- Konu Sahibi cilgin_anne_
- #3.161
Dr bize xlear diye Bi damla verdi canım grip olunca daha doğal birşey de söyleyeyim soğanı kes ikiye yastığının yanına koy gece boyu kalsın o da iyi geliyor. Allah şifa versin.günaydın herkese, arkadaşlar benim minik doğdu doğalı burnu tıkalı. hırıltılı nefes alıp veriyor. fakat bir kaç gündür arttı iyice tıkandı. serum fizyolojik,sinomarin hepsini kullandım. aspiratorle çektim,yok açılmıyor. dün doktora gittim,bir sprey verdi,fakat gecmiyor sanki. sütümden de damlattım, çok geride tıkanıklık,bakınca görünen birşey yok. düzgün uyuyamıyor da bu yüzden. var mı aranızda bizim gibi? çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Oooo hangisinden başlayayım bu yazdıklarına: ) Montessori yi bana da yaz bu ara kitaba bakayım diyorum şu an sadece yemek ve uykuyu oturtmaya çalışıyorum bi misafir geldikçe bozuluyor ikisi de. Sabah kalkış 6 buçuk gece yatış 10 buçuk oldu maalesef. Neyse. At blogun adını takılayim arada kefir kendin mi mayaliyorsun yoksa alıyor musun marketten falan? Temizlikçi işine gelince dediğin gb herkesin aklı kendine benim evimin işi gene bana kalıyor ama millete soruyorum mecbur iyice kötü kadın psikozuna soktular beni. Ki gerçekten oğlumun dolaşmasına bile insanlar şaşıyor kaldı ki evde böyle bir çocuk olacak. Ankara planlarda yok kuzum artık eskisi gb de değiliz borçluyuz ki Bi uçak atlayıp gezip döneyim yoksa yaparım öyle delilikler hatır gönül için. Siz buyrun trabzona gezdireyim sizi yazın özellikle sicaklarda. Kışı da güzel buranın böyle giderse. Bursaya eninde sonunda giderim bi tarafım orada cumboya uğrarım artıkcanım iyiydi temizlikçiler ,çok iyi değil kötü de değil orta diyelim ,arkalarından baktım bazı yerleri unutmuşlar tabi o kadar başlarında olmama rağmen ,bi de başlarında olmasak ne olacak bilmem .bu temizlikçiler hep böyle dört dörtlüğü yok maalesef ,iyinin kötüsünü alıcaksın .valla benim ev 150 m2 tek başıma yapamam ,kaldıki herkesin temizlik anlayışı farklı ,o sana kadın alma diyenler eminim üstünkörü yapıyordur ,hem sen çalışan ve iki çocuklu bir kadınsın bugün almasan yarın alıcaksın o yüzden bence evdeyken bi kaç deneme yapki iyisini bul çalışınca sıkıntı olmasın ,elaleme de bakma hiç ,hayatta elaleme bakıp iş yapmamşımdır ne derlerse desinler ben kendi rahatıma bakarım ,elalem demesini biliyorya gelip yapsınlar o zaman senin evin temizliğini ,boş boş konuşan kadınlara da hiç tahammülüm yok varya..
bebişle işe mi gidiyorsun aboo nasıl yapıyorsun peki derse girmeden sabahtan akşama orda mı bekliyorsunuz ikiniz .valla test mest hikaye canım benim hepsi şans işi ,ben o testli olanlardan markalılardan ziyade ,pazardan çarşıdan ucuza aldığım şeyleri hep daha uzun süre kullandım daha az bozuldu yıprandı ,testten geçtimi bakmadım ama isofixli diye aldık biz ,450 civarıydı iki tane alınca pazarlıkla 375 e aldık tanesini ..valla oto koltuğunu sürekli uzun yol yapmıycaksan çok inceleme zaten bi kaç sene sonra kullanmıyor oturmuyorlar bile ,senede bir iki kere uzun yol yapıcaksın onda da ALLAH kerim ,olacağı varsa her türlü oluyor ..döktürmüşsün yine de o kadar şeyi kim yiyor ,benim herif rejime girdi sakın yemek tatlı yapma senin yüzünden şişiyorum diyor ,ben de bebeler de kreşe başladıya tek çeşit yapıyorum akşama ,geçmiş akşamdan da az bişey kalıyo öyle idare ediyoruz ,bugün mesela etli barbunya var ,akşamdan da çorba vardı salata yaparım tamam .fiks tatlımız sütlaç da var ,ay bittikçe sütlaç yaptırıyor adam bana ,onu bırak çocuklar da alıştı ,her akşam saat 8 gibi başlıyorlar anne dütlaç vee anne dütlaç diye dolaba koşuyorlar :=))
bu ara baya yoğunsun belli ,biz de sahibinden ilanı asıcaz bugün yarın ,biri aramış 385 olmazmı demiş ,eşim de 405ten bi kuruş inmiyorum demiş ,kadın da eşimle konuşayım dmeiş ,yaa kıytırık evlere 300-350 istiyorlar ben evimi 385 e verirmiyim bu millet de bi ilginç yani .415 ten ilana asmışım 30,000 düşermiyim akıl mantık var ,o fiyata vericek olsam 390 derdim ..bazen kızdırıyorlar insanı ..
