2014 eylül anneleri geyik formatı :))

Evet arabasi var cikicammm :) ya arabasina yada astronot giydiri veririm :) aksam esim gelsin avm ye gitcem neyapalim anca oraya gidelim :)
Ohh avm var gidin burda tek avm işlevi gören 2 m migros:KK48: Istanbuldan sonra zor valla dağ bayir geziyoruz biz

Çok gazimiz var kızlar napicam bilmiyorum. Dun bi kabus gibiydi. Eşimin bile gücü bitti. Adam bide çalışıo. Artık zor dayaniorum vallahi. Çok zor balet gelsin bu gaz denilen şeye.
Canım bizde gaz için çok şey denedik önce sab damla ardından nurse harvey's ve flatuben bu 2 siyle daha rahatlamıştı ama bir sure sonra eskiye döndü sonra doktorun tavsiyesi ile bunları bıraktık bebek 4 günde bir kaka yapıyordu bir çay kaşığı Zeytinyağı verdik
Sonra gaviscon tozu her mamaya kayıp verdik bağırsaklarını düzene sokması içim bifiform verdik vs vs ama hiç biri kesin çözüm olmadı şimdi hepsini bıraktım sadece kusmasını önleyen humana ar mama ve anne sütü veriyorum nispeten gaz sorunu daha az ama hiç bitmedi malesef bu ayın sonunda doktor ek gıdalara geçeceğiz dedi o zaman daha rahat olur diye umut ediyorum inşallah

Canım dr bişi demedi valla ama 35 cmle dogmustu her ay 2 cm buyur yazıyo nette normal sanırım 41 olmasi. 5 eylülde doğdu canım. 3 ay doldu çok şükür :)
Maşallah aramızda 6 gün var:)
Benim minik oğlum hiç yıkamaktan falan anlamıyor çok seviyor banyo yapmayı ama uykusuna herhangi bir katkısı olmadı şimdiye kadar :KK43:

iyiyim canımm.. yok taşınmadık daha.. evin biraz işleri var.. bi de havalar ısınınca nisan gibi taşınmayı düşünüyoruz.. oturduğumuz ev kayınpederin kira vermiyoruz zaten o yüzden acele de etmiyoruz..
maaşallah kuzuya iyi almış kilo.. biz de ctesi gideceğiz bakalım inş iyi almıştır kilo..

çok zor canım yaa allah kolaylık versin sana da bebişine de... bizim ilk zamanlar çoktu metsil, sab simplex fln kullandık.. en son hepsini attım masaj yaptım bol bol cok daha rahat çıkardı.. masaj yapıyorsundr muhtemelen ama ben yine de söyleyeyimçç yatağında yüzüstü yatarken sırtına masaj yapıyorum ama 10 dk falan sırtüstü çevirp bacakalrını kaldırınca çok rahat çıkarıyor.. bir de genelde yüzüstü yatırıyorum daha rahat uyuyor , gazı da olmuyor..

oyy maaşşallh rutine oturtmuşsun ne güzel ..ben de deniycem bakalım olacak mı..elazığ da çok soğuk yaa allah kolaylık versin sana.. seni bilmem de ben hiç sevmem soğuğu kışı..
Anladım canım ee acele edecek bir durumda yokmuş ortada zaten hayorlısı olsun kont iyi geçer inşsllah

evet canım 23 aylık ikizlerim var .. baştan beri tekim ,7 ay ikizlre tek baktım sonra işe başladım kreşe verdim ,6 ay önce almıştım kreşten 6 ay kendim baktım ,şimdi yine kreşe verdim ufaklığa bakıyorum 1-2 aya işe geri dönücem ,amma karışık dimi :)) canımıkları yok ,kıızm bebek bebek diye çok seviyo öpüyo ,buna da şükür ama yalnız bırakmıyorum tabi hepsi çocuk ne olur ne olmaz ,geçen mesela seviyorum zannedip sıkıyordu burnunu ayağını filan .

