cingirak taktim oyun halisina iki tingirdatiyo sonra basliyo kucaga al moduna .evet canim persembe isbasi ins. Ust kat komsuma birakicam kocasi da apartman yoneticisi.arabayla gidicem ise.830da cikarim evden 1230dada evde olurum ins.biberonda sut birakicam acikirsa diye.ayy bi tuhafim yaa insan evdeyken eve Isteyken ise alisiyo.ins.iyi olur bu surec.temmuza kadar yarim gun gidicem ins.ondan sonrada esimin izni benim iznim raporderken seneyi baglamaya caliscam.obur senenin izin raporlari da eklenirse bikac ay da ücretsiz izin alirsam en az 1, 5yasa getiririm sonra veririm krese diyrm.bakiciyla ugrasmycam ucu de krese .eve de 400-500e yarim gun ev isleri icin birini buldummu tamamdir .artik full cocuklarla ilgilenirim ev isiylede ugrasmam diyorum bakalimCanım bsanırım:))oğlanlar uykuyu sevmiyor o kesin. 1 saat uğraşıp 1 saat zor uyutuyordum. Küçük de kaç gündür en az yarım saat uyutmaya ugrasiyorum bazen 15 dk da bazen 45 dk ya varan sürelerde uyuyor. Sürekli uyanık kucak istiyor oyuncaklara yeni tepki vermeye başladı. Büyük oğlana göre çok geride bu da kendi hızında gidiyor işteperşembe başlıyorsun demek benim de 1 ay dolacak ucretsizde o gün. Ya burada bi tanıdık var çocuk 3.5 yaşında Kuran dan ilerliyorlar maşallah. Ben de heves yaptım arada uğraşıyorum bi de uygulama indirdim telefona onda şarkıyla oyunla falan öğretiyor. İnsandan öğrenmesi daha kalıcı olurmuş. Hadi bakalım hayırlısı küçüğü apt 'daki kadına mi yoksa kreşe mi bırakacaksın. Bi de cumbodan falan haber ver nerede yahu
kuzum nolmuş sana böyle.. benim tanıdığım çılgın nerde.. hepimize ara sıra oluyor .. hele senin ikizlede küçük normal böyle hisstemen.. ama sen çabuk toparlaesın.. sen beni tanısıdığım en iyi annelerdensin kuzumm.. o kadar işin içinde eğitimleriyle ilgileniyorsun blog açıyorsun... işe başladığında daha iyi hissedeceksin inanki.. beniim oğlan 5 gündür evde valla okul açılsı diye göbek atacaktım.. moralini bozma düzelecek herşey..TTeşekkürler canım sağolasın amin
sagll canim.ne yaptin sen oyle.hem makine hem sonra elde yıkamamı abartmışsın iyice ,hiyjen delisine döndün sanırım ,ben bile senin kadar değilim, hem o kadar takılma sonuçta vücuda mikrop da lazım ,bu kafayla gidersen işin zor senin söyleyeyim :) benim makine de iyi yıkamıyor ben de elde yıkıyorum bulaşıkları ,sıcak su akıyo nasılsa musluktan hemen elden geçiriyorum beş dakikada ..aşı konusunda ben yine de vurulması taraftarıyım sonuçta zararı yok faydası olursa karımıza .. o havale vs yan etkiler binde bir olucak şeyler ki o da olacağı varsa olur aşıya kabahat bulmamak lazım .sen herşeyi en kötüsünden düşünüyorsun ,aşıdan havale geçiren ben hiç görmedim doğrusu .rahat ol biraz çok kasıyorsun .
ben de sütü sağarak artırmaya çalışıyorum ,6aya gelsek ek gıda başlayınca süt yeter o zaman nasılsa bi öğün ek gıda yiycek
benim oğlan da yattığı yerden kalkmaya uğraşıyor yarıya kadar kaldırıyor kendini yakında döner ,ben de hep beşikte kemerini bağlıyorum artık .
ya canım sen acemi anne değilsinki illa keçi sütüne neden takıldın ki ,al sütçünden sütü mayala ,keçi sütünü ve yoğurdunu da herkes sevmez çocuk da sevmeyebilir ,evet anne sütüne en yakını o ben bi denedim de öğüre öğüre bi hal oldum çok tuhaf geldi bana bebek nasıl içsin yesin..
bi de bizdeki bu en doğal olsun takıntısı gerçekten içimizi yiyip bitiriyor ,ben artık tecrübeliyim kasmıycam ,yoğurt işte inek yoğurdu olsun ne olacak bu kadar heryeri araştırmaya gerek yok bence .
sağol canım doğum günü için.
