- 21 Mart 2014
- 4.095
- 15.583
- 178
- Konu Sahibi cilgin_anne_
-
- #3.201
İyide canm memeyede uyudugunda gazini cikarmionmu sen.?[/QUOTE]İyi de E="Whisper84, post: 38188898, member: 635875"]Kizlar gunaydin
bizim gaz bitti gibi cok sukur. Kilosundan yoksa asiri hareketli ondan mi yoksa butun gun ayakta sallaniyo ondan mi bilmiyorum ama elhamdulillah sanci yok artik. Geceleri emerek uyuyo besginde bizim yastiklara koyuyorum basi yuksek oluyo oyle seviyo 6 saat uyudugu bile olmustu ruya gibiydi:) deneyin isterseniz mik mik yaptikca kaydiriyo kendini tekrar daliyo. Bi de aksam rutini cok guzel oturdu. Ya banyo masaj ninni meme ya da masaj ninni meme o sekilde en gec 8de uyumus oluyo. Gece 1de 4de uyaniyo sabah da en gec 6.30 da ayaktayiz. Gece uyusun da ben raziyim. cuma gunku kontrolde kilosu 7 boyu 62 kafasi 41 cmdiatesi de 36.7 genelde. Her gun cikariyorum disari millet sasskin saskin bakiyo bu sogukta deli mi bu insanlqr el kadar bebekle:) ama 6 sene burdayiz alissin elazigin soguguna bende durumlar bu. Sizinkileri de bekliyorum
Evet çekmeyen kesinlikle anlamaz bunu zira uyuz oluyorum etrafımda ayyyy niye sallamaya kucağa alıştırdınız diyen insanlara çocuk katılıyor resmen ağlamaktan ne yapiym yani ayy ağlasın kendi kendine susar demiyorlarmı birde Tövbe estağfirullah ..Yok canm sadce sen degilsin sabah aksam durmadan aglayan ki 3 ayda bitecek diyipte bitmeyen ve asla azalmayan nalet gaz. Ve tek basima bakiorum. Yani insan oglunun tek cagresiz kaldigi zaman o gazli aglayisli. bi ilaci cagresi yok ve gozunun onunde aci kasilmalarla aglayan gozu yas dolu ewladin canin .okdsr zorki cekmeywn asla bilmez anlamaz.
Çılgınım Öylede işte insan artık ister istemez niye böyle acaba ben mi biryerde bir yanlış yapıyorum diye düşünüyor haliyle de soruyorum işte etrafımda bebekli olanlara aslında hiç hazetmediğim şeyler bunlar ama demek yapılıyormuş ..Canim bizim tam 5tane akikamiz var biz ne yapicaz bilmiyorum hepsi de dduruyo kesmedik daha .bebegin huysuzlugu onunla alakali degildir .canim 700gram gayet iyi 500gram altina duserse sut az geliyo demek.bundan sonra artik az almaya baslarlar .canim baska bebeklerle hicbir zaman kiyaslama yapma ozenme de her bebek farklidir Allah beterinden saklasin .
sagol canim.2aylikken bizimki 5250ve 60cmdi .ama biyu uzun benimkinin bakalim bu ay ne diycek.normalde 5inde gitmem gerekiyordu ama 15inde gidicem rapor almak icin .benimki de laftan anliyo surekli takipte kucak istiyo odadan cikartmiycak elinde olsa.canim bende migren oldugundan birgün bile olsa uykusuzluk hemen migren e ceviriyo.benim ise baslaam evin satilmasi ile alakali.en yakin yine 1-2ayi bulur .devletteyim canım memurum.yok csnim uzun uzun yazmani ozlemisim .hep boyle yaz bos birakma .