valla ben 3 saatte bir emzirip koyuyorum beşiğe ,ne zaman uyuycağını kendi karar veriyo ,sallan salllana uyuyo beşikte .gece 4-5 saat uyuyo , ben hergün banyo yapmıyorum ,çünkü danalar kreşten mikrop getiriyo üşütme ihtimali olur diye ,banyo yptığım zaman akşam 630 gibi yapıyorum 11 e kadar filan uyuyo emzirip yatıyorum yine bi 4-5 e kadar uyuyo ,yaz olsa hep banyo yapar rahat ederdim ama şimdi cesaret edemiyorum ,gündüz de 3 saatte bir emzirip bırakıyorum beşiğe ,yanındayım zaten beraber iş görüyoruz ,bazen mık mık lıyo ,uykusu gelince de kendi kendine uyuyo ..sabah bizimki de 7 de ayakta .gündüz uyutmuyorum özellikle gece uyusun diye .dışarı çıkarsam arabada kesin uyuyo ..

canım gazın çaresine bak sen yine de ayakta sallamaktan ziyade ,elbetteki kimse seni bilemez ama gaz çözümlerini ara ,yine de alışmasın ayağa kucağa ilerde çok daha zor olur senin için ,elaleme de bakma sen herkes kendi yaşadığını bilir ,elalem de bi tek akıl vermeyi ..

canım 3100 gram 50 cm doğmuştu ,yok canım şişman değil zayıf da değil ideal kiloda ,ben şişman çocuk sevmiyorum açıkçası tam gönlüme göre oldu çok şükür ,ikizlerim zayıftı bu ideal olsun çok istemiştim ..sorma canım hergün on kişi arıyo ama nasipten öteye geçilmiyor işte
benimki de çapaklanıyor az buçuk gece biraz hır hırlık var gözlemliyorum şuan için ben de .. bence dışarı çık her gün az da olsa alışsın sonra hep hasta olur ..

sence ne alemdeyim bi tahmin et :))

ayy anne olarak nazarımız değiyor bunlar valla ben de aynı durumdayım :))

buaktayım ,tüm evi ellerimle sildim ,tozlarını aldım ,4 makine çalışıyo katla kaldır hala bitmedi ,yemek yaptım tavuk pane çorba salata ,duşa girdim ,ütü yapıcam ,anacım iş bitmiyor bu ne yaa .akşama da oğlanı yıkar rahat ederim o uyuyunca diyorum .
Canım biz ayakta sallama faslını çoktaaaaaan geçtik artık ayakta hiç sallanmıyor zaten biz bildiğin Çingene salıncağı denilen salıncak kurduk evin orta yerine onda bile zor uyutuyorum inan hele dün gece kabus gibiydi sabaha karşı zor uyudu ne emiyor ne mama yiyor uykusu dağıldı bi türlü toparlanamadı bügünde yine aynen devam ediyor uyuyo Uyanıyor sürekli en son telden kolik bebek için sesler açtım kurutma makinası sesiyle uyudu bakalım ne kadar sürecek
Sen beşikte sallanıyor demişsin ya şu sallanan ve mama sandalyesi olandanmı bahsediyorsun??
Ayrıca sallanan Beşik mi aldın ?

Nasıl rahatsız etmioer84, post: 38188956, member: 635875"]İyide canm memeyede uyudugunda gazini cikarmionmu sen.?[/QUOTE]
Canim cikarmaya calisiyorum ama cikarmiyo benim cadi. Rahatsiz da olmuyo ama uyanmiyo. Yuksek yatirdigim icin sanirim. Bizimki genelde alttan gazliyo. Bana degil valla babasina cekmis:-)[/QUOTE]
Nasil rahatsiz etmioki allah allah massallah

Bende nTE="esmankara, post: 38204785, member: 465557"]Canım bizde gaz için çok şey denedik önce sab damla ardından nurse harvey's ve flatuben bu 2 siyle daha rahatlamıştı ama bir sure sonra eskiye döndü sonra doktorun tavsiyesi ile bunları bıraktık bebek 4 günde bir kaka yapıyordu bir çay kaşığı Zeytinyağı verdik
Sonra gaviscon tozu her mamaya kayıp verdik bağırsaklarını düzene sokması içim bifiform verdik vs vs ama hiç biri kesin çözüm olmadı şimdi hepsini bıraktım sadece kusmasını önleyen humana ar mama ve anne sütü veriyorum nispeten gaz sorunu daha az ama hiç bitmedi malesef bu ayın sonunda doktor ek gıdalara geçeceğiz dedi o zaman daha rahat olur diye umut ediyorum inşallah[/QUOTE]
Bnde nurse aldım bklim bifiform zaten kullniorum oooff çok zoor