güle güle giy canım .amin canım amin dışarıya çıkınca sıcacık evin kıymetini anlıyor insan
aboooo sizin wc niye o kadar sürdü ki yaa anlamadım en fazla 1 hafta diyorlar ,bezliyken kakasını söylüyormuydu seninki peki ,hazır değildir belki ,yaza ertelesen bu kış kıyamet bi de yıka pakla uğraşıyorsn .inş. bir an önce alışır .
ben dün bebeği komşuya bırakıp çocukların pasta ve ufak tefek işlerini hallettim .hava çok soğuktu bebeği dışarı çıkarmak istemedim ,aceleyle çıktım yanımda nakit yok bazı ufak şeyleri karttan çekmiyorlar alamadan döndüm :)
bu ara sinirlerim çok bozuk ,inanılmaz gerginim ,eşime de sataşmaya başladım ,hep senin yüzünden üç çocuk neyimizeydi korunacaktım izin vermedin diye ,tamam sen bırak ufaklığı ben bakarım diyor öyle deyince ,ilerde oğlum annen seni istememişti diycem diyo :)
dün akşam 5ten 8 e kadar çığlık çığlığa ağladı ne yaptıysam susturamadım ..gece sabah 5 te dikiliyo ayağa 930 a kadar uyumuyo ,uykusuzum yine ,hayır uyumasın sorun değil de sürekli ağlıyo ,zaten yeterince yorgunum bi de ağlama sesi beni iyice yıpratıyor ,sabah eşime ben artık çocuk bakmak istemiyorum dedim ,adam beni neşelendirmek için ne gerekiyorsa yapıyor ama stresimi atamıyorum bi türlü ,akşam oğlanı 3 saatte zorla uyuttum ,Büşra bebeğin odasının kapısında yarım saat ağladı ,ben o kadar zorla uyuttum o sanki inadına uyandırmaya çalışıyor ,delircem yakında yemin ediyorum ,ben böyle bir anne olmak istemiyorum ,nerdeyse doğurduğuma pişman olucam ,kalbimde sıkışma oluyor yaklaşık 2 haftadır ,öyle böyle değil ama sanki kalp krizi geçiriyorum ,iki kolumda da uyuşma var sanırım sinir sıkışması gibi bir şey .. inanın haftasonu olsun istemiyorum 3 ü birden çok zor oluyor ,yani artık yılların birikimi patlamaya hazır bomba gibi kapımda .eşim de az kaldı işe başlayacaksın stres atarsın şurda bi senemiz var sabret diğye teselli ediyor ama sanırım o bi sene geçmiycek ,herşeyi sil baştan yaşıyorum ,çocuk ağlaması ,gazıydı ,dişiydi ..
hayatımda ilk defa ruhi bunalıma girdiğimi hissediyorum ki birine söylesen güler benim bunalıma girdiğime inanmaz ,öyle biri değilim çünk ,hep sebebe değil sonuca bakar çözüm üretmeye çalışırım ,ama artık çözüm üretmek yerine sebeb bakar ona takar oldum ,niye 3.çocuğu yaptıkki diye sebepsiz ağlıyorum ,sonra sakinleşince kendime kızıyorum .yok yok benim psikolojik destek almam lazım ,ağlama krizlerim çok ama çok arttı ..
ufaklık da büyüdükçe huysuzlaşmaya başladı ,milletinki ilk 3 ay huzursuz olur ,benimkiler de ilk 3 ay uslu sonra azman oluyor ,ikizler de öyleydi ..valla bakıcı bu huysuzluklarını görürse ufaklığa bakmaz diye korkmaya bile başladım ,gerçi tüm nazları anneye o ayrı ..
ayy bilmiyorum sürekli kalbimde sıkışma ,depresiflik halim var ,eşim olmasa çokta nkendimi atmıştım camdan aşağı ,öyle bir ruh haline büründüm çünkü ,adam da bana bişey olucak diye gece gündüz çocuklara bakıyo ,memesi olsa ufaklığa da bakıcak o derece ..bu gerginlik nasıl geçicek bilmiyorum şubatın başında eşimin doğumda yanıma gelen yengeis kızıyla gelicek o zaman gezip tozarız inş. bana da iyi gelirvalla bebeği de özlemişlerdir vericem ellerine ,bebek ağlaması duymaktan çıldırcam yoksa ... kötü bir anne mi oluyorum ben yaaa .yine ağlamam tuttu ..