her sabah 7 de kalkıyorum ben de ,bebeleri kaldır meyvelerini yedir altlarını al giydir 815 gibi servise biniyorlar .sonra evi topla çamaşır bulaşık yemek derken saat 10:30-11:00 oluyo .şimdi işim bitti iki makine çamaşır attım onlar kurutmadan çıksın katlıycam ,o ara oğlan emzirip uyuttum ,çayımı alıp azıcık müge anlıya bakarım oğlan kalkar ,sonrası ALLAH KERİM.Dün bir aylık yemek ve montessori etkinlik listesi yaptım .gittim bi kaç materyal aldım ..bir blog açıcam çocuklara ,kendimin vardı ama uzun zaman oldu yazmıyorum .çocukları paylaşırım artık .. o tespitleri ben de merak ettim .bu arada trabzonun neresindesiniz .valla bi dahaki ankara gelişinde bana uğramazsan küserim ,hiç de demiyorsun anaraya gelince görüşelim diye ,hiç beni göresin yok galiba hıhh küstüm ( mesela bursaya gitsem kesin cumboyu ararım bırakmam peşinizi uleyyynnn :))
bu arada 3 gündür kızıma emzik bıraktırdık ,kreşe başlar başlamaz faydası oldu hemen ,3 gündür onlar da biz de emziksiz uyutuyoruz ,oğlanı da kefirsiz uyutuyorlar orda ,akşamları ben yine veriyorum çünkü çok faydalı ,kız emziğe iyice alışsın sıra oğlana biberon bıraktırmaya geliccek ,kefiri biberonla içiyo ..yavaş yavaş birşeyler öğretmeye başladık gücümüz toplanıyo çünkü ,evdeyken onlarla ilgilenmekten pertimiz çıktığından bişey öğretmeye uğraşıcak gücümüz kalmıyordu ,sabah servise binerken ağlıyorlar ama 5 dakika sonra susuyorlarmış..
Eve gelince insanlar çok insafsız ne tuttursak kimi kandirsak diye bakıyorlar. Bi arkadaşı ağır borç altında eşimin tek maaşa düştü iki kredi öderken. Adam evine 165 diyormuş diyor ki ertesi gün 185 e satarlar. Zorda olduğumu duyup 145 im var diye geliyorlar satamiyorum yazık diyor. Herkes böyle bu devirde inş düzgün biri denk gelir Allah hayırlı alıcı versin.
Evde eşim 80 annem 90 kg ne pisirsem havada karada gidiyor ben de onlar yedikçe istaha geldim pisiriyom da pisiriyom mübarek hani sana demistim ya 1 kg hamsi nasıl yiyorsunuz diye oğlan tek bi tane yemeden 4 kişi 1.5 kg ya yakın hamsi yedik öğlen. Demek ki yiyen olması lazimmis bu arada sen kurutma makinesinden çıkanı hemen katlıyor musun? Ben muhakkak bi daha asiyorum bazen dışarı güneş alsın diye bazen de içeride nem kalmasın diye onu merak ettim. Geçenlerde de konuştuk da şekerli gıda vermiyorum ama yumurta peynir süt tuketmedigi için sıklıkla ve çeşitli hamur işi ozellikle bol yumurtalı kek pisiyor evde tatlı olarak. O da vitamin alsın diye tüm hazır gidayi kestim herşey evden takılıyor şimdi. Geç başladı ama erken bitecek inş. Ama marketten birileri birşey alıyor parktaki çocuk veriyor önüne geçilmiyor bi türlü :-( kendinden şarjlı benim Büyük kuşum küçük ne olacak bakalım