Tavsiyemiz ldiz63, post: 38192978, member: 574400"]Nurse harveys bitkisel surup gaz Icin ogluma iyi geldi sukur..dene istersen sidetlenirse yanina zinkoda kullan dr dedi bana cok zor yaa[/QUOTE]
Tavsiyeniz için teşekkürler. Tmda bugün nurse aldım :) ne gibi yararını gördün benm bebek kolikte. Zinko bize yaramadi

S
Evet çekmeyen kesinlikle anlamaz bunu zira uyuz oluyorum etrafımda ayyyy niye sallamaya kucağa alıştırdınız diyen insanlara çocuk katılıyor resmen ağlamaktan ne yapiym yani ayy ağlasın kendi kendine susar demiyorlarmı birde Tövbe estağfirullah ..
Siz alıştırdığınız için susmuyordur o vs vs..
Deli oluyorum yaaa kim ister normal emip uyuyan çocuğu evin ortasına salıncak kurup sallamayı çok hayranım sanki ben durduk yerde evin orta yerine salıncak kurup sallamaya durmuyor işte çocuk çok gazı var ıkınıp duruyor yavrum ben onu öyle gördükçe maafoluyorum
Inşallah geçecek bu günlerde az kaldı inşallah ...
Aynen oyle sen ilac kullaniomusun kullanip ise yaramayanlar ney?

Kızlar gaz içinneler yyaptım yazım sabflex zinko metsil debriyat bifiform m rezwnw cayi bende içtim. Masaj masaj çocuğu bi amuda kaldirmadmm. Yağların. Aci elma yagi ayaklara karnına masaj. Sıcak havli karnına ayağına sıcak su. Yüz ustu yatırmak.müzik. süpürge fon makinası. Şimdide sıra nurse de . bakalım onuda denicez. Veyyalancı memeye alışması zaten ole kasilioki asla almıyor ayakta da sallanmayı reddediyor.

evet canım 23 aylık ikizlerim var .. baştan beri tekim ,7 ay ikizlre tek baktım sonra işe başladım kreşe verdim ,6 ay önce almıştım kreşten 6 ay kendim baktım ,şimdi yine kreşe verdim ufaklığa bakıyorum 1-2 aya işe geri dönücem ,amma karışık dimi :)) canımıkları yok ,kıızm bebek bebek diye çok seviyo öpüyo ,buna da şükür ama yalnız bırakmıyorum tabi hepsi çocuk ne olur ne olmaz ,geçen mesela seviyorum zannedip sıkıyordu burnunu ayağını filan .

valla ben 3 saatte bir emzirip koyuyorum beşiğe ,ne zaman uyuycağını kendi karar veriyo ,sallan salllana uyuyo beşikte .gece 4-5 saat uyuyo , ben hergün banyo yapmıyorum ,çünkü danalar kreşten mikrop getiriyo üşütme ihtimali olur diye ,banyo yptığım zaman akşam 630 gibi yapıyorum 11 e kadar filan uyuyo emzirip yatıyorum yine bi 4-5 e kadar uyuyo ,yaz olsa hep banyo yapar rahat ederdim ama şimdi cesaret edemiyorum ,gündüz de 3 saatte bir emzirip bırakıyorum beşiğe ,yanındayım zaten beraber iş görüyoruz ,bazen mık mık lıyo ,uykusu gelince de kendi kendine uyuyo ..sabah bizimki de 7 de ayakta .gündüz uyutmuyorum özellikle gece uyusun diye .dışarı çıkarsam arabada kesin uyuyo ..

canım gazın çaresine bak sen yine de ayakta sallamaktan ziyade ,elbetteki kimse seni bilemez ama gaz çözümlerini ara ,yine de alışmasın ayağa kucağa ilerde çok daha zor olur senin için ,elaleme de bakma sen herkes kendi yaşadığını bilir ,elalem de bi tek akıl vermeyi ..