Maşallah canım inşallah bize bir düzen oturturuz artık daha hiç kesintisiz 4-5 saat uyuduğu olmadı benimkininKizlar gunaydin
bizim gaz bitti gibi cok sukur. Kilosundan yoksa asiri hareketli ondan mi yoksa butun gun ayakta sallaniyo ondan mi bilmiyorum ama elhamdulillah sanci yok artik. Geceleri emerek uyuyo besginde bizim yastiklara koyuyorum basi yuksek oluyo oyle seviyo 6 saat uyudugu bile olmustu ruya gibiydi:) deneyin isterseniz mik mik yaptikca kaydiriyo kendini tekrar daliyo. Bi de aksam rutini cok guzel oturdu. Ya banyo masaj ninni meme ya da masaj ninni meme o sekilde en gec 8de uyumus oluyo. Gece 1de 4de uyaniyo sabah da en gec 6.30 da ayaktayiz. Gece uyusun da ben raziyim. cuma gunku kontrolde kilosu 7 boyu 62 kafasi 41 cmdiatesi de 36.7 genelde. Her gun cikariyorum disari millet sasskin saskin bakiyo bu sogukta deli mi bu insanlqr el kadar bebekle:) ama 6 sene burdayiz alissin elazigin soguguna bende durumlar bu. Sizinkileri de bekliyorum
Nurse harveys bitkisel surup gaz Icin ogluma iyi geldi sukur..dene istersen sidetlenirse yanina zinkoda kullan dr dedi bana cok zor yaaÇok gazimiz var kızlar napicam bilmiyorum. Dun bi kabus gibiydi. Eşimin bile gücü bitti. Adam bide çalışıo. Artık zor dayaniorum vallahi. Çok zor balet gelsin bu gaz denilen şeye.
Benimde oglumun gozu cabaklaniyordu herzmn sutumle cayla silip masaj yapiyordum ..biz iyiyiz cok sukur burnu sanki tikali..ara ara disari cikip gezmek istiyorum ama oglum hasta olur diye korkuyorum cunku evin kokuusuna alisti normalde cikardim ama saolsun misafirlerdenyeni yeni gozumuzu aciyoruz kismett :)selam kızlar
uzun bir ara giremedim önce şifremi unuttum sonra aktive etmem uzun zaman aldı..
nasılsınız keyifler yerinde mi bakalım
biz iyi sayılırız.. kızımın gözü çapaklanıyor birkaç gündür oğlanda da olmuştu.. bol masaj ve çay kompresyonu yapıyorum.. azaldı baya...
bir de bu aralar modamız akşam 8-10 arası sapıtıyor ağla ağla mahvoluyor... saat sekiz olunca ağlamaya başlamadan evin içinde geziyoruz daha az ağlıyor o zaman .. umarım aşarız bunu da.. bebeleri kontrole ne zaman götürüyoruz bakalım biz haftaya gidicez inallah kilo alımı iyiidr. 5 dk emip yarısını kusunca çok umudum olmuyır haliyle..
jangcim annenler gitti mi.. biran önce dnlenmeye başla sonra bir de işe başlayacaksın iyice yorulacaksın..
cılgıncım migren atağın geçmiştir umarm..
esma, yıldız, whisper sizler nasılsınız
iyiyim canımm.. yok taşınmadık daha.. evin biraz işleri var.. bi de havalar ısınınca nisan gibi taşınmayı düşünüyoruz.. oturduğumuz ev kayınpederin kira vermiyoruz zaten o yüzden acele de etmiyoruz..Cumbo canımmm ben bildiğin gibiyim sen nasılsın ?
Siz taşındınız mı hatırlayamadım kusura bakma canım nasıl gidiyor büyüğü hala senmi indirip servise bindiriyorsun bebeği napıyorsun bu arada hava lar bozdu iyice ??
Bize hastaneden çıkmadan damla vermişlerdi ama gerek kakmadı hic inşallah kızının gözüde iyileşir hemen
Bizim kont bu ayın 1 indeydi gittik 700 gr almış boyu 4.5 cm uzamış Kafasıda sanırım 40 cm di doktor koca kafalı diyor görsen portakal kadar Kafası var bence :)
Bıngıldak epey genişmiş 18 aydan önce kapanmaz dedi senin minnoş da inşallah güzel gelişmiştir ..
çok zor canım yaa allah kolaylık versin sana da bebişine de... bizim ilk zamanlar çoktu metsil, sab simplex fln kullandık.. en son hepsini attım masaj yaptım bol bol cok daha rahat çıkardı.. masaj yapıyorsundr muhtemelen ama ben yine de söyleyeyimçç yatağında yüzüstü yatarken sırtına masaj yapıyorum ama 10 dk falan sırtüstü çevirp bacakalrını kaldırınca çok rahat çıkarıyor.. bir de genelde yüzüstü yatırıyorum daha rahat uyuyor , gazı da olmuyor..Çok gazimiz var kızlar napicam bilmiyorum. Dun bi kabus gibiydi. Eşimin bile gücü bitti. Adam bide çalışıo. Artık zor dayaniorum vallahi. Çok zor balet gelsin bu gaz denilen şeye.
