yukarda ninni denmiş ben buna da ney müziğine başladım ,akşam çocuklar 6 gibi geliyor onlar gelmeden güzelce emzirip koyuyorum odaya ,açıyorum ney müziğini ,bir iki mık mık yapıyo emziği düşüyo ,bir iki müdahaleden sonra uyuyo ,uyanana kadar ney sesi çalıyo odasında .. bizim danaların hala uyurken odalarında ney çalar .. çok sakinleştirdiğini düşünüyorum ,şuan olmasa da ilerde faydası mutlaka ortaya çıkacaktır .
bizim dana oğlan beni feci kıskanıyo ne yapıcaz bilmem ,babası sarılmaya görsün aramıza girip o menim annem diye babasını itiyo kakıyo ,babası da kıskanıyo bizi :) oğlum beni de sevsen öyle ne olur diyo ,ıı diyo oğlan da :)
bana düşkün olsa da babası geceleri koynuna alıyo oğlunu beraber uyuyorlar ,arkadaş benim kocama bu konuda maşallah diyorum ,o kadar sürekli çocuklarla uğraşmasına rağmen her akşam ya işe gitmesem çok özlüyorum ben bunları diyo :) dedimki olur sen ücretsiz izne ayrıl ben çalışayım :) memem olsa valla oğuzhanı da bırak hepsine bakarım sen çalış diyo:)
çocuklarımın en büyük şansı babaları ,anne her zaman çocuklarına bakıyor ama bu kadar ilgili çocuklarına düşkün bir baba ben dünyada görmedim ,24 saat ilgilense bıkmıyor adam ,maşallah deyin ,tabi bunda uzun yıllar çocuk istememiz olmaması ve çok isteyerek çocuk dünyaya getirmemizin etkisi büyük ,yoksa hani rastgele çocuk sahibi olsaydık sanırım bu kadar sabırlı ve sevecen olamazdık ,her zaman bu yüzden diyorum ki insanlar istedikleri zamanda çocuk sahibi olsunlar ,evlilğin gereği olarak değil ,tam hazır hissetsinler ,o zaman hem anne babaya kolay oluyor herşey hem de çocuklara da yansıyor o ,anne baba sabırlı sevecen ilgili olunca çocuğun ruh dünyası da ona göre şekilleniyor ..
dün kreşte kreş sahibi yeni oyuncaklar almış ,puzzle dır tak çıkardır filan bunlara göre ,4 tane daha var bizimkiler gibi çocuk .
tabi diğer çocuklar şaşkın şaşkın bakıp yapamamışlar ,bizimkiler de kimse söylemeden bunları takıp çıkarmışlar yapmışlar filan tüm kreş şoktaymış :) nasıl bu kadar ufak bebeler bunları yapıyor diye ,öğretmeni şaşırarak hocam nasıl yapıyorlar hem de biz söylemeden çok şaşırdım deyince ,anneleri çok ilgileniyo demiş ,akşam kreş sahibi getirdi bizimkileri ayaküstü sohbet ettik o zaman söyledi ,dedimki onlar 6 ay önce öğrenmişlerdi bu işleri :) dediki sizi gerçekten yılın annesi seçmek lazım :) ayy bi hoşuma gitti ki sormayın ,övülmek değildi hoşuma giden ,emeklerimin güzel neticelenmesi ,gerçi bir beklentim yok çocuklar adına ,sadece üzerime düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum ,en önemlisi çocuklarımın ahlaklı ,edepli ,terbiyeli ve özgüvenli yetişmeleri..
sabah sabah çenem açıldı yine :) bu arada tariflere bakıyorum günün tatlısını belirledim :) un helvası ..
ne zamandır canım çekiyordu ,içine bol ceviz de attımdı çocuklar da yer ,bütün tatlılara ceviz katarım çocukların ceviz ihtiyacını karşılasın diye ..ee taa 8aylıktan beri ceviz yiyo sıpalar :)