canım 3100 gram 50 cm doğmuştu ,yok canım şişman değil zayıf da değil ideal kiloda ,ben şişman çocuk sevmiyorum açıkçası tam gönlüme göre oldu çok şükür ,ikizlerim zayıftı bu ideal olsun çok istemiştim ..sorma canım hergün on kişi arıyo ama nasipten öteye geçilmiyor işte
benimki de çapaklanıyor az buçuk gece biraz hır hırlık var gözlemliyorum şuan için ben de .. bence dışarı çık her gün az da olsa alışsın sonra hep hasta olur ..

sence ne alemdeyim bi tahmin et :))

ayy anne olarak nazarımız değiyor bunlar valla ben de aynı durumdayım :))

buaktayım ,tüm evi ellerimle sildim ,tozlarını aldım ,4 makine çalışıyo katla kaldır hala bitmedi ,yemek yaptım tavuk pane çorba salata ,duşa girdim ,ütü yapıcam ,anacım iş bitmiyor bu ne yaa .akşama da oğlanı yıkar rahat ederim o uyuyunca diyorum .
Massallah

S

Aynen oyle sen ilac kullaniomusun kullanip ise yaramayanlar ney?
Canım 1. Ay kontrolünde dr nursele prebiyotik bi damla vermişti. Benimki damlayı çok sevmisti ama nurseten resmen nefret etmişti. 1 aylik haliyle girtlaginda tutuyo serbest bıraktığımız an ağzından cikariyodu. Ben de zorlamadim. Öyle böyle geçti sayılır. Arada yine tutuyo ama sıcak duş masaj rahatlatiyo. Inşallah hepimizin bebislerinin gazsız gündüz ve geceleri olur :-)

Maşallah aramızda 6 gün var:)
Benim minik oğlum hiç yıkamaktan falan anlamıyor çok seviyor banyo yapmayı ama uykusuna herhangi bir katkısı olmadı şimdiye kadar :KK43:
Canım hep aynı aralıkla yaptir hemen hemen her şeyi aynı sırayla aynı şekilde yap banyo bitince kapat ışıkları bi gece lambası bi de ninni aç bebe yagiyla ağır ağır masaj yap zatem çok zevkli günün en sevdiğim zamanları :) yine yavaş hareketlerle giydirip emzir uyucak uyanırsa ışık falan açmadan sakince yine emzir dalacak mışıl mışıl uyucak emin ol ;) ben bigün banyolu bi gün banyosuz ama her akşam aynı zamanda masaj ninni meme şeklinde uyutuyorum.

sağol canım

herkese günaydın .bugünki menümüz tarhana çorbası ,pilav üstü et ,cacık :) kuzuyu yeni uyuttum o uyanınca 12den sonra dışarı çıkar hava alırız tarhanam bitmiş marketten alırım .
ufaklığın da gözünde çapak var ,sabah az bişey sütümü kaseye elimle sağıp enjektörle hem burnuna sıktım hem gözüne ,gözünü güzelce sildim işe yarar umarım .burnu da çok hır hırdı gece .ee danalardan geçmese şaşardım ama huysuzluğu yok çok şükür ,hafif atlatıyor sanırım .
dün yıkadım kuzuyu yıktı ortalığı valla :)
bugün dinlenme günüm dün ttüm gün temizlik makine yaptımya :))
bloğuma hepinizi bekliyorum yalnız bırakmayın beni ..