oyy maaşşallh rutine oturtmuşsun ne güzel ..ben de deniycem bakalım olacak mı..elazığ da çok soğuk yaa allah kolaylık versin sana.. seni bilmem de ben hiç sevmem soğuğu kışı..Kizlar gunaydin
Benimde oglumun gozu cabaklaniyordu herzmn sutumle cayla silip masaj yapiyordum ..biz iyiyiz cok sukur burnu sanki tikali..ara ara disari cikip gezmek istiyorum ama oglum hasta olur diye korkuyorum cunku evin kokuusuna alisti normalde cikardim ama saolsun misafirlerdenyeni yeni gozumuzu aciyoruz kismett :)
gözümüz geçti şükür .. ama dünden beri nezle oldu hapşırıp duruyor.. gözler sulu sulu..bir de miyavlar gibi konuşuyooo.. yiycem ben bu kızı bir gün yaaaa..Benimde oglumun gozu cabaklaniyordu herzmn sutumle cayla silip masaj yapiyordum ..biz iyiyiz cok sukur burnu sanki tikali..ara ara disari cikip gezmek istiyorum ama oglum hasta olur diye korkuyorum cunku evin kokuusuna alisti normalde cikardim ama saolsun misafirlerdenyeni yeni gozumuzu aciyoruz kismett :)
Canım dr bişi demedi valla ama 35 cmle dogmustu her ay 2 cm buyur yazıyo nette normal sanırım 41 olmasi. 5 eylülde doğdu canım. 3 ay doldu çok şükür :)Maşallah canım inşallah bize bir düzen oturturuz artık daha hiç kesintisiz 4-5 saat uyuduğu olmadı benimkinin
Hele gece hayal gibi valla maşallah diyelim :)
Benimki dursa bende çıkarıp bi tut atar dönerim sitenin Bahçesinde ama yok durmuyor bas bas bağırıyor ..
Kaç aylık oldunuz tam olarak ?
Maşallah Gelişimi gayet iyi çocuk doktoru kafa çapı ile ilgili yada bıngıldakla ilgili birşeyler söyledimi?
Gelişim tablosuna göre kafa Çapı en üst çizgideymiş bizim kinin ..
Canım ben tam tersi sıcağı sevmem gerçi bi İzmirli olarak soğuk kavramim burdakinden biraz farklı ama :) aliscaz inşallahiyiyim canımm.. yok taşınmadık daha.. evin biraz işleri var.. bi de havalar ısınınca nisan gibi taşınmayı düşünüyoruz.. oturduğumuz ev kayınpederin kira vermiyoruz zaten o yüzden acele de etmiyoruz..
maaşallah kuzuya iyi almış kilo.. biz de ctesi gideceğiz bakalım inş iyi almıştır kilo..
çok zor canım yaa allah kolaylık versin sana da bebişine de... bizim ilk zamanlar çoktu metsil, sab simplex fln kullandık.. en son hepsini attım masaj yaptım bol bol cok daha rahat çıkardı.. masaj yapıyorsundr muhtemelen ama ben yine de söyleyeyimçç yatağında yüzüstü yatarken sırtına masaj yapıyorum ama 10 dk falan sırtüstü çevirp bacakalrını kaldırınca çok rahat çıkarıyor.. bir de genelde yüzüstü yatırıyorum daha rahat uyuyor , gazı da olmuyor..
oyy maaşşallh rutine oturtmuşsun ne güzel ..ben de deniycem bakalım olacak mı..elazığ da çok soğuk yaa allah kolaylık versin sana.. seni bilmem de ben hiç sevmem soğuğu kışı..
Canım korkma soğuktan temiz hava çok iyi geliyo bize de bebislere de. Kanzdan astronot aldım Ohh miss giydiriyorum onu eve gelip soyunca bakıyorum sıcacık. Öyle bisi edin çok iyi oluyo. Ne soğuk ne yağmur ne rüzgarBenimde oglumun gozu cabaklaniyordu herzmn sutumle cayla silip masaj yapiyordum ..biz iyiyiz cok sukur burnu sanki tikali..ara ara disari cikip gezmek istiyorum ama oglum hasta olur diye korkuyorum cunku evin kokuusuna alisti normalde cikardim ama saolsun misafirlerdenyeni yeni gozumuzu aciyoruz kismett :)
evet canım 23 aylık ikizlerim var .. baştan beri tekim ,7 ay ikizlre tek baktım sonra işe başladım kreşe verdim ,6 ay önce almıştım kreşten 6 ay kendim baktım ,şimdi yine kreşe verdim ufaklığa bakıyorum 1-2 aya işe geri dönücem ,amma karışık dimi :)) canımıkları yok ,kıızm bebek bebek diye çok seviyo öpüyo ,buna da şükür ama yalnız bırakmıyorum tabi hepsi çocuk ne olur ne olmaz ,geçen mesela seviyorum zannedip sıkıyordu burnunu ayağını filan .Bu çoklu alıntıyı nasıl yapiosunuz. Çılgın anne senin haricen bide ikizlerin mi var massalllahhhh nasıl bakiosun tek mi bakion. Problemlerin varmı ??