çok sevindim bak gördünmü.. çok çok iyi bi,r annesin hiiiç üzülme..Huhuu nerdesin iz. Diun dogumgunuydu resimler kreste alayin sizede aticam.ne cabuk buyuduler yaa..ikiside hasta gibiydiler huysuzdu lar ne pasta kestiler ne resim cektirdiler, gecen senede boyleydi .Sağlık olsun. Dun kreste baya oturduk sohbet ettik.esim de vardi. Hayatimda hic bu kadar onore olmadim.kres sahibi esime ben esiniz kadar cocuklariyla ilgili bir anne gormedim burada hergun onlarca anneyle tanisiyorum yillardir bu iste calisyrm boyle bir anne gormedim ben gerçekten cok sanslisiniz dedi.bide uc cocuga ragmen montessori ile ilgilenip blog bile yapmis esinizi yilin annesi secmek lazim dedi .gittik de gelene kadar övdü .hatta bana is teklif etti , psikologlariyla bi montessori oyun grubu merkezi kuracaklarmis , hem cok bilgili disiplinli hem de montessori ye cok kafa yoran birisin , haftasonlari gel bizimle calis dedi , hem de cocuklari da goturcem oraya . Ise baslamadan ayrintili gel konusalim dedi haftaici bi gidicem . Ayy dun duyduklarimdan sonra moralim yerine geldi valla.
kuzucuklaaarr yerim onları.. maaşallah , nice güzel yaşları olsun güzel günler görsünler..Eki Görüntüle 1369809 Doğumgünü cocuklari ..
anaaaaa çok şaşırdım niye aşılatmıyorsunuz ..Çılgın moralin düzelmiş şükür. Benim de net paketi bitti yenilenmesini bekliyordum. Maşallah diyorum ya nazardan oluyor bunlar. Oyun grubu süper fikir iyi de tutar walla hele de Ankarada. Yoğunluk yormazsa seni neden olmasın. Hatta kreş i ücretsiz yapıp 3 5 de eline verseler bence memurluktan 2 sene izne ayrıl hem çocukları rahat buyut hem masraf azalsin ne güzel olur amaçocukların da yeni yaşı hayırlı olsun. Ben elimdeki tip kitabını bitirip montessoriye geçeceğim. Bu ara sürekli fiziksel aktivite yapıyoruz enerjiyi atamıyor ev de yavrum. Dışarıya günde bi kere çıkıyor ama maalesef yetmiyor ona. Küçüğü de pazara götürdük tam 1 saat koynumda yürüdüm ben dondum o maşallah iyiydi gık demeden eve geldik lakin evde yanmayan yatak odasını küçük odaya taşıdık. Bi küçük Beşikte yatıyor geri kalanimiz koy usulü yer yatağı. Ohh anacimin yani kaynanamin eline sağlık çok çılgınca birşey yaptım 36 saatlik oruç tuttum. Biraz zorladı ama gayet iyi oldum. Küçüğü de asilatmama konusunda eşimle anlaştık. Mahkeme sürecinde dava dosyalarını ben hazırlayacağım ama. Şimdilik sağlık ocağı aramıyor bile. Bakalım zararsız aşılar olunca onları yaptirabilirim. Büyüğün yemesi içmesi de düzeldi uykusu da şükür. Hiç bir baskı yok gündüz kendi isterse gidip yatar uyur istemezse uyumaz akşam erken yatar. Kafam da daha rahat oluyor böyle. Arapça harflere ve hayvanlara başlamıştık onları da öğrenmiş biraz şükür küçük mizmiz dı haftasonu hep kucak istiyor artık elimizden birakamiyoruz karı koca. Böyle giderse dönmeyi 6 aylıkken yürümeyi 2 yaşında falan öğrenir
burdayım beeennnnCanım bizim oğlanlar uykuyu sevmiyor o kesin. 1 saat uğraşıp 1 saat zor uyutuyordum. Küçük de kaç gündür en az yarım saat uyutmaya ugrasiyorum bazen 15 dk da bazen 45 dk ya varan sürelerde uyuyor. Sürekli uyanık kucak istiyor oyuncaklara yeni tepki vermeye başladı. Büyük oğlana göre çok geride bu da kendi hızında gidiyor işteperşembe başlıyorsun demek benim de 1 ay dolacak ucretsizde o gün. Ya burada bi tanıdık var çocuk 3.5 yaşında Kuran dan ilerliyorlar maşallah. Ben de heves yaptım arada uğraşıyorum bi de uygulama indirdim telefona onda şarkıyla oyunla falan öğretiyor. İnsandan öğrenmesi daha kalıcı olurmuş. Hadi bakalım hayırlısı küçüğü apt 'daki kadına mi yoksa kreşe mi bırakacaksın. Bi de cumbodan falan haber ver nerede yahu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?