yukarda ninni denmiş ben buna da ney müziğine başladım ,akşam çocuklar 6 gibi geliyor onlar gelmeden güzelce emzirip koyuyorum odaya ,açıyorum ney müziğini ,bir iki mık mık yapıyo emziği düşüyo ,bir iki müdahaleden sonra uyuyo ,uyanana kadar ney sesi çalıyo odasında .. bizim danaların hala uyurken odalarında ney çalar .. çok sakinleştirdiğini düşünüyorum ,şuan olmasa da ilerde faydası mutlaka ortaya çıkacaktır .
bizim dana oğlan beni feci kıskanıyo ne yapıcaz bilmem ,babası sarılmaya görsün aramıza girip o menim annem diye babasını itiyo kakıyo ,babası da kıskanıyo bizi :) oğlum beni de sevsen öyle ne olur diyo ,ıı diyo oğlan da :)
bana düşkün olsa da babası geceleri koynuna alıyo oğlunu beraber uyuyorlar ,arkadaş benim kocama bu konuda maşallah diyorum ,o kadar sürekli çocuklarla uğraşmasına rağmen her akşam ya işe gitmesem çok özlüyorum ben bunları diyo :) dedimki olur sen ücretsiz izne ayrıl ben çalışayım :) memem olsa valla oğuzhanı da bırak hepsine bakarım sen çalış diyo:)
çocuklarımın en büyük şansı babaları ,anne her zaman çocuklarına bakıyor ama bu kadar ilgili çocuklarına düşkün bir baba ben dünyada görmedim ,24 saat ilgilense bıkmıyor adam ,maşallah deyin ,tabi bunda uzun yıllar çocuk istememiz olmaması ve çok isteyerek çocuk dünyaya getirmemizin etkisi büyük ,yoksa hani rastgele çocuk sahibi olsaydık sanırım bu kadar sabırlı ve sevecen olamazdık ,her zaman bu yüzden diyorum ki insanlar istedikleri zamanda çocuk sahibi olsunlar ,evlilğin gereği olarak değil ,tam hazır hissetsinler ,o zaman hem anne babaya kolay oluyor herşey hem de çocuklara da yansıyor o ,anne baba sabırlı sevecen ilgili olunca çocuğun ruh dünyası da ona göre şekilleniyor ..
dün kreşte kreş sahibi yeni oyuncaklar almış ,puzzle dır tak çıkardır filan bunlara göre ,4 tane daha var bizimkiler gibi çocuk .
tabi diğer çocuklar şaşkın şaşkın bakıp yapamamışlar ,bizimkiler de kimse söylemeden bunları takıp çıkarmışlar yapmışlar filan tüm kreş şoktaymış :) nasıl bu kadar ufak bebeler bunları yapıyor diye ,öğretmeni şaşırarak hocam nasıl yapıyorlar hem de biz söylemeden çok şaşırdım deyince ,anneleri çok ilgileniyo demiş ,akşam kreş sahibi getirdi bizimkileri ayaküstü sohbet ettik o zaman söyledi ,dedimki onlar 6 ay önce öğrenmişlerdi bu işleri :) dediki sizi gerçekten yılın annesi seçmek lazım :) ayy bi hoşuma gitti ki sormayın ,övülmek değildi hoşuma giden ,emeklerimin güzel neticelenmesi ,gerçi bir beklentim yok çocuklar adına ,sadece üzerime düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum ,en önemlisi çocuklarımın ahlaklı ,edepli ,terbiyeli ve özgüvenli yetişmeleri..
sabah sabah çenem açıldı yine :) bu arada tariflere bakıyorum günün tatlısını belirledim :) un helvası ..
ne zamandır canım çekiyordu ,içine bol ceviz de attımdı çocuklar da yer ,bütün tatlılara ceviz katarım çocukların ceviz ihtiyacını karşılasın diye ..ee taa 8aylıktan beri ceviz yiyo sıpalar :)