valla ben 3 saatte bir emzirip koyuyorum beşiğe ,ne zaman uyuycağını kendi karar veriyo ,sallan salllana uyuyo beşikte .gece 4-5 saat uyuyo , ben hergün banyo yapmıyorum ,çünkü danalar kreşten mikrop getiriyo üşütme ihtimali olur diye ,banyo yptığım zaman akşam 630 gibi yapıyorum 11 e kadar filan uyuyo emzirip yatıyorum yine bi 4-5 e kadar uyuyo ,yaz olsa hep banyo yapar rahat ederdim ama şimdi cesaret edemiyorum ,gündüz de 3 saatte bir emzirip bırakıyorum beşiğe ,yanındayım zaten beraber iş görüyoruz ,bazen mık mık lıyo ,uykusu gelince de kendi kendine uyuyo ..sabah bizimki de 7 de ayakta .gündüz uyutmuyorum özellikle gece uyusun diye .dışarı çıkarsam arabada kesin uyuyo ..Kizlar gunaydin
canım gazın çaresine bak sen yine de ayakta sallamaktan ziyade ,elbetteki kimse seni bilemez ama gaz çözümlerini ara ,yine de alışmasın ayağa kucağa ilerde çok daha zor olur senin için ,elaleme de bakma sen herkes kendi yaşadığını bilir ,elalem de bi tek akıl vermeyi ..Evet çekmeyen kesinlikle anlamaz bunu zira uyuz oluyorum etrafımda ayyyy niye sallamaya kucağa alıştırdınız diyen insanlara çocuk katılıyor resmen ağlamaktan ne yapiym yani ayy ağlasın kendi kendine susar demiyorlarmı birde Tövbe estağfirullah ..
Siz alıştırdığınız için susmuyordur o vs vs..
Deli oluyorum yaaa kim ister normal emip uyuyan çocuğu evin ortasına salıncak kurup sallamayı çok hayranım sanki ben durduk yerde evin orta yerine salıncak kurup sallamaya durmuyor işte çocuk çok gazı var ıkınıp duruyor yavrum ben onu öyle gördükçe maafoluyorum
Inşallah geçecek bu günlerde az kaldı inşallah ...
canım 3100 gram 50 cm doğmuştu ,yok canım şişman değil zayıf da değil ideal kiloda ,ben şişman çocuk sevmiyorum açıkçası tam gönlüme göre oldu çok şükür ,ikizlerim zayıftı bu ideal olsun çok istemiştim ..sorma canım hergün on kişi arıyo ama nasipten öteye geçilmiyor işteÇılgınım Öylede işte insan artık ister istemez niye böyle acaba ben mi biryerde bir yanlış yapıyorum diye düşünüyor haliyle de soruyorum işte etrafımda bebekli olanlara aslında hiç hazetmediğim şeyler bunlar ama demek yapılıyormuş ..
Canım kesersiniz sizde hayırlısıyla inşallah 7 yaşına kadar vakti varmış.
Maşallah küçük adama gayet güzel ilerlemiş inşallah bu ayda Güzeldir ölçümleri ki maşallah fotoğrafta gayet güzel görünüyor ..
Hayırlısıyla satılsaydı şu ev sende biran önce kurardın düzenini vakti zamanı var demekki ..
Kaç cm doğmuştu senin kuzu ?
benimki de çapaklanıyor az buçuk gece biraz hır hırlık var gözlemliyorum şuan için ben de .. bence dışarı çık her gün az da olsa alışsın sonra hep hasta olur ..Benimde oglumun gozu cabaklaniyordu herzmn sutumle cayla silip masaj yapiyordum ..biz iyiyiz cok sukur burnu sanki tikali..ara ara disari cikip gezmek istiyorum ama oglum hasta olur diye korkuyorum cunku evin kokuusuna alisti normalde cikardim ama saolsun misafirlerdenyeni yeni gozumuzu aciyoruz kismett :)
sence ne alemdeyim bi tahmin et :))şşşttt kızlar ne alemdesiniz
ayy anne olarak nazarımız değiyor bunlar valla ben de aynı durumdayım :))gözümüz geçti şükür .. ama dünden beri nezle oldu hapşırıp duruyor.. gözler sulu sulu..bir de miyavlar gibi konuşuyooo.. yiycem ben bu kızı bir gün yaaaa..
Gecmis olsun cnm.dikkat etmek lazim gerci nekadar korursak bos hemen aliyolar..Rabbim hepimizin bebislerini korusun :)gözümüz geçti şükür .. ama dünden beri nezle oldu hapşırıp duruyor.. gözler sulu sulu..bir de miyavlar gibi konuşuyooo.. yiycem ben bu kızı bir gün yaaaa..
abisinden kalan var aslinda haklisin canim..:) alismalari lazimCanım korkma soğuktan temiz hava çok iyi geliyo bize de bebislere de. Kanzdan astronot aldım Ohh miss giydiriyorum onu eve gelip soyunca bakıyorum sıcacık. Öyle bisi edin çok iyi oluyo. Ne soğuk ne yağmur ne rüzgar
Evet arabasi var cikicammm :) ya arabasina yada astronot giydiri veririm :) aksam esim gelsin avm ye gitcem neyapalim anca oraya gidelim :)evet canım 23 aylık ikizlerim var .. baştan beri tekim ,7 ay ikizlre tek baktım sonra işe başladım kreşe verdim ,6 ay önce almıştım kreşten 6 ay kendim baktım ,şimdi yine kreşe verdim ufaklığa bakıyorum 1-2 aya işe geri dönücem ,amma karışık dimi :)) canımıkları yok ,kıızm bebek bebek diye çok seviyo öpüyo ,buna da şükür ama yalnız bırakmıyorum tabi hepsi çocuk ne olur ne olmaz ,geçen mesela seviyorum zannedip sıkıyordu burnunu ayağını filan .
valla ben 3 saatte bir emzirip koyuyorum beşiğe ,ne zaman uyuycağını kendi karar veriyo ,sallan salllana uyuyo beşikte .gece 4-5 saat uyuyo , ben hergün banyo yapmıyorum ,çünkü danalar kreşten mikrop getiriyo üşütme ihtimali olur diye ,banyo yptığım zaman akşam 630 gibi yapıyorum 11 e kadar filan uyuyo emzirip yatıyorum yine bi 4-5 e kadar uyuyo ,yaz olsa hep banyo yapar rahat ederdim ama şimdi cesaret edemiyorum ,gündüz de 3 saatte bir emzirip bırakıyorum beşiğe ,yanındayım zaten beraber iş görüyoruz ,bazen mık mık lıyo ,uykusu gelince de kendi kendine uyuyo ..sabah bizimki de 7 de ayakta .gündüz uyutmuyorum özellikle gece uyusun diye .dışarı çıkarsam arabada kesin uyuyo ..
canım gazın çaresine bak sen yine de ayakta sallamaktan ziyade ,elbetteki kimse seni bilemez ama gaz çözümlerini ara ,yine de alışmasın ayağa kucağa ilerde çok daha zor olur senin için ,elaleme de bakma sen herkes kendi yaşadığını bilir ,elalem de bi tek akıl vermeyi ..
canım 3100 gram 50 cm doğmuştu ,yok canım şişman değil zayıf da değil ideal kiloda ,ben şişman çocuk sevmiyorum açıkçası tam gönlüme göre oldu çok şükür ,ikizlerim zayıftı bu ideal olsun çok istemiştim ..sorma canım hergün on kişi arıyo ama nasipten öteye geçilmiyor işte
benimki de çapaklanıyor az buçuk gece biraz hır hırlık var gözlemliyorum şuan için ben de .. bence dışarı çık her gün az da olsa alışsın sonra hep hasta olur ..
sence ne alemdeyim bi tahmin et :))
ayy anne olarak nazarımız değiyor bunlar valla ben de aynı durumdayım :))
buaktayım ,tüm evi ellerimle sildim ,tozlarını aldım ,4 makine çalışıyo katla kaldır hala bitmedi ,yemek yaptım tavuk pane çorba salata ,duşa girdim ,ütü yapıcam ,anacım iş bitmiyor bu ne yaa .akşama da oğlanı yıkar rahat ederim o uyuyunca diyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?