yukarda ninni denmiş ben buna da ney müziğine başladım ,akşam çocuklar 6 gibi geliyor onlar gelmeden güzelce emzirip koyuyorum odaya ,açıyorum ney müziğini ,bir iki mık mık yapıyo emziği düşüyo ,bir iki müdahaleden sonra uyuyo ,uyanana kadar ney sesi çalıyo odasında .. bizim danaların hala uyurken odalarında ney çalar .. çok sakinleştirdiğini düşünüyorum ,şuan olmasa da ilerde faydası mutlaka ortaya çıkacaktır .
bizim dana oğlan beni feci kıskanıyo ne yapıcaz bilmem ,babası sarılmaya görsün aramıza girip o menim annem diye babasını itiyo kakıyo ,babası da kıskanıyo bizi :) oğlum beni de sevsen öyle ne olur diyo ,ıı diyo oğlan da :)
bana düşkün olsa da babası geceleri koynuna alıyo oğlunu beraber uyuyorlar ,arkadaş benim kocama bu konuda maşallah diyorum ,o kadar sürekli çocuklarla uğraşmasına rağmen her akşam ya işe gitmesem çok özlüyorum ben bunları diyo :) dedimki olur sen ücretsiz izne ayrıl ben çalışayım :) memem olsa valla oğuzhanı da bırak hepsine bakarım sen çalış diyo:)
çocuklarımın en büyük şansı babaları ,anne her zaman çocuklarına bakıyor ama bu kadar ilgili çocuklarına düşkün bir baba ben dünyada görmedim ,24 saat ilgilense bıkmıyor adam ,maşallah deyin ,tabi bunda uzun yıllar çocuk istememiz olmaması ve çok isteyerek çocuk dünyaya getirmemizin etkisi büyük ,yoksa hani rastgele çocuk sahibi olsaydık sanırım bu kadar sabırlı ve sevecen olamazdık ,her zaman bu yüzden diyorum ki insanlar istedikleri zamanda çocuk sahibi olsunlar ,evlilğin gereği olarak değil ,tam hazır hissetsinler ,o zaman hem anne babaya kolay oluyor herşey hem de çocuklara da yansıyor o ,anne baba sabırlı sevecen ilgili olunca çocuğun ruh dünyası da ona göre şekilleniyor ..
dün kreşte kreş sahibi yeni oyuncaklar almış ,puzzle dır tak çıkardır filan bunlara göre ,4 tane daha var bizimkiler gibi çocuk .
tabi diğer çocuklar şaşkın şaşkın bakıp yapamamışlar ,bizimkiler de kimse söylemeden bunları takıp çıkarmışlar yapmışlar filan tüm kreş şoktaymış :) nasıl bu kadar ufak bebeler bunları yapıyor diye ,öğretmeni şaşırarak hocam nasıl yapıyorlar hem de biz söylemeden çok şaşırdım deyince ,anneleri çok ilgileniyo demiş ,akşam kreş sahibi getirdi bizimkileri ayaküstü sohbet ettik o zaman söyledi ,dedimki onlar 6 ay önce öğrenmişlerdi bu işleri :) dediki sizi gerçekten yılın annesi seçmek lazım :) ayy bi hoşuma gitti ki sormayın ,övülmek değildi hoşuma giden ,emeklerimin güzel neticelenmesi ,gerçi bir beklentim yok çocuklar adına ,sadece üzerime düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum ,en önemlisi çocuklarımın ahlaklı ,edepli ,terbiyeli ve özgüvenli yetişmeleri..
sabah sabah çenem açıldı yine :) bu arada tariflere bakıyorum günün tatlısını belirledim :) un helvası ..
ne zamandır canım çekiyordu ,içine bol ceviz de attımdı çocuklar da yer ,bütün tatlılara ceviz katarım çocukların ceviz ihtiyacını karşılasın diye ..ee taa 8aylıktan beri ceviz yiyo sıpalar :)
Canım maşallah size ve eşine. Benimki de öyle çok şükür 2 saat çalışıp 1 saat istirahatli oluyo o 1 saatte bile namaza denk gelmezse koşup eve geliyo :) ama benimki kız ya allam babaya ne göz suzmeler ne agular :-) ceviz konusunda da çok haklısın ben hamileyken çok ceviz yedim ve balık maşallah bebisimin gelişimini onlara borçluyum

Canım maşallah size ve eşine. Benimki de öyle çok şükür 2 saat çalışıp 1 saat istirahatli oluyo o 1 saatte bile namaza denk gelmezse koşup eve geliyo :) ama benimki kız ya allam babaya ne göz suzmeler ne agular :-) ceviz konusunda da çok haklısın ben hamileyken çok ceviz yedim ve balık maşallah bebisimin gelişimini onlara borçluyum
ben ek gıdaya başladığımdan beri hep haftada 2 kere balık ,her gün ceviz ,brokoli ve bilimum bütün faydalı besinleri yediriyorum ,her gün et tavuk balık mutlaka yapıyorum ,meyvelerini mutlaka yediriyorum .bizim sıpalara zaten tam balık canavarı zamanında kusa kusa alıştırdım pesetmedim iyiki yemiyorlar diye vazgeçmemişim ,şimdi mükafatını alıyorum çok şükür

Back